Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
101.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk başlarda barbarian düşünüyordum fakat monk daha bi sert göründü gözüme o yüzden oyun çıktığında kesinlikle monk oynayacağım.
  • Senelerce diablo 2 de bitmediği gibi , herhalde bir 10 senede D3 te bitmez bu stat skil tartışmaları;

    Binlerce başlık dolar ; En sağlam char hangisi ? paladini hammer mı kassam ? birinin ak dediğine, ötekisi kara der .

    Birinin "hell de yatar çok zor" dediğine,ötekisi "teleport bile açmadan baal kestim ben sen oynamasını bilmiyosun" der.

    Hero editler vs havada uçar gider ,oyun biter bu tartışmalar vs bitmez .

    Temel kaynağıda, similasyontan uzak oynama ve hırs içgüdüsü, en sağlama en kısa yoldan ulaşma dürtüsüdür.


    Aynı D2 de olduğu gibi ; Söz konusu platforda tüm çabalar aynı yere çıkar ; Tüm ırklar eşittir ; Zira tersi olsa onlarca gaming eng. ekip milyon dolarlık projeler batar gider kimse oynamaz, şirket çöker.

    Sadece Diablo serisi içinde geçerli değildir bu kavram ,o yüzden gücü vs bırakıp hangisi sizi eğlendiriyorsa ,zevk alıyorsanız,gönlünüze hoş geliyorsa, ister clas ister başka isimle etiketlenmiş olsun tercihinizi buna göre yapın .

    Her ırkın kendi içinde zayıflıkları ve kuvvetli noktaları vardır ,hiç bir ırk tümsel anlamda diğerinden üstün olamaz ,öyle olsa 2 haftada herkez elindekini kapatır onu açar oyun oynanmaz.

    Örnek monk , kendi clasında a ve b ırklarına göre avantajlı bir pvp sunarken ,karşısına eşit bir c sınıfı çıktığında zorlanır yatar, ama c sınıfıda monk rahat aldığı b ırkına karşı zayıftır. Gibi ve türevleri çoğalt ...

    Skil konusuda aynıdır ,burada dikkat edilşmesi gereken tek husus , stat ve skil in uzantılarının ve genel anlamda silah,zırh kombininin eşit olmasıdır .

    Hesaplamalari, kendi içinde yurtdışı sitelerinden hazır a konmalar, isimlendirmeler ,pvp veya pve vs gibi türevler için onlarca farkı kombinasyon ,sorular şüpheler gırla gider.

    Bunlara da gerek yoktur ,

    Farzı misal ; Yakın döğüşten hoşlanan,büyü ve türevlerini sevmeyen ,oyun oynarken klavyeden çok mouse kombisi rahat gelen ,şişe iksir bilmemne olayına girmeyen biriyseniz ; " abi ben dalar allah ne verdiyse vurur giderim çekemem ıvır zırıvı diyorsanız.

    Barbarian bir char açtınız ve buda size oturdu buraya kadar ok ; Şimdi ikinci kısım başlıyor.

    Nasıl bir barbar olmak istersiniz ? oyundaki genel gidişata uymadan istediğiniz kuvvette ve özellikte bir karakter yaratmak tamamen sizin elinizde ;

    Çarpıcı bir örnek ; D2 de hiç bir barbarian skill tree de energy e 1 puan bile verilmezken ,hatta 100 konunun tamamında barbarian için "gereksiz" "boşuna konmuş" vs gibi yorumlar yapılırken , tamamen enegy ağırlıklı bir charım vardı ve oldukçada iyidi ,battle net te ilk 50 barbar arasına girmişti .

    Olay verdiğiniz sta ile geliştireceğiniz skil in uyumunda, hatta tam ters geliştirmek oldukça iyi sonuçlara imza atabilir çoğu zaman.


    Siz mage kökenli bir chara, kombilerde frost skil basar sonrada stada mana çabuk dolsun diye ayarlama yaparsanız ; GENEL kanının aksine son derece kırılgan ve zayıf bir chara sahip olursunuz.Zira tek yönlü gelişme charın , ya pvp yada pve gibi bir alanda ve sadece bellli bir taktikte gelişmesine sonuç verir.

