Şimdi Ara

Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
11
Favori
20.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Monster Laptop almayı düşünüyorsanız, neredeyse 2 yıldır Monster laptop kullanan birisi olarak hala devam etmekte olan Monster ile yaşadığım sorunları, Monster servisin ilgisizliği ve Monster'ın tüketici haklarınızı kullanmamanız için uygulayabileceği bazı olayları sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunu anlatırken ayrıca sahip olduğunuz bazı tüketici haklarından da bahsedeceğim. Bunlar sadece Monster için değil garanti kapsamında olan her türlü elektronik cihazınız için geçerli haklarınız olacaklar.


    ----------------------


    Özet:


    • Aldığım Monster laptopda hayalet ekran sorunu var diye garantiye gönderdim. Garantiden geldiğinde LCD ekran değişimi yapıldı fakat sorun daha da kötüleşmişti. Ayrıca temizliği yapıldı denmesine rağmen kirliydi. Tekrar garantiye gönderdim, sorun devam ediyor diye cihaz değişimi hakkımı kullandım. Cihaz değişimi sonrası değişen cihazın teknik özelliklerini ve parçalarının seri numaralarını istedim. Tekrar göndermeden önce parçaların seri numralarını değiştirdiklerinden emin olmak için not almıştım. Bilgileri eksik verdiler ve haberim olmadan bana ait olan ram (bellek)i değiştirdiler. Bu süreçte 10 iş günü dolduğu için yedek cihaz istedim. 3 ile 5 gün içerisinde göndeririz dediler fakat göndermediler. Monster'a konuyla ilgili sayısız mail ve kayıt oluşturdum. Aynı cevabı kopyala yapıştır yaptılar defalarca. 20 iş günü geçtiği için yapacağım işlemlere yönelik kendilerine uzlaşma teklifinde bulundum. Kimse geri dönmedi. Şikayetvar'a yazdım oradan döndüklerinde Monster yetkilisi garanti haklarım yokmuş gibi davranıp istediğimi yetkililere bildireceğini belirtti. Pazartesine (bugün) kadar dönülmesi gerekiyordu fakat geri dönüş yapan olmadı. İlgisizliklerini detaylı bir şekilde aşağıda açıklıyorum.


    -------------------------


    Uzun hali:

     

    • Öncelikle Son 2 ay içerisinde Monster laptopumun LCD'sinde hayalet ekran dediğimiz sorunun varlığını farkettim. Bu sorun kısaca açıklamak gerekirse ekranda görünen şeylerin hareket ettiklerinde arkalarında bir süre ekranda kalan iz bırakmaları demek oluyor. Bunu farkettikten sonra cihazımın garantisine yaklaşık 1 ay kaldığından dolayı servise gönderme kararı aldım. Tabii göndermeden önce kendim almış olduğum Sata diske bilgilerin çoğunu yedekleyip bunu laptoptan çıkardım. Fakat içerisine yine benim amazon.uk'den aldığım 8gb ram'i çıkarma gereği duymamıştım, Monster'a güvendiğimden dolayı.

     

    • Cihazımın tamirinin tamamlanması 14 iş gününü buldu. Tabii ben bu süre içerisinde 10. iş günü olduğunda Garanti Belgesi Yönetmeliğince verilen yedek cihaz talebi hakkımı Monster yetkili servisine hem telefon üzerinden hem de mail yoluyla ilettim. Şaşırtıcı bir şekilde bununla ilgili işlemler sürekli geciktirilmiş ve işleme alınmamıştı.
     
    Garanti Belgesi Yönetmeliği ile bahsettiğim konu için bu yönetmeliğin üçüncü maddesini inceleyebilirsiniz. Burada cihazın "azami tamir süresi 10 iş gününü geçmesi durumunda yedek cihaz talep edilebilir" ibresi geçtiğinden her türlü elektronik cihazın garanti servisi tamiri süresince bu hakka sahip olduğunuz her zaman aklınızda bulunsun. Bununla birlikte, Cumartesi günlerinin de hukukta iş günü sayıldığını unutmayın. Bu cihazınızın tamiri süresince gönderdiğiniz servis Cumartesi çalışmıyor olsa bile o günün iş gününden sayılmasını sağlar. Yani 10 iş gününü doldurması için cihazınızın sadece 2 hafta geçirmesi yeterli oluyor.

