Şimdi Ara

Millenicom Yurtdışı Ping Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba yaklaşık 6 7 aydır millenicom kullanıyorum. Bu aralar yurt dışı çıkışı olarak sorun yaşıyorum sanırsam. Oynadığım oyunun ping değerlerini vereceğim.



    Önceden:

    İstanbul 10

    Frankfurt 41

    Paris 49



    Şimdi ise:

    İstanbul 14

    Frankfurt 61

    Paris 71


    Hızımda bir düşüklük yok fakat bu sorunu yaşıyorum. Radore sunucusuna ping attım ve güvenli internet açık değilken yaklaşık 50-60 arası açıkken 13-18 arası değerler alıyordum. Sanırsam İp bloğundan kaynaklı. Destekle görüştüğümde bana hep internetinizde bir sorun bulunamadı vs.. gibi şeyler söylüyorlar. Sorunumu nasıl çözebilirim bu sorunu yaşayan arkadaşlar varsa banada yardımcı olabilirler mi?

    Şimdiden teşekkürler.




  • Selam,

    Aynı sorun bende de var. Çözüm bulamıyorum. CGN ip havuzundayım önceden 46 ile başlayan iplerde ping sorunum yoktu. 37 ile başlayan bloğa geçtiğimden beri problem yaşıyorum

  • Bu sorunu çözebilen var mı? 1 aydır benim de yurtdışı Pingler yüksek. Millenicomun yurtdışı çıkışlarını superonline ile yaptığını biliyorum. Sorun tam olarak nerede çözemedim. Aylarca sıkıntı yoktu. Bu şekilde devam edecekse iss değiştirmeyi düşünüyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yere yazacağım, anlatacağım..


    BTK üzerinden sonlandırdığım şikayet yazımın son hali.. Kimseye bu beceriksiz ve işe yaramaz, insanları aptal yerine koyan firmayı tavsiye etmiyorum. Tam 12 yıllık aboneliğimi sonlandırdım bugün itibari ile ve @TurkNet Destek 1000 Mbit Gigafiber hızına geçiş yaptım. 1 haftadır en ufak bir sorun dahi olmadan inanılmaz hız ile internete giriyorum.


    Alıntı

    metni:
    Bugün itibari ile firmanızın müşteri ile alay edercesine kopyala yapıştır yaparak verdiği cevaplardan, Her akşam benden değil SİZDEN kaynaklanan ama sizin bir türlü kabul etmediğiniz internetteki yavaşlamadan ve yükselen ping sorunundan, 2 ay boyunca uğraşıp çözüme kavuşmayan suçu müşteriye atan siz MİLLENİCOM firmasından kurtulmuş bulunmaktayım..  
    1 haftadır geçiş yaptığım firmadan aldığım hizmet ile sizde yaşanan sorunların hiç birini yaşamamış olmak, aynı paraya 20 kat daha hızlı sorunsuz internet hizmeti almanın verdiği konfor ile size 12 yıl nasıl katlandığımı hala anlamış değilim.. Müşterilerinizin sorununu abonenizken çözmeyi deneyin. iptal aşamasına gelince arayıp "Ekip yollayalım, sorunu çözelim iptal etmeyelim" demeyin.! Daha öncede söyledim, yine söylüyorum. Bu şekilde kaybeden ben değil, hep siz olacaksınız. Sizin firmanızı tavsiye ederek yıllar içinde abonesi yaptığım en az 17 kişi daha iptallerini gerçekleştirecek. Süreci, yaşananları ve 2 aydır bana yaşatılan tüm eziyeti her ortamda anlatmaya çalışacağım.. 
    Son olarak, Tarafıma kesilecek cayma bedeli içeren tutarın da tamamını yeni geçiş yaptığım firma karşılıyor.. Tüketici hakları Madde 52 uyarınca ödenen tutarın faizi ile geri alınması konusunda da ne gerekiyorsa yapacağımı da bilmenizi isterim.. 


