Şimdi Ara

MNT ile Vodafone'a Geçenlerin Ses Problemi ve Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
9.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık bir ay kadar önce birkaç arkadaş grup olarak vodafone'a geçtik, hepimiz de taahhüt verdik.

    Yalnız tam bir hayal kırıklığı yaşadık, çünkü görüşme ve ses kalitesi hayal edemeyeceğimiz kadar kötü çıktı.

    Özellikle 3g şebeke ile görüşme yapmak imkansız, hele hareket halindeyseniz vay halinize, 1 dk konuşmak piyango gibi.

    Velhasılı kelam, defalarca bu problemleri müşteri hizmetlerine ileterek, şebeke çekim gücünün oldukça yüksek olduğu merkezi yerler dahil, ses kesilmesi ve bağlantı hatası olduğunu, telefon ile görüşme yapmanın işkenceye döndüğünü, konum bilgisi de bildirerek ilettim. Malesef ki, hazır cevaplardan ve bakıyoruz, araştırıyoruzlardan daha öte bir cevap almak mümkün olmadı.

    Konuyu forumda paylaştığımda, bazı arkadaşlarında bu sıkıntıdan muzdarip oldukları ve sim kart değişikliği ile sorunun çözüldüğü bilgisini aldım.

    Hemen bugün, gidip sim kartımı değiştirmek istediğimi bildirdim ve ücretsiz yedek sim kartımı verdiler. Daha bayiden çıkıp, arabaya bindiğimde kartım açılmıştı. Birkaç telefon görüşmesi yaptım, ses kesilmesinden eser kalmadığını çok mutlu olarak gördüm.

    Bu bilgiyi benimle paylaşan forumdaşlarıma -tekrar, tekrar- teşekkür ediyor. Aynı problemi yaşayan arkadaşların, problemlerine benim kadar uzun süre çözüm arayıp, sıkıntı çekip, hayatlarından bezmeden çözüm bulmaları adına da konuyu açıyorum. Ki aramalarda çıksın

    Vodafone ile sürekli ses kesilmesi, bağlantı hatası, sesin gitmemesi veya karşı tarafın sesinin gelmemesi, karşı tarafla bağlantı kurulamayan aramaların sonunda telefon ekranın 1 dk kadar kilitlenmesi sorunlarını yaşayan arkadaşlar; Eğer bu sıkıntıları çekim gücünün yeterli olduğu noktalarda yaşıyorsanız, çok büyük ihtimal ile sizin de sim kartınızda problem var. Hemen bir vodafone shop'a giderek yedek sim kartınızı almanız, bu sıkıntılardan kurtulmanız için yeterli.

    - Yedek sim kart ücretsiz
    - Eski sim kartınız hemen iptal oluyor, birkaç dakika içinde yeni sim kart çalışmaya başlıyor.
    - Eski sim kartınızın içindeki bilgiler siliniyor-muş-. En azından bayi öyle söyledi, ben sim karta bilgi kaydetmediğim için sorun olmadı.

    Ekleme: Bu işlemleri faturalı hattım ile ilgili yaptım. Faturasız hatlar için ücret durumu hakkında henüz bilgim yok, öğrenip ekleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 18 Mart 2011; 18:49:17 >







  • eğer herkezde işe yarıyorsa süper bi haber bilgi için tşk ederim..
  • benim de mesajlar zamaninda ne geliyor ne de iletiliyor. Simdi bu yedek sim kart faturasizlara da ucretsiz mi? Belki benim sorun da sim karttan kaynaklaniyor olabilir.
  • @bozo46
    Rica ederim...

    @scoopi
    Açıkçası bunu bilmiyorum, benim/bizim hatların hepsi faturalı. Faturalı hat için ücret almadılar. Sanırım bir telefon ile faturasız hatlar için de durumu öğrenebilirsiniz...