     

    • Gelelim cihazımın tamiri sonrasında bana geri gönderilmesine. Monster'i aradığımda servis raporuna göre batarya şiştiğinden dolayı değiştirildiğini ve LCD'deki hayalet ekrandan dolayı LCD değişimi yapıldığını belirttiler. Bununla beraber cihazımın tamamen temizlenmiş olduğunu da söylediler. Batarya'nın şişmiş olması 2 yıl boyunca kullanıyor olduğumdan dolayı oldukça doğal, bunu görüp de değiştirmelerine sevindim açıkçası. Ancak cihazımı teslim aldığımda ilk farkettiğim şey cihazın heryerinde talaşımsı toz parçalarının olmasıydı. Cihazı açtığımda da tabii ki ikinci farkettiğim şey hayalet ekran sorununun devam ediyor olması hatta daha da kötüleşmiş olmasıydı.

     

    • Resimde görmek biraz zor fakat yaklaştırırsanız sarı talaşımsı tozları görebilirsiniz. Bu cihazı ilk geldiği kutudan çıkardığım an çektiğim resim.
    Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun
    • Hemen tabii ki Monster servisini yeniden arayıp sorunla ilgili kayıt açtım ve bana geri dönüş yapılacağı söylendi. İşte sorunlar tam da bu anda belirmeye başladılar. Cihazı 6 Eylül'de teslim alsam da çıkışı 3 Eylül'de yapılmıştı. Bu konuda bilmeniz gereken önemli nokta cihazınız garanti servisinden çıkarılıp kargoya verildiği an garanti süresi işlemeye başlıyor.

     

    • Daha iyi açıklayabilmek için cihazımın normalde garanti süresi 2 Eylül'de bitmesi gerekiyordu. Ama ben 18 Ağustos'da kargoya verip 19 Ağustos'da servise kayıdı yapıldı. Yani Monster servise giriş yaptığında yanlış değilse hesabım 15 gün garantisi kalmıştı. Bana geri gönderilirken 3 gün garantisi daha gitti ve 12 gün garantisi kaldı. Elektronik cihazlarınızın garanti servislerinde geçirdiği süre garanti sürenize ekleniyor. Tabii ben sorunu gördüğüm gibi yeniden kargoya verdiğim için 4 Eylül'de servislerine girişi tekrardan yapıldı yani 11 gün garanti süresi hala devam ediyor. Bunu belirtmemin sebebi kendileri ile konuştuğum ileriki haftalarda birden fazla kez Monster müşteri hizmetleri cihazımın garanti süresi bitmiş olduğunu bana söylediler. Ancak servis süresinden bahsettiğimde bitmemiş olduğunun doğru olduğunu belirttiler.

     

    Monster'in almaya başladığı tutumlar bu tarihten itibaren daha net olmaya başladı. Öncelikle cihaz tekrardan arızalandığı için Garanti Belgesi Yönetmeliği size 3 yeni hak tanıyor. Üçüncü bölümündeki 9. maddeye göre cihazınızın yeniden arızalanması durumunda;

    1.     arıza bedelinin iadesinin yapılması,
    2.     cihazın iade yapıp tüm bedelinin iadesinin yapılması ve,
    3.     cihazın aynı özelliklere sahip veya en yakın üstü özelliklere sahip yeni bir sorunsuz misliyle (yani yeni bir cihaz ile) değiştirilmesi haklarından birine sahip oluyorsunuz.

