Şimdi Ara

Milli Savunma Sistemleri Projelerimiz 'Atak, Anka, Milgem, Göktürk-2, Altay' Bölüm:1 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
8
Favori
9.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cok iyi olmus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkünse bu konulara girmeyin
  • yazılım ve tasarım türk tümosan da motor ile ilgili çalışma yapıyor yakında türk motor da kullanacaklar.

  • http://savunmaturk.net/kara-kuvvetleri-projeleri/altay-tank-hakkindaki-gelismeler-ve-tartismalar-t514.3425.html

    Konuyu bayağı bir incele. Video ve bolca resim görebilirsin. Youtube'da da bolca video mevcut.
  • Askerligimden tcg heybeliadayi biliyorum gayet basarili is cikarmisti adamlar. Inşallah devami gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bir seri
    bir yerden baslamak lazım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: elbiskuha

    mümkünse bu konulara girmeyin

    Neden sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Bey Çok Teşekkürler. Emeğiniz ve gündeme aldığınız içinde ayrıca teşekkür etmek isterim.

    Aşağıda yazacağım satırlar umarım kaybolmaz ve gerekli yeri bulur.

    Bu yorumu yazarken, benden önce yorum yapan arkadaşların yazılarını da dikkate alarak yorum katmak istedim.

    Öncelikle bizim olan ve adı milli olan her şey Türk milletinindir. Emek harcayanlarda bunun için emek harcamıştır. Sağolsunlar varolsunlar. Gurur duyuyorum.

    Fakat beni asıl üzen bu konuların politize olmuş olmasıdır. İnsanlarımızın ortaya konan bu muhteşem tabloyu ve geleceği görmezden gelmeleridir.

    Atatürk zamanından sonra çıkan ve bugüne kadar gelen bazı sığ insanların devamı niteliğinde ki bu insanlarımıza yakın geçmişimizden bir kaç örnek vermek istiyorum.

    1948, 1951 arasında Marshall yardımları ile SSBC'ye karşı ABD tarafından desteklenen Türkiye daha sonraki yıllara gelindiğinde Kıbrıs'a çıkacak çıkarma gemisi bile olmayan bir yapıdaydı. (1965)

    1965 yılında Kıbrıs'ta katliamlar artınca Demirel hükümeti askerlerimizi şileplere doldurarak, sandallarla çıkarma yapmaya kalkışmıştı. (Bu harekat iptal edilmiştir.)

    Ancak o zaman durum anlaşılarak çıkarma gemileri yapılmış ve 1974 Barış harekatından bu gemiler kullanılmıştı. (İlk büyük amfibi harekatımız)

    O yıllarda bir çok kez diğer devletler tarafından bizlere verilen silahlar kullanımı kısıtlanmış ve bizim silahlarımızı kullanamazsınız denmiştir. (ABD, Almanya v.b.)

    Kısacası milli silah, techizat ve milli teknolojik yatırımlar bizim gibi zor bir coğrafyada yaşayan bir ülke için aslında geç bile kalınmış önemli stratejik yatırımlardır.

    Ancak bu yatırımlar günümüzde ciddi ivme kazanmıştır. Bunun sebebi de gerekli yatırım yapabilecek ekonomik gücün ancak sağlanabilmesinden kaynaklanmaktadır.

    Gelelim ürettiğimiz milli savunma projelerinde ki yerli oranına;
    Doğal olarak bir çocuğun emeklemeden koşmasını bekleyemezsiniz. Şu an üretilen projelerde videoda da bahsedildiği gibi yerli olanı artacak ve zamanı gelince kendi özgün proje ve geliştirmelerimizle çok daha farklı noktalara geleceğiz.

    Güncel teknolojiyi projelerimizde yakalamak adına yabancı teknoloji transferi mecburidir. Ancak edindiğimiz tecrübe, bilgi ve yatırımlarımızla hızla daha iyi konumlara geleceğimizden hiç birimizin şüphesi olmaması gerekir.

    Gelelim işin ekonomik boyutuna,
    Devrim arabasını üreten ama konjonktüre teslim olan ülkemiz, artık her alanda kendi imkanlarıyla üretim yapma potansiyelini artırmakta, bu konuda yüksek motivasyon ve vizyoner bakış açısına sahiptir. Ürettiğimiz bir çok savunma projesinin dışarıdan temin edilmesinden çok daha ucuza mal olması gibi bir artısı bulunmaktadır.

    Ticari değerde taşıyan bu ürünler pazar buldukça ülkemize ekonomik güçte katacaktır.

