Şimdi Ara

MERSEDES ALACAKLAR DİKKAT.. İNGİLTEREDE MERSEDESLERE GİZLİ TAKİP CİHAZI YERLEŞTİRİLMİŞ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
6.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takip etmekle ne geçecek acaba ellerine
  • Acil durum sinyali yollanınca takip cihazı olmadan nasıl bulacaklar , vahiy mi gelecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Nevşehirdeki karakol aranmamıştır zaten ancak 112 aranmıştır. BMW manuel dönemde Türkiye'ye de hizmet verdi, kaza geçiren bir kişi için Almanya'dan 112 arandı ve araç Almanya'dan geri aranarak call centerda çalışan bir Türk ya da Türk kökenli tarafından araç geri arandı. Hizmetin aslında çok önemli bir özelliği yok aracınızda bir simkart var ve siz de arayabiliyorsunuz sizi de arayabiliyorlar. Ancak bu hizmet 2015/758 öncesi dönem 2015/758 sonrası sistem otomasyona çevrildi tip onayına tabi olduğu için.
  • DesertEagle67 kullanıcısına yanıt
    Bu takip cihazı o takip cihazı değil. Mevzuata göre acil durum sinyali siz istediğinizde sinyal gönderir sadece ya da kaza durumunda. Burada bahsedilen firma istediği zaman sizi izleyebilecek acil durum dışında bir takip sistemi kurmuş.
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Bu konularda bizi aydınlatmaya ve bilgilendirmeye devam et lütfen. Buradaki çoğunluk farkında olmayabilir ama paylaştığın bilgiler 1. sınıf ve çok değerli.
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Elimden geldiğince özellikle tip onayı, emisyon, mevzuat ve teknoloji konularında bilgi vermeye çalışıyorum. Bahsettiğiniz şeyin farkındayım ve aslında önemsemeden yazıyorum. Yoksa farkındayım teneke, mis gibi mazut, 3. sınıf dünya ülkesi gibi mesajlar ilgi görüyor ben de görüyorum bunu ancak elimden geldiğince yazıyorum sizin gibi birkaç üye bile dikkate alsa yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    90 model bmw'de yoktur, ama son çıkan 7 serisi luxury modellerde vardır belki

    Alıntıları Göster
    2017 çıkışlı 630i granturismo da öyle bişey yok, size anlatılan masalı burda Şener şenin Aslan avlaması gibi anlatıyorsunuz hocam :)
    Olsa olsa 112 ye koordinat bilgisi gönderir sistem kaldıki kaza yaptığımızda saatlerce oradaydık öyle bişey de olmadı
    Karakolu arayacak da Alman yetkili kaza olmuş oraya gidin diyecek cool story hocam amcanız güzel csb yazıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Bu forumu 2007'den beri takip ederim. Kalite her geçen yıl düştü. 2007'deki üyeler otomobil konusunda bugünkülere kıyasla bariz şekilde daha bilgili ve ilgiliydi. Açılan konular da daha teknik ve daha orijinaldi. Şimdi "otomobil forumunda" (özellikle tırnak içinde) 350 bine ne alırsın diye sorulduğunda ev alırım diyen üyeler var! Sanırsın ki gayrimenkul forumu. Konuların çoğu çöp, şimdiki üyelerin çoğu bilgisiz, otomobilden anlamıyorlar. Tek bildikleri leğen plastiği, yumuşak plastik, teneke vs. Paylaştığın bilgiler internette arasam bulamayacağım ya da kolayca bulamayacağım bilgiler ama maalesef bu forumda bu bilgilerin değerini anlayacak insan sayısı 2 elin parmaklarını geçmez.

    Mesela karbon12 diye bir üye vardı (hala ara sıra denk geliyorum) muazzam bilgiler paylaşırdı. Belli ki sektörün içinden biriydi. Ama mesajları doğru dürüst beğeni almazdı. Çünkü onun yazdıklarının nasıl içerden ve uzman bilgisi olduğunu idrak edemeyecek kadar otomobil mefhumuna uzak üyelerle doldu taştı burası.

