Şimdi Ara

Mobilite: LG G4 değerlendirmesi, ZenFone 2'ye rakip 4GB RAM'li yeni telefon ve dahası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
1.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İos ve Android uygulamalarının portlanması gibi bir durum var bunu atlamışsınız. Bu arada Arayüz konusunda illaki gelişme olcaktır bu konudada microsoftun adımları var zaten bunu zaman belirleyecek. Bu arada G4 her ne kadar iyide olsa kullanımda ne hissettiricek o önemli G3'de çok fazla kronik sorunlar vardı açıkcası Cpu tarafında 2k ekran çok fazla zorluyordu ve telefonu kastırıyordu açıkcası bu durum G4'de olcakmı olmucakmı burası önemli belki olmuyacaktır fakat bunlar öenmli diyebilirim. Uzun kullanımdan sonra her şey belli olabilir.

    Fiyat konusunda 2300 tl ile çıkışını yapar gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farti
    Cpu tarafında 2k ekran çok fazla zorluyordu ve telefonu kastırıyordu açıkcası bu durum G4de olcakmı olmucakmı burası önemli belki olmuyacaktır fakat bunlar öenmli diyebilirim. 2300 tl ile çıkışını yapar gibi gözüküyor.

    Fiyat konusunda sana katılıyorum ama o fiyat çok fazla.
    Bir de sanırım neyin neyi kullandığını veya meseleyi tam anlamamışsın.
    2K ekran CPU yu fazla zorluyordu demişsin.
    Ekranı besleyen şey CPU değil GPU. Ve işin acı ve acınası tarafı da şu:

    Eski, yani geçen seneki Snapdragon 801AC deki GPU nun hızı 166GFLOPS idi.
    Üzerinden 1 sene geçmesine rağmen G4 deki GPU nun doldurma hızı ise 172GFLOPS.
    Durum bu kadar acınası. Aradan 1 seneden fazla geçmiş, ama halen aynı performansta şeyi, ısıtıp önümüze "En yenisiiiii, 810 dan bile daha yeniiiii" diye koyuyorlar.

    Kısacası G3 te 2K ekranı besleyen Qualcomm MSM8975AC nin 166GFLOPS luk GPU su yetmediyse ve zorladıysa, bu da aynı sonucu verecektir. Zira çözünürlük aynı.
    GPU nun doldurma oranı 166 dan 172 ye çıkmış. Yani %3.6 hızlı.
    %3.6 fark yeterli gelmesine yaramayacaksa, -ki zaten yaramaz, bir şey de fark etmez.

    O yüzden G4 = Çöp diyorum. Adamlar geçen senenin donanımıyla bu seneki Amiral Gemisini çıkartıp bir de utanmadan böbürleniyorlar.

    O kamerayı alsınlar daaaa..............
    ............ başlarına çalsınlar.

    Donanımsal H265 işleyemeyen, 14 yerine 12 bit olan, vs. vs. geçen senenin GPU suyla aynı işleme gücüne sahip cihazı bir de sattıkları fiyata bak. (Satabilirlerse)

    Ben balonun çok çabuk söneceğini düşünüyorum. Geçen seneki G3 ten bile hızlı sönecek. Yakında 1600 leri görürüz kanımca.

    Bir telefona sırf kamerası iyi diye kimse o parayı vermez...





  • Nexus 4 kullanıyorum (LG tarafından üretildi). Açma-kapama tuşuna erişim biraz zor. Belki de bu yüzden sert basmak zorunda kalınıyor. Bu tuş bozulmuştu. LG'nin Mecidiyeköy'deki servisine gittim. Sorun çıkarmadan kısa sürede tamir ettiler (kullanıcı temelli sorun demeden hallettiler). Telefonun donanımından memnunum. Kullanlı neredeyse iki yılı geçti, hala telefonu kasmadan her işimi görüyor (hergün 3D oyunları oynuyorum). Ama işletim sistemi yönünden problem var. Android 4.4, 5.0 ve 5.1 problemli. Kendiliğinden kapanma, interneti kapatınca abartı pil harcama (mail uygulaması gibi servisleri internet yokken aşırı pil harcıyor). o yüzden bataryaya ihtiyacım olduğunda 3G yi felan açıyorum :)

    teknik servis ve genel telefon deneyimim bu yönde. Umarım ilgili arkadaşlara faydalı olur.

