Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
41.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar makineyi formatladım aygıt yöneticisinde PCI aygıtı ? görünüyo onun için hangi driveri yüklemem lazım model ms-1757
  • desper.ibanez D kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi geceler arkadaşlar,

    02.04.2014 tarihinde 16GC3 modelini satın aldım.Herşeyiyle çok beğendim.Gerek oyun olsun gerek ekranı gerekse performansıyla benim isteklerimi karşıladı.İşletim sistemi olarak Win 8.1 kullanıyorum gayet stabil şekilde çalışıyor fakat son 1 aydır oyunlarda ekstra fanı açık olmasına rağmen aşırı derecede ısınmaya başladı.Örnek bir oyun söylersem league of legends.Alt kapağını açtım tozunu temizledim aslında temizlenecek tozda yoktu ben yinede temizledim ve alt kapağını takmadım fakat ısınma halen devam ediyor.Kullanan arkadaşlarda da aynı sorun var mı yoksa soğutucu almak şart mı ?
  • SP4RCO kullanıcısına yanıt
    Dostum ciddi değilsin umarım? Yaz aylarında bilgisayar ısınacak elbette. Hele notebook kullanıyorsan ısınmamasını beklemek; fırının ısınmadan yemek pişirmesini beklemek gibi bir şey olur. Yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte gün boyu Watch Dogs oynadım ve işlemci sıcaklığı en fazla 92 dereceyi gördü. Bu değer turbo fan kapalıyken aldığım bir değer, ayrıca arkada uygulamalar açıktı ve bilgisayar birkaç gündür açık duruyordu. League of Legends gibi düşük sistem gereksinimi duyan bir oyunda çok fazla ısınma yapacağını sanmıyorum, ama yine de bilgisayar kucağında oynamanı tavsiye etmem. Soğutucu almak istiyorsan önceki mesajlarda model önerileri var bir göz gezdir derim.
  • Evet düşük sistem gereksinimli league of legends oynarken ekstra fan açıkken bile çok ısınıyor.Dizimin üstünde değil masanın üstünde etrafı açık bir şekilde kullanıyorum fakat çok ısınıyor.Ben havanın sıcak olmasına veriyorum.Watch dogs yüklü de watch dogsu çok ısındığı için oynamak istemiyorum açıkcası.
  • SP4RCO kullanıcısına yanıt
    CPUID HWMonitor ile CPU sıcaklığını takip etmeni öneririm dostum. Şu an denedim LOL'de arkada skype, firefox, aimp3 vb ufak tefek programlar açıkken +150fps alıyorum 1080p ve en yüksek ayarlarda işlemci sıcaklığı da 80-70 arası gidip geliyor işlemci kullanımı da %30-40 civarında üstelik turbo fan kapalıyken alıyorum bu değerleri. Bu arada harici fan kullanmıyorum sadece zemine yapışık durmuyor hava boşluğu var altında. Bu değerler bence yazın bir notebook için gayet normal. Ama daha serin olmasını istiyorsanız önceki mesajlarda belirtildiği gibi Thermaltake veya Cooler Master bir soğutucu almanızı tavsiye ederim.
  • İlginizden dolayı teşekkür ederim.İşletim sistemi olarak ne kullanıyorsunuz ?
  • SP4RCO kullanıcısına yanıt
    8.1 kullanıyorum dostum ama stabil değil. Bu arada ssd kullanırsan veya raid sistemi kurarsan daha yüksek performans elde edebilirsin. Benimki 1757 gerçi ama bildiğim kadarıyla iki model arasında sadece boyut farkı vardı.
  • SSD ve soğutucu yok.Benimkinde de 8.1 var.Altında boşluk sağlayan hiçbir aparat yok.Sadece alt kapak açık.Bugün hava esiyor açıkcası o kadar sıcak olmadı.
  • SP4RCO kullanıcısına yanıt
    Banada öyle geldi sanırım havaların sıcak olmasından dolayı. Aslında iyi tarafi oyundan çıkınca hizlica kendini doğurup normal seviyeye getiriyor olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler bu GTX 765M'in son iki güncellemesinden hiç mennun kalmadım. Hangi sürümü kullansak?
  • Arkadaşlar bende de MONSTER® Q47MS-16GC3 modeli var

    ben SSD almak istiyorum Kingston 240 GB, acaba SATA 3.0 ı destekliyor mu bizim aletler, tam performans alır mıyım ?


