Şimdi Ara

Mercedes TL ile satılacak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mercedes Almanya’dan TL’yle gelecek, cari açıkta 250 milyon Euro’yu kapatacak...

    ALMAN otomotiv devi Mercedes-Benz, 1 Nisan 2012’den itibaren Türkiye’yle ticarette Euro yerine Türk Lirası kullanmaya başladı. Mercedes’in bu kararı almasında büyüyen Türkiye ekonomisine, güçlenen Türk Lirası’na duyulan güven etkili oldu. Almanya’daki merkezin Türk Lirası’nın kabul etmeye başlamasıyla birlikte Mercedes-Benz Türkiye, ithal ettiği tüm otomobilleri TL ödeyerek alacak ve Türkiye’de Euro yerine sabit TL fiyatı üzerinden satacak. Rusya, Irak, İran ve Çin’le imzalanan anlaşmalar TL’yle ticareti başlatmış olmasına karşın, dış ticaretteki büyüklüğü yüzde 2’yi bulmuyordu. Mercedes’in kararı Avrupa Birliği’nin (AB) dinamosu olan Almanya ile TL bazlı ticareti başlatmış oldu.

    Alınan kararın büyük değer taşıdığını kaydeden Sülün, fiyat listesinin Euro kurundan bağımsız olarak belirlenmesini tüketici açısından önemsediklerini kaydetti. Böylece günlük değişen kurlardan bağımsız olarak pazarın kendi dinamiklerine göre fiyat belirlemenin mümkün olacağını anlatan Sülün, Türk Lirası geliri olan insanların sürekli değişen kur üzerinden karar almasının zorluğuna işaret ederek, “Bizim için artık Euro’nun hiç bir önemi yok. Artmış veya düşmüş hiç ilgilenmeyeceğiz” dedi.

    Fiyatlar TL oldu SLS AMG 1 milyon lira barajını geçti..

    MERCEDES-Benz Türk, Türkiye’deki satış fiyat listesini TL olarak yayınlamaya başladı. Lüks sınıfta bugüne kadar 3 büyük Alman rakip Euro olarak fiyatlandırma yaparken, Mercedes’in yeni uygulamasıyla birlikte ilk kez bir lüks otonun fiyatı satış listesinde 1 milyon TL’yi aştı. SLS AMG, satış listesinde 1 milyon 200 TL fiyatla yer aldı.

    YENİ A serisinin şimdiden Avrupa’da 100 bin sipariş topladığını kaydeden Mercedes Otomobil Pazarlama ve Satış Müdürü Şükrü Bekdikhan, ekim ayında satışa sunulacak A serisinde 1.6 litrelik benzinli motorla manuel ve otomatik şanzıman, 1.6 litrelik dizel motorla ise sadece manuel şanzıman sunulacağını söyledi. A serisine Türkiye’den de yoğun ilgi olduğunu belirten Bekdikhan, “Bu ilginin yıllık 5 bin satışa dönüşeceğini planlıyoruz. Alabildiğimiz tüm araçları satarız diye düşünüyoruz. A serisine tamamen Mercedes dışından yeni bir müşteri kitlesi gelecek” dedi. Bu sayının yeni B Serisi’yle birlikte yeni 8 bin müşteri getireceğini belirtti.


    Hayırlısı olsun bakalım... Bakalım aynı işi BMW de yapacakmı?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.