     

    • Tabii ki ben 3. seçeneği talep ettim. Monster bu talebimi işleme aldıktan sonra yeni cihaz ile değiştirildiğini söylediler. Fakat ben yeni cihaz olduğunu onaylayabilmek için yeni cihazdaki tüm parçaların özelliklerini, model isim ve numaralarını, ve de en önemlisi seri numalarını kendilerinden istedim. Bunu istememin sebebi önceki cihazımın seri numaralarını not etmiş olmamdı. Yeni parça diye eski parçaları yeniden takmalarını önleme amaçlı kendimce böyle bir önlem aldım.

     

    • Bu talebimin ardından 3 gün geri dönüş almadım. Mail yoluyla ile de ardı ardına konuya ilişkin Monster yetkili servisine kayıtlar açtım. Hatta maillerin ekran görüntüsünü de sizinle paylaşayim. Bu noktada sabrımın yavaşça tükendiğini de uslübumdan biraz görebiliyorsunuz.
    Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun
    • En sonunda Monster şöyle bir mail gönderdi.
    Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun


    • Teknik açıdan yeterli bilginiz yok ise buradaki sorunu hemen farkedemeyebilirsiniz. Öncelikle Monster yetkili servisinin sadece yeni cihazdaki 4 parçanın seri numaraları benimle paylaşıldığı gibi model numarası ve teknik özelliklerine dönük hiçbir bilgi yoktu. Ama bu mail ile birlikte gözüme çarpan bir şey oldu. Ramlerin yani belleklerin bir tanesi bana ait olmasına rağmen her ikisi de onayım alınmadan kendilerine ait bir parça gibi değiştirilmişti. Bu yüzden tekrardan kayıt açtım (sanırım 17. kayıdım oluyor)

     

    • Aradan 10 iş günü geçtiği gibi yeniden garanti yönetmeliği kapsamında yedek cihaz gönderilmesi hakkımı yazılı ve telefon üzerinden Monster'a belirttim. Tabii bu talebim tekrar geciştirilmeye çalışılarak ancak 3 iş günü sonra yanıt alabildim. Verdikleri yanıt ise 3 ile 5 iş günü içerisinde size kargo ile döküman gönderileceği ve bunu imzalayıp bize göndermeniz gerektiğiydi. Aradan bu süre geçti hatta 20. iş günü oldu. Tabii bu noktadan sonra 20. iş gününü doldurması sebebiyle Garanti Belgesi Yönetmeliğince bana yeniden 3 haktan birisi tanınmış oldu.


    • Ben de kendilerine uzunca hukuki dille yazmaya çalışarak şöyle bir mail attım.
    Monster Laptop Almadan Önce Mutlaka Okuyun
    • Türkçe'de bazı yerlerde tuhaf gelen yerler olabilir fazla Türkçe kullanmadığım için biraz körelebiliyor zaman zaman onu affedin. Ayrıca zamanı yanlış hesapladığım için aslında 20. iş günü 24 değil neyseki tam denk geldiğinden o dilekçemi bozmadı.


    • Herneyse gördüğünüz gibi Monster tüketici haklarımı ihlal etmekle yetinmediği gibi iletişim kurmayı da bir noktadan sonra bıraktı. Zaten şikayetvar a girerseniz oraya da ilettim bu şikayetimi ve bir sürü buna benzer şikayetler gördüm. Bu şikayetlere de yorum olarak şikayette bulunanların yapabilecekleri işlemleri ve sahip olduğu hakları yazmaya çalışacağım. İlginç bir şekilde Şikayetvar'dan aynı gün dönüş yaptılar. Ama asıl skandal olaylardan birisi de tam burda oldu.


    • Geri dönen Monster yetkilisi işlemlerin umduğum gibi gitmeyeceğine yönelik beni yönlendirmeye çalıştı. Ayrıca Monster'in kendi sunduğu garanti haklarından bahsederek benim mailde belirttiğim haklar geçersizmiş gibi bir izlenim çıkarmaya çalıştı. En saçma olay ise Monster'ın ilk 6 ay içerisinde ürünlerin bozulması durumunda "kendi insiyatifleri" ile ürünü tamir ettiklerini söyledi.


