Şimdi Ara

Milli Atak Helikopteri T129 ile ilgili bütün detaylar video inceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
187
Cevap
3
Favori
9.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknolojiyi iphone'dan s4'den ibaret sayan vizyonsuzlara inat. Güzel inceleme tebrikler.

  • Foxbat,
    yanlis biliyorsun.Zaten ilk uc helikopter italyadan geldi.Helikopterin ihalesini agista westland aldi.Yuklenici olarak da TAI secildi.
    adi ustunde T129(A129 dan degistirme).

  • Mesut bey Altay yok mu Altay tankımız :) Gerçekten heyecan verici ama biraz daha uzun oılmaylıydı Helikopterimizin videosu:) Emeği geçen tüm türk vatandaşlarımıza teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum:)

  • Bununla Bf4'te takla atarak bizi kovalayanların arkasına geçmek güzel olurdu.

  • Elinize sağlık. Değişik ve güzel bir haber olmuş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Patronage

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriYahu biz Galaxy S4 incelemesi, karşılaştırmalar falan bekliyoruz siz nelerle uğraşıyorsunuz? Çizginizden sapmaya başladınız.
    la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim!


    İNNA SABİRİN :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞADYahu bunlar nsaıl adamlar uzaya askeri uydu gönderdik diyolar %90 başka ülkeler yapıyor % 10 bizimkiler ilk askeri uydumuz oluyor daha burnunun ucunu göremiyor, onuda incelmişti mesut çevik..Tam bir satış politikası, ilk türk sava helikopteri diyorlar almışlar italya helikopterine bi pervane dah eklemiş bi iki füze işte sana türk malı, neresi türk malı kardeşim, yaparsın bi apachi cobra, skorsky, rusların Mi-28,Ka-50 gibi o zaman Türk malı de bizde alnından öpelim, millete ver gazı İtalyan helikopterini al bir iki ik Türkçe isimli füze tak, bir iki yazılım op al sana türk savaş helikopteri...İngiliz motoru ürettikden sonra yemişim yerli savaş helikopterini, adama kalbini emanet etmişin bi kd koyarsenin helikopterler olduğu yerde çakılır...Böyle milleti gaza getirecek abartılı haberler ile kendilerine pay çıkartmıyolarmı uyuz luyorum mertçe söyleyin kardeşim kısmen yerli diye..
    Motoru hariç her tarafından yerli mühendislerin emeği olan, üzerinde made in turkey yazan, dünyada satışı bizim tarafımızdan yapılan. ihtiyaç halinde kimseye sormadan, babacım şu kadar üretebilirmiyiz demeden üretebileceğimiz, yerli ve türünün iyilerinden bir saldırı helikopteri yapıyoruz, ama karşı yorum bi alex değil gibi sığ şekilde... bir şeyede sevinin, biraz milletinize kendinize güveniniz olsun. azıcıkta piyasa nedir onu öğrenin...


    Buda Almanların yaptığı kazık gibi olmasın ya motoru vermezsem ?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    Milli Silah Sanayii atılımlarımız hız kesmeden devam ediyor. 13 Yıllık rüyamız gerçek olmak üzere Milli Taarruz Helikopterimiz ATAK T129'un test uçuşları tamamlandı ve seri üretime sayılı zaman kaldı. Bu videomuzda çok özel görüntüler ve bilgiler sizleri bekliyor. Düzeltme: Videoda Anti Tank Roketi olarak adnaldırılan Cirit aslen hafif hedefleri imha etmek için kullanılan küçük bir rokettir. Anti Tank Roketinin gerçek ismi UMTAS'tır. Videoda gösterilen görseller UMTAS'a aittir. 

    bu makineyi deneme şansınız yok mu daha da aydınlatıcı olurdu hem.

  • Gurur duydum
  • kulp bulmuyorum gerçekler bu, önce siz şunu bi kabul edeceksiniz..2*2= 4 eder, ama bence 5 derseniz size gülerler," Gerçekler bizim kabullenimlerimize göre değişmez, biz gerçekleri kabul etmek zorundayız."

    1- %100 olmadığı halde başlık ne..? MİLLİ HELİKOPTER.... Soru : bunun neresi milli arkadaşım helikopter italya orjinli, 4 pervaneli yerine 5 pervaneli yapmışsın, motor yerlimi Rolls Royce üretiyor, zırhı nereden İtalyan....Sen ne yapmışssın yazılım 2-3 çeşit silah montele aselsan orjinli tamam oldumu sana TÜRK malı...Videonun başından sonuna kadar adamlarda söylüyor önce yazılım felan filan fıstık...Peki asıl sorun nerde...? Sanki bir halt yemiş gibi çıkıp bangır bangır TV lerde internette her taraf da TÜRK malı diyon neresi TÜRK hemşerim ÇİN lilleri geçtik haberimiz yok, adamların çakma İphone yaptılar diye yerden yere vuruyonuz buda çakma A129 iişte ne var bunda.. Bazıları bunu alıp kendineyontuyo bak biz yaptık, bizim zamanımızda ilk defa yapıldı,gibi kendilerine pay biçiyorlar, bi ANADOL bile bundan dah büyük bir başarıdır bence üzerinde durulup geliştirilse idi çok farklı yerlerde olurdu..

