Şimdi Ara

Mini Cooper güvensiz mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eveready

    NCAP'in laboratuvar ortamında olmasını nasıl eleştirebilirsiniz ki?....



    Konserve kutusu gibi açılan mercedes s320 manda kasa gördüm

    Araçlar eski araçlara kıyasla gerçekten sağlamlar ama ölü açılardan kazalarda konserwe kutusu gi bi açılıyorlar

    NCAP sana bana referans olsun ama benim için sadece NCAP yeterli değildir

    Kaldıki benim korkum biriin bana wurması ikinci olarak türkiyede yaşadığımız için yolun doğuracağı sorunlar

    Benim yukarıda slemek istediğim NCAP in yalancı yada riyakar olduğu değil

    TAM ANLAMIYLA bana destek saplamadığı

    Bu arada 2 aradaşım daha mini cooper ile takla attı

    Kemer yok airbag açmadı 140 lkm gibi takla atıp 3-4 metre havalanıp 4 metre aşağıdaki kanala düştüler

    2 side vefat etti




  • @drahte1905: Sizden çok farklı bir şey söylemedim, NCAP bir teminat değildir, olamaz da. Ama bir fikir edinmemizi sağlar. Yazdığımı lütfen dikkatli okuyun.

    NCAP'in vaad ettiği, üzerinde düşünülmüş ve çaba sarfedilmiş güvenlik tasarımı ve ekipmanıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 29 Ağustos 2006; 14:45:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    1. kulaktan dolma bilgilerle konusmuyorum ben
    2.si o arabaya bu dunyada tek kullanan sen degilsin
    ve
    3.su neden bahsettigimizi gayet iyi biliyorum vebende normal bir 1.6lt motor o kadar yakar ona gore cooper turbosundan dolayı cok yakıyor dedim.
    yakıta verecek o kadar parası varsa bi insanın gider zevk için honda s2000 e biner

    4. ise dsc esp elektronik stabilite programı vs.. vs.. neticede her firma kendi ismini kullanıyo ama sistem dedigin gibi aynı hepsi bosch firması kokenli yanlız bi tek porche kendi sistemini tamen kendi uretiyo...(bu da senin yazdıgın bilgilere ek o0lsun canım kardesim)

    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix


    quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    vala canım arkadasım oncelikle 1.6 motor bir araba deposuyla 400 km degil ortalama 600km yapar bu birrrrr...

    ikinci olarak o dediginiz testlerde verilen yıldızlar her araba ,çin kendi segmentinde degerlendirlip verilir buda ikiii... yani o 5 yıldız cooper ın kendii ebadındaki araclarla kıyaslandıgında aldıgı nottur. ne yani yeni nissan pathfinder o testlerden 4 yıldız aldı cooper ondan daha mı guvenli??? yapmayın arkadaslar akıl var mantık var...hade diyelimki olabilir diye dusundunuz size canlı canlı bir ornek vereyim. bu 4 yıldız alan pathfinderla dayımla birlikte gecen hafta yolda giderken arkamızdan gelen yeni 3 serisi bir bmw bize arkadan çarptı peki sonuc ne bizim sadece arkada tampun çizildi azıcık onun on taraf dagıldıııı... o nedenle o yıldızlar sizi yanıltmasın....benden soylemesi.arkadaslar 170 kusur beygir dediginiz ole oyuncak bir guc degildir heleki acemi bir kullanıcı için 1250 kg boyle bir guc karsısında cok hafif bi rakamdır hee arabanın yol tutsununa lafım yok ama saatte 200 km hızla giderken o aracın yere basacagı agırlık 10-15kg mı gecmez oyle bir arastırma vardı nette ama rakamları tam hatırlamıyorum merak eden google da aratabilir.. bu yuzden 200 km cok tehlikeli ve ciddi bir hızdır heleki altınızdaki cooper gibi kucucuk bir arabaysa... benden soylemesi he bide sunu soyliyim o sigorta dedigin dsc bmw nin bir sistemi cooper da zorlama fırsatı bulamadım ama 3 serisinde deli ise yarıyo arkadan itişin virajlardaki kontrolunu cok kolaylastırıyo ama bmw nun kullanma kılavuzunda sole de bir ibare var sizlerle paylasmak istedigim "bu arac sizin guvenliginizi saglamak için teknolojinin el verdigi son teknoloji guvenlik unsurlarıyla donatılmıstır.AMA UNUTMAYINKİ HİÇBİRSEY FİZİK KURALLARINI YENEMEZ" işte aynen boyle yazıyodu o nedenle aman dikkat arkadaslar hayat guzel =)))


    quote:

