Şimdi Ara

Millenicom'dan memnun musunuz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
1
Favori
8.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • telekom mudurlugune gittim port var fakat sahadaki kutuda ariza var calisma devam ediyor siz ocakdan sonra gelin dediler. nasil bir arizaysa 2 ay öte attilar beni. 2 aya bina dikilir cocuk dogar büyur askere gider. bunlar bi kutuyu yapamiyolar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar. Geçtiğimiz Cumartesi günü (4 gün önce) son derece hızlı şekilde taahhütsüz aboneliğimin başladığını ve bağlantımın kurulduğunu yazmıştım (100 mbit ftth). Bu 4 gün içinde 2 kez (birisi az önce, diğeri de önceki gece yarısı) bağlantım koptu ve 15-20 dk sonra kendi kendine düzeldi. Bu sırada modemde (ZTE H298A) "kimlik doğrulama başarısız" yazdı. Müşteri hizmetlerine ise ne telefonla ne de Whatsapp üstünden ulaşabildim.

    Sezarın hakkı sezara, 5 yıldır Superonline fiber kullanıyorum, bir kez bile sorun olmadığı gibi aradığınız an birilerine ulaşabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız ben Millenicom'da değil de altyapı sağlayıcıda problem olduğunu düşünüyorum.

    Millenicom'da iptal süreci nasıldır, modemi ve fiber sonlandırıcı cihazı (Ericsson) nereye teslim etmemiz gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz?
  • yesilyurttomer kullanıcısına yanıt
    Ne yorum yapayım bilemedim :(
    Ne yazık ki hepimizi zorlayan tatsız bir durum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu akşam 21 ile 22:35 arası 4 defa net koptu. Bf5 oynuyordum içine etti. 1 aydır aboneyim iyiki taahüt yapmamışım. ilk işim aboneliği iptal etmek olucak.
  • Millenicom'dan memnun musunuz?

    bu testten yap kaliteyi gör...
  • Ttnet altyapisi kullananlara tam hiz vermiyor bence portlardan. Superonline kullandim adsl oyleydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Woozie

    Arkadaş sağolsun o konuda hiç sıkılmıyorda. Ben de kendisine çok kez anlatmak istedim ama pek anlamak istemiyor. Ne zaman duracak onu da tahmin edemiyoruz. Her iss'de benzer problemler yaşanabilir ama bu nadir olur. Kendi durumunu sanki herkesde aynı şey olacakmış gibi yansıtıyor ben o durumu çok hoş karşılamıyorum sadece, yoksa tabii ki yaşanan durum güzel bir şey değil onun adına
    bende arkadaştan şüphelenmeye başladım başka bir sektörde bazı ajansların rakiplerine sosyal medya ve forumlarda sırf kötülemek için para istediğini sahit olmuştum, günahını almayayım ama her başlıkta aynı seyler sıkılmadan ilginç.
    bu arkadaşın mesajını görüp vazgeçmiştim, bu son olaylardan zamlardan vesaire bugun bir daha bakayım dedim yine aynı şahıs şu an emin olamadım, online oyun oynayan biriyim sol 50mbit 250akkn var milenicom da sol altyapısı kullanıyormuş geçmeyi düşünüyorum ama bağlantı kopması canımı sıkar online oyunlarda sol da cok nadir oluyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 20 Aralık 2018; 13:33:21 >




  • igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Bende vodafone kullanıyorum sol üzerinden sabah problem yok akşamda yok .Lakin akşam cihazı kapatıp açarsanız ip almıyor.Kendi cihazımı taksam da almıyor :).Yani mesele sağlayıcıda herşey doğru olması gerektiği gibi ancak ip vermiyor rota tanımlamıyor.Solda çakallığa başladı gibi geliyor.Solun cihazını takıp resetlesemde kullanacı bilgileri gelmedi cihaza.Sol kullandığım süre boyunca ki 2 yıl kullandım.Bir kere yaşadım bu sorunu aradım alt yapıda değişiklik yapıyoruz ondan alamıyor ip demişlerdi.Bu hafta iki kere gitti gece internet.Artık gece modemi kapatıp açmıyorum.Biliyorum çünkü ip almayacak.Mileni düşünüyordum yurt dışı hızı için.Solda 100 alıyordum ancak yurt içi 100 alabiliyordum.avrupa 50 abd 25 veriyordu.Vodafone deneyeyim dedim durum aynı.Acaba bizim burdaki altyapımı noksan.2 yıl sol işe uğraştım merkezden bile adam gönderdiler ölçümler yaptılar dediler problem yok sen kullan devam et.Bana 100 parası öde al sana 25.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 20 Aralık 2018; 14:2:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • volkie kullanıcısına yanıt
    Eğer Millenicom aboneliği düşünürseniz bana ulaşabilirsiniz hocam abonelik işlemlerinin hızlı yapılması adına yardımcı olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    Ben de problemin Türk Telekom'da olduğunu düşünüyorum. Hızlı başlayan maceram aynı hızla bitti, kısa sayılmayacak bir bekleme sürecinden sonra temsilcilere ulaştım ve iptal işlemini başlattım.

