Şimdi Ara

Milenicom çağrı destek sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Bugun (13/04/2021 10:20)'da evde internettim gitti. 10 dk bekledim modemde kırmızı ışık yanmaya devam ediyordu herhangi bir kesinti maili de gelmediği için çağrı merkezini arayıp arıza kaydı açtım. Saat 13:50'de bölgesel altyapı çalışması olduğu için genel çalışma vardır diyerek çağrıyı çözümlemişler.


    Yan komşum Turk Telekom fiber ben ise milenicom fiber ( Turk Telekom altyapısı ) kullanıuyorum. Aradım müşteri hizmetlerini durumu anlattım. İkimizde evden çalışıyoruz. "Turk Telekom kendi altyapısını düzeltmiyorda milenicom daha iyi çalışsın diye sizin altyapınızı mı güncelliyor? " diyerek soru yönelttim.


    MH altyapıdan değil kendilerinden kaynaklı bir sorun olduğunu belirterek çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


    1 - Madem altyapınızda sorun var. Çağrıyı niye kapatıyorsunuz. Sorun çözüldü mü?

    2 - Ne zaman düzelecek sorusunun cevabı verilemiyor.


    Herkes bir şekilde başka bir kurumun müşterisidir, hizmet alıyordur. Milenicom'daki çalışanlara ve şirket yöneticilerine soruyorum sizin bir sorununuz olduğunda böyle bir hizmet aldığınızda siz mutlu mu oluyorsunuz?








  • Mh lerin dediklerini önemseme. Maalesef bu kurumda mh ler tam anlamız ile zavallı bir pozisyonda çalıştırılıyorlar. Aldıkları tek brief şu sanırım "olabildiğince bahane uydurup müşteriyi ikna edin, sallayın" sonra zaten sana bir sms atıp "hattınız 10 numara 5 yıldız, sorun tespit edemedik" diyecekler. Evden çalışan birisi olarak riskli bir seçim yapmışsınız milleni ile. Bu firma ile 6 aylık berbat tecrübeme dayanarak söylüyorum en kısa zamanda farklı bir iss ile yola devam edin.

  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt

    2 yıldır kullanıyorum bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Her çalışma öncesi kesinti maili ile bilgilendirme yapılırdı. Bugün ilkdefa işlerim yarıda kaldı.MH verdiği bilgiye inanıyorum açıkcası bugunkü sorun kendilerinden kaynaklı fakat bu konuda bölgedeki kullanıcılarına hızlıca bilgi vermeleri gerekirdi.


    Bölgesel çalışma var diyip çağrıyı kapatıp sanki problem yokmuş çözülmüş gibi davranmaları çok yanlış. Açıkcası 10 numara 5 yıldız iş yaptık lafını böyle söylettiremezler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.