Şimdi Ara

Mini Cooper güvensiz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler öncelikle şunu söyleyeyim arabadan pek anlamam ama siz yine de teknik konuşmaktan kaçınmayın.Benim Mini'ye karşı bir hayranlığım var ve araba alacağım zaman ilk tercihimi ona kullanacağım.Ama biri bana "Bunlar gençlik hayalleri alacağın zaman hemen karar değiştiriyorsun.Araba küçük bi kaza yaparsan Allah muhafaza taklalara kalkarsın" falan dedi ayrıca.Mini Cooper S 220km/h civarında gidebiliyor bu arabanın bu hızda kolaylıkla kontrolünü kaybedeceğini çünkü çok hafif olduğunu söyledi.Bu arabayı almak gerçekten de akıl işi değil mi?



  • AUTO SHOW DERGİSİNDE YERDEN YERE VURDULAR O ARABAYI PAS PROBLEMİ VARMIŞ PARÇASI PAHALLI ÖN FARI 320 YTL MİŞ
  • Araba güvensiz fabrikasyon hataları var, kazadan sağ çıkmak zor uzak dur ama çok tatlı yav
  • onu diyen vatandaşlardan uzak dur. Agırlıkla savrulma ne alaka ? Salakca laflar etmişler. O rüzgarın nereden geçtiğiyle alakalı bir şey, ki araçların tasarımını yapanlar sanayideki ahmet mehmet usta değil, mühendisler. Bir şey olmaz merak etme. hafif araba uçar gider mantıgına gore 600 kg F1 lerin uçması lazım once
  • Ben sadece dış görünüş düşündüm, eminim çok yakıyordur.Ama kaza anında gerçekten de sağ çıkamayacaksam anlamı yok
  • bu aracı kullananlar genelde bayanlar veya gazcılar olduğu için, gazcılar bir yere patlarlarsa hızlı patlıyorlar ve sonuç hüsran.. Gazetelerde 3er-4er kişinin öldüğü en az 2 mini kazası hatırlıyorum.

    Ancak araba kötü diyemeyiz yüksek hızla patlarsan fiestada da ölürsün, yariste de , sonsuz yıldızlı clioda da.

    Genel olarak araba ne kadar küçükse kazada zarar görme riskin o kadar yüksek.

    Bir de bakımı parçaları falan pahalı olabilir tabii kullandığın Mahindra değil BMW yapımı Mini .
  • ilk araba için cok yanlıs tercih bir insanın ilk arabası 115bg. den fazla olmamalı uzun yasamak istiyorsa ... heleki 170bg. lik cooper s hiç olmamalı araba hafif felan değil aslında ebadına gore saglam hatta ama o kasaya o kadar guc fazla o yuzden allah korusun bi kazadan pek sans yok yani illada cooper diyosan git mini one al bence hem ucuz hemde ilk araba için uygun gucte=)))
  • hu sunuda belirteyim madem yakıttanda konu acılmıs arkadasımda var ve bi depoyla sadece 400 km gidiyomussss
  • cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...




  • Sanırım dedikleriniz doğru.Ayrıca bakın ne buldum
     Mini Cooper güvensiz mi?

    Bu Mini Cooper ile Ford F150 nin karşılaştırması, kaza anında 40 mil ile gidiyorlarmış(kaç kilometre bilmiyorum)
    Daha fazlası için tıklayın
    Ayrıca ordaki tabloya göre Toyota AVALON Cryslerin bir modeline göre daha az ölümle sonuçlanıyormuş




  • Birde şu video var bu adam ölmüyormu şimdi?Bence yeryüzünden kalkması lazım.
    video için tıkla
  • MCS 220 yi çok rahat devirir arkadaşım 240km bişi değil onun için

    Daha fazlasını yaptığını idda edenler war ama gördüklerim önemlidir

    Araba güvensizmi bilmiyorum ama arkadaşım arabda 4 kişi alkollü iken takla attı

    Araba sevisten 15 günde çıktı

    Takla attıları viraj 8. viraj gibi sabit açılı olmayan viraj yaklaşıkk 100-80 arası ile takla attılar wede toprak bayıra wurdular arabayı

    4 ünede bişi olmadı kırık çıkık yok

    Öbür taraftan bir arakadaşımın arkı yanarak öldü maslakta

    Başka bir kırmızı MCS ise yandı ama sadece motor kısmı

    Araba 2. el alıcaksan dikkatli al tıkırtı sorunu war deniyor ama bunun kaynağı araba değil