  • Donanımhaber programı ne oldu

  • Samsungun maalesef bazı yetkili servisleri çok kazma. Misal bostancıdaki servis. Laptobu götürdüm garanti bitmesine 15 gün kalmış ekranda bir ölü piksel çıktı adamlar 2 saatte ekranı değiştirip verdiler.
    Ama aynı servis sıfır aldığım note 4'ün hoparlörü cızırtı yaptığı halde bunlar böyle normal bu tamir vs drğişim olmaz diye reddetti. Telefon cazır cazır cazırdıyor adam bişey yok diyor. Sağolsun samsung merkezi aradım telefonu ana merkez aldı sıfıyla değişim yapıldı:) maalesef bazen yetkili servislerdeki kazmalar markayı rezil ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FightForBeer kullanıcısına yanıt
    o servislerda standart prosedür diye düşünüyorum. çünkü htc de aynısını yapıyor (kvk). dosyalarımı yedekliyor öyle veriyordum servise problem çözülüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    Donanımhaber programı ne oldu

    Ender Yıldız Donanımhaber'den ayrılıp Scroll'a geçtiği için yeni bölümler gelmiyor.
  • merhaba, htc one m7 telefonumu garntiye gönderdim kvk garantili ilk göderdiğimde şarj sıkıntısı vardı yapılıp geldiğinde mikrofonu bozuktu sonra bir daha gönderdim bir aya anca geldi sorunlarım yapılıp geldi ama kvk gibi bir firmanın müşteri hizmetleri dakikada 2 tl ücretli böyle bir saçmalık olamaz birdaha kvk teknik sevisli bir ürün almayı düşünmüyorum

    italatçı firma garantili lg g2 aldım delta servis garantili cihazın ekranı kırıldı kullanıcı hatası olmasına rağmen ücreti ödedikten sonraki gün cihazımı yapılmış halde geri verdiler yani üç günde teslimatını yaptılar bence delta servis tüm teknik servislerden çok daha iyi hizmet veriyorlar en azından muhattap olacağın biriler var

  • lg g4 fiyatı kaderini belirler suan lg g3 22 gb pararel ithalatlar 1399 tlye satılıyor orjinallerde 1699 tleye indi lg g4 en fazla 2199 olmalı

  • Kasım ayında 1349TLye 32GB G3 aldım şimdi 1299a bile var

  • Benim xperia z vardı. Sony Center dan alma, kullanıcı hatası, ekran çatladı, parasını yatırdım ona rağmen 2 aya yakın tamir etmediler ve telefonu o şekilde geri isteyip, para iadesi alarak sattım. Teleservice ile yaşadım bu sıkıntıyı. Öncesinde paralel ithalat ile xperia T almıştım; onda da imei si kaçak çıktı adamı kaç defa aradım,3 kere imei tekrar kayıt altına falan alındı ama en son şirketten kazık yedik abi diyip yalan söyleyerek beni salladı. Tabii bunu birde online alışveriş ile aldım ,gidip uğraşamadım bile, şehirlerarası yolculuk yapıcam ve yine sıkıntı çıkma ihtimali olacaktı.O telefonda elimde o şekilde patladı. Sonra gittim z1 aldım Teknosadan, su aldı ona da kullanıcı hatası dediler ki tüm kapaklar kapalı, silikonlarda aşınma falan yok yazmışlar. Yetmedi bi de dedim z2 alayım, Hepsiburada'dan yine paralel ithalat, onunda flaşı arızalı çıktı. Israr ettim gittim z3 compact çıktı aldım. Sony Center dan onunda ekranı küçük deyip ben sattım. Kısacası şans işi be abii, nereden aldığının bi önemi yok ama bi şahin parası yediler. Artık sadece telefon olsun yeter mantığındayım. Saçmalık tamamen, hepimizin emeğini inovasyon adı altında çalıyorlar. Olan paramıza oluyor. Elimizde son model telefon olacağına ps4, dünyayı gezmek, yaz tatilinde ultra lüx otellerde kendimize kıyak bi tatil ısmarlamak, dil kursuna gitmek vb.şeyler olsun daha iyi, zenginlik, kültür, gösteriş adına her ne derseniz deyin hepsi budur, hayat budur bence. Benim çok param yandı, okuyan genç arkadaşların yanmasın. Teknolojiye yetişilemiyor diye bişey yok, ihtiyacın olmayan teknolojiye yetişemezsin tabii ki de... Mühim olan ihtiyacına göre hareket etmen, şimdi elimde 1000 TL lik telefon var ve inanın gayet mutluyum...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