    Tüketici Haklarınıza göre satın almış aldığınız ürün ilk 6 ay içerisinde bozulursa bu ürün satın aldığınız tarihte de ayıplıydı olarak sayılır. Sonucunda ise size öncesinde bahsettiğim 3 hak tanınmış olur. Yani bu Monster'in sağladığı özel bir hak filan değil tamamen yalan söyledi bu yetkili. Diğer bir değişle aslında haklarınız çok daha geniş çünkü ürünü iade edebilir tam paranızı iade alabilirsiniz (hatta fazlasını bile alabilirsiniz "en yüksek ticari avans faizi ile" ibresini eklerseniz)


    • Bahsettiğim görüşmeyi konuşma başında "görüşmemizin kayıt altına alındığını bilginize sunmak isterim" dediğimden dolayı kayıt ettim ve gerekirse sizlerle de paylaşabilirim. Henüz Monster ile işlemlerim geri dönmeseler bile devam ettiğinden dolayı herşeyi paylaşmıyorum fakat zaman içerisinde muhtemelen paylaşacam.


    • Yani Monster laptop almadan önce mutlaka bunları aklınızda bulundurun. Ben almayın şeklinde bir anlam çıkartmaya çalışmıyorum (yasal sebeplerden dolayı) ama bunlarla uğraşma riskini alacağınız gibi bu tür sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz oldukça yüksek.


    Bu arada firmalar ile sorun yaşadığınızda eğer itibarını korumaya çalışan bir firma ise Şikayetvar'a yazdığınızda size aynı gün içinde dönüp müşteri hizmetlerinden daha hızlı yanıt veriyorlar.


    İlgili işlemler devam ettikçe sizleri de konu ile ilgili güncellemeye çalışacağım. Buna Tüketici Hakem Heyeti ile işlemleri başlattıktan sonra yargı kararı da dahil.


    ----------------------

    Eğer başından sonuna kadar okuduysanız sizdem ricam bu konuyu öne çıkararak daha fazla kişinin görmesini sağlamanız. Farklı platformlarda da konunun kaynağını burası olarak göstererek paylaşabilirsiniz. Bu hem başka Monster laptop almak isteyenlere yardımcı olacaktır hem de bu gibi şirketlerin tüketicileri yani bizleri yok yerine koymasını azaltacaktır.

    ----------------------


    Bununla birlikte eğer tüketici hakları konusunda bir sorununuz var ise yorumlarda cevaplayıp yardımcı olmaya çalışacağım. Bu sadece Monster için değil her türlü elektronik cihaz ile ilgili garanti sorunu yaşıyorsanız olabilir.

    ------------------------

    6.10.2021 Güncelleme

    • Bugün teknik yönetim biriminden bir yetkili arayıp konuyla ilgili benimle görüşmek istedi. Görüşmenin detaylarını konuşmayı kayıt etmemi kabul etmediğinden dolayı sizinle paylaşamıyorum. Fakat sorunun hızlıca çözülüp cihazın bana gönderimini yaptıracağını ve paylaşamayacağım detay olan bir konuda hizmet verileceği garantisini hem sözlü hem de mail yoluyla vereceğini belirterek anlaşmaya vardık.
    Güncelleme2: Sözlü olarak yaptığımız anlaşmamızın kayıda alınmasını kabul etmediğinden dolayı bende de bulunması için şahsıma mail ile yazılı olarak göndermesini istemiştim. Fakat gönderilen mailde anlaşmamızın içerisindeki (detayını sizlerle paylaşamadığım) sağlanacak hizmetin içeriği yazmıyordu ve bu nedenle Monster bunun kapsamını değiştirme hakkını saklı tutuyordu. Yeniden mail atıp bu hizmetin detaylı ifade edilmesini kendisinden istedim. Yanıt gelmesi durumunda sizle yasal sebeplerden dolayı üstü kapalı olsa da paylaşacağım.


    Güncelleme3: Yetkili kişi yeniden dönüş yaparak görüşmemizde anlaştığımız durumu detaylı bir şekilde bana mail yoluyla aktardı.