    Fakat bu seni yıldırmasın. Bilgilerine Google'layıp ulaşacak forum dışı insanlar da olacaktır.

    Ben de hala senin gibi bir kaç üyenin hatrına takip ediyorum, yoksa burada oyalanmak zaman israfı.




  • reis dusunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen zaten bende gördüm ondan dedim.
    Türkiye de olsa konumdan ceza kesilir.

    Mesela
    Kardeş sen şu saatte şu konumdaymışsın bu saatte bu konumdaymışsın.
    Bu konumdan oraya 140 ortalama ile gitmişsin. Bu da hediyesi trafik cezası.
    Kardeş senin konum 20 dakika şurda kalmış orada park yassak
    Bizim müdürün polis tanıdığı varmış hastayım evde yatıyorum dedim. 2 saat sonra telefon ettiYarın için savunmayı masamda istiyorum alaçatı ya gitmişsin bir de hastayım diyorsun dedi.

    Örnekler çoğalırda. Bununla da bitmez fetöcüsü metöcüsü hepsi kullanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Auckland kullanıcısına yanıt
    Aracınızda e-call modülü bulunmuyor onun için herhangi bir hizmet almamışsınız, aracınızda mevzuat olarak zorunlu olmadığı için modül yok, Avrupa'da ekstra ücret karşılığı bu modül donanım olarak sunulmuş aracınıza ancak Türkiye için sunulmamış dahi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut716

    iyi de bu araçlarda zaten navigasyon yok muydu ? navigasyon varsa, takibi de yapılır.
    Navigasyon uyduları radyo dalgası ile bulunduğu konumu ve zaman bilgisi vesaire gönderir. Bunları kullanarak yazılım bulunduğu konumu hesaplar. Uyuya geri dönen bir bilgi yoktur.
    Navigasyon yazılımları iki tür olur. Bir tanesi harita bilgisi vesaire gömülü olarak gelir. Bu yazılımlar İnternet olmadan İnternetin çekmediği yerlerde kullanılabilir. Araç navigasyonları genelde bu tür gömülü türdendir. Extra olarak eğer İnternet de varsa konumu İnternet üzerinden gönderip trafik bilgisi veya yol durumu yükleyebilir.

    İkinci türde sadece yazılım olur. Geri kalan harita bilgisi vesaire İnternet üzerinden yüklenir. Bu tür sizin bahsettiğiniz gibi takibi kolay olan türdür ve araçlarda yüklü olarak gelmez çünkü çalışması için aktif İnternet bağlantısı gerekir.

    İnternet bağlantısına ihtiyaç duymayan navigasyon yazılımları takip edilemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    İzlesin hocam gizlimiz saklımız mı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DesertEagle67 kullanıcısına yanıt
    170 bin araç diyor senin benim yokta 170 bin araçtan gizlisi olan var demek ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Auckland

    2017 çıkışlı 630i granturismo da öyle bişey yok, size anlatılan masalı burda Şener şenin Aslan avlaması gibi anlatıyorsunuz hocam :)
    Olsa olsa 112 ye koordinat bilgisi gönderir sistem kaldıki kaza yaptığımızda saatlerce oradaydık öyle bişey de olmadı
    Karakolu arayacak da Alman yetkili kaza olmuş oraya gidin diyecek cool story hocam amcanız güzel csb yazıyor

    Alıntıları Göster
    yukarda cevap yazılmış sana

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakikaten safmısınız. Adam gizli iş çeviriyordur. Sürekli takip edilmek ne demek. Arabam ile istediğim yere giderim. Özel işi vardır vs. Bir sapık gibi sürekli izlenmek hoşunuza gider mi?