    Merak edenler için Millenicom iptal süreci; basit bir dilekçe ekinde önlü/arkalı kimlik fotokopinizi 02127097030 no'lu faksa gönderiyorsunuz, sonrasında SMS ile aşama aşama bilgi veriyorlar. Modemi (ve varsa başka cihazları) de Aras Kargo ile Millenicom ödemeli göndermemiz ve teslim tutanağını saklamanız gerekiyormuş. Onlarda adresi var herhalde.

    Wooize sağolsun abonelik sürecinde yardımcı oldu ama iptal sürecinde mesajlarıma yanıt alamadım .
  • @igorparker , @hknups: Muhtemelen ikiniz de benzer sorunlar yaşadınız ancak sırf bu nedenden dolayı direk olarak iptal ettirmenizi çok doğru bulmuyorum. Bahsettiğiniz problemler alt yapı kaynaklı durumlar yüksek ihtimal TT'nin bir bakım çalışması vardı ve siz de buna denk geldiğiniz. Millenicom'un online işlemler bölümünden şikayet oluşturma kısmına giriş yapsaydınız da muhtemelen bu bakım ile ilgili bilgilendirmeyi görebilirdiniz. Yani TT'nin bakımına kızıp Millenicom'u iptal ettirmek biraz garip ancak yine de sizin tercihiniz

    @igorparker: Sana da ek olarak abonelik sürecinde yardımcı olduğum ve senin de beklediğinden daha kısa sürede işlemlerinin hallolduğunu sen de yazmışsın öncelikle bunun için rica ederim. Millenicom ile ilgili forumda 100'den fazla mesajım bulunuyor bu nedenle görmemiş olabilirim diyecektim ancak senden bununla ilgili gelen bir özel mesaj göremedim. Yoksa tabii ki her zaman yardımcı olmak isterim Eğer sadece bir iki defa yaşadıysan bu problemi ben sana iptal etmeni tavsiye etmem bunlar nadir olan şeyler bakım kaynaklı ancak dediğim gibi yine de senin kararın.




  • Yanlış anlaşılmak istemem, yardımın için teşekkürler. Evet aslında tez canlı değilim ama uğraşmak istemedim açıkçası. Eve kadar fiber var ve dediğim gibi 5 yıldır sorunsuz kullanınca insan en ufak problemde soğuyor. En azından ben soğudum Tabii bunda eve gelen Türk Telekom çalışanının "aa siz millenicom abonesi miydiniz? Bilseydim bu modemi getirmezdim" demesinin de etkisi oldu :( ilerisi için güvenemedim o sebeple. Bir de malum zamlar var tabii.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper Bey ama tüm kampayalarınız 31 ocak 2019 a kadar geçerli siz tam tersini söylüyorsunuz!
  • ErkalFurkan E kullanıcısına yanıt
    Selamlar
    Aslında eğer fiyatlar değişirse bu ticari bir karar değil de tepeden gelen regülatif bir karar olacak. Bu nedenle tüm sektör duyurdukları ticari kararları değiştirip zam yapmak zorunda kalacak. Ankara’daki temaslarımızdan bizde oluşan hissiyat altyapı maliyetlerine önemli bir zam geleceği yönünde. 1 ocak tarihi ötelenir mi buna emin değilim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bye bye millenicom.

    Millenicom'dan memnun musunuz?
  • Millenicom kullanmayın pişmanlıktır.
  • Yeni taşındığım binada sadece bakır kablo olması nedeniyle taahhütsüz VDSL kullandım. (kısa bir türknet ve uzun bir oris macerası)

    Geçtiğimiz haftasonu SOL satış temsilcisi binanıza altyapı kurduk diye tezcanlı kapımı çaldı.Şaka gibi 24 mbps aknsiz bir paket attı önüme.Ben VDSL de 100 mbps alıyorum dedikçe 24 iki kişiye yeter dedi durdu.Ben düşüneyim bir diyip koşa koşa Millenni 100 mbps AKN'Siz SOL altyapı tarifesine başvurdum.Taahhütsüzlük esneklik sağlıyor evet,geçtiğimiz son 10 yılda enflasyon düşüktü,fiyatlar genelde sabit kaldı hatta teknoloji ilerlerdi fiyatlar düştü.Bu nedenle taahhüt operatör lehine müşteri hapseden bir şey olarak görüldü.Artık enflasyon ve döviz kuru zıplamalar yapıyor bol bol,taahhütün müşteri ucunu görmek lazım.Sabit fiyat garantisi. Zamlardan önce güzel bir fiyata güzel bir bağlantım olsun iki yıllığına dedim.