    • Bu süreç içerisinde Şikayetvar'a, Monster Servis'ine ve de bazı arkadaşların tavsiye etmesi üzerinde Monster Bilgisayar CEO'su İlhan Yılmaz'a LinkedIn üzerinden konuyu taşıdım. Eğer paylaşabileceğim önemli bir gelişme olursa sizle yine paylaşacağım. Bununla birlikte Tüketici Hakkı ihlali konusunda herhangi bir uzlaşmaya gidilmediğinden dolayı, Tüketici Hakları ihlali olarak ayıplı hizmet sayılan yedek cihaz gönderme talebimin yerine getirilmedği gerekçesiyle elimdeki belgelerle manevi tazminatta bulunmaya devam edeceğimi sizlere haber vermek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trustright -- 6 Ekim 2021; 20:43:17 >







  • 2 yildir bende kullaniyordum bunlarin sözde ömür boyu bakim muhabbeti var her sene götürüyorum bakim yapsinlar diye ilk sene bakmadim icine ama 2 ci sene icini acam ne yapmislar diye afedersiniz sicmadiklari kalmis sozde bakim diye neler yapmislar anlatamam o derece en kotusu ne oldu format atin dedim atmislar tertemiz zannettim birde ne gorem antivirüs u bir kurdum miner programi kurmuslar yemin ederim daha yeni aldigim laptopa zaril zaril bagiriyordu laptop merak ettim ne var diye megersem ne yokki birdaha tobeler olsun

    Geçenlerde yolum kadıköye düştü vaktim vardı ve vakit geçsin diye yolu uzattım geziyorum yazıcıoğlundan yukarı doğru telekom tarafına giderken cemil ozalit var hemen yanında monster diye tabela önünde kalabalık var rahat 40-45 kişi içerisi de bir 10 kişi kadar herhalde bu paralı youtubergamer tayfasından biri geldi bunlarda hayran kitlesi dedim içimden. İki eleman bekliyordu hayırdır kardeşler kalabalığın mevzusu nedir diye sordum laptop serviste sıra gelmesini bekliyoruz. Meğerse o kalabalık monster mağdurlarıymış zaten o manzarayı gören monster laptop filan almaz

    Bunu sadece monster için değil, tüm laptoplar için söyleyeceğim:

    Zorunluluk yoksa, güç için laptop almayın derim. Çok basit sebepleri var:

    1) laptop doğası gereği all in one bir alet. İçindeki bir parça arızalansa komplesinden oluyorsunuz. Tüm deneyimi olumsuz etkiliyor ve tüm aletten oluyorsunuz. Garantiye yolluyorsun vs...

    Elektronik üretim sürecinde kalite çok düşük gençler. Allah'tan grup halinde üretim söz konusu ve bir grupta hata varsa fark ediyorlar. Buna rağmen hata oranı binde 8 civarında. Üstelik her ürün için ayrı ayrı. Yani, monitörünüzün arızalı çıkma ihtimali de binde sekiz. Raminizin arızalı çıkma ihtimali de binde sekiz.

    Şimdi bütün binde sekizleri topla bakalım. Sıkıntılı bir laptopa sahip olma ihtimalin neymiş gör. Bu sıkıntıların bir kısmı anında, bir kısmı zamanla ortaya çıkacak bu arada. Onu da hatırlatalım.

    2) Isı problemi ve ısı problemini çözememek. Bu da ciddi bir sorundur. Etkisini kısmen uzun vadede görürsünüz.

    3) Maliyet minimizasyonu amaçlı yapılmış işler. En büyük belanız bu. Tasarımsal çok fazla engelin olduğu bir ortamda (laptopun şekli, kalınlığı, ağırlığı vs.) bir de maliyet minimizasyonu çalışması yapılıyor. Çok doğal. Elindeki laptopun türevlerinden dünyada 2 milyon tane var. Adam 3 dolar maliyeti kıssa, 6 milyon dolar kaldırıyor.