    Daha kötüsü takip edilen sistem hack lenirse yazılıma müdehale edilip kaza gibi göstermek çok mu zor. Otobanda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Tıra arkadan çarptı vs imkansız mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cep telefonu varken arabadan takip edip ne yapacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu özellik 2018 öncesi üretilen araçlarda opsiyon olarak sunuluyordu ancak Avrupa Birliği kararıyla 2018'den itibaren üretilecek tüm araçlarda bu sistemin olması zorunluluğu getirildi.Tr'ye gelen araçlarda (Tr Avrupa Birliği üyesi olmadığı için) durum nedir tam bilmiyorum ancak tek bildiğim Volvo'nun Volvo On Call ismi verilen bu sistemi araçlarında Tr'ye getirdiği ve gereken servis hizmeti alt yapısını oluşturduğu şeklinde.Benimde araçlarımdan tanıdığım bu sistem şöyle; araçta bir modem ve modeme takılı bir simkart bulunuyor; bu sim kart üzerinden kaza durumlarında yada arıza durumlarında 7 gün/24 saat çalışan Volvo On Call servis merkezini arayıp yardım isteyebiliyorsunuz ,artı şiddetli bir kaza durumunda araçtaki bu sistem servis merkezini otomatik olarak uyarıyor ve merkezdende aranıyorsunuz.Merkez ihtiyaç durumunda yada çağrısına yanıt alamadığı durumda hemen bulunduğunuz bölgedeki polis,itfaiye ve sağlık ekiplerini konumunuzu bildirerek araca yönlendiriyor ve bu hizmet sadece Almanya içinde olur diye bir sınırlaması da yok.
    Şimdi Tr deki kaza yapan Mercedes olayına gelirsek ,kazanın olduğu bölgedeki karakolunda,112 servisinin de aranması son derece mümkün, hiçbir gariplik yok bunda.Kimi arkadaşlar dil olayı demişler; böyle merkezlerde görev yapan insanların çok dilli olmaları zaten zorunlu olur,Ingilizce kesin bilirler mesela ve Almanya'da da çok sayıda Türkiye kökenli insan yaşadığından (bildiğim,en büyük yabancı azınlıktır,değişmediyse) hemen her kurumda,firmada çalışan Türkçe bilen birisi vardır ve özellikle de bulundurulur. Yine bu sistemler konum belirleme yetenekleri dolayısıyla kullanıcıya başka hizmetlerde sunarlar; mesela çalınma durumlarında anlık konum takibi yapabilir hatta araca müdahale bile edebilirler; mesela araç çalanlar tarafından herhangi bir yerde durdurulduğunda bir daha çalıştırılamaya bilinir vb. Yine mesela bende aracın konumunu (araç hareket etmediği sürece) her an harita üzerinde görebiliyor,kapı pencereler kapalımı değilmi görebiliyor,açıp kapayabiliyor yada mesela korna çalıp flash ışıklar> yakabiliyorum.Tabi bunlar kalabalık bir park yerinde aracınızı bulabilmeniz için.
    Sonuç olarak bu tür hizmetler kullanıcısına pekçok kolaylık sunabildiği gibi isteği dışında gizlice izlenmesini de sağlayabilir, teknoloji olumlu yada olumsuz herşeyi mümkün kılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Baran

