Şimdi Ara

Millenicom'un bana attığı kazık!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam forum camiası.


    Benim sorunumun özeti şöyle:


    Millenicom firmasından taahhütlü 35 mbit internet hizmeti satın almıştım, aylık 99,90 TL'ye.


    İnternet bağlantımı sağlamak üzere gelen Türk Telekom ekibinde tecrübeli çalışan bana "Bu mahalledeki çoğu evin internetini ben bağladım. Sen 35 mbit hız istemişsin. Hat değerleri 32 mbit sağlıyor ama çok fazla kopma problemi yaşarsın. Sana tavsiyem internetin aktif hale gelince müşteri hizmetlerini arayıp 24 mbit'e düşür." demişti. Ben, bizzat sorun yaşadıktan sonra hız düşümü yapmak istediğimden, ilk 20 gün, 35 mbit interneti kullandım.


    Çalışanın söylediği gibi, internet sürekli kopuyordu. Her internet koptuğunda, modemi kapatıp açıyordum. İnternet gelir gelmez hız testi yaptığımda stabil 32 mbit alıyordum, upload'da stabil 5 mbit idi. Ancak bazen 5 dk sonra bazen saatler sonra internet kopuyordu.


    Kopma olayı da şöyle oluyordu: Modemdeki "DSL" ve "İnternet" ışıkları stabil çalışmaya devam ediyordu ancak internet hızı 0 kb/s'ye düşüyordu. Yani aslında internet kopmuyordu, bildiğiniz hızım sanki sistem tarafından tamamen kesiliyordu. Yani hat çalışıyor, her şey normal ama hız tamamen sıfıra düşüyordu.


    İşte bu yüzden millenicom'da her arayıp arıza kaydı oluşturduğumda "İnternetiniz faal, hızınız 32 mbit" şeklinde geri dönüş alıyordum. Evet, belki onların sisteminden öyle görünüyordu ancak benim evime ulaşan internetin hızı yok oluyordu.


    Millenicom'a defalarca şikayette bulununca, ilk bağlantıyı sağlayan Türk Telekom teknik ekibi tekrar geldi ve hattı kontrol etti. Bir sorun göremediler ancak ekipte bana fikir veren aynı çalışan, başta söylediği sözleri tekrarladı. "Ben size demiştim 32 mbit ile olacak iş değil bu. Hızınızı düşürün, düzelecektir." diye söylenince, Telekom'a lanet okuyup ekibi gönderdim doğal olarak.


    Baktım olacak iş değil, aradım Millenicom müşteri hizmetlerini ve hız düşürmeyi istedim. Arada hiçbir fiyat farkı olmayacağını söylediler. Aylardır internetsiz kaldığım için başka bir alternatifim yoktu (Türknet veya diğer rakip internet firmaları ile altyapı sorgulattığımda "altyapınız yok" diyordu, bazı firmalar ise en fazla 16 mbit adsl internet sunabiliyordu, bu durumda tek mantıklı çözüm millenicom'du).


    24 mbit'e hızımı düşürdükten sonra internet kopmalarım %80 azaldı. Günde 10 defa değil, 2 defa internetim kopuyordu. Hiç olmuyor değil, yine oluyordu ama internetsizliktense buna razı olmuştum.


    Asıl olay burada kopuyor.


    2 aydır 24 mbit kullanıyorum. İnternet kopmaları ciddi miktarda azaldığı için ve uzun süredir bu şekilde devam ettiği için, hızımı tekrar 35 mbit paketine yükseltmek istedim. Aradım Millenicom müşteri hizmetlerini. Hızımı 35 mbit yapmak istediğimi belirttim. Aldığım cevap aynen şu şekilde:


    "Eski tarifeniz 24 mbit, aylık 99,90 TL. Yeni tarifeniz 35 mbit, aylık 112,90 TL olacaktır. Hız yükseltme işlmelerinde malesef ki bi fiyat farkı oluyor. Aşırı bi fiyat farkı değildir bu tabii ki. Siz kendi isteğinizle hızınızı değiştirdiğiniz için fiyatlarda değişiklik oluyor malesef. Kabul ediyor musunuz?"


    Tabii ki kabul etmedim ve görüşme esnasında "Neden hız düşürürken fiyat düşmüyor da hız yükseltirken fiyat yükseltiliyor? Böyle bir şey hayatımda görmedim. Ben keyfi olarak hız düşümü yapmadım. Evime gelen ekip inceleyip hız düşürmemi söyledi. Mecburen hız düşürdüm. Şimdi ise yükseltmek istiyorum, siz fiyat ekliyorsunuz. Böyle bir şey olamaz" şeklinde karşılık versem de karşımda yukarıda yazılanlardan başka bir şey söylemedi.