    Orjinalden alıntı: bugattix

    cooper s in boyutlarıyla orantı kurarsan hafif oldugunu dusunebilirisn fakat arac 1240 kg. yol tuttmama gibi bi sorunu yok, aksine kullanınca bundan daha ii yol tutan bisey varmı diye kendine sorarsın, resmen yola yapısıo alet. ayrıca sigorta olarakta dsc sistemi var, yoldan cıkartamazsın merak etme. kaza olayına gelince Allah korusun tabide ufak araba oldugu icin insan cekiniyır, ama nette arastırısan crash testlerini bulursun, tahmin ettigin gibi deil yani. ayrıca boyut cok onemli bi faktor degil, mercedes e serisiyle a seiri euroncap ten 5 yıldız almıstı bunuda hatırlatalım. yakıta gelince arkadsın 400 km gitmisse normal bi degerdir. standartta yani herhangi bi modifiye yoksa bi depoyla 350-450 km arasında gider. sunuda belirteyimki araca modifiyeye cok uygun. sahip oldugu supercharger sayesinde ufak paralarla deli gucler elde edebiliyorsun, ummadıgın arabaya boy boy fark atarsın.
    0 km alacaksan simdi bence alma, yeni kasası gelio mini lerin, fazla bi degisiklil yok ama motorunu komple elden gecirmisler bu sfer supercharger yerine turbo kullanmıslar. 175 hp 240 nm.
    bence hic bi zmn pisman olmayacagın bi aractır, verdigi kullanım zevkinden sonra diger araclar sana b,raz yaban gelcektir, aracı kullanırsan ne demek istedigimi, anlayacaksın...




    gusel kardesim, 1 onceden sahip oldıgım arabanın ozelliklerini bana hic anlatma, bos yere kulaktan dolma sagdan soldan edindigin bilgilerle konusma...
    ben "cooper S" ten bahsediyorum "cooper" dan degil 600 km cooper s te hayal gibi bi bise keske o kadar gitse. arac 1600 cc fakat superchargerı var. bildigen atmosferik bi motor deil..
    dsc yi bi nevi kasko sigorası olmadıgını anladıgına sevindim. daha ziyade "esp" adıylada bilinir. bmw dsc adını kullanıyor. (dynamic stabilty control) esp (electronic stability program) porsche ise "psm" adında kullanıo porsche stabilty manegemnt vss,, sistem aynı firmlar farklı isimlerle kullanıyor.
    carpısma testleri beni pek ilgilendirmio, daha once arkadas sordugu icin soyledim....




    cooper s in simdiki kasasında turbo degil, supercharger var, biraz daha arastır sen...
    herkesin beklentisi zevki farklıdır kimisi gides s2000 alır kimisi gider subaru sti alır........ kisiye gore degisir...
    s2000 nin sehir içi tuketmi 13.7 cooper s in 11.6 dır, arada fark var kardesim......




  • bence bu arabayı kullanmayan konuşmasın
    herkes atıyo tutuyo
  • araç çok alçak oldugu için güvenliği zayıf
    yoksa duvara çarpmışsın kabin ezilmemiş olayları falan diil
    girersin biraz yüksek bi araca
    sütunlardan direk uçurur seni
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bitdaemon

    ilk araba için cok yanlıs tercih bir insanın ilk arabası 115bg. den fazla olmamalı uzun yasamak istiyorsa ... heleki 170bg. lik cooper s hiç olmamalı araba hafif felan değil aslında ebadına gore saglam hatta ama o kasaya o kadar guc fazla o yuzden allah korusun bi kazadan pek sans yok yani illada cooper diyosan git mini one al bence hem ucuz hemde ilk araba için uygun gucte=)))



    benim ilk arabam 350 beygirdi...ben hala yaşıyomm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.