Şimdi Ara

Millenicom çirkefliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Millenicom aboneliğimi 17-12-2021 tarihinde başlattım. Çok fazla kesinti yaşamam ve bir türlü sağlıklı kullanamadığım için turknet'e geçmeye karar verdim. 21 aralık 2021 tarihinde turknet geçiş talebimi gerçekleştirdim.Sesli onayım alındı yasa gereği 48 saat içinde geçiş yapılması gerekirken millenicom geçiş talebime turknet'e red cevabı vermiş.


    Açıkcası millenicom'a geçerken yorumları okumuştum, başıma sıkıntı gelmesinden korkmama rağmen şans vermiştim ama gerçek yüzlerini ortaya koydular. Taahütsüz aboneliğime Turknet'e geçiş talebime red vermişler.


    Bu arada halkın hakkını gasp eden firmalarla uğraşmayı kendime borç bilmiş bir vatandaşım. Yaşadığım kayıp nedeniyle yasal haklarım için tazminat davası açmaya karar verdim.

    @millenicom




  • Merhaba,

    İsim soy isim ve irtibat numaranızı pm üzerinden iletebilir misiniz.
    Konu hakkında sizlere yardımcı olmak isteriz.
  • Bende bir çirkeflik yazayım;

    Millenicom internet abonesiyim, fiyatları diğerlerine göre uygun olduğu için kardeşime tavsiye ederek 100Mb interneti 104 TL ye taahhüt vererek başlattı. 1 ay sonra 18 Aralık ta milleni müşteri hizmetlerinden aranarak 50Mb lik taahhütümün Şubat 2022 de dolacağı için, bana 100Mb lik tarifeyi 119 söyledi kabul etmedim, kardeşime de bağlattım 104 tl ye dedim.

    Bu sefer 109 Tl teklif edildi, hadi fazla fiyat farkı yok diye kabul ettim. Sonra gelen mesajda 119 Tl olarak devam edeceği yazmaktaydı.

    1 saat sonra Müşteri hizmetlerini arayarak, bana 109 Tl teklif edildi gelen sms te 119 Tl yazıyor, kabul etmiyorum, bu bir dayatma dedim. İnceleyip geri döneceğiz dediler. Tabiki dönmediler.

    İnternet sitelerinden, hesabıma girerek şikayet oluşturdum, yine dönmediler.

    30 Aralık ta donanımhaber millenicom temsilcisine özel mesaj attım, inceleyip döneceğiz mesajı attı.

    13 gündür yaptığım itirazı değerlendiriyorlar, akılları sıra dayatma yapıyorlar. Yaptığım görüşmelerin ses kaydını ve yazışma kayıtlarını aldım. Tüketici hakem heyetine gideceğim.





  • ozden61 kullanıcısına yanıt

    Sizin Taahhüt şubat 2022 de bitiyor ise, yeni taahhüt de şubat 2022 de başlaması gerekir diğe düşünüyorum. Şubat a bir hafta kala servis değiştirirseniz sıkıntınız kalmaz dimi?


    bir yakınımda sizin durumda, şubatta başka firmaya taşıttıracaktım. Telefonla tekrar taahhüt almışlar. şubat gelmeden yani yeni taahhüüt başlamadan hizmet taşıttırsam sıkıntı olmaz dimi?

  • Benden de bir çirkeflik örneği;


    Taahhütsüz abone olmuştum bu nalet firmaya aboneliğimi iptal edip çıktığımda 1.181 ₺ cayma bedeli çıkarttılar.


    Taahhütsüz hatta cayma bedeli evet etmediğim şikayet kalmadı sonunda sehven işlem olmuş dediler..



    donanımhaber forum
    Millenicom Büyük Skandal Taahütsüz Aboneliğe 1.181₺ Cayma Bedeli ! » Sayfa 1 - 1
    https://forum.donanimhaber.com/millenicom-buyuk-skandal-taahutsuz-abonelige-1-181-cayma-bedeli--143856833
  • Bende bir çirkeflik belirteyim (daha doğrusu umursamazlık) Fiber altyapıdayım modemden (özellikle akşamları) garip sesler ve esneme tarzında sesler çıkardığı için kaç kez mh arayıp kayıt açtırdım modem değişimi için lakin açtığım bütün kayıtları sorun çözüldü diyerek kapattılar işin düştü mü yandın net



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 1 Ocak 2022; 21:8:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Şubat 2022 de bitecek taahhütüm. Fakat müşteri hizmetlerinin yanlış fiyat bilgilendirilmesiyle kabul ettiğim yeni taahhütname internet sitelerinde Nisan 2024 görünüyor ve bana söyledikleri fiyattan farklı fiyatta. Bunu düzeltmeye çalışıyorum, hem fiyatı farklı hem taahhüt bitiş süresi.

  • Bu adamların bu ülkede hala iş yapabiliyor olması akıl alır gibi değil. Herifler safi zarar ziyan. Sağlıklı insana pislik yapıp işinden gücünden alı koyar, vatandaş bunlardan yakasını kurtarmak için efor harcamak zorunda kalır. Vallahi bunlara Komorlar da bile çalışma ruhsatı vermezler.

  • “20.09.2012 tarih ve 56423-24802 sayılı İşletmecilerin Tüketici Şikayetleri Takip Yazılımı Üzerinden Kendilerine iletilen Tüketici Şikayetlerini Cevaplamada İzlenecek Usul” uyarınca kendilerine iletilen şikayetleri yasal süresi içerisinde sonuçlandırmaları gerekiyor.


    @Ö1f1


    Yani kayıt açtım dönmediler diye bir şey olmaz, olmaması da lazım.

  • NEVERDIES kullanıcısına yanıt

    Ülkede adalet hukuk olmayınca gayet normal bu durumlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt

    doğru diyorsun. ülkede hukuk olsa ne pkk nın temsilcileri mecliste olur ne de bazı muhalefet partileri abd ve ingiltere den destek alabilir.

  • Millenicom iptal edilen aboneliğime 90 lira ücret çıkarmışlar. bu firmadan kesinlikle uzak durun @millenicom çeteden farkları yok

  • tekniking kullanıcısına yanıt
    superonline.net pop noktası kullanması, anlaşmasıyla zaten millenicom çoktan çöp oldu, bari turktelekom kullansa, kullanıyorda çok nadir bölgelerde kullanıyor, ama hep sol.net çıkışlı, daha da rezil durum oluyor, ben bu duruma rezillicom diyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Her şekilde rezil bir firma. Kesinlikle uzak durun. Yasal cayma hakkı süresi içinde cayma yapamamanız için, herşeyi yapyorlar. Telefonu suratınıza kapatıyorlar, sessize alıp bekliyorlar hat kesilmiş gibi. Böyle bir rezillik görmedim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.