    2-Bunu milletin gözüne sokar gibi her yerde heheyt diye sokanlara lafım benim, sen kendini övmeyeceksin bırak başkaları seni övsün, bak bakalım almanlara, Amerikalılara, ruslara,israillilere hiç görüyormusun böyle şeyler görende zaman makinasını felan icat etmiş asrın buluşunu yapmış sanacak, bakıyorum bizim TÜRK milleti de hemen gaza geliyor, gelecek bizim felan filan diye sen ilk başta bi memleketine hakim olda geleceği sonra düşün, memleketini senmi yönetiyon ki helikopteri sen yönetecen adam ordan motora bir çip koyar daha senin helikopterler yerinden kalkamaz...Neden bahsediyonuz siz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD



    Yahu bunlar nsaıl adamlar uzaya askeri uydu gönderdik diyolar %90 başka ülkeler yapıyor % 10 bizimkiler ilk askeri uydumuz oluyor daha burnunun ucunu göremiyor, onuda incelmişti mesut çevik..Tam bir satış politikası, ilk türk sava helikopteri diyorlar almışlar italya helikopterine bi pervane dah eklemiş bi iki füze işte sana türk malı, neresi türk malı kardeşim, yaparsın bi apachi cobra, skorsky, rusların Mi-28,Ka-50 gibi o zaman Türk malı de bizde alnından öpelim, millete ver gazı İtalyan helikopterini al bir iki ik Türkçe isimli füze tak, bir iki yazılım op al sana türk savaş helikopteri...İngiliz motoru ürettikden sonra yemişim yerli savaş helikopterini, adama kalbini emanet etmişin bi kd koyarsenin helikopterler olduğu yerde çakılır...Böyle milleti gaza getirecek abartılı haberler ile kendilerine pay çıkartmıyolarmı uyuz luyorum mertçe söyleyin kardeşim kısmen yerli diye..




    Motoru hariç her tarafından yerli mühendislerin emeği olan, üzerinde "made in turkey" yazan, dünyada satışı bizim tarafımızdan yapılan. ihtiyaç halinde kimseye sormadan, babacım şu kadar üretebilirmiyiz demeden üretebileceğimiz, yerli ve türünün iyilerinden bir saldırı helikopteri yapıyoruz, ama karşı yorum "bi alex değil" gibi sığ şekilde...

    bir şeyede sevinin, biraz milletinize kendinize güveniniz olsun. azıcıkta piyasa nedir onu öğrenin...

    Her tarafı neresi birader her tarafı neresi helikopter İtalyan A129 çakması zırh İtalyan, motor Rolls Royce, neresi kaldı füze türkmüş de makinalı tüfek bilmem neymişde yazılımmışda felan filan...Ne konuşuyon sen, Türk mühendisi ne yapmış şu güne kadar bana sen onu söyle Allahını seversen, Askeri uydu dediler gördük burnunun ucunu görmüyor, bakarsan bizim mühendisler videolarda kafada bone beyaz önlük sanki bi iş yapmış gibi naptınız hemşerim siz bu uyduda ..Adını biz koyduk, yazılımını biz yaptık başka daha ne olsun ya koskoca yazılım...

    Peheeyyyy... ne diyim artık...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yahu biz Galaxy S4 incelemesi, karşılaştırmalar falan bekliyoruz siz nelerle uğraşıyorsunuz? Çizginizden sapmaya başladınız.

    Ne çizgisi la bu site donanımhaber değilmi eee helikopter bi donanım değilmi
    problem?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Foxbat,
    yanlis biliyorsun.Zaten ilk uc helikopter italyadan geldi.Helikopterin ihalesini agista westland aldi.Yuklenici olarak da TAI secildi.
    adi ustunde T129(A129 dan degistirme).

    Agusta Westland A-129'un üreticisi ama T-129'un tüm hakları Tusaş'a ait yani yerli. A&G sadece tasarımı sattı aslında daha çok know how'larını sattılar. T-129'un üretim, satış ve pazarlama hakları Trkiye'ye ait yani İtalyanlar T-129 yapıp satamazlar kimseye.

    O 3 helo ise kazadan sonra işlerin aksamaması için. Proje aşırı uzadığından ve Doğu'da Cobra'lar can çekiştiğinden "Erken Duhul " kapsamında İtalya'daki CBT hatlarından çekildi.
  • Her zamankinin tersine bu helo cidden yerli. Kağıt üzerinde devşirme evet ama fiilen İtalyan A-129 ile aralarında silüet dışında hiçbir ortak nokta yok. Orjinali o kadar berbattı ki herşeyini baştan tasarladık aslında sıfırdan yapsaydık yine aynı paraya gelirdi hatta belki daha da ucuz olurdu

    Dedim ya resmen baştan yaptık İtalyan tüysikletini:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Her zamankinin tersine bu helo cidden yerli. Kağıt üzerinde devşirme evet ama fiilen İtalyan A-129 ile aralarında silüet dışında hiçbir ortak nokta yok. Orjinali o kadar berbattı ki herşeyini baştan tasarladık aslında sıfırdan yapsaydık yine aynı paraya gelirdi hatta belki daha da ucuz olurdu

    Dedim ya resmen baştan yaptık İtalyan tüysikletini:)

    Ortak nokta yok derkenne kasdediyorsunuz, teknik olarak benzese zatenadı A129 olurdu, aradaki fark ne onu soruyorum 1 pervaneyi geçtik silahlarıda geçtik (artık silah üretmeylede böbürleneceksek ne diyim onları 3. dünya ülkeleri bile yapıyor) neresi baştan aşağı yerli tasarım..?


    Şunu anlatamıyorum bizim yaptığımız şöyle bişey olmuş... Almışız Wolkswagen Passat' ın kasasını motoru ingilize vermişiz, koltukları biz tasarlamışız gösterge panelini biz tasarlamışız, ne oldu şimdi TÜRK malımı baştan aşağı yeniden mi tasarlamış olduk..? adınıda Hasat koyarsak al sana yerli malı otomobil...

    Ben MİLLİ diye ne anlarım biliyormusunuz, yani şu dilimizde telaffuz ettiğimiz konuştuğumuz lisanımızdaki bana yaptığı çağrışım...Görünümünden tut, üzerinde ki tüm parçaları tamamen bu topraklarda üretilen, bu topraklarda yapılan, tasarlanan birşey olmalı o zaman milli olur...

