Şimdi Ara

Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps) (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.534
Cevap
25
Favori
108.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yılbasi gelmeden zam caktilar,yilbasi gelince asgari ucret arttı ıvır zıvır diye bidaha çakarlar bunlar soyguncu ya baska birsey degil.Evet arkadaslar daha ucuz bir iss onerisi olan var mi?:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssouness -- 8 Aralık 2023; 9:26:21 >
  • Hem soyguncu hemde sinsiler.Faturam 160 liradan bir anda 269 liraya çıktı ama ne bir sms var ne bir şey.Üstelik hem taahutsüz diyorlar hemde cayma bedeli koymuşlar 200 tl.Ben hayatımda bu kadar kötü bir iss görmedim.

  • @HesaplıBilgi hocam merhaba. Resimdeki gibi aylık 40 TL aktivasyon ücreti yaptılar. Ben nasıl olsa sabit kalırım firmada dedim , dert etmedim PoyrazNet gibi bir firmadan geçince. Ama hatırlarsanız hızım düşük demiştim. Daha Millenicoma geçeli 3 hafta falan oldu. En erken ne zaman taşıyabilirim interneti başka firmaya. Birde benim oturduğum apartmanda Vodafone fiber altyapısı var. 600 tl ye kadar cayma bedeli karşılıyoruz yazıyor sitesinde. Bu aktivasyon ücretini karşılar mı geçiş yapmak istersem?

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyline94 -- 17 Aralık 2023; 18:30:2 >




  • skyline94 kullanıcısına yanıt

    Geçiş için 3 ay dolması lazım. Cayma bedelini taahhütlü abonelikte karşılarlar; senin ki taahhütsüz olduğu için faydalanamazsınız.

  • Yav hocam temsilciye bağlanmak tam bir işkence hafta sonu diyemi bağlanamıyorum çözemedim.




  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 17 Aralık 2023; 18:41:35 >
  • Bu millenicomu bağlamak istiyorum vdsl altyapı var, herhangi bir vdsl ya da ttnet in eski modemlerinden olur mu? Farklı modemle kullanan var mıdır?

  • TeKNoYDN kullanıcısına yanıt

    Uzerinde vdsl yazan yani vdsl destekleyen her modem olur turk telekomunkiler dahil.Zam aciklamadilar henuz,saskinlik icerisindeyim.

  • ssouness S kullanıcısına yanıt

    1 Ocak tarife fiyatları duyurular kısmında yazıyor. Yeni aboneler için mi yoksa mevcut aboneler için mi geçerli anlamadım?

  • Fiyatta guncelleme yapilacaktir demis ama 1 kasimda yaptigi zam tablosu ve 1 ocak tablosundaki fiyatlar ayni gorunuyor.Ay sonunda belli olur.Bidaha zam gelirse çıkarım.

  • ssouness S kullanıcısına yanıt

    Millenicomdan vazgeçecek gibiyim hakkında çok şikayet var.

  • TeKNoYDN kullanıcısına yanıt

    Valla benim altyapi yetersiz oldugu icin hizi yani tarifeyi 24 e dusurmustum o gunden beri sikintisiz kullaniyorum aslinda altyapiniz iyiyse bence guzel iss ama sık sık zam yapiyor tek problem o.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssouness -- 3 Ocak 2024; 10:56:37 >
  • ssouness S kullanıcısına yanıt

    Comnet bakıcam hocam

  • Yeni abonelik için başvuru yapmıştım ve bugün artık 10.gün. Arayan soran, gelen giden yok. Öylece bekliyoruz. Farklı bir ISS önerisi olan olursa artık değerlendirmem gerekiyor sanırım. İlgili forum hesabına pm ile de bilgi verdim birkaç gün evvel fakat maalesef.
  • Millenicom biraz önce son şakasını yaptı.

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)
  • ssouness S kullanıcısına yanıt

    Bu firmanın da fiyat politikası çok saçma. 24 o fiyata geliyorsa şurada paketlerin en az 200₺ zamlanması lazım.