    Elde yok avuçta yok dedelerimizin yazdığı kurtuluş savaşı ve kurdukları cumhuriyeti bizim daha iyi yerlere taşımak adına yapıcı eleştirilere ve ülkemize en az onlar kadar sahip çıkmaya ihtiyacımız olduğu aşikardır.

    Keza 2.Dünya savaşına girmemiş ama sıkıntılarını yaşamış bir ülke olarak, savaşa girmiş bir çok ülkeden daha az geliştiğimizin de bilinicinde olmamız gerekmekte...

    Saygılarımla...





  • Çok güzel bir seri olacağa benziyor. Tebrik ediyorum gerçekten çok teşekkürler.

  • Konu yanlis yerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle videolar,incelemeler kesinlikle güzel ama donanım sitesi olarak önceliginizi pc donanımına vs. verseniz cok cok daha güzel olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için çok ama çok teşekkürler. Teknolojinin direkt merkezinde olan bu savunma sanayi olayına değinmeniz çok yerinde olmuş.
    Ülkemizin daha da gelişmesi için çok anlamlı başlangıçlar olmuş. İnsanlarımızın da olumlu eleştirileri ile bu konularda daha da ileriye gitmeye ihtiyacımız var.
    Her şey Türkiye için...

  • Bu tür konulara değinmeniz farkındalık açısındada olsa her şekilde çok faydalı.Umarım bu seri devam eder

  • Süpersiniz. Bu ülkenin bir evladı olark yaptığınız videodan gurur duydum.

  • ne kadar anlamlı bir video olmuş tebrik ederim böyle videolar beni duygulandırıyor.hep gavur propagandasından bıkmıştım içimizdeki aşağılık duygusunu öldürmemiz lazım bu içimizdeki gücü anlamamız açısında çok önemli gene eskiden olduğu gibi 1 numara olacağız ALLAH'ın izni ile

  • her ne kadar bilgiler gizli olsa da böyle bir projeleri destekleyip gün yüzüne çıkartıp düşman çatlatırcasına da herkese göstermeniz çok güzel olmuş, biz milli projelerimize bir şekilde elimizin yetiştiği yere kadar destek vermeliyiz. paylaştığınız video da o kadar da göze çarpan bi eksiklik yok bende milli savunma sanayisi ve projelerimizi takip eden birisiyim kaliteli program olmuş destekleriniz için teşekkürler.

  • Teknolojinin sadece cep telefonlarından ibaret olmadığını anlamaya başladığınızda gerçek sıçramayı yaşayacağınıza inanıyorum. Türkiyede artık donanım haber cep telefonu sitesi anlamına geliyor maalesef.

    Yıllar takip ettiğim şu sitede izlediğim en güzel haberlerden birisiydi. Gerçi haber denmez ama güzel bir derleme olmuş. Haber denmez diyorum çünkü bunların haberlerini normak haber sitelerinden TV haberlerinden zaten çoktan okumuş yada izlemiş bulunuyuoruz.

    DH olarak bence yapılan o haberlerden daha farklı olarak daha detaylı donanımsal yazılımsal bilginin yanında tüm bunların fayda olarak ilgili kuruma diğerlerinden farklı ne katacağını da değerlendirebilirsiniz. Yani prospektüs yada kullanım kitapçığı okur gibi sunmak değilde şimdiye kadar üretilmiş diğerleri üzerine ne konmuş ne gibi farklılıklarla ne gibi avantajlar elde edilmiş gibi değerlendirmeler de yapılabilir. Tabi bu çok daha fazla emek ve zaman isteyebilir. Ama bu tarz bir haberi onlarca cep telefonu haberine tercih ederim.

    Kişisel tavsiyem DH olarak artık donanıma sadece cep telefonu gözüyle bakmaktan vazgeçip , vizyonunuzu "genel bir teknoloji" felsefesine çevirmeniz ve içeriği çok daha geniş ve zengin bir hale getirmeniz olacaktır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: exclbr

    Böyle videolar,incelemeler kesinlikle güzel ama donanım sitesi olarak önceliginizi pc donanımına vs. verseniz cok cok daha güzel olabilir.

    Bunlar forumdakilerin gözüne gözüne sokulmassa ülke gelişmiyi diyeceklerini unutuyorsunuz sanırım.Ne gizlisi? gizleyince etiket oluyoruz "yapamiyiz gelişmiyiz" diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir video hazırladığınız için çok teşekkür ederim.

  • oo yerli teknolojiler alırım bir dal
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.