Şimdi Ara

Milli Atak Helikopteri T129 ile ilgili bütün detaylar video inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
3
Favori
9.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Milli Silah Sanayii atılımlarımız hız kesmeden devam ediyor. 13 Yıllık rüyamız gerçek olmak üzere Milli Taarruz Helikopterimiz ATAK T129'un test uçuşları tamamlandı ve seri üretime sayılı zaman kaldı. Bu videomuzda çok özel görüntüler ve bilgiler sizleri bekliyor.

     

    Düzeltme: Videoda Anti Tank Roketi olarak adnaldırılan Cirit aslen hafif hedefleri imha etmek için kullanılan küçük bir rokettir. Anti Tank Roketinin gerçek ismi UMTAS'tır. Videoda gösterilen görseller UMTAS'a aittir. 

     

     





  • Donanımhaber bir numara Helal olsun. Askeri teknolojiyi bile yayınlıyorsunuz :)

  • İnsaallah devamı gelir uçak filanda uretiriz :)

  • Valla ne yalan söyliyeyim, videoyu açmadan mesutu pilot kolduğunda erdiyi de co pilot kolduğunda, dağlara deneme atışları yaparken hayal etmiştim :))

  • Arkadaşlar Merhaba,

    Uyarılar için teşekkürler, hata düzeltildi.

    Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • bugün belki %60 %70 helikopter milli olsada yarin zorda kalırsak kendimiz 100 de100 üretebiliriz. bu yüzden sevindim.

  • Dh ufkunu genisletiyor. Yakinda T-129 un benchmark skorlarida yayimlanir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso44

    bugün belki %60 %70 helikopter milli olsada yarin zorda kalırsak kendimiz 100 de100 üretebiliriz. bu yüzden sevindim.

    Eeee zor. T-129a harcanan emegi hakir gordugumden degil. Kullanilan silah sistemlerinin tamami milli. Bunlari yapmak kolay degil. Ama ne yazikki motoru biz uretemiyoruz. Italyada uretemor. Motor ingiliz rolse royce. Dunyada turbo fan jet motoru uretebilen sadece 4-5ulus var. Japonya kore bile amerikan lisansiyla motor uretebiliyor. Cin rusyadan satin aliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten gurur verici bir helikopter olduğunu düşünüyorum.Belki şimdilik %60'ı yerli ama bu ileride tamamının yerli olamayacağı anlamına gelmez.Bu tür cihazların çoğalmasını ümit ediyorum.

  • "ATAK İtalyan A-129 Mangusta'dan devşirildi" demişsiniz ama esasta aralarında görüntü dışında en ufak bir benzerlik yok:) Biz helikopteri burundaki toptan kuyruğundaki antene varana kadar resmen baştan yaptık diyebilirim. Zaten bu yüzden ATAK'ımız dünyanın en pahalı heloları arasında.

    Yanlış anlamayın, T129 süper bir makine, benim eleştirim ona gelene kadar izlenen mantık ötesi saçma süreç.

    Aslında 12 yıl değil çok daha eskilere dayanır milli helo sevdası ama bürokrasi ve politik oyunlar bu elzem platformu geçiktirdi de geciktirdi. İlk ihaleyi, şartların hiçbirini kabul etmeyen ( Ki etmesi de mantıksızdı) Bell firmasına verdiler ve bizimkiler adamların King Cobrasının, ayıp olmazsa anasının nikahına kadar herşeyini istediler. Amerikalılar da "Yok artık" deyip çekip gittiler. İhalenin ikincisi KA-50-2t adında çok beğendiğim bir Rus helosuydu ama bizimlileri Rus alerjisiyüzünden o güzelim makineyi elinin tersiyle ittiler.

    Sonra da İtalyanların tüysiklet Mangusta'sı seçiliverdi ( O ara Başbakanımızla Berlusconi kankaydı hatırlayalım). Getirdiler heloyu Aselsan / TAI'nin önüne. "Bunu adam edin" dediler. Bizim mühendisler evirdiler çevirdiler, "Bundan bi cacık olmaz" diyemediler. O yüzden çaktırmadan heloyu baştan yaptılar. Motor daha yeni ve güçlü bir modelle değişti ( C-802'ydi yanlış hatırlamıyorsam). Avionikler Aselsana havale edildi. Kompozit gövdeyi TAI aldı. İlk prototip motorun gücünü kaldıramadığı için havada parçalandı. Kuyruk rotoru kopup gitti. Ölen kalan olmadı ama proje takvimi sarktıkça sarktı. Ve en sonunda bizim İtalyan sineği Türk mühendislerinin insanüstü çabasıyla gözü kara bir kartala dönüştü. Şu an sınıfının en iyilerinden biri olmaya aday. Ne Apache kadar nazlı ne de Tiger gibi süt oğlanı. Safkan bir ölüm makinesi olup bitti. Ama resmen binayı yıkıp baştan yaptık diyebilirim. Neyse, vatana millete hayırlı olsun.

    Bu arada Mesut Bey, seri üretim başladı bile, ilk filo yaz ortası göreve başlıyor:)




  • Güzel gelişmeler.Ancak çevremizdeki ülkelere nazaran iyi sayılırız. Super güçlere bakınca insansız savaşlar bizi beklerken biz daha kendi uçağımızı yapacaz.

  • Donanım haberlerine geri dönülmesini istedik adamlar "alın size donanım" diyor resmen helal olsun.

  • İzlediğim video, ortaya çıkan şahaser ve makinaya yapılan yakıştırmaları yorumlar ( kartal, ölüm makinesi vs) tüylerimi diken diken etti. Allah devletimize, milletimize, gözü kara askerimize, ufku geniş deha beyinli mühendislerimize zeval vermesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut bey tebrik ediyorum sizleri IDEF 2013 fuarına katıldığınız için.
    Başarılarınızın devamını dilerim.

  • Harika olmus devamini bekliyoruz.

  • Valla geçen youtubedan best attack helıcopter diye video izledim 10 helikopter içerisinde 8 sırada idi çok gururlandım valla battlefielde gormek nasip olur inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca helikoptere "cihaz" dedi ya la :D

  • Orijinalden alıntı: ColorTR

    Valla ne yalan söyliyeyim, videoyu açmadan mesutu pilot kolduğunda erdiyi de co pilot kolduğunda, dağlara deneme atışları yaparken hayal etmiştim :))[/quot

    Mesut bey bir kanal bulur onuda yapar :)

  • En basta su helikopteri elestirmek cok sacma bir iştir. Yillardir sureci takip edenler bu duruma nasil geldigimizi biliyordur.

    Ayrica *cirit* tanksavar degil hafif hedefler icin kullanilan bir rokettir. Helikopter de cihaz dehil makinedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ah-64 veya mi-28 değil...

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.