Şimdi Ara

Miras davası, 39 sene önce doğrudan çocuklardan birinin üzerine yapılmış arsa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam değerli avukatlarım. Zor bir durum ile karşı karşıyayız.


    1985 senesinde dedemin satın alıp doğrudan erkek çocuklarından birinin (dayılarımdan biri) üzerine yaptığı bir arsa var. Bu dayım hayatı boyunca hiçbir yerde çalışmamış, geliri olmamış yıllarca dedemin üzerlerine yaptığı mal mülklerin kiralarıyla geçiniyor.


    Aynı tarihlerde dedemin aldığı başka arsalar ve apartmanlar da var bunların da bazılarını kendi üzerinden damadına, o kişiden de yine erkek çocukların üzerine geçirmiş, bazıları da yine doğrudan dayılarımın üzerine yapılmış yani anlayacağınız ileride kız çocuklar hiçbir şey alamasın diye yapılan bir takım hamleler


    Dedem vefat etmeden önce de aklı yerinde değildi ve onun vekaleti ile daha bir sürü yeri dedemden de habersiz satıp, banka hesabını da boşaltıp kendi aralarında paylaştılar fakat bu ilk paragrafta yazdığım arsa çok değerli ve henüz satılmış değil. Satmaya çalışıyorlar ve yine kendi aralarında paylaşacaklar


    39 sene önce 24 yaşında olan ve hiçbir yerde çalışmamış geliri olmamış dayıma dava açsak kazanma şansımız nedir merak ediyorum? Hakimler bu tip davalarda nasıl bir tutum sergiliyor? Mesela dayımın hangi parayla o arsayı aldığına, geliri olup olmadığına bakıyor mu? Yoksa misal örnek veriyorum dayım “kumarda kazandım aldım” veya “gelirim yoktu ama para biriktiriyordum öyle aldım” dese bu yeterli oluyor mu mahkemede? 4 kız kardeş var hepsi davacı olacak, arsayı dedemin satın alıp dayımın üzerine yaptığını bilen aile içi çok fazla tanıkta var dedemin kız kardeşi de dahil.


    Ben bir avukat ile görüştüm aslında, tapu tarihçelerini araştırdı baktı vs.. ilk paragraftaki doğrudan dayımın üzerine yapılmış yeri kazanmayı macera aramak olarak değerlendirdi yani imkansız demeye getirdi ama başkalarının üzerine geçirip onlardan tekrar dayılarıma geçen diğer yerleri de %100 kazanılacağını söyledi fakat bizim için öbür arsa önemli.


    Gerçekten imkansız mı? Yoksa özellikle miras davası uzmanı bir avukat ile bu davayı kazanma şansımız olur mu?


    Dayılarımın mal kaçırdığı bir sürü örnek var aynı tarihlerde dedemin alıp dolaylı yollardan dayılarıma geçirdiği binalar var, bunları o arsanın davasına emsal olarak göstersek, tanıklarla vs.. doğru, akıllıca hamleler ile bu davayı kazanabilir miyiz?








  • Evvela "dedemin aklı yerinde değildi" lafları çok can sıkıcı. Menfaat için insanları deli ilan etmekten çekinmeyen bir felsefe var dünyada...


    Hukuken incelikleri ve olduğundan başka gösterme yolları olabilir. Ancak sen-bir insan her nasıl malını istediğine dağıtabilirse ve özgürse, bunu diğerlerinin kabul etmesi beklenir. Kötü niyet ve aşırıcılık başka ama adamın kendi malı nihayetinde. Başkasına verse ya da kötü yolda israf etse nasılsa peşine düşen olmaz, bunun gibi sevdiği ya da tercih ettiği birine vermesi de benzer.


    Pek tabii kadın hakkını hiçe saymanın da bedeli vardır.

  • Annen hayatta ise sen zaten hak sahibi değilsin, dava hakkın yok.

  • Tenkis davasında uzmanlaşmış avukatla görüşmeniz iyi olur.


    Dedenin sattığı taşınmazın iptali için de sizden önceki mirasçısının iddiasını ispat etmesi lazım. O taşınmazın satışından gelen paranın ciddi olup olmadığını yoksa dümenden mi satış olduğunu vs. vs.

  • muris muvazaası sebebiyle tasarrufu iptal ettirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

  • Yanıtlarınız için teşekkürler. Epey bir süre önce miras davalarına bakan bir avukata yetki verdi annem. Dedemin doğrudan erkek çocuklardan birinin üzerine yaparak aldığı arsanın davasının zorlu bir dava olduğunu anlattı. İmkansız değil fakat davaya bakacak hakimin insiyatifine kalır dedi. Dedemin üzerinden erkek çocuklara geçirilmiş diğer her şeyi de %100 kazanabileceğimizi söyledi ve davalar başladı.


    Bu arada dedemin mirasını erkek çocuklara bırakmak gibi bir niyeti de yoktu erkekler işsiz,güçsüz sürekli onun yanında olması ve dedemin kendi farklı davaları olmasından dolayı bazı şeyleri erkek çocukları üzerine geçirirdi ama sahip olduğu her şey hepinizin derdi. Alzheimer olunca erkekler eski vekaletlerle kalan her şeyleri de kendi üzerlerine geçirip kız kardeşlerin hakkı olan tüm mallara çöktüler. Olay bu.


    Dava süreci başladı annem ve diğer kız kardeşler ortak olarak başlattılar uzun bir süreç olacak ama sonunda pozitif bir sonuçla bitmesini bekliyoruz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.