    Buda D2 oynarken dakikalarca ,klavyede 1-2-3 üstünde 3 parmak ,mouse da düzenli sabit tıklama ile aynı şeyi deli gibi saaatlerce günlerce yapmanıza sebeb verir.



    Dip totelde ; Keyif aldığınız ,eğlendiğiniz güzel zaman geçirdiğiniz aynı zamanda aklınızı ve yetenekleriniz biraz zorlayan bir char tercihi en mantıklı açılımdır bana göre .

    Al hazır haritayı bas vs bu tip oyunlarda yeni nesil gamerın olgusudur.

    Dikkat edilmesi gereken şey ; DİABLO RPG (hack&slash) tarzı bir oyundur ! Kendiniz zorlayacak,açılımlar üretecek ve bundan keyif alacaksınız.

    Hazır işlerle ,çok güçlü bir char gibi bir olgunuz varsa WoW gibi mmorpg tarzına yakın durmanız ,keyif seviyenizi yükseltir.

    (Burada yazılanlara eleştiri anlamında değil ,çok eski bir oyuncu olarak fikirlerimi ve gamer dünyasına bakış açımı yansıtmaya çalıştım)

    Saygıyla kalın ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzZ. -- 20 Nisan 2012; 11:26:43 >




  • Hacı dedem demişin hepsi eşittir diye ama bnet ortamında cidden Hammerdinler toplar gider uçan kale onlar . Onun o hızına ve oturaklılığına her class ulaşamaz. Belki Necro veya light soso.

    Ha ama pvpde dediğin az çok doğruydu hacı dede BvC(Barb vs Caster) BvA(Barb vs All) lar dışında. BvA , BvC ler ise pvp nin en son noktası. Inanılmaz şekilde yapılandırılmış terminatör barbarlar. En zengin diablo 2 oyuncularının bile servetini kurutacak ama tam oturdu mu kim gelirse gelsin alan hatta bu yüzden BvB(Barb vs Barb) leri doğuran karakterler. üstlerinde oyunda çok nadir düşen 3 max dmg /20 attack rating/20 armor small charmlar, stashlarında forti , enigma rwler. Her türlü sınıfa karşı gelebilecek şekilde itemlar. 2 elde wizardspikela sorcları teleport hızında sollayan sayko barbarlar. Hell duelde max resist üstüne çıkadabilen karakterler.

    ve son olarak hacı dedem doğru demişin her karakterle iş yapabilirsin şayet elbette diablo 2 de bazılarından daha iyi iş yapabilen karakterlerde vardı. Ayrıca büyük nesilin diablo sevdasından yorumlar paylaşmasınıda tebrik ediyorum.




  • @OzZ. saygılar abi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagore

    Şimdi wowu bir kafandan sil kardeş çünki oynanış açısından çok farklı. Karakterler sadece çok az utility ve çok fazla dps ile oynuyorlar. Yani hibrid healer olmassın ama 15-30 sn cd lerle takımına ve kendine destek olursun onun dışında dinamik bir görev tarzı yok. Salt şekilde bir mekanı temizlemen için WD olması lazım barb olması lazım diye bir olay yok 4 wd 4 barb 4 dh vs gibi şekilde oynayabilirsiniz.

    Dungeonlarda yok aslına bakarsan öyle bir mekanik yok şehir dışındaki her yer mob dolu ve bunların arasında champ / rare her yerde bitebilmekte. Ha gireceğin içli dışlı mekanlar tabi ki var ama farm için her yer uygun olabilecek tarzda. Bosslar var ama tek başına da kesebildiğin bosslar. O açıdan diablo hakkında biraz bilgi toplamanı öneririm. Çok daha renkli ve çok daha hızlı bir gameplay barındırmakta. Oynadıkça wowla arasında dağlar olduğunu anlayacaksın.

    Herhangi bir başka sorun varsa yanıtlayabilirim bu arada.


    Oncelikle tesekkur ederim bilgilendirmeler icin.

    Oyuna yabanci oldugumuz icin hersey supriz olacak ancak her seyden habersiz oynamak istemiyoruz.

