Şimdi Ara

Millenicom REZALETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maalesef Millenicom'dan hizmet almak için müşteri hizmetleri ile görüştüm.

    Adres kontrolü ile altyapı hızıma bakıldı ve 95Mbit hız alabileceğim söylendi.

    Doğal olması gereken bu çünkü saha kutusu binamın önünde.

    Kutuya santralden fiber ile gelen altyapı devamında bakır kablo ile daireye çıkana kadar 5-10Mbit kayıp olması doğal teknolojisi gereği.

    Ama hizmet başladı modemime gelen hız 66Mbit ile kaldı.


    Bende müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım ama satış sırasında söyledikleri yalanların ilki ortaya çıktı.

    Herhangi bir sorunda 7/24 telefon ile destek alabileceğimiz söylenmişti ama telefon ile aramadaki sistemleri hiçbir şekilde müşteri hizmetlerine bağlanma adımı sunmuyor sadece tuşlama ile otomatik arıza kaydı açtırabiliyorsunuz.

    Yada Whatsapp'tan robot ile muhaattap olun diyor sistemleri. Neyse deyip tuşlama ile arıza kaydı açtık sonrasında ararlar derdimizi anlatırız sorunu çözerler dedik. Derdimiz sohbet etmek değil sorunu anlayıp çözsünler yeter ama birkaç saat sonra bir SMS geldi tamamen rezilliğin resmi.


    Mesajda "Modeme kadar 100Mbit hız geldiği tespit edildi ve değerlerinizde bir sorun görülmedi. Hala arıza olduğunu düşünüyorsanız elektrikçi çağırın" diye.

    Tüm kurulu sistemlerinin yalan dolan olduğunun tespiti gibi bir otomatik SMS hazırlanmış bakır dsl altyapıda teorik olarak 100Mbit hızı tam almanız zaten mümkün değil.

    Bu metni hazırlayanın ondan bile haberi yok düşünün utanmadan insanlara atıyorlar bunu.


    Sanırım internet altyapısı ile ilgili hiçbirşey bilmeyen ülke geneline yalan söylemek o kadar normalleşmiş ki böyle bir mesajı utanmadan atabiliyorlar bilmeyen birisi sorunca biz tam hız veriyoruz siz wifi ile bağlandığınız için düşük çıkıyor falan diye kıvırıyorlardır.


    Çözüm bulmadan kaydı kapattıkları için otomatik robot sistemleri sebebi ile de temsilciye bağlanamayınca yeni abone olucakmış gibi bir satış temsilcisine bağlanıp derdimi anlatmaya çalıştım.

    Merdiven altı bir firma gibi oldukları için her şeyleri yalan dolan sizi teknik birime aktarıyorum biz bakmıyoruz buna diyerek aktarıcam dediler bende birisine aktarıcak herhalde direk sandım ama yok tabiki yine otomatik arıza tuşlama sistemine aktardı.


    Başladım düşünmeye bu işbilmezlere nasıl ulaşıcaz artık müşteri olduk muhattap insan bulamıyoruz karşımızda diye bu sefer online işlemlerden şikayet sistemi var ordan şikayet kaydı oluşturdum. Bu sefer ertesi gün birisi döndü yine anlattığım gibi tamamen bilgisizlik dolu bir muhabbet sonrası arıza kaydı açıcaz konu ile ilgili diyerek kapattık.


    2 gün sonra arandım sorun devam ediyormu diye soruyor temsilci tabiki ne yaptınız ki dedim. Kontrol edelim dedi yinede bilgi seviyeleri önlerine verilen adımları robot gibi tekrarlamaktan ileri geçmedikleri için duvar ile muhattap oluyoruz. Modemime gelen hız bu diyorum bana kablo ile bağlanın modeme hız testi yapalım diyor. Bu cahilliğe anlatıyorum bende boş boş kablo ile hız testi yapsam modeme gelen hızın biraz altına çıkıcaktır hız düzelmedi ki modem arayüzündeyim zaten gelen değerleri görüyorum diyorum ama boş biz yapalım diyor adımları sırası ile robot oldukları için. Yaptık testi dediğim gibi 58Mbit gibi bir hız çıktı modeme gelenin biraz altı. Modemi resetleyin falan ondan sonra önlerine öyle saçma birşey koymuşlar ki yönetimden onu yapalım dedi siz şakamısınız dedim artık.


    İnternet tarayıcı geçmişinizi temizleyin tekrar hız testi yapın dedi. Gülermisin ağlarmısın. Dedim gelen hız ile bunun ne alakası var.

    Lütfen adımları sırası ile yapalım dedi robot temsilci. Yaptık birşey değişmedi tabi tekrar yalandan arıza kaydı açıcam dedi kapattık.


    2 gün sonra tekrar arandım. Sorun devam ediyormu diye soruyor yine dedim ki siz sorunu anlamaktan acizsiniz sorun nasıl çözülsün telekoma ne arızası iletiyorsunuz ki merak ediyorum dedim. Sizin arızayı ilettiğinizden bile şüpheliyim çünkü normalde telekom saha elemanının gelmesi lazımdı adrese normalde dedim.

    Biz ilettik dedi ama asla inanmıyorum. Bu durumda bizim yapabileceğimiz birşey yok artık bu "TEKNİK BİR KONU TEKNİK BİRİME İLETİN SORUNUNUZU" dedi şaka gibi.


    Dedim siz satış birimimisiniz siz kimsiniz ya arıza kaydına dönüyor bunu söylüyorsunuz kim bakıyor kardeşim kayıtlara lanet olsun size derdimi başka yöntemler ile çözücem artık yada aboneliği iptal edicem dedim kapattım.


    Konuyu insanlar bilgilensin diye açtım. Bu firmadan hizmet almadan önce bilginiz olsun neler ile karşılaşacağınız hakkında.








  • bu tarz sorunların çoğu bina içerisindeki kablolalardan kaynaklı oluyor.Bina içerisindeki ankastre kutusundan evinize yeni bir cat6 kablosu çekerseniz eğer hem hızın hem de sinyallerin kalitesinin artacağı çok aşikar.Yaşadığınız sorunun millenicom ile alakası yok bana kalırsa diğer firmalara da başvurup aynı olayı yaşarsınız.

  • 21guns 2 kullanıcısına yanıt

    Hocam öyle olduğu için zaten sallamasyon direk öyle dönüyorlar hiçbir şeye bakmadan onlarda sizin kafada ama bendeki sorun o değil.


    Yeni bina zaten ve zamanında da testini yaptık aynı hikayeyi söylediler sizin dediğiniz 2 yıl önce ekip geldi modemi direk bina girişindeki kabloya bağladık daireye ne hız geliyorsa ankastreye de aynı hız çıktı.


    Aylarca kayıtlara bina içi yalanı söylediler bunu tespit edince istemeye istemeye zorlaya zorlaya 50'ye düşürdükleri hızımı 85'e çıkarmışlardı.

    Yani o zamanda gördük ki tamamen kendi saha kutusu ve santral arası kendilerinden kaynaklı bir hız kısıtlaması.

    Bunu bildikleri halde aylarca yalanlar söylediler yok bina içi yok o bölgede öyle bir hız yok zaten falan sonunda yükseltmek zorunda kaldılar.


    Yine aynı durum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 7 Mayıs 2022; 15:45:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.