Şimdi Ara

MG ZS KULLANICILARI KULÜBÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
20
Favori
27.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maalesef öyle.

    Benim için hiç sorun değil, telefonda dış ortam sıcaklığı zaten var ve yazın veya kışın arabada ihtiyaç duyar mıyım bilmem (Alalı henüz 1.5 ay oldu ve ilk aracım) ama alışmış olanların gözleri arayacaktır.

    Chery’de de sadece üst paketlerde var mesela. Çinliler çok önem vermiyor herhalde dış sıcaklığa.

    Üstelik termometre dediğin şey maliyette 1 doları geçmez muhtemelen.
  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    Bu çok değişken çok trafik olan bir yerde mi yoksa yokuş yukarı full gaz mı gidiyorlar da böyle oluyor anlamadım. Abimlerde Tiguan var o da sıkışık trafikte 14-15 leri gösteriyor.
  • Forumda HS grubunada bakıyorum orası baya aktif. Araç güncellemeyle ilgili link paylaşılmış. Bilgileri girip kontrol edebilirsiniz bu arada. Araçtan ben gayet memnunum umarım servis ve yedek parça açısından da ileride rahat ederiz. Ebul-Liva paspas ve bagaj havuzu geldimi uyumlumu?
  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    Oo aracı almışsınız hocam. Hayırlı olsun. Gri diyordunuz, bulabildiniz mi?

    Ben arada su sesi duydum hocam.

    Start stop sorunlu sanmıştım ilk başta ancak aldığımda çok acemiydim. Benim kullanışımı beğenmemiş veya alışmaya çalışıyor olabilir araç. Şu anda sorun yaşamıyorum.

    Çalışmadığı bazı noktalar oluyor ama dur kalk trafikte 10km yi geçmediyseniz çalışmıyor, eğer çok yokuşsa çalışmıyor, araç henüz soğuksa çalışmıyor vb… durumlar var, kullandıkça anlıyorsunuz.

    Şehir içi de kullandığınız yere göre çok değişir. Benim ortalamam 10’da falan ama ben ilk başta sokak aralarında çok kullandım, uzak mesafe yapmadım. Bizim buralar hep yokuş ve sağlam trafiğe de girdim bir kaç kez, milim milim ilerledik. Ortalamayı çok yükseltti ama sonradan 1-2 kez açık trafikte 80-90 km’lere çıkan yolculuk yapınca ortalama 10’lara geldi.

    Bir keresinde uzak bir AVM’ye giderken 6.8’lere düştü, dönüşte de 7 gibi rakamlar çıktı. Muhtemelen yokuş aşağı, yokuş yukarı benzeri bir durum vardı.

    Ben arabayı alırken 5-6 litre farkları göze aldım çünkü senede 5.000km tahminim var. Belki fazlasını yapacağız ama ilk araç olduğundan bilemiyorum tabi. 5.000km, 5’i bırak 10 litre bile fazla yaksam 500 litre fazla yakarım yılda. Şu anki parayla 17.500₺ yapar. Arabayı zaten iyi fiyata aldım, 3-5 senede de kafa kafaya gelmeyeceğine göre, o zamana da elektrikliye veya bir plug in hybrid e geçerim Allah nasip ederse.




  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    İboofe hayırlı olsun. Güle güle kazasız belasız iyi günlerde kullanırsınız umarım.
  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    Geldi hocam. Kuponla 825 civarına almış oldum. Bire bir uyumlu, cuk oturuyor.

    Ama bir yorumum olabilir, arka koltuklar için olan kısmı biraz daha içeri uzatabilirlermiş. Kimi koltuğun altına ayağını iyice uzatmak isteyebilir.

    Araç güncellemeyle ilgili de o linkten emin olamadım. Araç geri çağırma sanki daha büyük problemlerde kullanılacak link gibi geliyor. Güncellemeye de onu kullanmazlar bence. Bir ara fırsat olursa servise uğrayıp güncelleme isteyeceğim inşaAllah.
  • karambol324 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama hala aracı fiziksel olarak alamadım :) Maslak bayiden geçen hafta aldım, ödemeleri yaptım. Hatta sigorta kaskoda yaptılar, kısmetse bu hafta sanırım teslim ederler.
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Ben aracı alırken Serviste güncelleme olayını öğrenip buradan yazarım.
  • iboofe İ kullanıcısına yanıt
    Yanlış alıntı yapmışım ama doğru yere gitti sonunda 😬

    Gri bulabildiniz mi hocam? Benimki de gri, renkten çok memnunum. Geçen turuncu lansman rengi gördüm yolda, çok beğenemedim.
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Güncelleme ve rodaj için Servisi arayıp sordum ben. Rodaj bakımı olmadığını, Start-stop güncellemesi görünüyor ciddi problem yoksa bakıma geldiğinizde yaparız dedi. Ben start stop u sevmiyorum onun için çalışmasa daha iyi, önemsemiyorum ondan dolayı:) önceki araçta marştan sonra ilk bastığım düğme oydu. Arka paspaslar biraz daha uzun olabilirmiş. Önceki yorumlarda paspasla ilgili kısımda bende onu demiştim. Geri kısım başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karambol324 -- 2 Aralık 2023; 22:9:17 >
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Yani çok garip bir satış stratejileri var, 1 bayi anlaştım kapora yolladım, 1 gün sonra zam geldi diyerek extra para istediler. Bende iptal ettim, Maslak Bayii 1065 bine veririm dedi kırmızı ve siyah hazır dedi bende Gri olsun dedim o sebeple önümüzdeki haftaya kaldı
  • Merhaba, bende şoför koltuğunda paspas için kilit var ama yolcu tarafında kilit yok. Sizde durum nedir?
  • aodo A kullanıcısına yanıt
    Yolcu tarafında kilit yok evet ama paspasta koymuşlar tam oturduğu için bi sıkıntı görmedim açıkcası. Araç içi ön ve arka kamera alan yada tavsiyesi olan varmı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karambol324 -- 3 Aralık 2023; 16:52:29 >
  • iboofe İ kullanıcısına yanıt

    200bin 12 ay sıfır faiz kampanyası var mı?