    Eğer öğrenme imkanınız yoksa, ben yarın ikinci hat için de gideceğim, o zaman sorup öğrenirim.
  • @greentooth hocam,

    eski sim kartınız sorunlu olan 64 KB olan mıydı ?

    yenisi uzerinde 128 KB mi yazıyor ?
  • eger yarin giderseniz sorarsaniz sevinirim.
  • Biz bu olayı zamanında çok konuştuk:) Bazı kartlar telefon ile uyumsuz oluyor 64 lük kartların yapılış ciplerinden kaynaklı bazı tellerde şebeke gitmesi konuşma kesilmesi ve benzeri şeyler oluyor. En sağlam kart 32 lik kartlardır. Ben zamında 16 karttan 32 ye 32 den 64 e geçtim 64 ten tekrar 32 ye döndüm:) 64 ilk çıktığında çok kötü idi. Şimdi ise sorun giderilmiş gözüküyor 64 lük kartlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 18 Mart 2011; 17:13:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible
    Biz bu olayı zamanında çok konuştuk:) Bazı kartlar telefon ile uyumsuz oluyor 64 lük kartların yapılış ciplerinden kaynaklı bazı tellerde şebeke gitmesi konuşma kesilmesi ve benzeri şeyler oluyor. En sağlam kart 32 lik kartlardır. Ben zamında 16 karttan 32 ye 32 den 64 e geçtim 64 ten tekrar 32 ye döndüm:) 64 ilk çıktığında çok kötü idi. Şimdi ise sorun giderilmiş gözüküyor 64 lük kartlarda.


    128 KB lık olanlar hakkında bilginiz varmı ?

    sorun yasarmıyız, yoksa temiz olsun diye,

    ısrarla 32 KB imi istesek MNT sırasında,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi target4u -- 18 Mart 2011; 17:22:45 >
  • Neden dünya devi!! oldugunu iddia eden Vodafone'da bu tarz problemler çok acaba, merak ediyorum. Ülkemiz önemsenmiyor mu ki? 3. dünya ülkesi olarak mı görülüyoruz acaba?
  • @target4u
    Evet, sorunlu olan 64kb idi ve rengi kırmızıydı.

    Aslında ben bugün iki ayrı yere gitmek zorunda kaldım. İlk gittiğim shop ellerinde yedek sim kart kalmadığını söyledi. Onlar da problemimi anlatınca kartımın beyaz mı, kırmızı mı olduğunu sordu? Eski sim kartım kırmızıydı.

    @scoopi
    Yarın eşimin kullandığı hattım için kesin gideceğim, zira o da çıldırmak üzere. Öğrenir sizinle paylaşırım.

    @invisible
    Bu uyumsuzluk çok derin seviyede demek ki, çünkü bu kartlardan bir tanesi vodafone'un kendi cihazı 945'de kullanılıyordu.

    Ben samsung 8910 kullanıyorum, eşimin telefonu lg, diğer bir arkadaşım e63 kullanıyor. Yani hangisi ile uyumlu bilmiyorum ama bu telefonların hiç biri ile uyum sağlamadı vadofone'un geçiş sim kartları

    Ben bayiden önce ısrarla 32kb sim kart istedim. Onlarda ellerinde olmadığını, zaten artık üretilmediğini, gelmediğini söylediler. Ben de biraz bozularak 64kb olanı aldım. Daha sonra da 128kb olandan bahsettiler, ama benim işlemlerim tamamlanmak üzereydi, yani kartı hatta bağlamışlardı. O yüzden o konuda bişey sormadım.

    Ben turkcell hattımda mobil imza kullanıyorum, sim kartım 128 kb. Vodafone'da da aynı şekilde sanırım. Yani mobil imza ile ya da ücretle veriyor olabilirler.

