Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
41.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar ,
    Elimde 7-8 aylık monster MS-1757 cihazı var. Bilgisayarı başlatırken monster logosundan sonra windows gelene kadar ekran beyaz ekranda pır pır ediyor. yaklasık 6-7 saniye sürüyür.
    pır pır dediğim =ekran beyaz ve yukarıdan asagı , saga sola cizgilerle hızlı hızlı gidip geliyor.

    Ve arkadaslar bunu pilde açarken yapıyor. Sarjdayken açtıgımda sorun yok. Batarya arızalımıdır yoksa rastlantımı ? Batarya sorunundan boyle hata verir mi ? Yada ekran paneli ben gidiyorum mu diyor ?
  • gozturk52 G kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin gidip gelme panelin bağlantı kablosuyla ilgili gibi ama sadece pildeyken ve açılış sırasında yapması garip... Ekranı en sonuna kadar yavaş yavaş kapatıp aç bilgisayar açıkken eğer gidip gelme olmuyorsa panelden değildir bence. Fast Boot gibi bir seçenek varsa biosta hatırlamıyorum ama olacaktı galiba seçmeyi dene belki sorununu çözer.
  • dediğini yaptıgımda herhangi bi gidip gelme yok. daha oncede 1-2 kere sadece mozilladan ana sayfaya geçişte yaşamıştım. Şimdi ise her pilde açtıgımda yaşıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozturk52

    dediğini yaptıgımda herhangi bi gidip gelme yok. daha oncede 1-2 kere sadece mozilladan ana sayfaya geçişte yaşamıştım. Şimdi ise her pilde açtıgımda yaşıyorum.


    Muhtemelen panelin anakart bağlantısında veya kablolarda bir sorun var İstanbul'da yaşıyorsanız elden verin servise ama kargoya falan bulaşacaksanız bir hafta bilgisayarsız kalırım diyorsanız yollayın servise içiniz rahat etsin derim ben.
  • Bilgisayarı satın almadan önce Monster'larda custom yani teknik özellik özelleştirme farkı vardır hocam. Ben sipariş etmeden o sayfaya baktığımda ekran kartı ve monitor hariç her parça yükseltilebiliyordu. Bellek miktarı da 24 GB'da çıkarılabiliyordu. Buna dayanarak söyledim. Ama yine de servisi arayıp bir sorup teyit etmek daha doğru olur. Belki sizin dediğiniz gibi maksimum 16 GB'dır ya da 24 GB'a değil, (üzerindeki 8 GB'lık belleği de 16 GB ile değiştirmek şartıyla) 32 GB'a dahi çıkarilabiliyordur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Bilgisayarı satın almadan önce Monster'larda custom yani teknik özellik özelleştirme farkı vardır hocam. Ben sipariş etmeden o sayfaya baktığımda ekran kartı ve monitor hariç her parça yükseltilebiliyordu. Bellek miktarı da 24 GB'da çıkarılabiliyordu. Buna dayanarak söyledim. Ama yine de servisi arayıp bir sorup teyit etmek daha doğru olur. Belki sizin dediğiniz gibi maksimum 16 GB'dır ya da 24 GB'a değil, (üzerindeki 8 GB'lık belleği de 16 GB ile değiştirmek şartıyla) 32 GB'a dahi çıkarilabiliyordur...

    Şimdi baktım MSI'ın orijinal modelinde 16 GB Max Memory olarak verilmiş. Bunda da farklı olacağını sanmam.

    Main Memory
    DDR IIIL 1600 MHz x 2 SO-DIMM slot max 16GB (1600 MHz for Quad Core only)
  • Doğrudur da neden özellik yükseltme sayfasında 24 GB seçeneği vardı ki acaba?
  • Bu laptopun kauçuk ayaklarından arıyorum servisi bizde yok dedi elinde bulunan varsa pm ile iletişime geçebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Bende Monster logosunu söküp MSI ve Gaming Series ejderha logolarını takmak istiyorum hocam. Orijinalindeki gibi. İnternette hep yabanci pazarlama sitelerinde mevcut. Türkiye'de nerede bulabilirim?

    Ayrıca bilgisayara sanal Windows 8.1 kurdum. 7 ile aynı anda karşılaştırdığımda ekrandaki nesne ve yazıların netliği 8.1'de bariz daha net geliyor bana. Böyle bişey mümkün mü, yoksa gözümde bi yanılgı mı oluşuyor sence?..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

    Bende Monster logosunu söküp MSI ve Gaming Series ejderha logolarını takmak istiyorum hocam. Orijinalindeki gibi. İnternette hep yabanci pazarlama sitelerinde mevcut. Türkiye'de nerede bulabilirim?

    Ayrıca bilgisayara sanal Windows 8.1 kurdum. 7 ile aynı anda karşılaştırdığımda ekrandaki nesne ve yazıların netliği 8.1'de bariz daha net geliyor bana. Böyle bişey mümkün mü, yoksa gözümde bi yanılgı mı oluşuyor sence?..

    Türkiye de malesef bu tur ürünler bulunmuyor ebay gibi sitelerde 1 2 dolara satiliyor.