  • gorush G kullanıcısına yanıt
    Ben geçen hafta Salı çektim krediyi 200 bin 0.64 oldu.
  • Cam filmi yaptıran oldu mu? Ne önerirsiniz?
  • Bende sağda kilit var. Luxury Plus’mı araçlarınız?

    Satın alma zamanınız nedir? Benim araç Mayıs sonu trafiğe çıkış ama üretim Şubat gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 4 Aralık 2023; 17:4:24 >
  • Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Evet luxury plus. Ekim'de teslim aldım. Servisten talepte bulanayim yapsinlar o halde.
  • aodo A kullanıcısına yanıt
    Eski üretimde olup sonra kaldırmış olabilirler. Hani hep bir madde vardır ya üretici bildirimde bulunmadan ürün özelliklerini değiştirebilir vs… gibi, onun arkasına sığınabilirler ama paspasta yeri varsa bunun eksiklik olduğunu söyleyip talep etme hakkınız var bence.

    Bir de hadi kendi paspası cırtlı ama 3D paspas falan almak isterseniz kaymaması için iyi olur o kulakçıklar bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebul-Liva -- 4 Aralık 2023; 17:10:38 >
  • eylül sonundan beri luxury plus kullanıyorum. 1170 tlye maksimum çekebileceğimiz kredi miktarı ve borç harç girdik bakalım. aldığımız bayi kredi konusunda cazip bir oran sağladı sağolsunlar.


    araç ile şehir içi dur kalk trafik günlük ortalama 15-20 km arası 9-10-11 lt civarı bir sarfiyatı var.

    iki aile şehir dışı 1500 km civarı yolu 7,5-8 lt civarı sarfiyat yaptı. 2000-2400 devir arası iktisatlı. max. 172 km/h hız görüldü.


    aracı aldığım gibi start/stop kapatıp öyle kullandım. kapatmayı unuttuğum bir kaç kullanımda start/stop yapmadığını farketmedim. çünkü aracı durduğumda baya sessizlik oluyordu stop yaptığını zannediyordum. kadranda motor devir hızını farkettiğimde lan dedim bu araç stop yapmıyor. aldım servise götürdüm. yazılım atıldı. şimdi yapıyor ama kullanmamaya dikkat ediyorum. mekanik için hayırlı bir şey olmadığını düşünüyorum. ayak frene basılıyken stop ediyor ve stopta kalması için ayağınız frene basılı kalmalı ya da vitesi park pozisyonuna getirmelisiniz. ayağınızı çektiğiniz anda motor çalışıyor.


    aracın fren performansı çok iyi. özellikle dur kalk trafikte yormuyor. bir kere frene basmanız yeterli. rampa yukarı veya aşağı araç kendini park pozisyonunda bekletiyor siz gaza basana kadar. hoşuma gitti bu özellik.


    forumda yazan su sesi nedir bilmiyorum onun için yorum yapamam. ama titreme olmuyor.


    rampa çıkarken 1.0 motor bağırır diye düşünmüştüm ama ne şehir içi ne uzun yol üzmedi. turbo desteği ve 110 beygir yeterli.


    aracın konforu iyi. b sınıf bir araçtan b suv a geçince öyle hissediyor olabilirim. ancak b suv deneyimi olanlar konforunun iyi olduğunu söylediler.


    360 kamera deneyimi çok iyi. daha önceki aracımla yapmaya çekindiğim manevraları özellikle park ederken çok rahat yapıyorum.


    elektrikli koltuk sadece sürücü koltuğunda keşke yolcu koltuğu da öyle olsaydı. her ikisinde koltuk ısıtma var.


    araçta derece göstergesi olmamasını yadırgamıştım ama çok da gerekli değilmiş sanırım ihtiyaç duymuyoruz alıştık şimdilik.


    süspansiyonları dengeli bence. kasislerde ne kütür kütür ne de zıplatma yapıyor.


    şerit destek, kör nokta uyarı sistemi faydalı. şeritte kalmanız otonom sağlanmıyor sadece uyarı veriyor.


    adaptif cruse kontrol olmasını isterdim ama yok. gerekli donanım sanırım var ama yazılımsal olarak engellenmiş olabilir.


    yol bilgisayarını multimedya ekranında görmeyince yadırgamıştım ama ona da alıştık şimdilik.


    yağmur sensörü-far sensörü stabil şimdilik.


    bagajı b sınıftan bu araca geçtiğimiz için çok mutlu ediyor.


    düşünen arkadaşlar için iki aylık tecrübemi yazdım. paket içeriği, performans ve kalitesine göre fiyatı iyi. kullanıcı sayısının arttığını görüyorum yollarda.


    bu arada mg yetkililerine elektrikli bisiklet hediye etmedikleri için kırgınım ama kampanyaları bitmiş :)





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.