Şimdi Ara

MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
7
Favori
6.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesaj olarak bir konuya yazmıştım kaybolup gitmesin, insanlar bilgilensin hatalı ürün almasınlar.


    Part 1;


    RTX 4070 Ventus 3X

    RTX 4070 Ventus 2X


    Bu iki kart aynı PCB'yi kullanıyor ve ikisinde de aynı hata yapılmış.


    Bu 2 model tasarımsal hatalı bilginiz olsun. Bir adet vcore phase'ı solda ki kümeden ayırmış PCB'nin yukarısına koymuş üstüne mosfeti pad ile soğutmamış, oranın PCB sıcaklığı 100 dereceye çıkıyor. Burun kıvrılan PNY, palit/Gainward, galax gibi sözde düşük markalar bile dahil PCB'de ki her mosfetin üstünü pad ile kapatmış başka hiçbir 4070'de bu hata yok ama MSI'n bu 2 modelinde 1x vcore 2x mem mosfeti açıkta duruyor. Zaten yazdığım nedenden alınmaz direkt eleyin de şunuda belirteyim rakip 2 büyük firmanın 2 rakip ürünü ASUS DUAL ve GIGABYTE windforce metal backplate sahipken bu 2 kart plastik backplate'e sahip.


    Açıkta bıraklıan 1x vcore, 2x mem mosfeti kırmızı ile işaretledim. Daha fazla bilgi isteyen videoyu 6:38'dan itibaren izleyebilir.



    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2O!Technologyyoutube
    Which is THE BEST RTX 4070? Let's compare the VRMs, Power Limits and Cooling performance of these different models! Join the O!verclock Club to support me and get perks! Thank you as always. https://www.youtube.com/channel/UCcZ2QqeRVfhWjRrBsuUWdmA/join Thanks to all the reviewers mentioned in this video for their extensive testing and sharing of information! PLEASE do check out the reviews shown in this video yourself to make your own decision better. Timestamps: 00:00 - Intro 00:32- VRMs 01:55 - Power Limits 03:38 - Temperature and Noise Data 06:27 - Cooling Tier List 09:12 - The RTX 4070 Tier List Cards compared: Asus Strix Asus TUF Colorful Advanced OC-V Colorful NB EX-V Colorful Neptune OC Colorful Vulcan OC-V Colorful Ultra Gainward Ghost OC Gainward Panther Gainward Phoenix Gainward Phoenix GS Galax/KFA2 EX Gamer Gigabyte Aorus Master Gigabyte Gaming OC Gigabyte Eagle OC Gigabyte Eagle Gigabyte Aero OC Inno3D X3 Inno3D Twin X2 OC Inno3D iChill X3 OC MSI Gaming X Trio MSI Ventus 3X MSI Ventus 3X OC Palit Jetstream Palit GamingPro Palit GamingPro OC Palit Dual Palit Dual OC PNY Verto Dual PNY XLR8 Verto Epic-X Triple Fan Zotac Amp Airo Zotac Trinity Zotac Trinity OC Zotac Twin Edge OC #bestrtx4070 #rtx4070 #4070buyingguide #4070tierlist #4070 #buyingguide #tierlist
    https://www.youtube.com/watch?v=YYRPRARMcf8







    Part 2;


    Daha önce belirttiğim sorunun yanında kartın daha büyük başka hatası daha varmış, heeatsink PCB'ye sadece 4 noktadan tutturulması nedeniyle solda ki vrm kümesine heatsink yeterli baskıyı yapamıyor(igor videoda gösteriyor) ve ana vcore vrm kümsei +106 dereceyi görüyor. Bu kartı araştırdığımda tüm ülkelerde ucuzluğa giriyormuş, asus dual ve windforce indirime giremezken bu kartın girmesinin nedenide belli oldu.


    18.500'den hesaplsak bile 683 dolarlık üründe böyle 1-2 dolarlık hataların yapılması kabul edilemez kaldı ki en ucuz modeli olan ghost'ta bile bu hatalar yapılmamış. Ghost modelinde heatsink, pcb ye 8 noktadan tutturulmuş.


    Yakında OCV1 revizyon yemiş modeli gelir. Sırf marka büyük diye bunları bilmeden alanda aldığıyla kalır.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Ağustos 2023; 17:15:1 >







  • Normalde olması gereken;


    En ucuz 4070 modeli olan Gainward 4070 ghost heatsinkinde 3 tekli mosfette termal pad kullanılarak aktif soğutma sağlanmış PCB'de üstü açık mosfet bırakılmamış, normalde olması gereken budur diğer tüm 4070'lerde de bu böyle.


    İşte isim olarak büyük sandığınız firmalar böyle küçük ama bedeli büyük hatalar yapabiliyor o nedenle donanım ürünlerine marka bazlı değil, model bazlı bakın.



