Şimdi Ara

Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güncel bilgi: Sorunum düzelmiştir. Başka bir konuda bahsettim. Linki: Millenicom'a hem kızıyorum hem de teşekkür ediyorum


    -----------------------------------------------------


    Millenicom firmasından TÜRK TELEKOM altyapısı üzerinden VDSL internet kullanıyorum. 25.05.2022 tarihinde anormal bir şekilde internet hızım 32 mbit'ten 21 mbit'e düştü ve sürekli kopmalar yaşamaya başladım. 28.05.2022 tarihinde Millenicom müşteri hizmetlerinin 0850 333 0 333 telefonunu aradım. Karşıma robot sistemi çıktı. İnternet hız düşüklüğü sorununu tuşladım telefondan. Robot sistem bana "Bölgenizde genel bir sorun mevcut. Ekipler üzerinde çalışmaktadır. En kısa zamanda sorununuz çözülecektir" dedi. Beklemeye devam ettim.


    29.05.2022 tarihinde bu sefer Millenicom whatsapp hattına (0539 333 0 333) sorun yaşadığıma dair mesaj attım. Benden TC numarası istendikten sonra yine "genel arıza" konulu cevap verildi. İlgili mesajlaşmanın ekran görüntüsü aşağıdadır:


    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü

    Verilen cevapta 30.05.2022 09:06 tahmini çözüm süresi olarak belirlenmişti. Bir gün daha bekledim. Sorun yine düzelmedi. Tekrar Millenicom whatsapp hattından aynı sorunu dile getirdim. Sistem tarafından otomatik olarak arıza kaydı oluşturuldu. Hızım 21 mbit'ten yukarı çıkmıyordu.


    Bir gün daha bekledim. Hızımın hâlâ 21 mbit olduğunu görünce tekrar Millenicom whatsapp hattına mesajlar atmaya başladım. Bu sefer müşteri temsilcisi ile görüşmek istedim. Millenicom müşteri temsilcilerinden Kübra hanım görüşmeyi devraldı. Kablolar ile ilgili sorular sordu. Özellikle jack'ların ve kabloların sorunlu olup olmadığını sordu. Bu görüşmeden sonra bizzat kabloların kırıklığını-kopukluğunu ve modeme takılı olan girişlerde bir sorun olup olmadığını kontrol ettim. Kabloları modeme çıkarıp tekrar taktım. Aynı sorun devam etti.


    Görüşme esnasında Kübra hanıma, modeme gelen download ve upload değerlerinin düşük olduğunu, SNR margin değerinin olması gerekenin çok altında olduğunu ilettim.


    Bundan sonra Kübra hanım, bir arıza kaydı oluşturduğunu, hattımın ankastre kutusuna kadar kontrol edileceğini, problem tespit edilmez iç tesisat kontrolleri için bana geri dönüş yapılacağını iletti. Tüm bu görüşmelere ait ekran görüntüleri aşağıdadır:


    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü
    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü


    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü
    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü
    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü
    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü

    Dün (02.06.2022) sorunumun devam etmesi üzerine yine bir modem sorunuyla mı karşı karşıyayım diye arkadaşımdan emanet VDSL destekli modem aldım. Ancak sorun modemden değilmiş. Şunu farkettim ki download hızım 21 mbit'ten 24 mbit'e çıkmıştı. Ancak benim normalde aldığım hız bu değildi, 32 mbit idi. Her iki modemle de test ettim. Hızım kesinlikle hiçbir şekilde 24 mbit üstünü görmüyor. Hız düşüklüğü yaşadığım günden önceki aylar boyunca 32 mbit kullanmış ve hiç sorun yaşamamış biriydim. Anlaşılan o ki, Millenicom, kopmaların önüne geçebilmek için hattın desteklediğinden daha düşük bir hızı bana layık görmüş. Böylece güya internetim kopmayacak, sorunlarım çözülmüş olacaktı. Ancak ben 32 mbit download alabilen bir hatta sahibim ve bunu alana kadar da asla durmam!


    Ve bugün (03.06.2022)... Hız düşüklüğü sorunum hâlâ devam etmesi üzerine sabah saat 10'da Millenicom whatsapp hattına tekrar sorun yaşadığımı bildirdim. Robot sistemi yine bir arıza kaydı oluşturdu. Saat 11 olduğunda, evimin dışındaki direkte yer alan ankastre kutusuna Türk Telekom'dan bir yetkili merdiven dayayıp bir şeyler yaptı. Dedim ki bu sefer doğru olan yapılıyor. İşlemleri yapan yetkili evime gelip modemimi kontrol etti. Yetkili şöyle konuştu:


    "Senin modemde arıza var. Bizim firmada (Türk Telekom'u kastediyor) olmadığın için sana geçici olarak modem de veremiyoruz. Şimdi senin modeme takılan internet jack'ını kendi cihazıma takıyorum. Bakalım hat değerlerin nasıl..."


    Bunu dedikten sonra kendi test cihazlarında 38 mbit download sağlanabildiğini gördüm. Ayrıca 1 dakikadan kısa sürede internetin sağlanabildiğini gördük. Ardından ise yetkili konuşmaya şöyle devam etti:


    "Bundan önce sizin evin yakınındaki cami tarafındaki internet panosu yandı. Biz o panoyu olduğu gibi değiştirdik. O yüzden problemler olduysa da çözülmüş olması gerekiyordu. Senden çok fazla şikayet geliyor. Mahallende senden başka şikayet eden yok. Şimdi senin internetin için ankastre kutusunda sıfır bir port ayarladım. Tertemiz bir hattın oldu. Artık evine kadar olabilecek en iyi interneti alıyorsun. Bundan sonrası oluşabilecek tüm sorunlar modemle alakalı olabilir."


    dedi ve işlemleri tamamlayıp gitti.


    Yetkili ayrıldıktan sonra modemin download-upload-snr margin değerlerini tekrar kontrol ettim. Download ve upload olduğu yerde kalmış durumda ancak snr margin değeri gerçekten çok iyi seviyeye çıkmış durumda. Aşağıya ekran görüntülerini bırakıyorum:


    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü
    Millenicom, bana sormadan hızımı düşürdü

    Millenicom bundan sonra bana "Yaşamış olduğunuz arıza düzeltilmiştir" diye SMS gönderdi. Evet belki kopma problemleri düzeldi ancak peki ya HIZ? 38 mbit internet alabilecekken, 32 mbit tercih ediyorken, 24 mbit dayatılması nedir?


    ARIZA kalmadı, hepsi düzeldi ancak HIZIM Millenicom tarafından kasten düşürüldü ve yükseltilmiyor. Her yükseltmek istediğimde arıza kaydı oluşturuluyor. Arıza yok! Sistemde hızımı 24 mbit yerine 32 mbit olarak (veya en yüksek ne kadar verebiliyorsanız) güncellemelisiniz!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 10 Haziran 2022; 12:14:28 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.