    Bence alan kullanıcının arabayı sakınmaması miklememsi

    Araba güzel arka tarafa çok bakmıcaksan okadar dar değil aslında ama ferahta değil

    Ayrıca kapılarının açılması çok güzel kapı koluna elin gittiğinde cam 1 cm alçalıyor sonra kapı açılıyor flnfln

    Ayrıntılı bir araç konfor için oralama belki biraz üstünde

    Kalite wede şekil olarak oralamanın üstünde

    Kaza ANI ! ise bence PEK DERT EDİLCEK HUSUS değil

    Neden dersen ne olucağı belli değil

    Arabalar düz duralara labraturar ortamında çartırılarak bir takım testlere tabi tutuluyor ben pek doğu bulmuyorum bunu

    Nede olsa kaza anında bir parça kopar gelir atar damara saplanır gittin

    İstediğin kadar burnun kanamasın bir atar damarın kanadımı birde dağınbaşındaysan bittin

    Tabi güzenli olmasına bakıcaksın ama zor karar tabi şimdi

    Arabanın modifiyesi hakkında her soruyu sorabilirsin

    Bu arada 2004 ten sonra yarı kilitli diff ile 163 yerine 170 lik motor kullanıldı

    Bu sene yeni kasası gelicek motorlar PSG yada Amerikalı Crysler destekli tam hatırlamıyorum ama

    bu sefer SS değil 1.6 turbo ile gelicekler

    Arabada pek fark yok ön far tasarımı kaput tamponlar değişmiş

    Kimileri spy fotolardan tavanın artık düz değil arkaya doğru 8cm içeri giren biçimde olduğunu idda ediyorlar ama

    Ben doğru bakıyorsam değişiklik sadece motorlar wede öntaraf ile tamponlarda olucak




  • NCAP'in laboratuvar ortamında olmasını nasıl eleştirebilirsiniz ki?

    Bir aracı duvara vurup, diğerini uçurumdan atıp bir başkasının üstüne fil oturtarak keyfi testler yapılsa analiz etme karşılaştırma için objektif bir ortam yaratamazsınız.

    NCAP, testini geçenlerin her durumda sizin hayatınızı kurtaracağını vaad etmiyor. Mantığını yanlış kavramayın. Vaad edilen şu:

    Aracın güvenlik tasarımı ve hesaplamaları iyi yapılmışsa, NCAP testinde iyi sonuç verir. Bu da demektir ki, sözkonusu araç markası ve modeli, olası bir kaza anında tekniğin ve şartların el verdiği derecede sizi koruması ne derece mümkünse o kadar korumaktadır. Eğer ki araç bırakın gerçek hayat şartlarını, NCAP testinde bile başarı göstermiyorsa, güvenliği unutun.

    NCAP model bir testtir, araç kaliteliyse ve sağlamsa, ya da en azından güvenlik konusunda çaba sarfedilmişse, NCAP'ta bu ortaya çıkar. Amacı budur. Daha fazlası değil.

    Elbette gerçek hayattaki kazaları asla taklit edemezler çünkü tahmin edilemeyen onlarca şey girer devreye. Ama amaç zaten o değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 29 Ağustos 2006; 7:31:16 >




  • vala canım arkadasım oncelikle 1.6 motor bir araba deposuyla 400 km degil ortalama 600km yapar bu birrrrr...