    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    4070 Ventus 3X modelinin daha önce belirttiğim sorunun yanında kartın daha önemli başka hatası daha varmış, heeatsink PCB'ye sadece 4 noktadan tutturulması nedeniyle solda ki vrm kümesine heatsink yeterli baskıyı yapamıyor(videoda gösteriyor) ve ana vcore vrm kümsei +106 dereceyi görüyor. Bu kartı araştırdığımda tüm ülkelerde ucuzluğa giriyormuş, asus dual ve windforce indirime giremezken bu kartın girmesinin nedenide belli oldu.


    18.500'den hesaplsak bile 683 dolarlık üründe böyle 1-2 dolarlık hataların yapılması kabul edilemez kaldı ki en ucuz modeli olan ghost'ta bile bu hatalar yapılmamış. Ghost modelinde heatsink, pcb ye 8 noktadan tutturulmuş.


    Yakında OCV1 revizyon yemiş modeli gelir. Sırf marka büyük diye bunları bilmeden alanda aldığıyla kalır.



    Ben de bir süre 4080 Ventus 3x kullandım. Diğer 4080'lere nazaran boyutu daha küçük olduğu için compact olan kasama 4080 serisinden bu model sığdığı için arkadaşımdan ödünç almıştım. Merak edenler için bu model de böyle bir problem yok fakat 4070 Ventus'un durumu cidden sıkıntılı. PCB üzerindeki bir komponentin 100 derecede çalışması sağlıklı bir durum değil. Bilmeden aldıysanız yapacak bir şey yok. Karalar bağlayıp moralinizi bozmayın. Kasa soğutmanızı daha iyileştirme yoluna gidilebilir fakat bu marka modelde böyle bir durum olduğunu bile bile "şurada şu kadar fiyata düşmüş, burada şu fiyata satılıyor" diye kesinlikle alınmamalı. Büyük ihtimalle MSI kısa bir süre sonra bu modelde revizyona gidecektir. Fiyatının Globalde MSRP'nin dahi altına düşmesi sanırım bu yüzden.

  • Normalde olması gereken;


    En ucuz 4070 modeli olan Gainward 4070 ghost heatsinkinde 3 tekli mosfette termal pad kullanılarak aktif soğutma sağlanmış PCB'de üstü açık mosfet bırakılmamış, normalde olması gereken budur diğer tüm 4070'lerde de bu böyle.


    İşte isim olarak büyük sandığınız firmalar böyle küçük ama bedeli büyük hatalar yapabiliyor o nedenle donanım ürünlerine marka bazlı değil, model bazlı bakın.



    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 12 Ağustos 2023; 14:11:43 >




  • MSI RTX 4070 GAMING X TRIO Cw Var


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2TeknoSeyiryoutube
    NVIDIA'nın beklenen yeni ekran kartı GeForce RTX 4070'i, MSI'ın Gaming X Trio modeli ile test ediyoruz. Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın: https://www.youtube.com/channel/UCFIHrIGT0MBMRHzQtmzOWlQ/join Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/ TeknoSeyir Ailesi Kanalları: Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT Sosyal Medya Hesaplarımız: Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir Instagram ► https://www.instagram.com/teknoseyir/ iTunes ► Haftalık Gündem Değerlendirmesi http://teknoseyir.com/podcast_hgd iTunes ► Teknoloji ve Bilim notları https://teknoseyir.com/podcast_tbn TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=p-1FJIAc5No


    Tonla Para Verip Düdükle Tencere Sesiyle Oyun Oynayabilirsiniz,Yüksek Fpsler 80,90 Arası Başlıyor Ötmeye Haberiniz Olsun

  • Güzel konu. Galax 4070 Ti ST hakkında bilginiz var mı?

  • güzel konu kirvem, öne çıkardım.

  • Ventus kartlar ne olursa olsun alınmamalı bence :) MSI 'ın en kötü kart modeli. Bunun yerine başka markaların kartları direk alınabilir.

  • Vay vay vay MSI ne yapmış öyle :)


    Konu için teşekkürler hocam.

  • Colorful RTX 4070 NB EX-V in pcbsini göremedim 🤔
  • www.qp.com.tr
    QP MSI Eko Sistem 3X AMD Oyun Bilgisayarı
    https://www.qp.com.tr/qp-msi-eko-sistem-3x-amd-oyun-bilgisayari

    Selamlar bu sistemi almayı düşünüyordum. Bugün bu konuyu gördüm ve ikilemde kaldım. Özelleştirmelerle "Ryzen 7 7800X3D - VELOX 100P - 360R V2 - A850GL - 5600MHZ 36CL RAM" şeklinde almayı planlıyordum. Ekran kartından dolayı tereddüt ediyorum şuan. Ne yapmalıyım sizce ekran kartını belli bir süre kullanıp satabilirim yeni kartla değiştiririm.

