Şimdi Ara

Millenicom Superonline Altyapı olduğu halde gözükmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle apartmanda Superonline altyapısı var. Kurulma tarihi de yeni değil, 2012 yılında Apartman yönetimince karar alındı ve Superonline gelip altyapıyı kurdu.

    Bugün Millenicom'un resmi sitesinden Superonline altyapısındaki 100 mbit limitsiz pakete abone olmak için başvurdum. Akşam 9 civarında geri arandım. İl/ilçe/mahalle/bina adı bilgisini paylaştıktan sonra sistemlerinde bulunduğum binanın gözükmediği söylendi. Teyit etmem için Superonline'ı aramam söylendi. Kaldı ki zaten Superonline'ın kendi sitesindeki fiber sorgulama sayfasında da bina adı çıkıyor. Ben yine de bir de duyayım diye SOL'u aradım onlar da hemen bağlayalım dediler zaten.

    Yani Superonline sisteminde var olan binayı SOL'un kendi görebiliyor ama Millenicom göremiyor. Forumdaki Millenicom yetkililerini etiketledim umarım bana yardımcı olurlar.

    Ekleme: Sadece Millenicom değil, Superonline üzerinden hizmet veren hiçbir firmada bulunduğum apartman gözükmüyor. Örnek:https://www.extranet.com.tr/altyapi/tsol/

    Güncelleme: Forumdan Alper Bey ile iletişim kurmam sonrasında bugün (10.01.2019) Millenicom tarafından yeniden arandım ve sorunu anladıklarını, durumun teknik ekiplerine bildirildiğini, şu an için beklemem gerektiğini ifade ettiler. İleride benimle aynı sıkıntıyı yaşayacak kişilerin konudan faydalanması amacıyla bu andan itibaren abonelik sürecinde başımdan geçenleri an be an yazacağım.

    Güncelleme 2: Bugün (14.01.2019) itibarıyla halen bu saçma sorun devam ediyor ve halen Millenicom'un ve Extranet'in sitesinde sorgulama yaptığım zaman bulunduğum bina çıkmıyor. Tarafıma ise herhangi bir bilgilendirme veya dönüş yapılmadı. Halen abone olmak için beklemedeyim ve millenicom'un sitesinde sorgulayınca bulunduğum bina çıkmıyor halen daha. Tarafıma ise o günden beri bir geri dönüş yapılmadı. Ayrıca ilçe bazında sorgulayınca sadece benim bina değil, superonline'ın sitesinde gözüken ama millenicom-extranet vb. alternatif sağlayıcıların sitesinde gözükmeyen bir sürü bina var. Nedir bu sıkıntı çok zor bir iş mi bu? Ayrıca halen bu soruna bir anlam verebilmiş değilim, millenicom olarak siz altyapı bilgilerini superonline'dan aynen almıyor musunuz? Aynı database'i kullanmıyor musunuz? Onlarda çıkıyor da niye sizin gibi alternatif sağlayıcılarda çıkmıyor bu binalar? Bu sorunu çözemeyecekseniz de superonline altyapısından hizmet vermeyin insanları da saçma sapan bir şey yüzünden bekletmeyin o zaman siz de Turknet gibi sadece TT altyapısını kullanın madem. Millenicom resmi hesabını etiketledim umarım bana dönüş yapılır. Saygılar

    Güncelleme 3: Foruma ancak şimdi girebildim arkadaşlar geç oldu biraz ama millenicom almaktan vazgeçtim sebebi ise babamın duvarı deldirmek istememesi durumu ile alakalı millenicom yüzünden değil ancak hala sitelerine de bakıyorum güncellenmemiş bulunduğum bina gözükmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 29 Ocak 2019; 4:29:31 >







  • Selamlar. Gerçekten müşteri gözüyle kötü bir deneyim ve kesinlikle haklısın. Turkcell’in altyapı sistemi ulusal adres veri tabanına uygun değil. Bu nedenle bu konuda özel olarak eğittiğimiz arkadaşlar hariç bu konuda zorlanıyorlar. Siz bana PM olarak atın açık adresi ve tel no hemen çözeriz. Adreste özellikle varsa site ve bina adı rica ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PM gönderdim hocam.