    Izledigim bir videoda. Oyun baslarinda bir sandiktan gear cikiyor. Hangi class ile oynuosan ona gore sanirim.

    Simdi biz 2-3 kisi oynayacagimiz icin cikacak itemler random mu olacak?




  • Tamamen random ama arkadaşına senin itemın çıkarsa takaslarsınız o iş kolay. Bu oyunda sağlam olmak için bence sizin 2-3 kişilik setup çok iyi oturmuş. Arkadaş olarak farklı classlar giderseniz item konusunda fazla sıkıntınız olmaz. Hatta pro gamerız diyorsanız hardcore gidin ama uyarayım hardcore karakter zıbardı mı oyun o karakter için biter şayet çok daha zevkli olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagore

    Tamamen random ama arkadaşına senin itemın çıkarsa takaslarsınız o iş kolay. Bu oyunda sağlam olmak için bence sizin 2-3 kişilik setup çok iyi oturmuş. Arkadaş olarak farklı classlar giderseniz item konusunda fazla sıkıntınız olmaz. Hatta pro gamerız diyorsanız hardcore gidin ama uyarayım hardcore karakter zıbardı mı oyun o karakter için biter şayet çok daha zevkli olacaktır.

    hardcore'un amacı ney peki tamam öldüğün zaman karakter siliniyor ama bunun bir karşılığı olması lazım.Mesela çok iyi itemler mi çıkıyor ya da daha çok mu exp veriyor.Bunun gibi mi?
  • Oyun açısından zıbardın mı mort oldundan ve RMAH olmamasından başka bir etkisi yok şayet;

    Grup olarak oynuyorsan gerçekten daha zevkli millet kenetleniyor, daha çok kasıyor takım oyundaki her davayı kullanıp hayatta kalmaya çalışıyor, daha çok emek daha fazla taktik dolayısıyla daha fazla zevk. Saçma hareketleri kaldırmıyor oyun.

    Komik olan d2 de normalden hcye başlayanı gördüm;

    Ama hcden geri döneni görmedim. Millet karakter yatınca tekrar başlıyor gerek adrenalin gerek daha bir zor olduğundan.

    Edit : Tekrar söylemek gerek eğer hc ye tanıdık grupla gidiyorsan kardeş bellemeye kadar yakınlaştırır HC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagore -- 20 Nisan 2012; 18:51:53 >
  • HC'un dezavantajı ise üç kişilik grubunuzda; biriniz öldüğünde diğer iki kişi için de oyun anlamsızlaşır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kagore

    Tamamen random ama arkadaşına senin itemın çıkarsa takaslarsınız o iş kolay. Bu oyunda sağlam olmak için bence sizin 2-3 kişilik setup çok iyi oturmuş. Arkadaş olarak farklı classlar giderseniz item konusunda fazla sıkıntınız olmaz. Hatta pro gamerız diyorsanız hardcore gidin ama uyarayım hardcore karakter zıbardı mı oyun o karakter için biter şayet çok daha zevkli olacaktır.

    Bugun ark. ile betada baya bi takildik hatta Skeleton king`i farmliyoruz. Normal zorluk seviyesinde.

    En zor olan inferno`da oynamak istiyoruz ama bunun bize getirisi tam olarak nedir?

    Bosslardan dusen itemlerin rare olma olasiligi artiyor mu? Gold miktarlari veya magic item dusme olasiligi?? ( uzerimizdeki Magic itemlere gore )

    Moblarin hem cani fazla olup hemde cok mu vuruyorlar yoksa sadece HP mi artiyor?

    Oyun basinda magic item agirlikli gidip BS`den item yapayim diyorum. Zaten inferno seviyesinde oynayacagimiz icin Bosslardan dusen itemler yeterli olur mu? Eger oyleyse XP agirlikli itemler mi kullanmak gerekir?

    Birde loot sistemi cok guzel olmus ancak crafting olayini sevmedim. Zaten materyal icin item patlatiyorz birde ustune gold vermek sacma geldi bana.

    Simdilik kafamizdaki sorular bunlar biraz fazla oldu ama kusura bakma :)




  • Inferno da oynamak için ilk 3 zorluk seviyesini yalayıp yutun. Infernoda en iyi gear düşer. En baba itemlar düşer. Ama söylentilere bakılırsa baya zor olacak.