    Millenicom Yurtdışı Ping Sorunu

    @millenicom @Millenicom Destek 1 @Millenicom Destek 2 @Millenicom Destek 3





  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Cidden rezil bir firma yazık... Şimdilik idare edeceğiz yapacak birşey yok Allahtan ben şanslıyım Gigafiber gelecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hawli_ordek kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bizim binaya geldi çok şükür ve 1 haftadır Gigafiber kullanıyorum. Günün her saati kablolu olarak Ping 1 ,kablosuz olarak 2 yada 3 çıkıyor. Hızı söylemeye gerek yok. Simetrik şekilde 900-900 harika birşey.

    Bu rezil firma anca suçu müşteriye atsın kendi rezilliğini örtmek için. Birde utanmadan arayıp 15 dk dil döküyorlar iptal etmeyin sorunu çözelim, 3 4 ay ücretsiz kullanım sunalım bilmem ne..

    Onlar kaybetti ve kaybetmeye devam edecek. Ben daha iyisini aynı fiyata kazanmış oldum..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 yıldır takip ediyorum Gigafiber ile ilgili konuları. Herşeyi yaptım fakat olmadı çok üzülmüştüm çünkü yaklaşık 40 50 metre ötemde Gigafiber vardı. Gene bu Millenicom sorununu yaşayınca bıktım gene sorgulayayım dedim 2022 planlarındaymış mahallem. Öyle mutlu oldum ki anlatamam. İnşallah şu bakır kablodan en kısa sürede kurtulurum. Bu arada birkaç sorum olacak:
    Nerede oturuyorsunuz?
    Oynadığınız oyunlarda ping değerleri nasıl? (Eğer oyunda sunucu seçme ekranı varsa bütün sunucuların pingini atarsanız sevinirim.)
    Altyapı süreci ne kadar sürdü?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hawli_ordek kullanıcısına yanıt

    Umarım en kısa sürede sizde kavuşursunuz..


    Kablolar çekilmiş, benim sonradan haberim oldu. o süreç ne kadar sürdü emin değilim. 3 ay içinde kutular takıldı ve 2 hafta içinde alt yapıda göründü..


    Geçen hafta bağlantım sağlandı, 1 haftadır çok şükür sıkıntısız kullanıyorum..


    Online oyun oynamıyorum. Sadece Millenide akşamları video dahi izlerken takılmalar yaşanıyordu.. Test yapınca da, gündüzleri 7-8 olan Ping, akşam 20.00 den sonra 80 lere kadar çıkıyor, internet hızı da 50 Mbit den 10-12 lere kadar düşüyordu.


    Defalarca yazdım, aradım konuştum ve BTK üzerinden kayıt açtım fakat çözüm bulmak yerine bina tesisatına, modeme çamur atıp çözmediler.

  • Merhaba, PM üzerinden isim soy isim ve iletişim bilgilerinizi iletebilir misiniz? Konu hakkında sizlere yardımcı olmak isteriz
  • İyi akşamlar. Ben 5 aydır sağlayıcı olarak Millenicom kullanıyorum. Vae alt yapısı 100 mbit vdsl kullanıyorum. Son 1 ay öncesine kadar Ankaradan 44ms aldığım Frankfurt sunucularından 70-80 alıyorum. Bazen daha fazla verdiği de oluyor. Her testte farklı bir ping değeri alıyorum. Her seferinde farklı bir routela peering mi yapıyor artık bilemiyorum. Ben ps5 platformunda fifa oynuyorum. Ankara gibi başkentte 70-100 arası ping alacaksam ve düzelmeyecekse üzülerek başka sağlayıcıya geçeceğimi söylemek isterim. Bilgili bir network ekibine ulaşıp da derdimi anlatamadım. Yardımcı olabilecek misiniz ?


    Bu arada modemimde, kablolarımda, fizikel olarak hiçbir sorunum yok. Tracert testleriyle de sabit.

    İletişim bilgilerimi pm’ den ilettim. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.