    Nedenini anlayamadım bir türlü. Superonline'ın kendi sitesindeki şu sayfadan sorgulama yapınca çıkıyor:https://www.superonline.net/internet/fiber/nerede
  • Bu konuyu çözecek bir süreç geliştirmesi yapıyoruz. Artık inşallah böyle dönüş almayacak müşterilerimiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper_Karaer

    Bu konuyu çözecek bir süreç geliştirmesi yapıyoruz. Artık inşallah böyle dönüş almayacak müşterilerimiz
    Çok faydalı olur aslında Superonline'ın sitesinde var bu ekran oradan sorgulayınca çat diye çıkıyor oradaki veriler doğru bence. Sizin iç sistem düzeltilene kadar müşteri temsilcileri Superonline'ın sitesinden bakabilirler geçici bir çözüm olarak. Bu sayede şimdilik En azından müşteriyi eli boş çevirmemiş olursunuz Bilinçli müşteriler zaten evinde ne altyapısı olduğundan emin olduktan sonra arar zaten sizi olmasa aramaz.
  • Bu durum maalesef yaşanıyor. Superonline'ın sitesinde yer alan bina adını çeşitli şekillerde girerek, olmazsa ilk üç harfini girip çıkan listeden bakarak deneme yanılma yoluyla bina adını bulmak gerekiyor. Diğer konuda bunun hakkında bir arkadaşa yazdığım mesajı size de gönderiyorum:

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=136217191



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 9 Ocak 2019; 22:13:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Bu durum maalesef yaşanıyor. Superonline'ın sitesinde yer alan bina adını çeşitli şekillerde girerek, olmazsa ilk üç harfini girip çıkan listeden bakarak deneme yanılma yoluyla bina adını bulmak gerekiyor. Diğer konuda bunun hakkında bir arkadaşa yazdığım mesajı size de gönderiyorum:

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=136217191
    Öncelikle mesajınız için çok teşekkür ederim hocam. Şimdi millenicom'un kendi sitesinde de sorgulama yaptım bulunduğum apartmanın baş harflerini girdim ama yine de çıkmıyor gerçekten. Superonline'ın kendi sitesinde çıkıyor bulunduğum bina sadece. Orada listede çıkıyor apt. adı yazılmıyor.




  • Millenicom'un sitesinde apartman adının ilk üç harfini girdikten sonra ara tuşuna basınca hiç bir şey çıkmadı mı? Superonline'ın sitesinde isim nasıl geçiyorsa birebir onu girmeyi deneyin, onu parçalayıp girmeyi deneyin(örneğin mavi elma sitesi B blok ise, millenicom sorgusuna mav girin, çıkan sitelere bakın, mavi girin çıkan sitelere bakın, mavielma girin bakın, mavi elma girin bakın vs şeklinde deneme yapın. Bir şekilde ulaşmanız gerekiyor.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

    Millenicom'un sitesinde apartman adının ilk üç harfini girdikten sonra ara tuşuna basınca hiç bir şey çıkmadı mı? Superonline'ın sitesinde isim nasıl geçiyorsa birebir onu girmeyi deneyin, onu parçalayıp girmeyi deneyin(örneğin mavi elma sitesi B blok ise, millenicom sorgusuna mav girin, çıkan sitelere bakın, mavi girin çıkan sitelere bakın, mavielma girin bakın, mavi elma girin bakın vs şeklinde deneme yapın. Bir şekilde ulaşmanız gerekiyor.)
    Hayır kesinlikle çıkmıyor durumu şöyle tarif edeyim bulunduğum ilde aynı müteahhitin yaptığı birçok binanın adı aynı harflerle (kelimeyle) başlıyor sadece ilk birkaç harfini yazıp sorguladığımda bile benim bina çıkmadı başka binalar çıktı.
  • Alper bey konuyu zaten şirket yetkilisi olarak birinci elden yanıtlamış Ben şirket yetkilisi değilim bu arada onu da belirteyim. Sadece DH forum üzerindeki arkadaşlara aboneliklerinde yardımcı olup herhangi bir teknik problemle karşılaştıklarında destek oluyorum. Sizin durumunuzla ilgili de özelden bir mesaj gönderdim bakabilirsiniz, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Woozie