    Niye göğsümüzü kasa kasa söylüyoruz ya, ERBAKAN ALMAN LEOPAR tanklarının motorlarını tasarlayan adam fabrika girişinde resmi duruyor diye, yapamıyormu idi motoruda bizim mühendisler gittik ingilize verdik, bi tasarım çizemiyormu idi de gittik italyan A129 u alıp üzerinde iyileştirmeler yaptık, bne ondanda şüpheliyimde yine o işi de yapsa yapsa kesin yabancı mühendislerin yardımı ile yapmışlardır....

    Yukarda da söyledim biz kendi kendimizi kandırıyoruz, devletimizi kendimiz yönetemiyoruz ki helikopter yapacaz da bilmem ne, bu olay gerçekden telaffuz edildiği şekilde olsa idi ABD, İSRAİL RUSYA zıplardı, mümkünmü senin böyle bir başarı elde etmen ne demek biliyormusun adamlar buna müsade edermi..? TÜRKİYE veya bir başka ülke böyle birey yapacak yani tamamen kendi üretimi olan bir silah ve buna dünyanın en büyük silah satıcıları susacak..

    Ya tamamen biz üretiyoz madem kardeşim varsayalım ingiltere ile çıkarlar çakıştı, herifler sana vermiyom la motor dedi napcan senin fabrikalarda isterse günde 5000 tane helikopter üretecek kapasite olsun motor olmayınca sen ne yapabilecen..Diğer bir sorunda adamlar helikopteri dışardan aldığında vereceğin para kadar veya ona yakın motoru bize satıyordur..Sen kalbi beyni burada yap o zaman alnından öpeyin kolu bacağı kopsada alternatif üretirsin, ama kalp beyin olmayınca elinde gövdenin tamamı olsa ne yazar orda dışarı bağımlıysan bitmişsin demektir...

    Bunun başlığı şu olmalı idi..Türkiye artık helikopter satın alırken daha az para verecek, yada artık izin almaya gerek kalmadan terörle mücadelede kimseye sormadan kullanabileceğimiz bir helikopterimiz var.....MİLLİ helikopter buysa bizim ciddi olarak MİLLİ kavramını kaybettiğimiz acı bir gerçektir..

    Ben bir tek milli araç biliyorum oda harbi milli o kadar ki kaportası bile samandan idi, ANADOL işte bu araç milli dir...

    Bunlar benim burnuma pis bir seçim öncesi probagan da kaynağı olarak kullanılacak malzeme gibi geliyor, seçimlerde bu sözümü yazın bi kenara çok sıkça duyacaksınız HELİKOPTER i bizim dönemimizde yaptık, biz ilk defa şöyle yaptık böyle yaptık seçime ne kaldı şunun şurasında, göze sürme bunlar yani... ortada hiç birşey yok bence, bunlarda çıksın piyasaya seyredin yaptıkları kazaları hataları eğer türk malı ise... öyle kolaymı adamlar o uçak helikopterleri savaş alanlarında kullana kullana geliştirmiş bu hallere gelmiş, bizimkiler ise sanki güneş enerjisi ile uçan helikopter yapmış gibi abarta abarta ne yapacaklarını bilemiyorlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 10 Mayıs 2013; 0:10:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

    quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Her zamankinin tersine bu helo cidden yerli. Kağıt üzerinde devşirme evet ama fiilen İtalyan A-129 ile aralarında silüet dışında hiçbir ortak nokta yok. Orjinali o kadar berbattı ki herşeyini baştan tasarladık aslında sıfırdan yapsaydık yine aynı paraya gelirdi hatta belki daha da ucuz olurdu

    Dedim ya resmen baştan yaptık İtalyan tüysikletini:)

    Ortak nokta yok derkenne kasdediyorsunuz, teknik olarak benzese zatenadı A129 olurdu, aradaki fark ne onu soruyorum 1 pervaneyi geçtik silahlarıda geçtik (artık silah üretmeylede böbürleneceksek ne diyim onları 3. dünya ülkeleri bile yapıyor) neresi baştan aşağı yerli tasarım..?


    Şunu anlatamıyorum bizim yaptığımız şöyle bişey olmuş... Almışız Wolkswagen Passat' ın kasasını motoru ingilize vermişiz, koltukları biz tasarlamışız gösterge panelini biz tasarlamışız, ne oldu şimdi TÜRK malımı baştan aşağı yeniden mi tasarlamış olduk..? adınıda Hasat koyarsak al sana yerli malı otomobil...

    Ben MİLLİ diye ne anlarım biliyormusunuz, yani şu dilimizde telaffuz ettiğimiz konuştuğumuz lisanımızdaki bana yaptığı çağrışım...Görünümünden tut, üzerinde ki tüm parçaları tamamen bu topraklarda üretilen, bu topraklarda yapılan, tasarlanan birşey olmalı o zaman milli olur...

    Niye göğsümüzü kasa kasa söylüyoruz ya, ERBAKAN ALMAN LEOPAR tanklarının motorlarını tasarlayan adam fabrika girişinde resmi duruyor diye, yapamıyormu idi motoruda bizim mühendisler gittik ingilize verdik, bi tasarım çizemiyormu idi de gittik italyan A129 u alıp üzerinde iyileştirmeler yaptık, bne ondanda şüpheliyimde yine o işi de yapsa yapsa kesin yabancı mühendislerin yardımı ile yapmışlardır....