  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156547411


    İlgili mesaj RTX 40 Serisi ANA KONU'da paylaşılmıştı ve orada ilk etapta ben de kısmen bi' cevap iletmiştim. Şimdi son (daha fazla teknik detay içeren) paylaşımımla beraber buraya da o cevapları ekliyorum.




    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156547750


    Alıntı

    metni:
    Meraklısına göre yararlı bir bilgi diye addedebiliriz, böyle bilgileri tabii paylaşmak lazım.
    Akabinde (basic user'lar açısından) bunun ne gibi zararlara yol açabileceğini + rakip firmalarda durumun (derece vb.) nasıl olduğunu da bildirmek iyi olacaktır. Ayriyeten bu durum sebebiyle üreticiye dönüş olmuş mu veya üretici ürünleri geri çağırmış mı bunu da belirtmek elzemdir. Alınır/alınmaz meselesi özellikle TR şartları göz önüne alınarak iyi değerlendirilmelidir. Zira bu fiyatlarda benzer ürünler satılıyor mu meselesi can alıcı noktadır (herkesin malumu ki genel olarak TR'yi baz almak durumundayız).
    Yukarıda da bahsettiğim gibi keşke anbean yurt dışı şartları burada da vuku bulsa ve bizlerde ona göre alım yapabilsek...
    Buradaki fiyatlar malum...
    (GAINWARD GHOST hariç belirtilen diğer rakip modeller)
    Yoksa zaten bu fiyatlara çıkıldıktan sonra süreç RTX 4070 Ti'a gelmiş oluyor. Bunlar tabii anlık olarak fiyatlar yani kampanya zamanları vs. durumlar farklılaşabilir.
    Mevcuttaki RTX 4060 Ti 16G/8G ve RTX 4060 fiyatları da ortadayken alım yapacak SK'lar böyle mantıklar çerçevesinde değerlendirmelerini yapıyorlardır ki yapmalılar. Zira hepimiz iyi biliyoruz ki, bir seri içerisinde iyi model veya en iyi model alımına gidildiği zaman olaylar o zaman üst modelin alanına kaymış oluyor. Bu sefer de malum (NV tarafında hatırı sayılır performans farkları olunca) cooler yapısı kötü olsa dahi üst model alımı yapılıyor (istisnai custom sistemler haricinde).




    Cevapladığım mesajıma teknik açıdan da bazı eklemeler yapayım:


    *GURU3D'nin Graphics Card Thermal Imaging Measurements (FLIR) esnasında ortaya çıkmış bi' durumdan bahsediyoruz ve AVG temp değerinin 32C'lerde olduğuna da dikkat etmek lazım. MAX temp değeri (96-97C) tabii ki temassızlık dolayısıyla olması gerekenden yüksek çıkmış durumda fakat ne kadar yüksek (aşağıda değiniyor olacağım)?


    *Videoda öncelikle çeşitli bilindik sitelerden alınmış temp değerleri paylaşılıyor ve bundan sonra da oluşturulmuş tier list ortaya sunuluyor. Tamam tier list'in hazırlanmasındaki mantıklar az çok belli ama buna karşın temp list'teki bazı tutarsızlıklar da ortada.


    *Temassızlık olduğu bildirilen kısımdaki NCP302150 DrMOS component'in TjMAX değeri 150C, yani 96-97C'lerin oldukça uzağında ama tabii ki NŞA ne kadar düşük ısı o kadar az sorun kuralına uygun olarak 60-70-80C'lerde çalışması optimum senaryodur denebilir. GURU3D tarafından ölçülen 32C AVG ve diğer MAX 96-97C değerlerinin gaming senaryoları esnasında da karşılıklarına bakmak gerekir. Yani bu 90'lı derecelere sürekli ulaşılıyor mu bu da önemlidir? Lafın kısası; buraya baktığımız zaman direkt olarak ben şahsen ''bu kart kesinkes alınmaz'' gibi bi' görüş ortaya sunamam fakat F/P oranının oldukça iyi olmasını da ek olarak belirtirim. Kaldı ki geçen günlerde malum 18.499 TL'den satılmış bi' GPU'dan bahsediyoruz. Yani gidip de 21-22-23-24-25K TL gibi fiyatların karşılığı olan bi' GPU değil dememiz yanlış olmayacaktır.


    *TR'de (kampanya dönemlerindeki) fiyatlandırma açısından rakipleriyle beraber baz aldığımızda aslında HWiNFO vb. programlar üzerinden basitçe görebildiğimiz temp değerleri de ortadadır. Tamam bu GPU'nun (RTX 4070 VENTUS 3X) bi' compenent'inin olduğu kısımda sıkıntısı var ama diğerlerinde de GPU-Hot Spot Temp noktalarında yüksek değerler mevcut. Bunları da ayrıca değerlendirmek elzemdir.