    ikinci olarak o dediginiz testlerde verilen yıldızlar her araba ,çin kendi segmentinde degerlendirlip verilir buda ikiii... yani o 5 yıldız cooper ın kendii ebadındaki araclarla kıyaslandıgında aldıgı nottur. ne yani yeni nissan pathfinder o testlerden 4 yıldız aldı cooper ondan daha mı guvenli??? yapmayın arkadaslar akıl var mantık var...hade diyelimki olabilir diye dusundunuz size canlı canlı bir ornek vereyim. bu 4 yıldız alan pathfinderla dayımla birlikte gecen hafta yolda giderken arkamızdan gelen yeni 3 serisi bir bmw bize arkadan çarptı peki sonuc ne bizim sadece arkada tampun çizildi azıcık onun on taraf dagıldıııı... o nedenle o yıldızlar sizi yanıltmasın....benden soylemesi.arkadaslar 170 kusur beygir dediginiz ole oyuncak bir guc degildir heleki acemi bir kullanıcı için 1250 kg boyle bir guc karsısında cok hafif bi rakamdır hee arabanın yol tutsununa lafım yok ama saatte 200 km hızla giderken o aracın yere basacagı agırlık 10-15kg mı gecmez oyle bir arastırma vardı nette ama rakamları tam hatırlamıyorum merak eden google da aratabilir.. bu yuzden 200 km cok tehlikeli ve ciddi bir hızdır heleki altınızdaki cooper gibi kucucuk bir arabaysa... benden soylemesi he bide sunu soyliyim o sigorta dedigin dsc bmw nin bir sistemi cooper da zorlama fırsatı bulamadım ama 3 serisinde deli ise yarıyo arkadan itişin virajlardaki kontrolunu cok kolaylastırıyo ama bmw nun kullanma kılavuzunda sole de bir ibare var sizlerle paylasmak istedigim "bu arac sizin guvenliginizi saglamak için teknolojinin el verdigi son teknoloji guvenlik unsurlarıyla donatılmıstır.AMA UNUTMAYINKİ HİÇBİRSEY FİZİK KURALLARINI YENEMEZ" işte aynen boyle yazıyodu o nedenle aman dikkat arkadaslar hayat guzel =)))


    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix

    cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    vala canım arkadasım oncelikle 1.6 motor bir araba deposuyla 400 km degil ortalama 600km yapar bu birrrrr...

    ikinci olarak o dediginiz testlerde verilen yıldızlar her araba ,çin kendi segmentinde degerlendirlip verilir buda ikiii... yani o 5 yıldız cooper ın kendii ebadındaki araclarla kıyaslandıgında aldıgı nottur. ne yani yeni nissan pathfinder o testlerden 4 yıldız aldı cooper ondan daha mı guvenli??? yapmayın arkadaslar akıl var mantık var...hade diyelimki olabilir diye dusundunuz size canlı canlı bir ornek vereyim. bu 4 yıldız alan pathfinderla dayımla birlikte gecen hafta yolda giderken arkamızdan gelen yeni 3 serisi bir bmw bize arkadan çarptı peki sonuc ne bizim sadece arkada tampun çizildi azıcık onun on taraf dagıldıııı... o nedenle o yıldızlar sizi yanıltmasın....benden soylemesi.arkadaslar 170 kusur beygir dediginiz ole oyuncak bir guc degildir heleki acemi bir kullanıcı için 1250 kg boyle bir guc karsısında cok hafif bi rakamdır hee arabanın yol tutsununa lafım yok ama saatte 200 km hızla giderken o aracın yere basacagı agırlık 10-15kg mı gecmez oyle bir arastırma vardı nette ama rakamları tam hatırlamıyorum merak eden google da aratabilir.. bu yuzden 200 km cok tehlikeli ve ciddi bir hızdır heleki altınızdaki cooper gibi kucucuk bir arabaysa... benden soylemesi he bide sunu soyliyim o sigorta dedigin dsc bmw nin bir sistemi cooper da zorlama fırsatı bulamadım ama 3 serisinde deli ise yarıyo arkadan itişin virajlardaki kontrolunu cok kolaylastırıyo ama bmw nun kullanma kılavuzunda sole de bir ibare var sizlerle paylasmak istedigim "bu arac sizin guvenliginizi saglamak için teknolojinin el verdigi son teknoloji guvenlik unsurlarıyla donatılmıstır.AMA UNUTMAYINKİ HİÇBİRSEY FİZİK KURALLARINI YENEMEZ" işte aynen boyle yazıyodu o nedenle aman dikkat arkadaslar hayat guzel =)))


    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix

    cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...





    O BMW'nin ön tarafı dağılmasaydı, görürdüm ben BMW'nin sürücüsünü.. Arka koltuktan çıkardı...

    Sağlamlık, guvenlık.. Aracın dağılmaması ile olmaz.. Bırak araç dağılsın, yeterki içindekiler sağ çıksın.. Diyorsun ki bizim sadece tampon çizildi.. Peki siz arkadan birinde vursaydınız ne olurdu? Yine sizin ön tampon tamamen dağılacaktı.. Neden darbe emmesi amacı için.. Eğer sadece çizik olsaydı, siz yine arka camdan çıkardınız..