    Hal bu iken, taşınabilir güce ihtiyacı olmayan kimseye baba laptop tavsiye etmem. Gidin kendinize iş görecek ekran kartı zayıf, vasat laptop alın. Risk çok düşük bu aletlerde. Öncelikle vasat malda adamın risk alma ihtimali az. Bir sorun yüzbinlerce olumsuz geri dönüş ile sonuçlanıyor. Kâr marjı düşük. Bir de üstüne değişim ile uğraşırsa kâr falan kalmıyor. Dolayısıyla vasat makinelerde hiç risk alınmadığını göreceksiniz. Kendini kanıtlamış tasarımlar. Kendini kanıtlamış parça kullanımı. Sonuçta da kullanıcının başını ağrıtma ihtimali zayıf oluyor.

    Ekran kartı baba olan, baba işlemcili laptopların çok büyük kısmını, o laptopun taşınabilir olmasına ihtiyacı olmayan insanlar kullanıyor. Bu gereksiz abi. Gereksiz bir para harcıyorsunuz. Gereksiz bir risk alıyorsunuz.
    -------
    Aranızda bir pc'de güce en çok ihtiyaç duyan insanlardan biri benim. Desktop kullanıyorum ve taşınabilirlik için vasat laptop veya tablet kullanıyorum. Çünkü taşınabilir güce İhtiyacım yok.

    Toplamda iki ürün kullanmış oluyorum. Ama toplamda hem daha güçlü, hem çok daha dertsiz, hem de daha ucuz oluyor.
    -------
    Bu bir laptop kötülemesi değildir. İhtiyaçlarınızı çok iyi belirlemeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Sadece bunu anlatıyorum. İhtiyaçlarınız sizi taşınabilir güce mahkum etmiyorsa ve orta gelir batağına saplanmış bir yurdum insanı iseniz, cebinizdeki her bir kuruş sizin için önemli olduğu için, baba laptoplardan genel olarak uzak durun derim. Taşınabilir güce ihtiyacınız varsa, yapacak bir şey yok. Tabii ki baba laptop alacaksınız.

    Veya paranız çoktur. Tek aletle iş görmek iyi tabi. Riskini alır, riski bile bile malı alırsın. Gene lafım yok.
    -------
    Bir Dell workstation ile, biri ABD'de, biri İtalya'da iki kuzenimin mimarlıktan mezun etmiş adamım ben. Biri işe girdi, bu laptopu kardeşine verdi. Kardeş de aynı laptopla okudu. Mezun oldu. Dönemin en baba laptopu. 10 yıl hizmet etti. Hala da etmeye devam ediyor. Çift ekran kartlı, ikinci HDD yuvası soketli ve sim kart takar gibi alete sürebiliyorsun cart curt. Hayatta kalması için ne taklalar attım bir de bana sorun. Yani, ömrünüzde görmediğiniz kalitede laptoplarla da uğraştım ben. Bilerek konuşuyorum. Bir laptop kötülemesi asla yapmıyorum. Tek dediğim, ihtiyaçlarınızı çok doğru tespit etmeniz gerektiğidir.

    Hele ki ülke ekonomisi hızla boka sararken ve çok daha kötü günlerin bizi beklediği aşikar iken. Belki 7 yıl, 8 yıl alamayacaksın. O yüzden çok çok daha dikkatli olmalısın güzel kardeşim.

    -------

    Monster'a gelince: hiç şaşırmadım ne yalan söyleyeyim. babalar niye reklam yapmıyor? Gerek yok çünkü. şöyle düşünün: özel üniversiteler kampanya yapıyor, her yere reklam veriyor. Niye? Dandik abi çünkü. Sen Bilkent'in reklam yaptığını gördün mü?

    Kolejler, her yere reklam basıyor. Sen TED Ankara'nın reklam yaptığını gördün mü? Yapmaz abi. Kintenjan hep doludur. Sen uğraşırsın çocuk orada okusun diye. O senin çocuğun orada okusun diye uğraşmaz.

    Bu kadar yıl geçti. Monster'ın ciddi bir marka bilinirliği var. Hala bu kadar reklama ihtiyaç duyuyorsa vardır bir dandiklik yani.

