Şimdi Ara

Motorola 5101i + Airties Air 5440 = Kablosuz Uydunet ve Sınırlı Kullanıcı Çözümü..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. Yaklaşık 3 gündür, konu başlığında yazdığım cihazlarla yatıp kalkıyorum.. Geçtiğimiz hafta başında, yıllardır beni sömürdüğünü düşündüğüm ttnet adsl hattımı kapatmak için başvurdum ve aynı gün uydunet için başvurdum.. ttnetin yılışık ikna çabalarına prim vermeyerek hattımı 3 gün içreisinde kapattırabildim.. neydi bu çabalar.. yok efendim "hattınızı bir tanıdığınıza devredin, taahhütünüzü bozduğunuz için ödeyeceğiniz 227 lirayı ödemeyin".. yok efendim "hattınızı kapattırmayın, önümüzdeki ay ücretsiz olsun".. yok efendim "hattınızı kapattırmayın, 90 gün donduralım".. vs..vs.. Koooooskoca ttnet..

    Neyse lafı uzatmayalım, geçtiğimiz cumartesi günü, uydunetten arkadaşlar geldi ve kurulumu yaptı.. Bu arada uydunet ile "24 ay taahhüt" yaptık ve bunun karşılığında kurulum, aktivasyon ve aylık 7 lira olan kablo tv bedelini almamaya söz verdi uydunet kardeş.. Bu arada, ileride yine taahhüt bozmam gerekirde, bir ton para öderim diye kampanyadaki 175 lira değer biçtikleri "kablosuz" kablo modemi almadım..

    Planım şuydu.. Öncelikle konu başlığında yazdığım motorola 5101i kablo modemi almak ve adsl zamanlarımdan kalma airties air 5440 wireless adsl modemimi "wireless router" olarak kullanmak.. İlk aşamada 75 liraya (12 taksitle) kablo modemimi aldım.. Airties üzerinde gerekli ayarları yaptım.. Ve iki cihazı birbirine bağladım.. Ama sonuç fiyasko oldu.. Öyle yaptım.. Böyle yaptım.. Modemi kaç defa resetledim.. Kaç tane forum kurcaladım bilmiyorum.. Forumlardaki ortak cevap şu : ROUTER KULLANMAN LAZIM!! tamam ama nasıl.. Nasıl bir ince ayar vardı ki ben onu göremiyordum ve kriz geçiriyordum..

    CEVAP ve ÇÖZÜM..

    Elimdeki airties modemin 4 portu var.. Bunlardan 4. port WAN portu.. Yani dış bacağımız bu port.. Buraya kadar herşey güzel.. Benim yaptığım hata ise şu.. Modemin web arayüzden yaptığım envai çeşit vlan, nat, routing hokkabazlıklarında şunu gözden kaçırmışım.. Tüm arayüzleri aynı vlan içinde tutmuşum.. Modemde toplam 5 arayüz var.. Bunların 4 ü normal RJ45 portu, 1 i ise wireless..

    Çözümü yine airties ın kendi destek dokümanlarında buldum ve WAN bacağı olan 4. portu, diğer arayüzlerden ayırdım.. Ek olarak birkaç şey daha var tabiiki.. Sonuç olarak uydunetim var.. kablo modemim var.. kablosuz olarak bağlanabiliyorum.. şimdilik 5 pc yi rahat rahat bağlabildim.. Şimdi teknik olarak yapılan işlemleri madde madde verelim..

    1- Motorola modemin web arayüzü "192.168.100.1".. Bunu bilmeyen yoktur zaten.. Buradan girip DHCP aktif mi değil mi bakıyoruz.. Varsayılan olarak aktif geliyor gerçi ama eşşeği sağlam kazığa bağlamakta fayda var..

    2- Airties modemi resetleyip tüm ayarları temizleyelim..

    3- Airties modemin web arayüzü "192.168.2.1".. Bunuda bilmeyen yoktur zannımca.. Buradan girdikten sonra hemen web arayüzüne şifremizi koyalım.. Kablosuz ağ ayarlarımızı yapalım..