    Anlatabildim mi?

    Bakınız Şahin, onun için derler ki " Ne kadar sağlam bir araba, geçen bi arabaya vurdu, tamponu bıle yamulmadı " Ama içindekiler ne oldu onu bılıyorlar mı?

    Üreticiler zaten, bunu bilerek yapıyorlar.. Darbeyi emsin kabine zarar gelmesin diye.. Eğer ön kaput dağılmaz, darbe emmesse.. Çok kötü şeyler olabilir..

    Yani " bizim sadece tampon çizildi " diyerek birşey ifade edemessin..




  • dedigin dogru ama benim kastettigim orda yıldızların kendi sınıfları içersinde verilmiş olmasını vurgulamaktı.arac buyudukçe en basit dusunce ile ilk carpan burun ile aranızdaki mesafe bile daha fazla oluyor.bu da daha fazkla guvenlik demek
    he bide eger bi pathfinder arkadan normal bir sedana carparsa wayy o sedanın halineee gunumuz suv ları cok saglam bir sasiye sahip o dedigim bmw nin haline gelmesi için anca duz duvara yada bir kamyona carpması lazım. ama ozunda senin kastettigin mantık" içerdekine birşey olmasın " cok dogru .ama hacim buyudukce senin bu mantıgını gerceklestirmek cok daha kolaydır ve o kadar araca hasar vermedende yapmak mumkundur!!!!


    quote:

    Orjinalden alıntı: Chryin


    quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    vala canım arkadasım oncelikle 1.6 motor bir araba deposuyla 400 km degil ortalama 600km yapar bu birrrrr...

    ikinci olarak o dediginiz testlerde verilen yıldızlar her araba ,çin kendi segmentinde degerlendirlip verilir buda ikiii... yani o 5 yıldız cooper ın kendii ebadındaki araclarla kıyaslandıgında aldıgı nottur. ne yani yeni nissan pathfinder o testlerden 4 yıldız aldı cooper ondan daha mı guvenli??? yapmayın arkadaslar akıl var mantık var...hade diyelimki olabilir diye dusundunuz size canlı canlı bir ornek vereyim. bu 4 yıldız alan pathfinderla dayımla birlikte gecen hafta yolda giderken arkamızdan gelen yeni 3 serisi bir bmw bize arkadan çarptı peki sonuc ne bizim sadece arkada tampun çizildi azıcık onun on taraf dagıldıııı... o nedenle o yıldızlar sizi yanıltmasın....benden soylemesi.arkadaslar 170 kusur beygir dediginiz ole oyuncak bir guc degildir heleki acemi bir kullanıcı için 1250 kg boyle bir guc karsısında cok hafif bi rakamdır hee arabanın yol tutsununa lafım yok ama saatte 200 km hızla giderken o aracın yere basacagı agırlık 10-15kg mı gecmez oyle bir arastırma vardı nette ama rakamları tam hatırlamıyorum merak eden google da aratabilir.. bu yuzden 200 km cok tehlikeli ve ciddi bir hızdır heleki altınızdaki cooper gibi kucucuk bir arabaysa... benden soylemesi he bide sunu soyliyim o sigorta dedigin dsc bmw nin bir sistemi cooper da zorlama fırsatı bulamadım ama 3 serisinde deli ise yarıyo arkadan itişin virajlardaki kontrolunu cok kolaylastırıyo ama bmw nun kullanma kılavuzunda sole de bir ibare var sizlerle paylasmak istedigim "bu arac sizin guvenliginizi saglamak için teknolojinin el verdigi son teknoloji guvenlik unsurlarıyla donatılmıstır.AMA UNUTMAYINKİ HİÇBİRSEY FİZİK KURALLARINI YENEMEZ" işte aynen boyle yazıyodu o nedenle aman dikkat arkadaslar hayat guzel =)))


    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix

    cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...





    O BMW'nin ön tarafı dağılmasaydı, görürdüm ben BMW'nin sürücüsünü.. Arka koltuktan çıkardı...

    Sağlamlık, guvenlık.. Aracın dağılmaması ile olmaz.. Bırak araç dağılsın, yeterki içindekiler sağ çıksın.. Diyorsun ki bizim sadece tampon çizildi.. Peki siz arkadan birinde vursaydınız ne olurdu? Yine sizin ön tampon tamamen dağılacaktı.. Neden darbe emmesi amacı için.. Eğer sadece çizik olsaydı, siz yine arka camdan çıkardınız..