    *Tüm bunlar demek değildir ki bu kart tam manasıyla sorunsuzdur veya herhangi bir revizyon almayacaktır. Sadece fiyatıyla orantılı olarak değerlendirilmesi doğru olur ve şayet bu kısımdaki temassızlık durumundan dolayı PCB damage vakaları görülürse revizyon gelmesi muhtemeldir.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 




    Bu arada, son mining furyasında (benim de zaman zaman paylaştığım) bu kanal hakkında olumsuz yorum yapanlar oluyordu. Hani ''saçma bi' tier list yapılmış, kafasına göre karşılaştırmalar yapıyor vs.'' gibi.


    Her neyse yine de bu video ve kanalda paylaşılanlar açısından ilerlemiş olduk. Aslında hiç fena olmayan analizleri var ama önce kötü diye aksettirilen bir şeyin sonra iyi olarak nitelendirilmesi de tuhaf kaçıyor tabii.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2O!Technologyyoutube
    Which is THE BEST RTX 4070? Let's compare the VRMs, Power Limits and Cooling performance of these different models! Join the O!verclock Club to support me and get perks! Thank you as always. https://www.youtube.com/channel/UCcZ2QqeRVfhWjRrBsuUWdmA/join Thanks to all the reviewers mentioned in this video for their extensive testing and sharing of information! PLEASE do check out the reviews shown in this video yourself to make your own decision better. Timestamps: 00:00 - Intro 00:32- VRMs 01:55 - Power Limits 03:38 - Temperature and Noise Data 06:27 - Cooling Tier List 09:12 - The RTX 4070 Tier List Cards compared: Asus Strix Asus TUF Colorful Advanced OC-V Colorful NB EX-V Colorful Neptune OC Colorful Vulcan OC-V Colorful Ultra Gainward Ghost OC Gainward Panther Gainward Phoenix Gainward Phoenix GS Galax/KFA2 EX Gamer Gigabyte Aorus Master Gigabyte Gaming OC Gigabyte Eagle OC Gigabyte Eagle Gigabyte Aero OC Inno3D X3 Inno3D Twin X2 OC Inno3D iChill X3 OC MSI Gaming X Trio MSI Ventus 3X MSI Ventus 3X OC Palit Jetstream Palit GamingPro Palit GamingPro OC Palit Dual Palit Dual OC PNY Verto Dual PNY XLR8 Verto Epic-X Triple Fan Zotac Amp Airo Zotac Trinity Zotac Trinity OC Zotac Twin Edge OC #bestrtx4070 #rtx4070 #4070buyingguide #4070tierlist #4070 #buyingguide #tierlist
    https://www.youtube.com/watch?v=YYRPRARMcf8&feature=youtu.be




  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Benim trioda yok hocam ? Genelleme yapmadınız inşallah
  • goygoy06 kullanıcısına yanıt

    Bende Mevcut Hocam

    Başka 1 Arkadaş Aldı Ondada Var,Değişime Verdi Yenisi Geldi Ondada VarMSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 

    1 Daha Asla Msı Almam

    Alacak Olanlar 10 Kere Düşünsün Ekran Kartı Alırken.

  • Eren Pestil E kullanıcısına yanıt
    Baska sitelere bak gaming gen ,gencergaming vs
  • n201 kullanıcısına yanıt

    Baktım hocam ama ilgimi çeken olmadı. Büyük ihtimal kendim toplayacağım sistemi hazır almaktansa.

  • sukrullex kullanıcısına yanıt

    Bu modeli araştırmadım ama 4070 ti alınmaz. 12gb olduğu için 4070 ile aynı anda ölecek boşuna ekstra 200 dolar vermiş olacaksın.


    Ayrıca bellekten bağımsız msrp fiyat/perferformans oranında 4070 zaten daha performanslı.

  • No Way Out kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkürler. 4070 bir tık yavaş geliyor bana özellikle 1440p için. Bilemedim. Aralarında %20 fark varmış 1440p'de. 70 ti beni kesmezse bir şeyler yaparız artık MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 

  • Öne çıkartalım önemli konu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 13 Ağustos 2023; 16:47:34 >
  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Hocam video atsan sesi duyulur mu? Kasa açık mı kullanıyorsun ? Yanlış anlama. Herkesin hassasiyeti farklı ondan diyorum :D yada ben amd işlemci kullanıyorum fanların gürül gürül çalışmasına alışkın olduğum için rahatsıx olmuyorum.
  • 3000 serisinde burun kıvrılan denilen gainward/galax vs gigabythe ile tasarımsal olarak çok benzeyen kartlardı yada ben benzetiyordum bilen aydınlatabilirmi 4000 serisindede durum aynımıdır?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.