    Windows 8.1 de ölçeklendirme büyük olduğu için gözünüze daha net gelmesi normaldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q47MS-16GC3 Modeli bendeki Win7 64 kullanıyorum. Sorun şu ki Realtek USB 2.0 card reader çalışmıyor.
    Müşteri hizmetlerinden rica ettim sürücüleri posta ile yolladılar, kurdum. Card reader sürücüsü sorunsuz yüklendiği halde SD kartı bir türlü açamadım.
    Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.
  • iyi günler herkeze...
    size birşey danışacaktım, monster 16GC3 marka laptobuma ram almayı düşünüyorumda, pc de hangi marka ram olduğuna bakmadım, bilen arkadaşlar varsa
    http://www.hepsiburada.com/liste/kingston-valueram-4gb-1600mhz-ddr3-notebook-ram-kvr16ls11-4/productDetails.aspx?productId=bd304579&categoryId=47 bu ram uyum sorunu çıkarır mı yoksa sorunsuz şekilde kullanbilir miyim aydınlatirsanız çok sevinirim
  • monster40 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu Monster Çağrı Merkezine danışmanızı tavsiye ederim, en doğru bilgiyi oradan alırsınız.

    Beyler aranızda bu makineyi UEFI olarak kuran var mı? Nasıl oluyor ve performans farkı var mı?
  • monster40 M kullanıcısına yanıt
    AIDA64 programını kurup notebookunuzda hangi marka ve model bellekler kullanıldığına bakın bulabiliyorsanız aynı bellekten alıp kullanın, farklı marka model belleklerde senkron problemleri olabiliyor bu da yavaş belleğin hızında çalışma demek oluyor ayrıca mavi ekran problemleri de yaşayabilirsiniz. Ya bahsettiğiniz bellekten 2 adet alın ya da satın aldığınız yerden aynı marka ve model 2.inci bellekten bir tane daha alın.
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Fark notebookun açılış ve kapanışınta anlaşılıyor onun dışında pek bir fark yok denebilir.
  • Nvidiacı kullanıcısına yanıt
    SD kartta problem olmadığına eminseniz notebooku gönderin hatta görmeyen SD kartı da gönderin cihazınız garantideyse zaten halledip gönderirler.
  • HWS kullanıcısına yanıt
    UEFI kurulum yaparken diski tamamen silmem mi gerekiyor hocam? Ha bir de BIOS güncellemesi hakkında ne dersiniz? Monster'ın sürücü sayfasında BIOS dosyaları, firmwarelar ve utitly dosyaları yok. Bunun için MSI'ın bu modeline ait destek sayfasını kullanabilir miyiz? Araştırdığım kadarıyla bizim kullandığımız modelin MSI hali bu model;

    http://www.msi.com/product/nb/GE60-2OE.html#hero-overview
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Bios 'tan UEFI 'yi seçip kaydet çık yapıp yeniden başlattığınızda windows format değişikliği sebebiyle UEFI sistemini algılamayacaktır bu nedenle windows diskini tekrar takmanızı size söyleyecektir. Bu nedenle temiz bir windows kurulumu maalesef şart. Windows kurmadan önce zaten diske format atıyorsunuz aynı ekranda. Akabinde açılış ve kapanışta hız farkını daha belirgin hissedeceksiniz.

    Monster Bios 'ları driver sayfasına koymuyor zaten. Bunun için onları arayıp talebinizi iletin muhtemelen notebooku göndermenizi isteyecekler yükleme işlemi için tüm en son çıkan update 'lerini yükleyip size geri göndereceklerdir. MSI 'ın biosları ile Monster 'ın biosları genelde birbirlerinden farklı. Komple komut dizinleri değişiyor. Yani MSI GT70 biosunu TULPAR T7 'ye yüklediğinizde üst menü kısayol tuşları vs değişiyor. Örneğin Monster 'da P1 olan kısayol tuşu MSI 'da Turbo tuşu olarak tanımlı bunun gibi değişiklikler oluyor genelde sizin modeliniz için olanı net bilmiyorum ama illaki değişiklik vardır. Yani siz MSI biosunu indirip başlangıç USB 'si ile cihaza yüklediniz diyelim cihaz her şey normal giderse zaten MSI olacak ve başlangıç logosu ve menü içeriği vs komple değişecek ama bir de bios yanında EC 'yi de yüklemeniz gerekecek yani önce hangisi sonra hangisi yükleneceğini iyi bilmek gerekiyor bir de bu işlemlerde bilgisayardan bir daha görüntü alamama riski de var eğer görüntü gelmezse Monster cihazı yanlış bios yüklemekten dolayı bilgisayar çalışmadığından kullanıcı hatası nedeniyle garanti dışı bırakabilir. Sorumluluk size ait.




  • HWS kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Peki o sayfayı sadece sürücüleri indirmek için kullansak olur mu? Ve bilgisayarı BIOS güncellemesi için servise göndersem, göndermeme değecek kadar performans farkı görür müyüm?
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Hocam Boot modu UEFI yappıp, Rufus'da hazırladığım Windows 8.1 diskini seçtiğimde makine yeniden başlatılıp, tekrar BIOS ekranına geliyor. Bunun sebebi nedir?
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.