    Yukarda da söyledim biz kendi kendimizi kandırıyoruz, devletimizi kendimiz yönetemiyoruz ki helikopter yapacaz da bilmem ne, bu olay gerçekden telaffuz edildiği şekilde olsa idi ABD, İSRAİL RUSYA zıplardı, mümkünmü senin böyle bir başarı elde etmen ne demek biliyormusun adamlar buna müsade edermi..? TÜRKİYE veya bir başka ülke böyle birey yapacak yani tamamen kendi üretimi olan bir silah ve buna dünyanın en büyük silah satıcıları susacak..

    Ya tamamen biz üretiyoz madem kardeşim varsayalım ingiltere ile çıkarlar çakıştı, herifler sana vermiyom la motor dedi napcan senin fabrikalarda isterse günde 5000 tane helikopter üretecek kapasite olsun motor olmayınca sen ne yapabilecen..Diğer bir sorunda adamlar helikopteri dışardan aldığında vereceğin para kadar veya ona yakın motoru bize satıyordur..Sen kalbi beyni burada yap o zaman alnından öpeyin kolu bacağı kopsada alternatif üretirsin, ama kalp beyin olmayınca elinde gövdenin tamamı olsa ne yazar orda dışarı bağımlıysan bitmişsin demektir...

    Bunun başlığı şu olmalı idi..Türkiye artık helikopter satın alırken daha az para verecek, yada artık izin almaya gerek kalmadan terörle mücadelede kimseye sormadan kullanabileceğimiz bir helikopterimiz var.....MİLLİ helikopter buysa bizim ciddi olarak MİLLİ kavramını kaybettiğimiz acı bir gerçektir..

    Ben bir tek milli araç biliyorum oda harbi milli o kadar ki kaportası bile samandan idi, ANADOL işte bu araç milli dir...

    Bune bu sözümü yazın bi kenara çok sıkça duyacaksınız HELİKOPTER i bizim dönemimizde yaptık, biz ilk defa şöyle yaptık böyllar benim burnuma pis bir seçim öncesi probagan da kaynağı olarak kullanılacak malzeme gibi geliyor, seçimlerde yaptık seçime ne kaldı şunun şurasında, göze sürme bunlar yani... ortada hiç birşey yok bence, bunlarda çıksın piyasaya seyredin yaptıkları kazaları hataları eğer türk malı ise... öyle kolaymı adamlar o uçak helikopterleri savaş alanlarında kullana kullana geliştirmiş bu hallere gelmiş, bizimkiler ise sanki güneş enerjisi ile uçan helikopter yapmış gibi abarta abarta ne yapacaklarını bilemiyorlar...

    Hükümet, ''milli'' sözcüğünü gereksiz yere ön plana çıkarmaya çalışıyor ancak bu heli gerçekten ''milli''.Ayrıca yorumlarınızdan savunma sanayi alanına uzak olduğunuz belli oluyor.Bir güç paketi imal etmek, öyle ''bi motor yapıverin yahu'' demekle olmuyor.Hele ki bu döner kanatlı bi platformsa bu iş malesef o kadar kolay değil.Üstelik kimsede gelip, gel sana öğreteyim bunu demiyor.Çünkü onlar onlarca yıl ve milyarlarca dolar harcanarak elde edilmiş kazanımlar.Bugün Dünya'nın 2. büyük ekonomisi Çin hala uçakları için istenilen seviyede motor üretemiyor bunun yerine ya tersine mühendislikle Rus motorlarını devşiriyor yada Ruslardan motor satın alıyor.Yani anlıyacağınız bu iş öyle 5-10 senelik bir çalışmayla çıkabilecek birşey değil.Bu tip motorları üreten firmalara baktığınızda yaklaşık 80 yıla varan mazileri olduğunu görürsünüz zaten.Kısaca neyse parası verelim anlat bize hocam nasıl yapılır bu meret demekle olmuyor bu işler.

    Globalleşme doğrultusunda artık konvansiyonel ihtimalinin giderek yok olmaya başladığı bir Dünya'da yaşıyoruz.O kadar ki 60 yıl önce kanlı bıçaklı olan Avrupa devletleri artık birbirleriyle ortak helikopter,uçak, hava savunma sistemi geliştiriyor.(Eurofighter, Stamp-T,Eurocopter)Kısaca önümüzde böyle büyük devletlerle çatışacağımız bir savaş gözükmüyor.Ancak tabiki şartlar değişebilir.Savaş durumu olmasada çıkarlar çatışabilir.Bu sebeple anlaşmalar yapılırken belli bir miktar motor yada başka bir parça yedek olarak alınır.He zaten öyle bi durumda bi helinin motorundan daha çok ekonomik yaptırım uygulamaya çalışacaklarından bence bu durum 2. hatta 3. planda olur.

    Gelelim T-129'a.Öncelikle bu açılan 2. Atak ihalesi.İlkini kazanan AH-1Z King Cobra için Amerikan senatosu yerli görev bilgisayarına izin vermediği için (ABD'den silah alımı FMS kanadıyla olur.Detay için:http://www.siyahgribeyaz.com/2008/07/foreign-military-sales-fms-nedir.html ) Peki ne olurdu görev bilgisayarını almazsak ne fark ederdi?Zaten motoru almamışız.Çok mu yani bunu da almasak olmaz mıydı?Evet olmazdı.Görev bilgisayarı bir uçar platformun kalbidir.Yapılacak her silah, optik veya radar entegrasyonu bu bilgisayardaki kodlardan geçer.E haliyle Amerika'lı bu kodları vermek istemedi.Bizde geliştirdiğimiz silahların entegrasyonunun yapılması için silahlarımıza ait bilgileri Amerikalı amcalara vermek istemedik.Peki biz ne yaptık.''Platform'' olarak A-129'u seçtik.Güneydoğu'nun coğrafi şartlarına dayanabilsin diye daha güçlü motorlar koyduk.Tüm yazılımını kendi kodlarımızla yazdık.Kendi silahlarımızı ürettik ve bunu heliye entegre ettik.Yani silahlarımızın özelliklerini kimselerle paylaşmadık.Amerikalıların o çok böbürlendiği Milimetrik Dalga radarından ürettik.HD kaliteye sahip optikler üretip bunu son teknoloji bir kaskla(Avcı kaskı) eşeksenli hale getirdik.Üstelik bu helikopterin tüm satış ve sözleşme haklarını aldık.Şimdi sen kalkmış ya motor olmadıktan sonra neye yarar diyorsan bende sana şunu diyorum; bu sadece başlangıç.Savunma sanayi alanındaki kurumlarımızın geçmişi 20li yılları geçmez.Kim bilir yıllar sonra milli güç paketi ve transmisyona sahip bir ATAK II görebiliriz.Ancak unutulmaması gereken bişey var, her nekadar AKP hükümetini sevmesemde tüm süreçlerde oylarını Milli savunma sanayinden yana kullandılar.Bunda özellikle şuanki SSM müsteşarı Murad Bayar'ın katkısı da yadsınamaz.(Bir T-70 ihalesi varki Skorsky'den bişiler koparmak için canla başla çalıştılar.)