    Bu arada, bilginin teyidini yapabilirim. Çünkü az önce görüşme yapamadığım levent'deki arkadaşım işten çıkıp doğru vodafone shop'a gitmiş. Önce yok olmaz, sim karttan değildir vs demişler fakat ben iyi tembihlediğimden ısrar edince kartını değiştirmişler. Az önce yaklaşık 10 dk sohbet ettik, onun sorunu da çözüldü




  • Ben vodafna geceli 4 ay oldu. Bana verdikleri de kirmizi 64 kb sim kart. Benimki de sorunlu sim olabilir mi acaba?
  • Eğer ses kesilmesi problemi yaşıyorsanız çok büyük ihtimal ile öyle...
  • Düzelmesine sevimdim arkadaşım..

    Ancak keşke 1 gün daha beklese idin yarın yine aynı sorunla karşılaşma. Gerçi seni tanıdığımız kadarı ile olay ciddi sıkıntı yaşamışsınki düzelmesi gözle görülür biçimde hissettirmiş ve sende buna dayanarak konuyu açmışsın herhalde..

    64 KB kart kullandım ben srun yaşamdım. Şimdi 128 kullanıyorum yine sorun yok aslında. Ama bazılarına şans vurmuyor..

    İşin garip yanı şudur, vodafone bu arızalı kartları neden toplamıyor piyasadan. Greentooth arkadaşımız siteye girmese bir daha vodafone kullanmayacaktı belkide. İnsanlar sürekli buralarda dolaşmıyor zaten.

    Neyse düzeldiğine sevindim,

    7-8 saat durmadan konuşmaya alışık birisi olarakta 10 dk görüşme kısa geldi test için onuda belirteyim :)
  • konusurken sorun yok da, yukarda yazdigm gbi mesalasmada ciddi sorunlar var. Hatta bazen mesjlar hicbir sekilde gitmiyor. Benim tahminime göre buyuk ihtimal simde sorun var. Bize yol gösterdigin icin cok sagol.
  • @s.volkan
    Teşekkür ederim.

    Aslında o sadece yaptığım ilk arama, arkasından da defalarca farklı numaralar aradım deneme yapmak adına. Bahsettiğim 10 dk görüşme, günlerdir görüşme yapamadığım arkadaşımla yapıldı...

    Sorun o kadar barizdi ki, öğleden önce neredeyse telefonu fırlatıp atacaktım, ya sabır çektim, yola devam ettim. Kartı değiştirdikten sonra ise herşey 180 derece değişti.

    Hani ses kesilmesini geçtim, neredeyse hiç bir zaman ilk aramada düşmeyen hat, 1-2 saniye içinde bağlanır oldu.

    Ve tespitde kesinlikle haklısınız. Yani bu sadece bir bayiye özel bir durum değil. Hatların hepsi farklı semtlerde, farklı bayilerde taşındı. Hepsi farklı telefonlarda kullanılıyordu. Ama hepsinin sorunu ortak. Yani problem lokal değil, genel. Her bayinin elinde bu sıkıntılı sim kartlardan var. Üç kuruşluk sim kart vodafone'un yapıtığı milyonluk reklam kampanyalarını karalar nitelikte.

    Benimle her konuşan müşterim ve ailemden herkes hattımı vodafone'a taşıdığımı ve sesin bu sebeple kötü olduğunu öğrendi mesela...

    düzeltme: yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 18 Mart 2011; 21:23:40 >




  • Duzelmesi iyi olmus sevindim adina

    Cunku gecen yazilarinizi okuyunca acaba ben baska operatormu kullaniyorum diye supheye dusmustum. Yaklasik 3 senedir hattim neredeyse hic kesilmeden gorusuyorum vodafonelularla..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s.volkan
    7-8 saat durmadan konuşmaya alışık birisi olarakta 10 dk görüşme kısa geldi test için onuda belirteyim :)

    Dostum daha önce başka yerlerde de yazmıştın kesintisiz 7-8 saat konuşuyorum hiç hat kesilmeden diye ama yazmak istememiştim,ben şaşırdım doğrusu,çünkü burda yazamıyacağım yada herkesin bilmesinin belki bilginin kötü yönde kullanılması kaygımdan dolayı bir sebepten ötürü 80 dakika dan uzun sürecek konuşmaların otomatik kesildiği sonra ancak tekrar arayarak konuşulabildiğini duymuştum.Bazı duyumlarıma göre en fazla 75 dakika kesintisiz GSM iletişimi sürebileceği,bir başka duyumuma göre en fazla 1.5 saat yani 90 dakika kesintisiz sinyal alınabileceğidir.Demekki söylentiler doğru değilmiş eğer sen kesintisiz 6 saat görüşme yapabiliyorsan.

