Şimdi Ara

Microcontroller Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ben pic 16f serisi ve 18f serisini aktif olarak kullanabiliyorum. bunlara kodları mikroc pro ve asm ile yazabiliyorum, ayrıyetten arm yani stm32f29 serisi hakkında da biraz bilgi birikimim var basit 3 5 örnek yapmıştım zamanında, linux bilgim de idare eder seviyede rahatlıkla program kurup kaldırabiliyorum ve hata aldığımda bu hatayı nasıl düzelteceğimi bulabiliyorum giriş seviyesinde fpga ve cuda biliyorum.Benim tıkandığım nokta bu saatten sonra ne yapmalıyım giriş seviyesi bilgim var ama bir alanım yok. hobi işleri gibi şeylerle de zamanımı boşuna harcamak istemiyorum. sizce tıkandığım bu noktada ne yapmalıyım ??????



  • birşey yazan olmamış :) tavsiyem bir iş bulmanız. ister arge, ister üretim , ister tasarım. her dili, her marka mikrodenetleyiciyi veya her sistemi öğrenmeniz ve kendi kendinize uzmanlaşmanız imkansız. sizin de ifade ettiğiniz gibi bir alanınız yok. türkiyede de ankara ve istanbul cevresi dışında bu alanlarda iş bulmak da pek mümkün değil. iş alımları da tecrübe ve daha önce yaptığınız profesyonel iş örneklerine bakıyor. atmel kullanan şirket de var pic kullanan da. hani yaşadığınız veya çalışmayı düşündüğünüz yer neresiyse orda en yaygın kullanılan marka veya dıl ne ise ona odaklanmak lazım.hoş belki de zaten çalışıyorsunuzdur. bu tur işlerle uğraşmak için çok zaman ayırmak gerektiği için ben çalışmadığınızı düşünerek yazdım. her konuda bilgi sahibi olmak güzel ama asıl iş yapacağınız şey, uzman olduğunuz alan olacak. mesleğiniz nedir öğrenebilir miyiz acaba ? veya hangi alanda ilerlemek istiyorsunuz ? bahsettiğiniz alanların, konuların hepsi aynı sektörde olsa da aynı anda hepsiyle birden çalışabileceğiniz bir iş yok.




  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim, ben Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim, bir kaç projede çalıştım bölümüm elektrik ağırlıklı olduğu için fazla ağırlık veremedim bu konulara, konular derken zaten bunlar amacı gerçekleştirmek için kullanılan toollar aslında, benim ilgimi çeken konuların başında yapay zeka, deep learning vs. ve robotik, control gibi şeyler var aslında ama okulda OG,YG hesabı yaparken bu konular hakkında çalışma yapamıyorum :) sektöre gelirsek sanırım plc ve scada ağırlıklı işler var bana yakın olan bu konular hakkında da biraz bilgim var ama ortaya yapılmış bir proje koyamadığım için öz güven eksikliği çekiyorum. sanırım bu konular hakkında iş bakabileceğiz :)
  • yardımcıPilot kullanıcısına yanıt
    Meslektaşmışız :) piyasa olarak maalesef pek iyi bir haberim yok sana. Askerlik olayı büyük dert.onu halletmen gerek. Ondan sonra eğer imkanının varsa bir şekilde bir 6 ay kadar ya stajyer şeklinde istedigin bir şirkette ve sektörde çalışıp yer edinirsin ki torpilsiz o da zor. Ya da benim daha fazla zaman harcama gibi bir lüksüm yok diuip ilk buldugun yere girersin. Maalesef artık mühendisler ise asgari ücret ile başlıyorlar. Durum pek iç açıcı değil hani. İstanbul çevresinde isen daha fazla şansın olur. Diğer illerde ise mühendis alıp gömülü sistem üzerine çalıştıracak öyle kurumsal bir şirket bulman zor. En azından ben denk gelmedim. Staj yaptığın yerlerle de irtibatı kesme. İşine yarar ordaki bağlantıların.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostmanzero G kullanıcısına yanıt
    hicret şart diyorsunuz yani :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.