    Millenicom Sınırsız Kampanyalar (16 - 35 - 100 mbps)www.milleni.com.tr
    FiberMill Yüksek Hızlı İnternet | Millenicom
    https://www.milleni.com.tr/internet/fibermill
  • Konu: Hizmet Sorunları ve Çözüm Talebi

    Sayın Yetkili,

    Abone Numarası: 5328817 olan hattımın 31.08.2023 tarihinde abonesi oldum. Ancak, hat 82 Mbit desteklemesine rağmen, 75 Mbit ile 12 aylık bir sözleşme yaptım. Yaşadığım sorunlar ve çözüm taleplerim aşağıda belirtilmiştir:

    Hız Sorunu: Hattımın 82 Mbit destekleyeceği bilgisiyle 12 aylık bir sözleşme yaptım. Ancak, abonelik başlangıcından bugüne kadar 5-10 arasında arıza kaydı oluşturmama rağmen sorunum çözülmedi. Kablolu ve kablosuz hız değerlerim, sözleşmede belirtilen hızın altında seyrediyor (63 ile 65 Mbit). Geçtiğimiz haftalarda sıfır modem alarak sorunu çözmeyi denedim ancak sonuç alamadım. Teknik ekip sürekli "hattınızda sorun yoktur" şeklinde SMS gönderiyor, ancak yaşadığım sorun devam ediyor. Sorunumun derhal çözülmesini talep ediyorum. Aksi halde, başka bir operatöre geçme ve mevcut sözleşmemi karşılıklı fes etme hakkımı saklı tutuyorum.

    Yayın İzleme Sorunu: Belirli bir uygulama üzerinden yayın izlerken donma ve takılma sorunu yaşıyorum. Ancak, aynı yayını VPN kullanarak daha düşük bir hızla sorunsuz izleyebiliyorum. Bu durumda, Millenicom'un bilinçli olarak yurt dışı çıkışlarımı kısıtladığını düşünüyorum. Acilen bu kısıtlamanın kaldırılmasını talep ediyorum.

    Bu konuların acil bir şekilde çözülmesini ve tarafıma yazılı olarak geri dönüş yapılmasını rica ediyorum. Aksi halde yasal haklarımı kullanmak durumunda kalacağımı belirtmek isterim.

    Gereğinin yapılmasını arz ederim.

    Saygılarımla,



    ARkadaşlar şikayetim.com a dahi şikayetk kaydı oluşturdum insan yerine koyup dönemdiler bile bu firma bu kadar cidddiyetsiz sakın bulaşmayın.





  • Ben gıbır.net'e gectim simdilik bir problem yok,istediginiz zaman hız sabitleme de yapabilirsiniz dendi kopma vs olursa hızı biraz düşürtürüm.220 lira 35 mbps ucreti. GATGKT2RQ7 kodu ile kaydolursanız 12 ay boyunca 20 tl indirimli ödüyorsunuz.Edevlet uzerinden 2 dkda basvuruyorsunuz kargo derdi yok.Temmuza kadar zam yok dediler.Gecen aksam mac izledim donmadi, film izledim iki kez, donmadı.Engelli siteler aciliyor sorun yok.Yani masallah simdilik hersey guzel gorunuyor tavsiye ederim.
  • Nasil rezil bir firma bu ya 1 haftadır çıkmaya çalışıyoruz hiçbir şekilde olmuyor, sizi arayacağız diyorlar yok, mobilden yapılmıyor. Kasten bir dagin tepesinde bir mağarayaya koymuşlar kapatma düğmesini. Böyle kurnazlıklara gelemiyorum gider 100 lira fazla verir bunlara kazandırmam.
    5265534 kapatın şu İnterneti.
  • Ne telefonda ne whatsapp hatlarında bağlanabiliyorum müşteri temsilcisine. Yok mu arkadaşlar bunlara bağlanmanın kolay bir yolu?

    3-5 ay önce 80-90 lira ödediğim hizmete 310tl almaya başladılar.

  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.