    Batarya kapasitesini artırmak için pil içinde kullanılan elektrik depolayan malzeme miktarı artırılıyor.Buda doğru orantılı olarak elektrik direncini artırıyor.Elektrik direnci denen mereti işe en basit şöyle görürsün mesela evlerimizdeki akkor lambalar hani şu eskiler florasan olanlar değil veya hani şu elektrikli ısıtılardaki anahtarı basınca ısınan turuncu renge dönen şey onlar aslında birer resistor Türkçe adıyla Direnç.


    Eğer konu bu kadar basitse piller 2 veya 4 guruba bölünerek pil kapasitesi arttırılabilir. Pil tek parça olarak görünür ama kendi içerisinde 4 gruba bölünmüş bir şekilde çalışır. Herhangi bir grubun seviyesi düştüğünde diğer grup da devreye girer. Hem bu sayede pilin şarj süresi de kısalır.





  • anladigim kadariyla apple bu iki arkadasin gonlunu guzel almis istanbuldaki tanitim krizinden sonra

  • 3 ay önce kuzenime note4 aldık. Tr garantili kvk, 1 hafta olmuştu telefonda yazılım hatası yüzünden durup dururken kapanıyordu gittiler ilk seferde değişim yapmamışlar 1 şuan seviste kaldı sonra geldi 2 gün sonra aynı hatayı verdi hemen gittik zorla değiştirdik.
    İlk çıktığı zamanlarda babam türkiye garantili ip5 16gb almıştı 1 sene sonra garantiye yolladı ip5 128gb sıfır cihaz yolladılar.
    Diğer tarafa gelirsek 2 arkadaşım Gürcistandan biri note2 çıktığı zaman aldı ve hala kullanıyor.
    Diğeri ise ip5 almıştı o da hala kullanıyor.
    Elektronik şans işi ama nereden alırsanız alın 14 gün içinde iade şansınız var bir yerde mağdur olacağınızı zannetmiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iki şey daha eklemek istiyorum. g3 var 1700 lira tr garantili 1200 lira ithalat ,garantide en büyük problem nedir ekran kırılması, 50,60 liraya buff ekran koruyucular var youtube da incelemelerini izleyebilirsiniz, ekran için bir çözüm olabilir diye düşünüyorum. Müthiş fiyat farkı var çünkü z3 alacağı fiyata z2 , g3 alacağı fiyata g2 almak koyuyor adama bence

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesut Çevik'in Paralel ithalat ve Türkiye garantili cihaz kıyaslaması isteği üzerine yazıyorum.

    2.5 yıl önce paralel ithalattan HTC One S aldım. O dönem TR garantili fiyatlar ile 650 tl fiyat farkı vardı. Hala kullanmaktayım 4-5 kez düşürmeme rağmen ilk günden bu güne kadar hiç bir sorun çıkartmadı bana. Tabi teknolojik ürünlerde şans da önemli.
    Şimdiye kadar çok memnunun böyle devam ettiği sürecede yeni bir telefon almayı düşünmüyorum.

    Yine de 100 - 150 tl lik farklar için paralel ithalat riskine girmeye değmez ama 400 - 500 tl yi bulan farklar varsa düşünmeden paralel ithalat alırdım.