    4- Sırasıyla İNTERNET / İnternet Ayarları / Düzenle... Burada sadece protokolü "DHCP" olarak değiştiriyoruz.. Kaydet diyoruz ve modemimiz resetleniyor.. Dikkat etmeniz gereken nokta, "NAT" ve "FIREWALL" aktif olacak..

    5- Sırasıyla İNTERNET / Gelişmiş... Burada DSL ve Ethernet diye iki seçenek var.. Etherneti seçiyoruz.. Zaten onu seçince, altında "WAN Portu:Port4" yazıyor.. Kaydet diyoruz ve modemimiz resetleniyor..

    6- Sırasıyla LAN / IP ve DHCP Ayarları / Düzenle... Burada yukarıdaki 4 seçenekten "DHCP Sunucusu" nu seçip güzel bir DHCP havuzu oluşturuyoruz.. Ben, kablo modemin subnetinden farklı bir subnet olması için 192.168.200.0 havuzunu seçtim..

    7- Geldik en civcivli kısma.. Sırasıyla LAN / VLAN Yapılandırma / Düzenle.. Burada "Üye Portlar" sütununda 5 adet arayüz görüyoruz.. Bunlardan "Sw 0 - Port 4" ü, yani WAN portumuzu sol tarafa "Seçilebilir Portlar" kısmına alıyoruz.. Kaydet diyoruz ve modemimizi resetliyoruz..

    Tüm bu ayarları yaptıktan sonra hem kablo modemi hem de airties modemimizi kapatıp açıyoruz..

    Not: Yok arkadaş ben senin lafınla iş yapmam, bana sağlam kaynak göster diyenler varsa buyursun;

    http://www.airties.com/support-documents.asp?dil=tr


    Buradan ;

    Wan Portu Kullanımı ve Router Mod Kurulum dosyalarını okuyabilirler..







  • Konu hort olacak ama bir sorum var;

    Bende 4 senedir kablo/uydu net abonesiyim. Router/AP arayışları içindeyim.

    Evde etrafı temizlerken 4 sene önce kullandığım modem elime geçti.

    Bu mesajı yazdığından beri bu modemle ilgili sorun yaşadın mı?
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam,

    o mesajı yazdıktan sonra çok şey değişti :)

    Uyduneti mi iptal ettirdim DSL e geçtim..

    Onu da iptal ettirdim SOL fibere geçtim..

    Onu da iptal ettirdim TT VDSL e geçtim..
  • scripter35 S kullanıcısına yanıt
    Çamaşır değiştirir gibi devamLi degistirmissin.



    TT net VDSL'den memnun musun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    2011 nere 2017 nere kardeşim..

    6 yıl boyunca aynı ISP de kalınır mı?

    Hele ki birbirinden saçma tarifeler ve taahhüt prangaları sunuyorlarsa..

    Neyse ki seçenek bol..

    Saha dolabına yakın olduğum için hat değerlerim çok iyi..

    25 Mpbs i çok rahat görüyorum..
  • scripter35 S kullanıcısına yanıt
    AslInda kaLınır.

    ADSL'de altyapı TT Net'te olduğu için SmiLe, Biri, TurkNet, SuperOnline ve diğer işletmeciLer TT Net altyapısını kullanıyorlar. ADSL'de kaLınacaksa TT Net kullanmak yeterli olur. Diğer işletmecilere şikayet talebinde bulunsan bile onlarda arada eLçi olduklarından müşterinin şikayetini TT Net'e bildiriyorlar. Arada elçi kullanmak yerine diğer sahibiyLe muhatap olmak en iyidir.

    Turksat KabLo Tv'nin Kablo-Uydu Neti ise kendi altyapısını kullanıyor. Ayrıca Turksat Kablo TV'nin müşteri hizmetlerinden memnunum. Cumartesi gecesi saat 23:00'te verdiğim arıza kaydı için pazar günü saat 12:00 civarı teknik servis geliyor.

    Gerçi işletmeciler bazen müşteri toplamak için saLak-saçma tarifeler ve kampanyaLar yapabiliyorLar.

    İşyerimde 12 senedir TT Net ADSL kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.