Şimdi Ara

Microsoft havlu attı: Edge yerine Chrome tabanlı yeni bir tarayıcı geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Adamlar Chromium platformuna geçişte bile ağır lag yaptılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Henuz DonanimHaber'e dusmedi ama Microsoft iddaalari onayladi. Windows 7 ye ve 8'e de gelecegini acikladilar.
  • Edge bir hata idi bence. Internet Explorer ismi dünyaca bilinirken neden 11. sürümde bıraktın? Devam et. 12 13 14 diye. Otomatik güncellettir. Eskiye uyum menüsü koy. İsteyen o modda çalışsın. Herşeyin çözümü var. İnsanlar alıştığı sistemi pat diye bırakmaz.
  • Opera en iyisidir.
  • Edge'i neredeyse ilk günlerinden beri ara ara kullandım, hatta işyerindeki sunucu bazlı program ve sitelerde uyumsuzluk yaşamamak adına tek tarayıcı olarak kullandığım da oldu. Ama özellikle menülerindeki o Windows 8 Metro tasarımı beni devamlı ona karşı soğuk tutmaya yetti, eğer Microsoft yeni Edge'i Chromium bazlı hale getirerek sevdirmeyli planlıyorsa öncelikle gerçek bir masaüstü yazılımı haline getirmeli, Edge Windows 10 app'i olmaktan çıkarılmalı. Gelen haberlere göre yeni Edge'in Windows 7 ve 8.1 için de kullanıma sunulacağı söyleniyor, eğer doğruysa Edge'in Windows uygulaması formatından çıkacağını söyleyebiliriz (inşallah). Neyse, en azından bunca seneden sonra Microsoft işletim sistemindeki tekel olmasından fayadalanarak kullanıcılarına zorlabir tarayıcıyı zorla sevdiremeyeceğini anlamış en azından, artık iyi birşey ortaya koyabilirlerse Edge kendisine çok daha büyük bir kullanıcı kitlesi edinecektir.




  • yazık koskoca microsofta...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xiaomiseverim

    Opera para filen mi ödedi bu haberin yorumlarına?

    Bende şüphelenmeye başladım. Her tarayıcı haberinin altında operada opera. Opera dediğimizde chromium tabanlı 2-3 eklentiyle gelen bir tarayıcı. Eskiden chromiuma geçmeden önce çok daha iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Chromium muymuş Bi de?

    Bu operayı övüp de chrome a söven arkadaşlar ne ayak o zaman yan sanayi chrome gibi Bi şey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xiaomiseverim

    Chromium muymuş Bi de?

    Bu operayı övüp de chrome a söven arkadaşlar ne ayak o zaman yan sanayi chrome gibi Bi şey
    Övenlerin övündüğü iki şey: dahili olarak gelen VPN ve reklam engelleyici. Sanki iki eklentiyi mağazadan tıklayarak indirmek çok zor bir şeymiş gibi.
    Bazılarıda "Google'ın verilerimizi izinsizce kaydetmesini istemiyoruz o yüzden Opera kullanıyoruz". Tamam Google etmiyor ama Opera artık Norveçe ait değil Çine ait. Çinde en az Amerika gibi veri toplamayı seven bir ülke.
    Firefox'a uBlock origin eklentisini kurunca çok daha iyi reklam engelliyor Opera'dan. Açık-kaynaklı olmasıda bir diğer artısı Firefox'un. Ben Chromium tabanlı tarayıcı kullanmak istiyorum diyenler Brave Browser'ı denesinler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 8 Aralık 2018; 14:42:12 >




  • Celonfix kullanıcısına yanıt
    Çine satıldığını bilmiyordum. Bugünlerde Çin ABD den daha korkulacak bir ülke bence adamlar kendi vatandaşlarını puanlıyorlar bize neler yapmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xiaomiseverim

    Opera para filen mi ödedi bu haberin yorumlarına?
    Hiçbir zaman anlamadım ve anlayamayacağım.

    Artı olarak gördükleri özellikler; VPN ve reklam engelleyici. Aslında kullandıkları VPN değil, Proxy. Ek olarak kayıt tutuyor. Wikipedia ve Imgur gibi sitelere girmeyi saymazsak, büyük bir çoğunluk porno izlemek için kullanıyor diye tahmin ediyorum. Kayıt tutan Proxy ile başka hangi işlemler yapılır bilmiyorum. Bilen varsa yazabilir. VPN ile fark ne diyen olursa da, kaliteli bir VPN hizmeti ile; tüm uygulamalarda hatta Router'a yüklediğiniz takdirde evde ki tüm cihazlarda bile hızlı, stabil, güvenli, şifreli ve kayıtsız bir şekilde İnternet'e bağlanabilirsiniz. Torrenting ve coğrafi/ülke kısıtlamalarını aşarak streaming vs. yapabilirsiniz.

    Reklam engelleyici konusuna gelirsek; Opera dahili reklam engelleyicisi ile, uBlock Origin eklentisinin sunduğunun 10% kadarını bile sunmuyor. AdGuard'ın masaüstü uygulaması bu konuda zaten ayrı bir klasmanda.

    Şunu da belirteyim. Opera, Chrome ve Firefox'dan kat kat daha alt seviyede bir tarayıcı. Çünkü, Google en güncel ve güvenlik açıkları kapatılmış Chromium'u ilk olarak Chrome'a veriyor. Hatta şu an bakın Chrome bilinen açıkları kapatılmış güncel Chromium'u kullanırken, Opera betasını yeni duyurdu.

    Güvenli, hızlı ve stabil bir tarayıcı arıyorsanız Google Chrome. Chrome'a yakın bir güvenlik ve mahremiyet için de Firefox'u tercih edin.

    Chromium çok tercih ediliyor, çünkü arkasında Google gibi bir dev var ve sürekli geliştiriyor. Valve(Steam) ve birçok şirket yazılımlarında Chromium tabanını kullanmayı tercih ediyor, çünkü bunun ilk başta ki sebebi dediğim gibi güvenliktir.

    Edit: İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 8 Aralık 2018; 19:34:26 >




  • Ayrıntılı cevap için teşekkürler. Ben firefox kullanıyorum sebebi de chromium tabanlı tarayıcıların ne kadar gizliliğe önem verirlerse versinler google dan tam bağımsız olamamaları. Opera gerçekten arayüzüyle oynanmış dandik bir chromedan başka bir şey değil bence. Chrome u bazen gerçek anlamda kullanmak zorunda kalıyorum çünkü bazı siteler firefoxta ya aşırı yavaş ya hiç açılmıyor. Geçen gün örneğin asusun sitesinden bi şey indiriyordum 7z formatında linke tıkladığımda belki ben ayarlarıyla oynadım ama yeni sekmede html formatında açmaya çalıştı çılgın şey Mesela bunun için chrome kullandım. Vpn konusunda da lazım oluyor firefoxta aynı uygulamayı kullanıyorum ama chromedakinden kat kat yavaş. Chrome güzel ama işte google a mahremimi bedavadan satmak istemiyorum




  • Doğru karar, edge nedir ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel haber ve doğru karar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.