    Yani diyeceğim o ki, Türkiye daha düne kadar askerinin ihtiyacını %85-90 oranında ithalatla karşılarken şimdilik bu oran %50-55lere kadar inmiş bulunmakta.Bu hem savunma sanayi hemde ekonomi anlamında büyük bir gelişme.Benim size tavsiyem her ay 10 tl kenara ayırıp bir Savunma&Havacılık dergisi alın.Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olun.

    Not:Şu Erbakan olayıda iyice şehir efsanesi olmaya başladı.Elinizin altında o kadar büyük bir dünya tek tıkla ulaşabileceğiniz o kadar büyük bir bilgi havuzu varken kulaktan dolma bilgilerle bişiler yazmayın.Rahmetlinin kendisinin üniversite döneminde motor yanma odaları üstüne bir çalışması var.Zannedersem İTÜ kayıtlarında bu çalışmasının bir örneği mevcut.Daha sonra Almanlar tarafından beğenilen bu tasarım kendisine iş ve telif hakkı olarak geri dönüyor.Yani iş Erbakan ''Motor tasarladı, Almanlara sattı'' kıvamında bişi değil.

    Not2: Arka tarafta Apache ve T-129 kıyaslayan arkadaşlar var.Diyecek söz bulamıyorum.Bir alım yapılırken en güçlüsü değil en ideali seçilir.Apache soğuk savaşta SSCB'nin Avrupa anakarasını binlerce tankla istila edeceği varsayımından yola çıkılarak geliştirilmiş ve yüksek idame masraflarına sahip pahalı bir helikopter.(Aynı doktrin sonucunda A-10 uçakları da üretilmiştir.)Kaldıki Yunan bugün o heloların hiç birini kaldıramıyor.Çünkü bakım masrafları çok yüksek.Eğer Apache bi helikopterle kıyaslanacaksa aynı sikletteki tek helikopter Ka-50'dir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

    quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Her zamankinin tersine bu helo cidden yerli. Kağıt üzerinde devşirme evet ama fiilen İtalyan A-129 ile aralarında silüet dışında hiçbir ortak nokta yok. Orjinali o kadar berbattı ki herşeyini baştan tasarladık aslında sıfırdan yapsaydık yine aynı paraya gelirdi hatta belki daha da ucuz olurdu

    Dedim ya resmen baştan yaptık İtalyan tüysikletini:)

    Ortak nokta yok derkenne kasdediyorsunuz, teknik olarak benzese zatenadı A129 olurdu, aradaki fark ne onu soruyorum 1 pervaneyi geçtik silahlarıda geçtik (artık silah üretmeylede böbürleneceksek ne diyim onları 3. dünya ülkeleri bile yapıyor) neresi baştan aşağı yerli tasarım..?


    Şunu anlatamıyorum bizim yaptığımız şöyle bişey olmuş... Almışız Wolkswagen Passat' ın kasasını motoru ingilize vermişiz, koltukları biz tasarlamışız gösterge panelini biz tasarlamışız, ne oldu şimdi TÜRK malımı baştan aşağı yeniden mi tasarlamış olduk..? adınıda Hasat koyarsak al sana yerli malı otomobil...

    Ben MİLLİ diye ne anlarım biliyormusunuz, yani şu dilimizde telaffuz ettiğimiz konuştuğumuz lisanımızdaki bana yaptığı çağrışım...Görünümünden tut, üzerinde ki tüm parçaları tamamen bu topraklarda üretilen, bu topraklarda yapılan, tasarlanan birşey olmalı o zaman milli olur...

    Niye göğsümüzü kasa kasa söylüyoruz ya, ERBAKAN ALMAN LEOPAR tanklarının motorlarını tasarlayan adam fabrika girişinde resmi duruyor diye, yapamıyormu idi motoruda bizim mühendisler gittik ingilize verdik, bi tasarım çizemiyormu idi de gittik italyan A129 u alıp üzerinde iyileştirmeler yaptık, bne ondanda şüpheliyimde yine o işi de yapsa yapsa kesin yabancı mühendislerin yardımı ile yapmışlardır....

    Yukarda da söyledim biz kendi kendimizi kandırıyoruz, devletimizi kendimiz yönetemiyoruz ki helikopter yapacaz da bilmem ne, bu olay gerçekden telaffuz edildiği şekilde olsa idi ABD, İSRAİL RUSYA zıplardı, mümkünmü senin böyle bir başarı elde etmen ne demek biliyormusun adamlar buna müsade edermi..? TÜRKİYE veya bir başka ülke böyle birey yapacak yani tamamen kendi üretimi olan bir silah ve buna dünyanın en büyük silah satıcıları susacak..