  • arkadaşımda ve bende lg g2 var.arkadaşımın g2 panelde sorun vardı.ekran sarsıntısı oluyodu.istanbul mecidiyeköy lg servisine garantiye verildi.10gün sonra yapılmamış halde geldi.tekrar gönderildi.1 hafta 10gün sonra anakart değiştirildi denilerek gönderildi fakat aynı sorun devam ediyordu.gidip tekrar verdik ve değişim talep ettik.aradan 1hafta geçti ve değişim yapılacağı söylendi.daha sonra gönderdik dediler cihazı göndermediler aradık kargoya verildi denildi ama gönderilmedi.tekrar arayınca sonraki hafta gönderilecek dendi ve aradan 1 hafta daha geçtikten sonra gönderildi elimize yeni kutulu cihaz geçti.
    uzun lafın kısası serviste ciddi sorun yaşandı ve arkadaşım yaklaşık 5-6 hafta mağdur oldu

  • yeni mobilite hayırlı olsun . Geçen sene samsung galaxy note 4 aldım farkında olmadan paralel ithalat note 4 almışım . Zarar etmeden onu satıp samsung Türkiye garantili N910CQ note 4 aldım bu konuda takıntılı olduğum için Samsung Türkiye garantili aldım. İlk aldığım N910H kodlu Note 4müş. aralarındaki fark paralel ithalat note 4 daha serin çalışıyordu samsung bayisinden aldığım Note 4 ise biraz fazla ısınıyordu yada bana öyle geliyordu bilmiyorum . Bu arada İkisinde de kasa açıklığı yoktu . Büyük telefondan sıkıldığım için Samsung bayisinden galaxy S6 edge aldım . İlk alanlardan biriyim . Samsung bayisinden Sıfır kutusundan ekran çizik çıktı S6 edge sonra geri verdim başka bir galaxy S6 edge verdiler onunda ekranın sol kıvrımlı kenarında kalem ucu kadar hava boşluğu vardı, hani çocukken oynadığımız misketler vardı misketleri bazılarının içinde hava kabarcığı olur ya aynı onun gibi hava boşluğu vardı . Onuda değiştirdim Sapa sağlam gold rengi bir galaxy S6 edge aldım sonunda çok memnunum kasa yapısı olsun hızı olsun görünüşü olsun severek aldım ve kullanıyorum . Galiba başıma gelen bu olay ilk parti olan cihazlarda var herhalde ama iki cihazında ekranında sorun çıkması düşündürücü inanmayanlar varsa elimde resimler mevcut ve kolaylıkla kanıtlaya bilirim . Daha önce servislik bir işim olmadı





  • media markt'tan lg g3 aldım 2 gün sonra ekranın sağ alt kusmunda ışık hüzmesi beyaz ışık sorunu yaşadım gittim media markt'ta değişiim talep ettim onlar da bana hak verdiler ama teknik servis raporu gerek dediler, neyse ankara'da lg tekniks erviisne gidip ürünü teslim etim değişim talebiyle ekran testlerini yaptık kullanımı etkiliycek sorun yok dediler,çelişkili cevaplar aldım lg müşteri hizmetleriyle görüşmelerm oldu sounuç çıkmadı tüketici mahkemesine başvurdum sonucu bekliyorum, bu süreçte Ankara fırat elektronik lg resmi teknik servisi olmaya devam ettiği sürece lg en iyi ve ucuz telefonu çıkarsa almam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bonafide

    3 ay önce kuzenime note4 aldık. Tr garantili kvk, 1 hafta olmuştu telefonda yazılım hatası yüzünden durup dururken kapanıyordu gittiler ilk seferde değişim yapmamışlar 1 şuan seviste kaldı sonra geldi 2 gün sonra aynı hatayı verdi hemen gittik zorla değiştirdik.
    İlk çıktığı zamanlarda babam türkiye garantili ip5 16gb almıştı 1 sene sonra garantiye yolladı ip5 128gb sıfır cihaz yolladılar.
    Diğer tarafa gelirsek 2 arkadaşım Gürcistandan biri note2 çıktığı zaman aldı ve hala kullanıyor.
    Diğeri ise ip5 almıştı o da hala kullanıyor.
    Elektronik şans işi ama nereden alırsanız alın 14 gün içinde iade şansınız var bir yerde mağdur olacağınızı zannetmiyorum

    destekli salla azıcık iPhone 5 in 128 gb lık versiyonu yok ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.