    Allah size kolaylık versin. Ben olsam üçüncüden sonra uğraşmaz, tüketici hakem heyetine verirdim aga. Orada çözemedim diyelim, mahkemeye de götürürdüm. Onunla mı uğraşacağım? O benim peşimden koşsun. Ben niye koşuyorum müşteri olarak.

    Yaşadığınız durumu her yerde de anlatın.

    Cevaplamayı unutmuşum, miner programını kurduklarını kanıtlayabilirseniz ve bir avukata da danışırsanız laptopunuzun değerine de bağlı olarak iyi bir miktarda tazminat davasında bulunabilirsiniz.


    Buna benzer bir olay yaşanmıştı geçmişte karalama amaçlı söylemiyorum fakat yanılmıyorsam Vatan servisinde yaşanmıştı. Başta twitterden olayla ilgili paylaşımlar olmuştu fakat sonradan sanıyorum ki dava devam ettiğinden sorun oluşturabileceği için miner kurulduğunu anlayan kişi bunları gizliye aldı.

    bu tür firmalardan uzak durun


    ucuz kalitesiz malı ekran kartı ve ramle millete kaktırıyorlar


    20-25 yıldır düzgün kasa üretemeyen firmadan ne bekliyorsunuz (20-25 yılda 1 tane düzgün kasası yok)


    bunların 2021 de ürettiği dizüstünü tasarımını 20 yıl önce kullanıyordum


    monster = vizyonsuz, kalitesiz bozulan canavar

    Kasalarını aslında kendileri üretmiyorlar, hatta parçalarının çoğunu hazır markasız laptop olarak Çin'den alıyorlar. Örneğin Abra bilgisayarlarının gerçek model adı Clevo. Bu marka ile ararsanız da bulabilirsiniz. Sadece kendileri bunları alıp kendi markalarını bastıyorlar yani aslında üretilen parçaların neredeyse hiçbiri kendilerine ait değil.


    Hatta şöyle de paylaşiyim bazı laptop modellerinin Monster laptoplarının birebir aynısı olduğunu farkedersiniz zaten çünkü bunları toplu alıp marka basımı yaptırıyorlar.


    clevo computer | ıntegrator of configurable computer systems
    Laptops | Configurator
    https://clevo-computer.com/en/laptops-configurator/?p=1

    Şu da orijinal siteleri


    https://www.clevo.com.tw/index-en.asp

  • 2 yildir bende kullaniyordum bunlarin sözde ömür boyu bakim muhabbeti var her sene götürüyorum bakim yapsinlar diye ilk sene bakmadim icine ama 2 ci sene icini acam ne yapmislar diye afedersiniz sicmadiklari kalmis sozde bakim diye neler yapmislar anlatamam o derece en kotusu ne oldu format atin dedim atmislar tertemiz zannettim birde ne gorem antivirüs u bir kurdum miner programi kurmuslar yemin ederim daha yeni aldigim laptopa zaril zaril bagiriyordu laptop merak ettim ne var diye megersem ne yokki birdaha tobeler olsun
  • Monster ekran konusunda rezalet malzeme kullanıyor. Mr. Ölü Piksel diye lakaplarının olmasına şaşmamalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clusive -- 6 Ekim 2021; 1:40:39 >
  • Trde hepsi böyle maalesef kolay gelsin direk thhye bütün detaylarıyla yazın kazanırsınız.

  • Kardeş bu kadar yazıcağına benim gibi kutusuna koy geri ver.

  • Huawei matebooklar MSI laptoplar ve Lenovo Legion disinda alinabilir uygun fiyatli laptop yok bence varda fiyatlari cok ucuk monster evet fiyatlar uygun ama ondada ic donanim ve malzeme kalitesi fan kalitesi sogutma rezalet
  • GenqhisKhaan89 kullanıcısına yanıt

    +1 Lenovo aldım giriş seviyesi oyuncu notebook'u ve gayet ilgililer bir kaç sorun yaşadım uzaktan direk müdahale ettiler.