    Ya tamamen biz üretiyoz madem kardeşim varsayalım ingiltere ile çıkarlar çakıştı, herifler sana vermiyom la motor dedi napcan senin fabrikalarda isterse günde 5000 tane helikopter üretecek kapasite olsun motor olmayınca sen ne yapabilecen..Diğer bir sorunda adamlar helikopteri dışardan aldığında vereceğin para kadar veya ona yakın motoru bize satıyordur..Sen kalbi beyni burada yap o zaman alnından öpeyin kolu bacağı kopsada alternatif üretirsin, ama kalp beyin olmayınca elinde gövdenin tamamı olsa ne yazar orda dışarı bağımlıysan bitmişsin demektir...

    Bunun başlığı şu olmalı idi..Türkiye artık helikopter satın alırken daha az para verecek, yada artık izin almaya gerek kalmadan terörle mücadelede kimseye sormadan kullanabileceğimiz bir helikopterimiz var.....MİLLİ helikopter buysa bizim ciddi olarak MİLLİ kavramını kaybettiğimiz acı bir gerçektir..

    Ben bir tek milli araç biliyorum oda harbi milli o kadar ki kaportası bile samandan idi, ANADOL işte bu araç milli dir...

    Bunlar benim burnuma pis bir seçim öncesi probagan da kaynağı olarak kullanılacak malzeme gibi geliyor, seçimlerde bu sözümü yazın bi kenara çok sıkça duyacaksınız HELİKOPTER i bizim dönemimizde yaptık, biz ilk defa şöyle yaptık böyle yaptık seçime ne kaldı şunun şurasında, göze sürme bunlar yani... ortada hiç birşey yok bence, bunlarda çıksın piyasaya seyredin yaptıkları kazaları hataları eğer türk malı ise... öyle kolaymı adamlar o uçak helikopterleri savaş alanlarında kullana kullana geliştirmiş bu hallere gelmiş, bizimkiler ise sanki güneş enerjisi ile uçan helikopter yapmış gibi abarta abarta ne yapacaklarını bilemiyorlar...

    Sizin birşey bildiğiniz yok ayıptır söylemesi.

    Bakın özelliklerini yazıyorum.

    -Motorları a-129 dan farklı, t-129 da abd iptal ettiği stealth helikopter commanche için tasarlanan çok daha güçlü motorlar kullanıldı.
    -Avniyonikleri a-129 dan farklı ve tamamen yerli. Avniyonik tüm aktarma organları transmisyon hidrolik vs vs helikopterin içindeki parçalara denir.
    -Yazılım ve uçuş sistemleri farklı. Yazılımın bir savaş helikopteri için ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsanız bişe diyemiyeceğim
    -Onu geçtim uzunluğu genişliği pal sayısı rotorunun yapısı pallerin ses çıkarmaması için özel yerli tasarımına kadar herşey farklı.
    -Silah ve flir dediğimiz görüş sistemleri farklı... Siz abd den apache helikopter alsanız kendi füzelerinizi onun üstünde kullanamazsınız, ayrıca onun içinde lisans yada füzel parası ödersiniz sürekli. Biz istersek bu heliye atom bombası bile takıp uçurabiliriz(teorik olarak mümkün değil ağırlık vs.)
    -Saldırı sistemleri farklı... Pilotların kafasında aselsan yapımı avcı denilen kask olacak pilot nereye bakarsa oraya dönecek diye.
    Desteklediği silahlar tamamen türk yapımı. Cirit,Umtas(Uzun mesafe tank savar),omtas
    -Hızı,çıkabileceği yükseklik, avyoniklerinin kapasitesi zaten a-129 dan iki gömlek üstün...
    -En önemlisi bu heli üzerindeki bütün haklar bizim. İstediğimiz ülkeye ihraç edebiliriz kimseye sormadan.

    Geçenlerde g.kore saldırı helikopter ihalesine katıldı atak ve son üç e kaldı apache,cobra ve t-129 olmak üzere. Bu büyük bir başarıdır... Sizin gibi sadece eleştirmesini bilenler bunu anlayamaz ne yazık ki.

    Yorumlarınızdan teknik terimlerden pek anlamayacağınızı düşünerek basit dille anlattım. Umarım anlamışsınızdır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 10 Mayıs 2013; 2:53:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: P3rF3cT55

    quote:

    Orijinalden alıntı: TURK-ŞAD

    quote:

    Orijinalden alıntı: Foxbat

    Her zamankinin tersine bu helo cidden yerli. Kağıt üzerinde devşirme evet ama fiilen İtalyan A-129 ile aralarında silüet dışında hiçbir ortak nokta yok. Orjinali o kadar berbattı ki herşeyini baştan tasarladık aslında sıfırdan yapsaydık yine aynı paraya gelirdi hatta belki daha da ucuz olurdu

    Dedim ya resmen baştan yaptık İtalyan tüysikletini:)

    Ortak nokta yok derkenne kasdediyorsunuz, teknik olarak benzese zatenadı A129 olurdu, aradaki fark ne onu soruyorum 1 pervaneyi geçtik silahlarıda geçtik (artık silah üretmeylede böbürleneceksek ne diyim onları 3. dünya ülkeleri bile yapıyor) neresi baştan aşağı yerli tasarım..?


    Şunu anlatamıyorum bizim yaptığımız şöyle bişey olmuş... Almışız Wolkswagen Passat' ın kasasını motoru ingilize vermişiz, koltukları biz tasarlamışız gösterge panelini biz tasarlamışız, ne oldu şimdi TÜRK malımı baştan aşağı yeniden mi tasarlamış olduk..? adınıda Hasat koyarsak al sana yerli malı otomobil...

