Şimdi Ara

Millenicom 'Bu erişim noktasında internet bulunmamaktadır.' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2013 den 2021 yılına kadar Millenicom kullanıcısıydım. 2018 de yeni eve taşınıca 24 mbit fiber internete geçiş yaptım. Modemi Millenicom veriyordu. Türktelekomdan gelip Tplink Ac1200 fiber modem getirip kurdular. 2021 yılının Haziran ayına kadar çok memnundum hiç sorunum yoktu.


    2021 Haziranda Turknetin 100 mbit internetine geçtim. Modemi değiştirmeden 2018 de gelen modemi zimmetlerine alıp interneti açtılar.


    Turknete geçtiğim ilk günden itibaren sürekli telefona "Bu erişim noktasında internet bulunmamaktadır." diye bildirim gelip internet 2-3 dk olmuyordu. Ama günde 50 kere sürekli geliyordu. Ayrıca internet varken siteleri sürekli ya geç açıyordu ya da hiç açmayıp internet yok veya dns ulaşılmıyor gibi hatalar veriyordu.


    İşin ilginç yanı 4 cihaz modeme bağlı.

    Mesala benim telefonda "Bu erişim noktasında internet bulunmamaktadır." deyip internet yokken eşim telefonundan youtube dan video izliyor veya tv de iptv den yayın izleniyordu.


    Yani cihazın birinde internet yokken başka cihazda kullanılıyordu.


    3 ay bekleyip Eylül 2021 de Millenicom'a tekrar geçtim. 100 mbit pakete geçtim. Yine modem değişmeden modemi zimmetlerine alıp interneti açtılar.


    Ama yukarıda bahsettiğim sorunlarla 3 aydır uğraşıyorum. "Bu erişim noktasında internet bulunmamaktadır." uyarısı arada çıkıyor. Turknetteki kadar çok yok. Ama yinede çıkıyor.


    Siteleri hala geç açıyor veya internet yok - dns ulaşılmıyor gibi hatalar veriyor.


    Cihazın birinde internet yokken veya site açmazken başka cihazda iptv izliyorum.


    Ben modemdem olabilir diye düşünüp modem değişikliği istedim Aylık 20 tl kira alıyorsunuz diye ama başarılı olamadım. Sürekli arıza kaydı açıp arızanız çözülmüştür diye mesaj atıyorlar. Şikayet var sitesine yazdım. Genel Müdürlükten olduğunu söyleyen bir kadın aradı. Ben modemi değiştirtecem sen çözüldü yap teşekkür et dedi şikayet var sitesinden. 2 ay oldu modem falan değiştirmiyorlar.


    12 ay taahüt vermesem direk değiştirecem ama ceza çok çıkıyor. Kendim modem alacak bütçemde yok.


    Sizce modemden midir acaba? Teşekkürler








  • Bende millenicom üyesiyim 2gün önce modem getirip kurdular fibere geçtim şuan bir sorunl karşılaşmadım sıkıntınız modem den olabilir çünkü modem cihazı netten atabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 3 ay olmuş sorunu yazalı ama başka birisi okursa diye yazmak istedim. 4 aygıt bağlıyken 1 tanesi bağlanmıyor durumu varsa öncelikle diğer aygıtlarda ping ve hız testi uygulamak lazım. Eğer diğer aygıtlarda hiçbir sıkıntı yok sadece 1 aygıt internete bağlanmıyorsa sıkıntı modemden olabileceği gibi aynı zamanda sizin bağlandığınız aygıttan da kaynaklanıyor olabilir.


    Modem sıkıntı yaşayan aygıta IP atarken sıkıntı yaşıyor olabiliyor, internete bağlanma sıkıntısı yaşayan aygıta modem içinden statik IP atayarak denemenizi öneririm. Böylece modem değiştirmeden çözme ihtimaliniz de olacaktır.


    Diğer aygıtlar bağlanırken tek bir aygıtın internete bağlanmaması modem arayüzünün firmware güncellemesi ile de çözülebilmekte, modemin üreticisinin sayfasına girerek firmware sürümünün güncel olup olmadığını kontrol ediniz.


    Son olarak Biraz saçma olacak ama bazen işe yarıyor tanıdıkta bir repeater varsa çevreden 1-2 günlüğüne ödünç alıp repeater kurun, repater'ı modeme bağlayıp bağlantı sıkıntısı yaşayan aygıtı repeater üstünden bağlamayı deneyin.O da çözüm olabilir sonucunda repeater fiyatları modemden çok daha ucuz oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machinehead -- 13 Mart 2022; 6:10:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.