    Bosslardan düşen itemlar daha kaliteli olma şansı var tabi birde mekan temizlerken 60 da sonra rare/champ pack keserseniz stacklanabilir mf buff Valorf of Nephelim ile boss daha fazla item düşürüyor.

    Mobların canı resisti ve vuruşları tamamen artıyor Infernoda.

    Craft her zaman güzel bir opsiyon olacak item düşmediği zaman. Ama dediğim gibi ilk 3 seviyeyi atlamanız lazım. 60 a kadar koşuştururken +xp modlu ve aynı zamanda diğer işe yarayan modlu itemlara öncelik vermek iyi olacaktır aynısını uygulayacağım.

    Gold verme davası wowdan gelen bildiğin gold sink. Goldun bir şekilde akması lazım.

    Sorun değil oyun hakkında konuşmayı seviyorum




  • @Sheldon-Cooper

    Beta'da sadace lvl13 e kadar ve Normal zorluk seviyesinde oynayabiliyorsun.

    İnferno / HeLL / Nightmare zorluk seviyeleri normali bitirince açılacaklar, dolayısıyla 15 mayıs sonrasını beklemek lazım.
  • Kademe kademe atliyoruz o zaman zorluk seviyelerini hmm


    `rare/champ pack keserseniz stacklanabilir mf buff Valorf of Nephelim`

    mf ve valorf nedir bilmiyorum ama oyun esnasinda ogreniriz galiba. ilk defa oynadik ve oyun cok fena sardi 15 mayis`i beklemek baya sabir isticek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

    Kademe kademe atliyoruz o zaman zorluk seviyelerini hmm


    `rare/champ pack keserseniz stacklanabilir mf buff Valorf of Nephelim`

    mf ve valorf nedir bilmiyorum ama oyun esnasinda ogreniriz galiba. ilk defa oynadik ve oyun cok fena sardi 15 mayis`i beklemek baya sabir isticek.


    mf diğer postlarda detaylı açıklandı şayet kısaca moblardan düşen itemların kalitesini arttıran bir etken.

    Valor of Nephelim ise mf bufflayan stacklanan sadece rare / champlerden alınan ve bosslardan birkaç tane daha fazla item düşmesini sağlayan bir buff.

    15 mayısta görüşmek üzre
  • Uyku tutmadı, monk spotlight videosundan bir ss ile CE kapağından telefonuma bir arkaplan yaptım. Ahanda:http://i.imgur.com/dYg2C.jpg

    Diablo 3 countdown uygulamasıyla pek iyi gitti. 3 hafta nasıl geçecek bilmiyorum.
  • Resim yükleme günü gibi oldu ama bunu da koymazsam olmazdı:)

     Monk Tartışma Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi layneth -- 26 Nisan 2012; 20:27:34 >
  • Bu karikatürü kim çizdiyse çok doğru bir noktaya parmak basmış.
    Açıkçası sırf bu olay yüzünden Monk'a fist weapondan başka bir silah yakıştıramaz oldum.
  • Daibo animasyonlarını da çoğu skille eklediler galiba. Çakma assasian gibi dolasacak yoksa ortada. Neyse bekleyelim görelim
  • Pvp icin talent hazirladim elestirir misiniz lutfen

    http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#bZgdTQ!bce!cYcZca
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

    Pvp icin talent hazirladim elestirir misiniz lutfen

    http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#bZgdTQ!bce!cYcZca

    Pvp de bu skillerin denegesi ile oynanmayacağını varsayarsak, öncelik ile buildi oluşturmak için level 60 olman gerek.

    Buildine gelirsek, bana göre özellikle pasif skill tercihlerin olmamış.

    Pacifism bence bi derece fakat öteki pasifler olmamış gibi.
    Aktif skillerinde ise direkt heal veren skill yok. Mantra var ama ne derece işe yara belli değil zor durumlarda.

    Senin buildi biraz değiştirdim göz atmanı tavsiye ederim.
    http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#UZgdTS!ZUX!cYaZca




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.