    Alper bey konuyu zaten şirket yetkilisi olarak birinci elden yanıtlamış Ben şirket yetkilisi değilim bu arada onu da belirteyim. Sadece DH forum üzerindeki arkadaşlara aboneliklerinde yardımcı olup herhangi bir teknik problemle karşılaştıklarında destek oluyorum. Sizin durumunuzla ilgili de özelden bir mesaj gönderdim bakabilirsiniz, iyi forumlar.
    Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem özür dilerim hocam forumda sizi aktif görünce millenicom konusunda sizi de etiketledim eğer düzeltmem gereken bir durum varsa hemen düzelteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Hayır hayır herhangi bir sorun yok merak etme. Millenicom ile fazla ilgili olduğum için abonelik vesaire, insanlar öyle zannedebiliyorlar ondan dolayı açıklamada bulundum
  • Hem millenicom hem turknet kullandım. Millenicom beş para etmez. Adamların bana yaptığı yanlış islem sonucunda 3 aydır internetim yok. Ben size turknet öneririm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taktaktakirdama

    Hem millenicom hem turknet kullandım. Millenicom beş para etmez. Adamların bana yaptığı yanlış islem sonucunda 3 aydır internetim yok. Ben size turknet öneririm.
    Anladım hocam ne gibi bir sorun oldu sizde? Ve önemlisi TT altyapısı mıydı Superonline altyapısı mıydı? Şu an ben zaten Turknet kullanıyorum TT altyapısından.
  • BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Hocam tt altyapısıydı geçiş sürecinde bile çok zor geçti. 16.iş gününde kavga dövüş zor geçtim geçerken bana yalın geçileceği bilgisi verildi telefonlu geçirmişler bir ay kullandıktan sonra interbetim tamamen kesildi 3 aydır bunlarin yüzünden internetim yok. Kızdığım konu kendi hataları sonucu internetim gitti ama adamların umurunda değil 36 gün boyunca çözüm sunamadılar. Adamlar üzülme ilgili aramıyor bile o derece yani. Türknete kurban oluyum bunlar firma falan değil keşke bunları başta bilseydim de hiç kalkışmasaydım bu millenicoma geçme işine. Şuan üç aydır internet yok anlayacağın port yok başka bir internetden de hizmet alamıyorum port olmadığından dolayı. Benim gibi çok kişi var mağdur olup çözüm sağlamayan araştır forumu görürsün zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taktaktakirdama

    Hocam tt altyapısıydı geçiş sürecinde bile çok zor geçti. 16.iş gününde kavga dövüş zor geçtim geçerken bana yalın geçileceği bilgisi verildi telefonlu geçirmişler bir ay kullandıktan sonra interbetim tamamen kesildi 3 aydır bunlarin yüzünden internetim yok. Kızdığım konu kendi hataları sonucu internetim gitti ama adamların umurunda değil 36 gün boyunca çözüm sunamadılar. Adamlar üzülme ilgili aramıyor bile o derece yani. Türknete kurban oluyum bunlar firma falan değil keşke bunları başta bilseydim de hiç kalkışmasaydım bu millenicoma geçme işine. Şuan üç aydır internet yok anlayacağın port yok başka bir internetden de hizmet alamıyorum port olmadığından dolayı. Benim gibi çok kişi var mağdur olup çözüm sağlamayan araştır forumu görürsün zaten.
    İşte tam olarak anlayabiliyorum malesef bu tarz firmalarda böyle sorun oldu mu hakikaten başına dert almış oluyor insan ama bir şekilde telefonlu olarak yanlış porta bağladılar diyelim hizmeti komple kesip, düzeltmeden öylece niye bıraktıklarını anlamadım




  • BrownSquirrel kullanıcısına yanıt
    Hocam benim kızdığım yanlış işlem yapmaları değil. Kızdığım yanlış işlemleri sonucu ilgilenmeyip aramamaları 36 gün boyunca aradım adamları hiç ilgilenilmedi. Senin soruna gelince bana yanlış işlem yapmışlar yalın bağlayacaklarına telefonlu bağlamışlar türknet den telefonlu kullanarak geçtiğim içinde internet millenicoma taşınmış telefon türknet de kalmış. Türknet de telefonu kapatınca hem portsuz hem internetsiz kaldım. 3 aydır port bekliyorum sırf bunların yüzünden. Bir firma müşterisine internetini iptal et dermi? Bana dediler işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taktaktakirdama -- 10 Ocak 2019; 21:48:51 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millenicom Superonline Altyapı olduğu halde gözükmüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurulumlar Millenicom tarafından değil Türk Telekom tarafından yapılıyor zaten, keşke internet kullanımında ve aldıkları hizmetler konusunda insanlar daha bilinçli olsa
  • Woozie kullanıcısına yanıt
    Dostum anlatamadım galiba burda önemli olan millenicomun bana yalın geçiş yapacağız demesine rağmen telefonlu geçiş yapması.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.