    Bu arada ben bu Vodafone'nin sorunlu simkart vermesinin bilerek yaptığına inanıyorum,çünkü daha önce geçen yıl ben de çıldırmıştım hat kesilmesi ve ses kalitesinin berbat oluşundan ama ben çözümü hepten yaptım Avea'ya geçtim.Çünkü Voda Shoptaki çalışan çok bildiğini sanıyordu.İnat ediyordu telefonunuzdandır diye.Şu an vodafonede olan bir hattımın da benzeri sorunu yaşadığından eminim ama 5 ay sabredeceğim.Çünkü sadece memnuniyetsizliğim simkart sorunu değil,adamların reklamları baştan sona asılsız bence.




  • 80 dakika sonra otomatik kesilme muhabbeti Avea'da var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NetAnket.Net

    quote:

    Orijinalden alıntı: s.volkan
    7-8 saat durmadan konuşmaya alışık birisi olarakta 10 dk görüşme kısa geldi test için onuda belirteyim :)

    Dostum daha önce başka yerlerde de yazmıştın kesintisiz 7-8 saat konuşuyorum hiç hat kesilmeden diye ama yazmak istememiştim,ben şaşırdım doğrusu,çünkü burda yazamıyacağım yada herkesin bilmesinin belki bilginin kötü yönde kullanılması kaygımdan dolayı bir sebepten ötürü 80 dakika dan uzun sürecek konuşmaların otomatik kesildiği sonra ancak tekrar arayarak konuşulabildiğini duymuştum.Bazı duyumlarıma göre en fazla 75 dakika kesintisiz GSM iletişimi sürebileceği,bir başka duyumuma göre en fazla 1.5 saat yani 90 dakika kesintisiz sinyal alınabileceğidir.Demekki söylentiler doğru değilmiş eğer sen kesintisiz 6 saat görüşme yapabiliyorsan.

    Bu arada ben bu Vodafone'nin sorunlu simkart vermesinin bilerek yaptığına inanıyorum,çünkü daha önce geçen yıl ben de çıldırmıştım hat kesilmesi ve ses kalitesinin berbat oluşundan ama ben çözümü hepten yaptım Avea'ya geçtim.Çünkü Voda Shoptaki çalışan çok bildiğini sanıyordu.İnat ediyordu telefonunuzdandır diye.Şu an vodafonede olan bir hattımın da benzeri sorunu yaşadığından eminim ama 5 ay sabredeceğim.Çünkü sadece memnuniyetsizliğim simkart sorunu değil,adamların reklamları baştan sona asılsız bence.

    Screen alırım uzun görüşmemin birisinde :)Hatta bir keresinde koymuştum sanırım ..

    Vodafone'da hat kesilmesi olmuyor.

    Turkcell 120 dk sonunda kesiyor..

    Avea kafasına göre. 30 dk 60 dk 90 dk 120 dk..Hangisi denk gelirse. Ama tabi kesin 1 sn geçiyor :)




  • Turkcell'de kesinlikle kesilmiyor.. 120 dk sonra da kesilmiyor. Sağdan soldan duyduklarımdan değil, kendim konusuyorum ve 160 dk filan konustugum zamanlar oldu..

    Avea'da ise kesiliyor ve aynen s.volkan'ın dediği gibi 70 dakika geçince 01 saniye geçtikten sonra hemen kapanıyor. Bunu yakın zamanda özellikle test ettik. Hatta görüştüğüm kişiye bak şimdi telefon kapanacak demiştim ve çat diye kapanmıştı.

    Vodafone'u bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.