    Ben MİLLİ diye ne anlarım biliyormusunuz, yani şu dilimizde telaffuz ettiğimiz konuştuğumuz lisanımızdaki bana yaptığı çağrışım...Görünümünden tut, üzerinde ki tüm parçaları tamamen bu topraklarda üretilen, bu topraklarda yapılan, tasarlanan birşey olmalı o zaman milli olur...

    Niye göğsümüzü kasa kasa söylüyoruz ya, ERBAKAN ALMAN LEOPAR tanklarının motorlarını tasarlayan adam fabrika girişinde resmi duruyor diye, yapamıyormu idi motoruda bizim mühendisler gittik ingilize verdik, bi tasarım çizemiyormu idi de gittik italyan A129 u alıp üzerinde iyileştirmeler yaptık, bne ondanda şüpheliyimde yine o işi de yapsa yapsa kesin yabancı mühendislerin yardımı ile yapmışlardır....

    Yukarda da söyledim biz kendi kendimizi kandırıyoruz, devletimizi kendimiz yönetemiyoruz ki helikopter yapacaz da bilmem ne, bu olay gerçekden telaffuz edildiği şekilde olsa idi ABD, İSRAİL RUSYA zıplardı, mümkünmü senin böyle bir başarı elde etmen ne demek biliyormusun adamlar buna müsade edermi..? TÜRKİYE veya bir başka ülke böyle birey yapacak yani tamamen kendi üretimi olan bir silah ve buna dünyanın en büyük silah satıcıları susacak..

    Ya tamamen biz üretiyoz madem kardeşim varsayalım ingiltere ile çıkarlar çakıştı, herifler sana vermiyom la motor dedi napcan senin fabrikalarda isterse günde 5000 tane helikopter üretecek kapasite olsun motor olmayınca sen ne yapabilecen..Diğer bir sorunda adamlar helikopteri dışardan aldığında vereceğin para kadar veya ona yakın motoru bize satıyordur..Sen kalbi beyni burada yap o zaman alnından öpeyin kolu bacağı kopsada alternatif üretirsin, ama kalp beyin olmayınca elinde gövdenin tamamı olsa ne yazar orda dışarı bağımlıysan bitmişsin demektir...

    Bunun başlığı şu olmalı idi..Türkiye artık helikopter satın alırken daha az para verecek, yada artık izin almaya gerek kalmadan terörle mücadelede kimseye sormadan kullanabileceğimiz bir helikopterimiz var.....MİLLİ helikopter buysa bizim ciddi olarak MİLLİ kavramını kaybettiğimiz acı bir gerçektir..

    Ben bir tek milli araç biliyorum oda harbi milli o kadar ki kaportası bile samandan idi, ANADOL işte bu araç milli dir...

    Bunlar benim burnuma pis bir seçim öncesi probagan da kaynağı olarak kullanılacak malzeme gibi geliyor, seçimlerde bu sözümü yazın bi kenara çok sıkça duyacaksınız HELİKOPTER i bizim dönemimizde yaptık, biz ilk defa şöyle yaptık böyle yaptık seçime ne kaldı şunun şurasında, göze sürme bunlar yani... ortada hiç birşey yok bence, bunlarda çıksın piyasaya seyredin yaptıkları kazaları hataları eğer türk malı ise... öyle kolaymı adamlar o uçak helikopterleri savaş alanlarında kullana kullana geliştirmiş bu hallere gelmiş, bizimkiler ise sanki güneş enerjisi ile uçan helikopter yapmış gibi abarta abarta ne yapacaklarını bilemiyorlar...

    Sizin birşey bildiğiniz yok ayıptır söylemesi.

    Bakın özelliklerini yazıyorum.

    -Motorları a-129 dan farklı, t-129 da abd iptal ettiği stealth helikopter commanche için tasarlanan çok daha güçlü motorlar kullanıldı.
    -Avniyonikleri a-129 dan farklı ve tamamen yerli. Avniyonik tüm aktarma organları transmisyon hidrolik vs vs helikopterin içindeki parçalara denir.
    -Yazılım ve uçuş sistemleri farklı. Yazılımın bir savaş helikopteri için ne kadar önemli olduğunu bilmiyorsanız bişe diyemiyeceğim
    -Onu geçtim uzunluğu genişliği pal sayısı rotorunun yapısı pallerin ses çıkarmaması için özel yerli tasarımına kadar herşey farklı.
    -Silah ve flir dediğimiz görüş sistemleri farklı... Siz abd den apache helikopter alsanız kendi füzelerinizi onun üstünde kullanamazsınız, ayrıca onun içinde lisans yada füzel parası ödersiniz sürekli. Biz istersek bu heliye atom bombası bile takıp uçurabiliriz(teorik olarak mümkün değil ağırlık vs.)
    -Saldırı sistemleri farklı... Pilotların kafasında aselsan yapımı avcı denilen kask olacak pilot nereye bakarsa oraya dönecek diye.
    Desteklediği silahlar tamamen türk yapımı. Cirit,Umtas(Uzun mesafe tank savar),omtas
    -Hızı,çıkabileceği yükseklik, avyoniklerinin kapasitesi zaten a-129 dan iki gömlek üstün...
    -En önemlisi bu heli üzerindeki bütün haklar bizim. İstediğimiz ülkeye ihraç edebiliriz kimseye sormadan.

    Geçenlerde g.kore saldırı helikopter ihalesine katıldı atak ve son üç e kaldı apache,cobra ve t-129 olmak üzere. Bu büyük bir başarıdır... Sizin gibi sadece eleştirmesini bilenler bunu anlayamaz ne yazık ki.