    Bu süreçte gözlemlerimi söyleyeyim. Adresinize kargo ile sözleşme gelecek imzalayıp kimlik fotokopisi vereceksiniz dendi.Mesai saatlerinde evde olamıyorum abonelik adresi dışı bir adres vereyim dedim.Bugün sözleşme yolluyoruz adres verin diye arandım.(Küçük bir şey gibi gelebilir,ben bunu TurkNet'e anlatamadım.Parasını verdiğim modemi 1 ay bana gönderemediler,üç hafta mesai saatlerinde evime teknik ekip yollmaya çalıştılar her seferinde bu durumu izah etmeme rağmen). Burada küçük bir sorun var,SMS ile gelen linkte başvuru kaydı bulunamadı dışında bir şey göremiyorum takipte.

    Bir diğer endişen SOL'un kıllık yapması.Apartmana kutuyu koydular,canhıraş reklama başladılar,ilk bağlantı kendi altyapısından rakip operatör.Allah affetsin.




  • 24 mbps hız 24 ay taahhütlü bağlantım tamamlandı. 1 Ocak öncesi 35 mbps hıza mı geçsem diye düşünüyorum. Ancak size taahhütü yaptıktan sonra farkettim, TTelekomun 1 Ocak öncesi Aknli fiyatları daha uygun. 1 Ocak sonrası zaten limitsiz kullanacaklar. Mesala 35 mbps hız onlarda 75 siz de 80 TL. Bi güzellik yapıp 35 mbps hızı 75 TL ye vermezmisiniz siz de 24 ay taahhütle. 😏



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Te.k -- 25 Aralık 2018; 23:27:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FatherGascoigne

    Yeni taşındığım binada sadece bakır kablo olması nedeniyle taahhütsüz VDSL kullandım. (kısa bir türknet ve uzun bir oris macerası)

    Geçtiğimiz haftasonu SOL satış temsilcisi binanıza altyapı kurduk diye tezcanlı kapımı çaldı.Şaka gibi 24 mbps aknsiz bir paket attı önüme.Ben VDSL de 100 mbps alıyorum dedikçe 24 iki kişiye yeter dedi durdu.Ben düşüneyim bir diyip koşa koşa Millenni 100 mbps AKN'Siz SOL altyapı tarifesine başvurdum.Taahhütsüzlük esneklik sağlıyor evet,geçtiğimiz son 10 yılda enflasyon düşüktü,fiyatlar genelde sabit kaldı hatta teknoloji ilerlerdi fiyatlar düştü.Bu nedenle taahhüt operatör lehine müşteri hapseden bir şey olarak görüldü.Artık enflasyon ve döviz kuru zıplamalar yapıyor bol bol,taahhütün müşteri ucunu görmek lazım.Sabit fiyat garantisi. Zamlardan önce güzel bir fiyata güzel bir bağlantım olsun iki yıllığına dedim.

    Bu süreçte gözlemlerimi söyleyeyim. Adresinize kargo ile sözleşme gelecek imzalayıp kimlik fotokopisi vereceksiniz dendi.Mesai saatlerinde evde olamıyorum abonelik adresi dışı bir adres vereyim dedim.Bugün sözleşme yolluyoruz adres verin diye arandım.(Küçük bir şey gibi gelebilir,ben bunu TurkNet'e anlatamadım.Parasını verdiğim modemi 1 ay bana gönderemediler,üç hafta mesai saatlerinde evime teknik ekip yollmaya çalıştılar her seferinde bu durumu izah etmeme rağmen). Burada küçük bir sorun var,SMS ile gelen linkte başvuru kaydı bulunamadı dışında bir şey göremiyorum takipte.

    Bir diğer endişen SOL'un kıllık yapması.Apartmana kutuyu koydular,canhıraş reklama başladılar,ilk bağlantı kendi altyapısından rakip operatör.Allah affetsin.
    Güncelleme:

    Aras kargo bana imzalatıp geri götürmesi gereken sözleşmeyi sekretere bırakıp kaçmış.Kendileri bildiğiniz gibi,aciliyetini iletip elimden alacaklar ama geri dönüş olmadı.

    Bu noktada Millenicom çağrı merkezi ise ibretlik halde. İlk önerileri kuryeye koşun yetişin ,ikinci önerileri ise size bir numara verelim onu arayın oldu.Verdikleri numara 444 2552(aras kargo çağrı merkezi)

    Kendime yeni bir TurkNet buldum sanırım :D

    Yılbaşı gelmeden AKNsiz yüksek hızlı bir fiber bağlatmak istiyordum,koşa koşa bir vodafone bayisine mi gitmeli bilemiyorum.




  • 1 ay kullandım, yeterince kanser oldum. Akşamları ping tavan, interneti kullanamıyorsun. İstediğin zaman ulaşıyorsun, sorun çözmüyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.