Şimdi Ara

Mitsubishi ASX yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
41.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hort yapacağım. asx almayı düşünenler için...

    istanbul'da kullanıyorum. bir senedir asx, üç senedir colt kullanıcısı olarak söylemek istediklerim;

    1- 1.6 motor mitsubishi asx, 1.3 otomatik vites mitsubishi colt ile aynı yakıyor. uzun yol, şehir içi, sıkışık trafik, dur kalk trafik her yerde iki arabayı da limitlerinin sonuna kadar denedim. sonuç değişmedi. asx'i kullanıyorum genelde. colt'a göre içinde daha güvende hissediyorum kendimi. yoksa colt'ta kötü bir araç değil.
    2- asx, dur kalk trafikte (ama ciddi dur kalk, ortalama hız 5-10 km) 8.5 ila 9 litre arası yakıyor. yoğun akıcı denilen 20-30 km hızda ise tüketim 6.5 ila 7 arasında gidiyor geliyor. tamamen açık bir tem trafiğinde ise (sürekli 80-90 gidersen) tüketim 5.2 litrelere kadar düşüyor !!! bu verdiğim değerler kesinlikle sıfırlanmış yol bilgisayarı değerleri değildir. ilk kalkışta 50 litrelerde başlayan tüketim buralara kadar inmiştir.
    3- asx ile haziran 2018'de istanbul - antalya - tekirdağ yaptım. 4 kişi, ağzına kadar dolu bagaj, dolu benzin ve sürekli açık klima. uzun yol menzilini açıklıyorum; tam olarak 1210 km. evet bir dolu depoyla menzili bu aracın.
    4- performans göreceli. ben yeterli buluyorum. ancak bir turbo benzinli ya da dizel araç gibi ivmelenmesi yok. vites düşürürseniz ve dik yokuşları 3000-4500 devir civarı çıkarsanız hakkını veriyor ama. ben araç doluyken bile üçüncü viteste devirden düşmeden yokuş çıkabiliyorum ancak cidden aşırı dik yokuşlarda ikiye atıyorum. devir aralıklarında kullanmak önemli. yoksa beşinci vitesle tabii yokuş çıkamıyor.
    5- start stop'u aktif kullanıyorum. harika bir şey. uzun trafiklerde, lambalarda motor kapanıyor. bazen rampa inerken olan dur kalk trafikte de motor duruyor. motor kapalıyken 3 km hıza kadar aktif hale gelmiyor ve stop etmiş vaziyette yokuş inebiliyorsunuz. araç boşuna yakmıyor. bence süper.



    söylemek istediklerim bunlar. almak isteyene hayırlı olsun. memnun kalacaksınız..




  • Ben de asx almayı düşünüyorum aklıma takılan konu yedek parça ve kasko sigorta maliyeti. Yedek parça konusunda sıkıntı yaşadınız mı? Tutulmayan araçların kasko ve sigorta ücreti yüksek oluyor siz ne kadar ödüyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronikçi

    Ben de asx almayı düşünüyorum aklıma takılan konu yedek parça ve kasko sigorta maliyeti. Yedek parça konusunda sıkıntı yaşadınız mı? Tutulmayan araçların kasko ve sigorta ücreti yüksek oluyor siz ne kadar ödüyorsunuz?
    kasko 2450 tl. full kasko en üst seviye olan. axa sigorta. hasarsızlık indirimimiz var.
    trafik sigortasına 780 ya da 800 mü ne ödedim unuttum şimdi.

    parça'ya gelirsek, parçası kabul ediyorum çok ucuz değil. ancak yan sanayiileri de mevcut. ayrıca mitsubishi'nin parça fiyatları bir honda kadardır, öyle aşırı uçuk rakamlar kesinlikle değil. parça konusunda bu güne kadar sadece ön iki amortisörü değiştirdim (sol ön amortisörüm patlaktı o sebeple), -yıldızlar yetkili servisi iki ön amortisöre 3000 lira çekti işçilik dahil-, ben kendi ustamda servisin kullandığı kyb marka amortisörleri işçilik dahil 880 lira'ya taktırdım. çok kolay amortisörlerini bulabildik. bunun dışında çıkmacılarda da zibilyon tane parçası var. serviste zaten var. o konuda rahatım açıkçası. kaskosuz kullanılmasını pek tavsiye etmiyorum.

    başka da en ufak bir masrafta bulunmadım zaten. sarf malzemeleri saymıyorum (lastik, fren balatası vs zaten hepsi her yerde bulunuyor). 71 bin km'ye doğru geliyor aracım. 58 bin'de son bakımı yapılmıştı. hiç bir sorunu yok çok şükür. 75 bin'de bakıma sokacağım. ön fren balatalarını ve ötmüyor ama ömrünü muhtemelen doldurmak üzere olan v kayışını değiştireceğim. aküsü de 2012'den beri takılı olan fabrika aküsü, bir sorunu yok ama o da önümüzdeki 2 sene içinde gidebilir. muhtemelen ona da bir masrafım olur başka da bir masrafım olacağını sanmıyorum.