    Arkadaşlar bu konu da neler yapabilirim?


    Türk Telekom & Millenicom ortaklığıyla kazıklanıyoruz resmen. İnternetsizliğe mecbur eden ana taşıyıcı firma Türk Telekom, sağladığı azıcık internet ile bizi böyle kan emici firmalara teslim etmiş durumda.








  • Ya arkadaş nasıl yapacağız bilemiyorum bu firmalar ve internet altyapısı yüzünden, maalesef rezalet ötesi bir durum..

  • Millenicom pişmanlıktır. Arızanız varsa destek alabileceğiniz kişiler gerçekten eğitimsiz ve hiç bişiyden anlamıyorlar. 100mpbs hızında internet kullanıyordum. Firma interneti sadece hızı vermek için kullandığımızı sanıyor. Ping rezalet durumda CGN ip havuzuna atmış sağlıklı bi hizmet alamıyorsun vs.vs iptal etmekten başka çare kalmıyor.

  • Hocam diğer firmalar altyapınız yok demiş ya..Onlarla bir konuşun..Nakil etmek isterseniz orda hizmet alabilirsiniz sanırım..Sizin sorguladığınız sıfırdan bağlatmak içindir. Örneğin bende millenicom 55 mps kullanıyorum ama sorguladığımda adsl 16 mps alabilirsiniz diyor..Bi diğer şirketlerle görüşün..Nakilde aynı hızı alırsınız diye düşünüyorum..

  • Hocam ben de benzer durumları yaşadım sizinle. Hatta epey benzer. Millenicom kullanmaya 80 küsür hızlarla başladım. Zaman içinde hızım gitgide düştü. Artık iyice leşleşince millenicom savaş sürecim başladı tabi. Defalarca TT ekibi geldi. Millenicom'um kendi gönderdiği anlaşmalı olduğu firma geldi. Yok yok yok. Hiç bi şekilde çözülmedi. Bi ara 2 mbpslere kadar düştü yani internetim. Gelen TT ekipleri oturduğum yerde 80 küsür hız aldığıma inanmadılar hatta. Ekran görüntülerini falan gösterdim anca öyle anladılar. Bana 50mbps bile fazla kopmalar yaşarsın dediler. Hattım en fazla 18 destekliyormuş. 80lerden 18'e düşmemi kimse açıklayamadı. En son bi miktar düzeldi fakat paketim 50 olmasına rağmen 24 mbps hız kullandım 2 ay. Millenicom'a 50 mbps internet parası ödememe rağmen 24 kullandım ve ne arıza kaydı ne başka bi şeyin faydası olmadı. Diğer operatörlere de geçiş yapamıyordum port durumundan ötürü. En son turknet bana VDSL'den VDSL'e geçiş garantisi verdi. Port mevcut dediler. Öylelikle geçen hafta turknet'e geçtim. Şuan 55-60 download 8 upload kopmasız internet kullanıyorum. Umarım böyle devam eder. Size tavsiyem millenicom kullancağınıza turk telekom'a geçiş yapın. Çünkü millenicom'u TT ekipleri bile takmıyor.





  • TT ekibi sana hızını düşür demiş. Düşürmemişsin. Alt yapı sorgulama ekranlarında şuna dikkat edilmez. Saha dolabına mesafeniz nedir. Sizin muhtemel kopmalarınız uzaklıktan kaynaklanıyor olabilir. Bir diğeri de modemseldir. Bazı modemler de kronik sorun vardır. Millenicomun göndermiş olduğu modemde sorunlu olabilir. Sık olduğunu söylemeniz bana santrale olan mesafenizden kaynaklandığını çağrıştırıyor. Müşteri hizmetlerinin size konu ile ilgili bilgi vermesi gerekiyor aslında böyle yaparsanız böyle olur gibisinden. Bir diğer konuda fiyat. Şeffaf olan başka bir firmayı tercih edebilirsin. Bu tarz firmalar istediği zaman zam yapabilecek sözleşmeler imzalatıyorlar size.

  • Bunlar böyle, her gün bir şaka. Bu firmayı kapatıp ülkeden sürecek partiye oy atarım.

  • Taahütünüz yoksa TürkNet e geçin. Asus, keenetic gibi bazı markalar modem arayüzünden sizin alt hızı sınırlamayı kendiniz manuel yapabilisiniz. Yaşadığınız sorun alt yapının bakır kalitesinden kaynaklı kronik, Türk Telekom un zihniyetinden temiz hat çekme yeni altyapı kurmak yok hızı düşür kullan demek işine geliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.