  • yıllardır acer kullanıyorum memnunum. performans olarak diğer markalardan bi tık zayıf. aynı segmente sahip asus ve acer karşılaştırdığın zaman asus 50 fps alıyorsa acer 45 fps alıyor. bu sorun harici memnunum.

  • Hakkınızı savunduğunuz ve insanlara bunları öğrettiğiniz için sizi gönülden tebrik ediyorum. Helal olsun, herkes sizin gibi bilinçli tüketici olsa bugün yaşadığımız problemlerin neredeyse hiçbirini yaşamazdık.

  • Ben de Monster ile ilgili birçok problem yaşadım, arkadaşım da yaşadı. Ben yine birkaç sene önce satın almıştım, arkadaşım daha yeni 15 bin liranın üzerinde para verdi. Bu kadar para verip bir de bir sürü problemle karşılaşmak insanı gerçekten bezdiriyor.

  • Ceosuna konuyu LinkedIn uzerinden iletirseniz cozum cikabilir. Bende yesil kasa olani var bir onceki seri simdilik sikintim yok 3. Senesinde
  • Ben de iade ettim direk, cpu isinmasi yaşıyordum 7 kez servise verdim bisey yok dediler israr edince anakart arizasi var diye iade ettiler
  • wRei kullanıcısına yanıt

    lenovonun Legion, Yoga, Ideapad, IdeaCentre, Tab ve Lenovo V Serisi servisi olan bdh bilişim şu ana kadar gördüğüm en rezil ve dolandırıcı firma.

  • Geçmiş senelerde focus olarak marka bağımsız servis ile + özel konfeksiyonda etiket basıp yine monster olarak kalsalardı çok daha iyilerdi şimdi şu fb de hediye karşılığı yaptırdıkları canavar tasarımından sonra oyuna filan kaydılar berbat ettiler canım firmayı bazen herşey para değil eskiden daha iyi anardık şimdi hiç sevmiyorum fl91 kasa çok güzeldi misal
  • bu tür firmalardan uzak durun


    ucuz kalitesiz malı ekran kartı ve ramle millete kaktırıyorlar


    20-25 yıldır düzgün kasa üretemeyen firmadan ne bekliyorsunuz (20-25 yılda 1 tane düzgün kasası yok)


    bunların 2021 de ürettiği dizüstünü tasarımını 20 yıl önce kullanıyordum


    monster = vizyonsuz, kalitesiz bozulan canavar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 5 Ekim 2021; 0:42:54 >
  • Hocam hayalet ekran gibi sorunları garanti bitmesine 20 gün kala mı fark ettiniz? Adamlar bataryaya kadar değiştirmiş ramlerin ve ssd seri numaralarına kadar paylaşmış ekranı değiştirmiş ama hayalet ekran sorunu devam mı ediyor? Konu çok karışık olmuş ama ekranda 2 tane toz veya talaş olsa ne olur bunu bile yazmışsınız hayalet ekranın resmi var mıdır?

  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt

    isterse 1 gün kalsın

  • bjkyener kullanıcısına yanıt

    Hocam sen gene kinini kusta konuda bi tutarsızlık var.

  • Geçmiş olsun hocam teknoloji şans işi sanırım. 2 kez monster aldım 2007 de aldığım laptopu 2013 e kadar parçalanana kader kullandım 2019 da tekrar monster aldım 1 aya yakın oldu cihazda harddisk dock usb 3.0 dan görme sorunu vardı servis tamir etti verdi olmadı sıfırını verdi yine olmadı bu sefer dock ve harddiskimi alıp showrooma gittim Kadıköyde deneme usulüyle sorunsuz bir model beğendim aldım onu 2 sene kullandım çok sağlam para kazandım garantisi bitti sorun çıkarmadı bakıma götürdüm pasaklı şekilde bilgisayarı dışını bile tertemiz yapmışlar firmanın çözüm odaklı olduğunu düşünüyorum problem yaşamadım hiç
  • Monster pişmanlıktır sakın ha sakın almayın ben aldım 14 gün sonra geri iade ettim kurtuldum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.