    Anlatabildim mi?

    Bakınız Şahin, onun için derler ki " Ne kadar sağlam bir araba, geçen bi arabaya vurdu, tamponu bıle yamulmadı " Ama içindekiler ne oldu onu bılıyorlar mı?

    Üreticiler zaten, bunu bilerek yapıyorlar.. Darbeyi emsin kabine zarar gelmesin diye.. Eğer ön kaput dağılmaz, darbe emmesse.. Çok kötü şeyler olabilir..

    Yani " bizim sadece tampon çizildi " diyerek birşey ifade edemessin..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    vala canım arkadasım oncelikle 1.6 motor bir araba deposuyla 400 km degil ortalama 600km yapar bu birrrrr...

    ikinci olarak o dediginiz testlerde verilen yıldızlar her araba ,çin kendi segmentinde degerlendirlip verilir buda ikiii... yani o 5 yıldız cooper ın kendii ebadındaki araclarla kıyaslandıgında aldıgı nottur. ne yani yeni nissan pathfinder o testlerden 4 yıldız aldı cooper ondan daha mı guvenli??? yapmayın arkadaslar akıl var mantık var...hade diyelimki olabilir diye dusundunuz size canlı canlı bir ornek vereyim. bu 4 yıldız alan pathfinderla dayımla birlikte gecen hafta yolda giderken arkamızdan gelen yeni 3 serisi bir bmw bize arkadan çarptı peki sonuc ne bizim sadece arkada tampun çizildi azıcık onun on taraf dagıldıııı... o nedenle o yıldızlar sizi yanıltmasın....benden soylemesi.arkadaslar 170 kusur beygir dediginiz ole oyuncak bir guc degildir heleki acemi bir kullanıcı için 1250 kg boyle bir guc karsısında cok hafif bi rakamdır hee arabanın yol tutsununa lafım yok ama saatte 200 km hızla giderken o aracın yere basacagı agırlık 10-15kg mı gecmez oyle bir arastırma vardı nette ama rakamları tam hatırlamıyorum merak eden google da aratabilir.. bu yuzden 200 km cok tehlikeli ve ciddi bir hızdır heleki altınızdaki cooper gibi kucucuk bir arabaysa... benden soylemesi he bide sunu soyliyim o sigorta dedigin dsc bmw nin bir sistemi cooper da zorlama fırsatı bulamadım ama 3 serisinde deli ise yarıyo arkadan itişin virajlardaki kontrolunu cok kolaylastırıyo ama bmw nun kullanma kılavuzunda sole de bir ibare var sizlerle paylasmak istedigim "bu arac sizin guvenliginizi saglamak için teknolojinin el verdigi son teknoloji guvenlik unsurlarıyla donatılmıstır.AMA UNUTMAYINKİ HİÇBİRSEY FİZİK KURALLARINI YENEMEZ" işte aynen boyle yazıyodu o nedenle aman dikkat arkadaslar hayat guzel =)))


    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix

    cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...




    gusel kardesim, 1 onceden sahip oldıgım arabanın ozelliklerini bana hic anlatma, bos yere kulaktan dolma sagdan soldan edindigin bilgilerle konusma...
    ben "cooper S" ten bahsediyorum "cooper" dan degil 600 km cooper s te hayal gibi bi bise keske o kadar gitse. arac 1600 cc fakat superchargerı var. bildigen atmosferik bi motor deil..
    dsc yi bi nevi kasko sigorası olmadıgını anladıgına sevindim. daha ziyade "esp" adıylada bilinir. bmw dsc adını kullanıyor. (dynamic stabilty control) esp (electronic stability program) porsche ise "psm" adında kullanıo porsche stabilty manegemnt vss,, sistem aynı firmlar farklı isimlerle kullanıyor.
    carpısma testleri beni pek ilgilendirmio, daha once arkadas sordugu icin soyledim....