    T.kürler
  • vay be bizim cihazlar eskimiş yenileri çıkmış bile:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba dostlar, MS-1757 modelini kullanıyorum ve elimde 2 adet Kingston SMS200S3-120GB mSata SSD disk var bunlarla bir Raid 0 sistemi kurmak istiyorum ancak daha önce böyle bir işe girişmediğimden ne bios ile ilgili ne de başka bir şeyle ilgili hiçbir bilgim yok. Bu işi önceden yapmış olan deneyimli bir arkadaş varsa biraz bana yardımcı olabilir mi acaba? Veya bildiğiniz bir rehber falan varsa link atabilir misiniz? Şu bayram tatilinde bu işi aradan çıkarmam gerekiyor.

    UEFi kullanılması falan gerekiyormuş galiba, bir de kurulumdan sonra Matrix Storage falan yüklmem mi lazım? Bir de şu resimdeki stripe size'ı bu hdd ile en iyi performansı kaçla alırım 128 yapsam kurtarır herhalde?

    HWS ve tcdd4242 hocam siz bu model üzerine epey deneyimlisiniz bir bilginiz varsa benimle paylaşabilir misiniz?




  • Arkadaşlar makinenizde hangi Windows'u kullanıyorsunuz? Ben neredeyse 10 aydır lisanslı Windows 7 Home Premium kullanıyorum. Bu ara format atacağım yine 7 mi kursam yoksa 8.1 mi kursam onu düşünüyorum. Siz ne tavsiye edersiniz? Hangisi daha stabil?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Arkadaşlar makinenizde hangi Windows'u kullanıyorsunuz? Ben neredeyse 10 aydır lisanslı Windows 7 Home Premium kullanıyorum. Bu ara format atacağım yine 7 mi kursam yoksa 8.1 mi kursam onu düşünüyorum. Siz ne tavsiye edersiniz? Hangisi daha stabil?

    7200rpm HDD var cihazda, Windows 8 veya 8.1 akıcı çalışıyor ancak SSD kullanırsanız tam verim alırsınız. Genel olarak Win8 mekanik HDD'lerde biraz yavaş işliyor gibi ama çok takıntılı değilim diyorsanız ve görsel olarak hoşunuza gidiyorsa yükleyin derim.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Her ikiside ayni performansi veriyor ssd olmadıkça farkını anlamak imkansız. Bu aralar oyun oynamıyorum windows 10 preview kurdum hdd de kurulu olmasina rağmen diğerlerine oranla performans net bi şekilde üstün. Tek sıkıntısı nvidia driveri tam olarak işlemiyor doğal olarak oyun, çizim, render gibi uygulamalarda w10p bi ise yaramaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bayramda 2 adet Kingston 120GBNow SMS200S3/120G kullanarak SSD 0raid sistemi kurdum ve bilgisayar hızdan uçtu uçacak. Oyunlarda çok yüksek bir fps artışı elde edemedim ama Windows 8'in açılma hızı birkaç saniyeye düştü. Yakın zamanda bir 8 GB ram takviyesi daha yapmayı planlıyorum sonra artık bir 4-5 sene kullanırım bu "Canavarı" diye umuyorum.




  • Helal hocam. Hayırlı olsun, darısı başıma. Makinemiz çok iyi maaşallah. Isınma namına hiç bişey yok. Ama belleğe 8 GB yerine 16 GB takviye yap ki anakartın desteklediği maksimum bellek seviyesine ulaş. Böylece birkaç yıl sonra tekrar bellek yükseltmek zorunda kalmazsın.

    SSD yi kaça aldın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 20 Kasım 2014; 15:20:49 >
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Birini 6 ay önce 270 liraya diğerini de bayramdan birkaç gün önce 255 liraya aldım. Maksimum anakart desteği 16 GB diye biliyorum ama yanılıyor muyum, en fazla ne kadar ram kullanabiliriz bu cihazda? Aslında 16 GB'dan fazlası biraz gereksiz geliyor gözüme ama...
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.