  • Teşekkür ederim cevaplar için. Kazasız iyi günlerde kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen pazar sabahı, arkadaşımla buluşmak için maltepe'ye gidiyorum, tabi sabah olduğu için tem otobanı bomboş tek tük araba var, hızım 90-95 civarı en sağ şeritten cruise control açık ilerliyorum... küçükçekmece'den çıktım, maltepe'ye arkadaşımın evinin önüne geldiğimde yakıt tüketim ekranında resimdeki değerler yazıyordu... araçta tek kişiydim ve radyo hariç her şey kapalıydı. yol bomboş iken, hızınız da gayet yavaşsa benim gibi bu tüketim değerini görmeniz hayal değil... (yol bilgisayarını hiç sıfırlamadım küçükçekmece'de evimin önünden ilk kalkışta 37 küsür litreden başladı maltepe'ye geldiğimde buraya inmişti)

     Mitsubishi ASX yakıt tüketimi




  •  Mitsubishi ASX yakıt tüketimiHypermiler youtube
    Mitsubishi ASX 1.6 Mivec 117 HP Tekirdağ - Ankara arası Uzun yol Yakıt Tüketimi. Araç benzinlidir. 4.6 l / 100 km ortalama tüketim değeri görebildim. Bir depoyla (63 litre) 1210 km civarı yol yaptım. Mitsubishi ASX Yakıt tüketimi.
    https://www.youtube.com/watch?si=SRgMaEomRfOnr0Ea&v=rv6K_qTTKcs&feature=youtu.be
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    Vay arkadaş, böyle bir arabanın değerleri çok şaşırtıcı. Sanırım tüplüler harici daha az masrafla bu kadar yol giden bir suv daha yoktur.


    Motoruna göre HPsi ve Torku biraz düşük gibi, ama çok ağır bir araba da değilmiş. Işıklarda en önde kalınca korna yedirtiyor mu acaba?


    Az tutulan arabalar hep ayrı bir çekici gelmiştir, asx'in tipi de çok hoş; suv kategorisinde asx'i piyasa fiyatına göre önerir misiniz?

  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt

    1200 km yolu 70 ile mi gittiniz gerçekten, iyi sabır varmış vallahi  Mitsubishi ASX yakıt tüketimi 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt

    evet. 19 saat sürdü toplam. ankara'da 1.5 saat düğünde kaldım sonra dönüş yoluna çıktım :D


    devir tasarruf devri. aslında 70'le değil 75-80 arası bişeyle gittim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 11 Aralık 2023; 20:33:0 >
  • FurkanTuncSS F kullanıcısına yanıt

    aksine gayet atik. şehir içinde ya da dışında, ışıklarda kalkışlarda hiç sorun yaşamadım. sadece araç doluyken dik yokuşlarda ister istemez nefesi kesiliyor, düşük viteste devir çevirmek lazım. devir çevirdi mi de hakkını veriyor tabi.


    2017'den beri bende araç. hiç kazası yok, tramer'i bile yok. 2012 aralık trafiğe çıkışlı makyajlı kasa olarak geçiyor bendeki. kesinlikle tavsiye ederim. ben daha uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum .


    bir kuruş masraf açmadı bugüne kadar. rutin bakımlar (yağ değişimi vs hariç). videoda gece dönüşte arıza lambası yanıyordu dikkat edersiniz, sebebi bir önceki usta hatasıymış. hava filtresi hatalı takıldığı için bu lamba yanıp sönüyormuş meğerse. hava filtresini orijinalle değiştirince arıza lambası sorununu da çözdük. zaten bir sorun yoktu arabada ama yine de lamba yanması hoşuma gitmiyordu. artık o sorunumuzu da halletmiş olduk. aklınızda bulunsun p0421 oksijen sensörü ile ilgili bir hata kodu görürseniz hava filtresinden de şüphelenin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 11 Aralık 2023; 20:41:15 >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.