  • carpısma testleri makul hızlar için yapılmıyor mu? sizler 200 km hızdan bahsediyorsunuz.o hızda yıldızların hepsi kayar.

    arkadasım madem ilk araba olacak efendi bir araba al ve lütfen kurallara akla mantıga uygun kullan.30 km hızla kaydım zemin ıslak bir o kaldırım bir o refuj.80 -90 km ile olsa hem kendimin hem baskalarının canını yakacaktım.işte eski bir hikaye.arabana çok güvenme.
  • 1. kulaktan dolma bilgilerle konusmuyorum ben
    2.si o arabaya bu dunyada tek kullanan sen degilsin
    ve
    3.su neden bahsettigimizi gayet iyi biliyorum vebende normal bir 1.6lt motor o kadar yakar ona gore cooper turbosundan dolayı cok yakıyor dedim.
    yakıta verecek o kadar parası varsa bi insanın gider zevk için honda s2000 e biner

    4. ise dsc esp elektronik stabilite programı vs.. vs.. neticede her firma kendi ismini kullanıyo ama sistem dedigin gibi aynı hepsi bosch firması kokenli yanlız bi tek porche kendi sistemini tamen kendi uretiyo...(bu da senin yazdıgın bilgilere ek o0lsun canım kardesim)

    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix


    quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    vala canım arkadasım oncelikle 1.6 motor bir araba deposuyla 400 km degil ortalama 600km yapar bu birrrrr...

    ikinci olarak o dediginiz testlerde verilen yıldızlar her araba ,çin kendi segmentinde degerlendirlip verilir buda ikiii... yani o 5 yıldız cooper ın kendii ebadındaki araclarla kıyaslandıgında aldıgı nottur. ne yani yeni nissan pathfinder o testlerden 4 yıldız aldı cooper ondan daha mı guvenli??? yapmayın arkadaslar akıl var mantık var...hade diyelimki olabilir diye dusundunuz size canlı canlı bir ornek vereyim. bu 4 yıldız alan pathfinderla dayımla birlikte gecen hafta yolda giderken arkamızdan gelen yeni 3 serisi bir bmw bize arkadan çarptı peki sonuc ne bizim sadece arkada tampun çizildi azıcık onun on taraf dagıldıııı... o nedenle o yıldızlar sizi yanıltmasın....benden soylemesi.arkadaslar 170 kusur beygir dediginiz ole oyuncak bir guc degildir heleki acemi bir kullanıcı için 1250 kg boyle bir guc karsısında cok hafif bi rakamdır hee arabanın yol tutsununa lafım yok ama saatte 200 km hızla giderken o aracın yere basacagı agırlık 10-15kg mı gecmez oyle bir arastırma vardı nette ama rakamları tam hatırlamıyorum merak eden google da aratabilir.. bu yuzden 200 km cok tehlikeli ve ciddi bir hızdır heleki altınızdaki cooper gibi kucucuk bir arabaysa... benden soylemesi he bide sunu soyliyim o sigorta dedigin dsc bmw nin bir sistemi cooper da zorlama fırsatı bulamadım ama 3 serisinde deli ise yarıyo arkadan itişin virajlardaki kontrolunu cok kolaylastırıyo ama bmw nun kullanma kılavuzunda sole de bir ibare var sizlerle paylasmak istedigim "bu arac sizin guvenliginizi saglamak için teknolojinin el verdigi son teknoloji guvenlik unsurlarıyla donatılmıstır.AMA UNUTMAYINKİ HİÇBİRSEY FİZİK KURALLARINI YENEMEZ" işte aynen boyle yazıyodu o nedenle aman dikkat arkadaslar hayat guzel =)))


    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix

    cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...




    gusel kardesim, 1 onceden sahip oldıgım arabanın ozelliklerini bana hic anlatma, bos yere kulaktan dolma sagdan soldan edindigin bilgilerle konusma...
    ben "cooper S" ten bahsediyorum "cooper" dan degil 600 km cooper s te hayal gibi bi bise keske o kadar gitse. arac 1600 cc fakat superchargerı var. bildigen atmosferik bi motor deil..
    dsc yi bi nevi kasko sigorası olmadıgını anladıgına sevindim. daha ziyade "esp" adıylada bilinir. bmw dsc adını kullanıyor. (dynamic stabilty control) esp (electronic stability program) porsche ise "psm" adında kullanıo porsche stabilty manegemnt vss,, sistem aynı firmlar farklı isimlerle kullanıyor.
    carpısma testleri beni pek ilgilendirmio, daha once arkadas sordugu icin soyledim....




  • he ayrıca ben zaten dsc nin bir sigorta oldugunu yazmadım yazanlara cvp yazdım buda bole biline...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.