    Bu özellik 2018 öncesi üretilen araçlarda opsiyon olarak sunuluyordu ancak Avrupa Birliği kararıyla 2018'den itibaren üretilecek tüm araçlarda bu sistemin olması zorunluluğu getirildi.Tr'ye gelen araçlarda (Tr Avrupa Birliği üyesi olmadığı için) durum nedir tam bilmiyorum ancak tek bildiğim Volvo'nun Volvo On Call ismi verilen bu sistemi araçlarında Tr'ye getirdiği ve gereken servis hizmeti alt yapısını oluşturduğu şeklinde.Benimde araçlarımdan tanıdığım bu sistem şöyle; araçta bir modem ve modeme takılı bir simkart bulunuyor; bu sim kart üzerinden kaza durumlarında yada arıza durumlarında 7 gün/24 saat çalışan Volvo On Call servis merkezini arayıp yardım isteyebiliyorsunuz ,artı şiddetli bir kaza durumunda araçtaki bu sistem servis merkezini otomatik olarak uyarıyor ve merkezdende aranıyorsunuz.Merkez ihtiyaç durumunda yada çağrısına yanıt alamadığı durumda hemen bulunduğunuz bölgedeki polis,itfaiye ve sağlık ekiplerini konumunuzu bildirerek araca yönlendiriyor ve bu hizmet sadece Almanya içinde olur diye bir sınırlaması da yok.
    Şimdi Tr deki kaza yapan Mercedes olayına gelirsek ,kazanın olduğu bölgedeki karakolunda,112 servisinin de aranması son derece mümkün, hiçbir gariplik yok bunda.Kimi arkadaşlar dil olayı demişler; böyle merkezlerde görev yapan insanların çok dilli olmaları zaten zorunlu olur,Ingilizce kesin bilirler mesela ve Almanya'da da çok sayıda Türkiye kökenli insan yaşadığından (bildiğim,en büyük yabancı azınlıktır,değişmediyse) hemen her kurumda,firmada çalışan Türkçe bilen birisi vardır ve özellikle de bulundurulur. Yine bu sistemler konum belirleme yetenekleri dolayısıyla kullanıcıya başka hizmetlerde sunarlar; mesela çalınma durumlarında anlık konum takibi yapabilir hatta araca müdahale bile edebilirler; mesela araç çalanlar tarafından herhangi bir yerde durdurulduğunda bir daha çalıştırılamaya bilinir vb. Yine mesela bende aracın konumunu (araç hareket etmediği sürece) her an harita üzerinde görebiliyor,kapı pencereler kapalımı değilmi görebiliyor,açıp kapayabiliyor yada mesela korna çalıp flash ışıklar> yakabiliyorum.Tabi bunlar kalabalık bir park yerinde aracınızı bulabilmeniz için.
    Sonuç olarak bu tür hizmetler kullanıcısına pekçok kolaylık sunabildiği gibi isteği dışında gizlice izlenmesini de sağlayabilir, teknoloji olumlu yada olumsuz herşeyi mümkün kılar.
    Bu özellik 2018 öncesi üretilen araçlarda opsiyon olarak sunuluyordu ancak Avrupa Birliği kararıyla 2018'den itibaren üretilecek tüm araçlarda bu sistemin olması zorunluluğu getirildi.Tr'ye gelen araçlarda (Tr Avrupa Birliği üyesi olmadığı için) durum nedir?

    Üretilecek tüm araçlarda zorunlu olacak tabiri tam doğru değil aslında. Bu tarihten sonra üretilecek yeni tip araçlarda zorunlu olacak. Yani bir firma bu tarihten sonra gidip bir tip onay kuruluşuna yeni bir model araç üretmek için başvuru yaparsa sistem zorunlu olarak bulunmak zorunda.

    Türkiye'ye ithal gelen her araç Avrupa tip onaylı olmak zorunda, bu sebeple Avrupa'da bunu zorunlu olarak bulunduracak her araç Türkiye piyasasında da bunu bulundurmak zorunda. Türkiye'de üretilen araçlar içinde bizim ülkemizde 2015/758 ve Regülasyon 144'e taraf olduğu için yeni üretilecek araçlarda olmak zorunda.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgutozkan

    Aynen zaten bende gördüm ondan dedim.
    Türkiye de olsa konumdan ceza kesilir.

    Mesela
    Kardeş sen şu saatte şu konumdaymışsın bu saatte bu konumdaymışsın.
    Bu konumdan oraya 140 ortalama ile gitmişsin. Bu da hediyesi trafik cezası.
    Kardeş senin konum 20 dakika şurda kalmış orada park yassak
    Bizim müdürün polis tanıdığı varmış hastayım evde yatıyorum dedim. 2 saat sonra telefon ettiYarın için savunmayı masamda istiyorum alaçatı ya gitmişsin bir de hastayım diyorsun dedi.

    Örnekler çoğalırda. Bununla da bitmez fetöcüsü metöcüsü hepsi kullanır.
    Hocam çok haklısın vallaha düdüklemeye yeni metod ekler bizimkiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.