    Yorumlarınızdan teknik terimlerden pek anlamayacağınızı düşünerek basit dille anlattım. Umarım anlamışsınızdır...

    asıl sizin bişey bildiğiniz yok yazdıklarımdan hiç birşey anlamamışsınız kalkıp buraya teknik veri yazmaya kalkıyorsunuz hocam sana ait olmayan üretimi ingiliz tarafından yapılan motor orjinal A129 dan farklı olsa ne yazar olmasa ne yazar.. Üretimi sen yapmadıkdan sonra ne anlamı var.


    avniyonik tamamen yerliymiş hocam komple gövde yerli üretim olsa günde 5000 adet üretecek fabrikaların olsa ne yazar elindeki malzemenin kalbi yurtdışı bağımlı oldukdan sonra


    yazılım dediğin neki yazılım işin en kolay kısmıdır kaldı ki kullandığın yazılımın menşei de yurtdışı kaynaklı sen kendine özgü bir takım kodlar yazıyorsun adam onuda yapamıyorsan ne yaparsın sen derler adama..

    yıl olmuş 2013 adam vietnam savaşında senin şimdi kullandığından daha üstün füze ve silah sistemine sahip idi silah takmak da özgür olsan ne yazar senin helikopterin bir halt yiyemeden indirirler aşağı cobralar ile Pkk gibi çapulcular takımını daha yenemeyenler bunn gibi cobranın tırnağı olamayacak helikopterleme iş yapacak..




    Türk malı cirit diye füze den bahsediyolar tank savarmış gördünmü ırak savaşında abd nın bilmem kaç metre betonu delip sığınakları patlatan füzelerini lübnan israil savaşın israilin füzelerini ciritmiş sen tankla uğraş hala bunu da sanki bi halt yemiş gibi cirit diye yere göğe sığdırama


    özetle hocam gövdenin tamamını sen üretsen ne olur adam en önemli parçayı kendine bağımlı kıldıkdan sınra alıp A129 u kopyalayıp çakma T 129 yaptıkdan sonra ne rde kaldı milli helikopter silahları yazıp durma iran nükleer füze yapacak teknolojiye sahip diye dünya ayağa kalkmış sen hala cirit atıyon bunuda bi halt sanıyon...

    tamamen yerli kaynaklar ile üretilen dışa sıfır bağımlı helikopter yap ayakta alkışlıyayım kısaca ben ortada bu kadar şişirilecek bişey göremiyorum




  • @TURK-ŞAD

    Benim üstümdeki arkadaş size gereken cevabı vermiş. Sizin gibiler oldukça bu memleket bi gıdım yol kat edemez. Emeklenmeden yürünmüyor ne yazıkki bunun bilincinde olmalı herkes...
  • Evet savunma sanayisine uzağım bu yönde bir iddam zaten olmadı, sizin bu yönde bir algınız var ise banada yazdıklarım arasından gösterirseniz bende görmüş olurum. Ben vergi adı altında ödediğim her kuruşun nereye nasıl ne için gittiğini bilmek isteyen bir vatandaşım. Bu gördüklerim duyduklarım ve şahit olduğum gelişmelerden de bence çarçur edilmiş siyasi arenada kendilerine pay çıkartacak malzemelere harcanmış boşa giden kaynakları görmekdeyim...

    Soruyu biraz daha basitleştirerek sorayım... Bir teknoloji % 40 oranında dışa bağımlı ise ki bağımlı olduğunuz kısımda teknolojinin kalbi ise, ve kendinize ait olduğunu beyan ettiğiniz % 60 ın % 40 da sadece silah ve yazılım ayağı ise yaptığınız işin ne anlamı kalır..

    Sizce böyle çakma bi T129 u 10 yılda yapmak mı daha iyi yoksa gerekli alt yapı teknolojik eğitim ve yatırımla 50 yılda tamamen yerli olanaklarla gerçekleştirilen bir helikoptermi daha iyi olurdu. Neticede ben TC nin gerek mühendislik ve gerekde hammedde boyutunda aslında varolan bir güç ve birikime sahip olduğunu düşünüyorum. Bunlar tirübünlere oynanan haraketler diye düşünüyorum..

    Demişssiniz ki silah kodları hangi silah hangi kod tam 5 yıldır ilk türk piyade tüfeğini yaptık naraları uçuşuyor adam video eklemiş video daki Sarsılmaz için silah ürettiğini söyleyen yetkiliye soru şu ne zaman Türk Silahlı Kuvvetlerinde askerlerimiz bu piyade tüfeğini kullanmaya başlayacak cevap bizden satınalma talebinde bulunsalar diğer müşterilerimiz gibi temin ederiz daha piyade tüfeği yerli değilken helikopterdeki nasıl olur Allah bilir...

    son olarak size bir soru silah kodları felan diye bahsettiğiniz paragrafda ki sözlerinize istinaden uçar vaziyette Türkiyede üretilmiş ve tüm bileşenleri ile Türkiye sınırları içersinde üretilen uçabilen ama henüz silah optimizasyonları tamamlanmamış bir helikoptermi istersiniz yoksa büyük ve en önemli parçaları hala yurtdışına bağımlı ama sizin elinizdeki silahları dilediğiniz gibi monte edebildiğiniz bir helikoptermi istersiniz..

    10 liraya dergi alama konusunda ki tavsinize gelince bilmem farkındamısınız ama bu ülkede insanlar faturalarını ve vergileri ödeyebilmek bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocuklarının ihtiyaçlarını temin etmek için gece gündüz en az 12 saat çalışmak zorunda kalıyor iken benim salakça gereksiz dergilere verecek 10 liram yok 10 liraya iki çocuğuma süt alırım daha iyi bırakın onuda o konuyu meslek ve hobi edinmişler alsınlar, böyle bilmişlik taslayıp karşınızdakini bilgisizlikle suçlamaya malzeme olarak kullanmaya kalkmayınız.. Sadece adı olup içi boş olan bi sanayi ile de dergisi ilede ilgilenenler meslekdaşları olsun,




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.