Şimdi Ara

MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
7
Favori
6.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MSI, gigabyte baya yaydı bu soğutma konusunda, orta segment kartları bile galax , palit, pny gibi kartların giriş seviyesi ile nerdeyse aynı soğutma performansına ve pcb sine sahip.

    Hatta referans tasarımı fiyatından satılan PNY 4070 Ti OC , soğutmada suprim-x'i tokatlıyor.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Cevapladığım mesajıma ek olarak birkaç bilgi daha paylaştığım başka bir mesajımı iletiyorum ve bazı kısımları buraya da ekliyorum.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156586575




    Alıntı

    metni:
    Cooling & noise levels
    Ağır tam yük altında, test edilen kart yaklaşık ~195 Watt (ortalama) kullanmaktadır. Bu Watt, kapalı bir kasanın içinde bulunan GPU'nun ne kadar ısı yaydığıyla doğrudan ilgilidir. Bu incelemedeki model, testlerimiz sırasında son derece iyi performans gösteren ve kartın bileşenlerini etkili bir şekilde soğutan iki yuvalı bir soğutucuya sahiptir. Ayrıca, kartın fan durdurma modu 2D uygulamalarda tamamen sessiz. Akustik olarak 33~34DBa'ya ulaştık ki bu günümüz standartlarına göre çok iyi bir akustik seviye. Kapalı bir kasada zorlandığında kartın 65-70°C'ye ulaşmasını bekleyin. Bu değer, kasanızdaki havanın ne kadar iyi hareket ettiğine bağlı olarak değişebilir.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    Alıntı

    metni:
    FLIR görüntülemesi kartın üst tarafında çok fazla ısı olduğunu gösteriyor; buradaki MOSFET'ler ve bobinler artık soğutucu tarafından soğutuluyor ve bu nedenle sıcak hava sızdırıyor. Yukarıdaki fotoğraf buradaki sorunun temel nedenini tanımlamaktadır. Dolgu yok, dokunma yok, herhangi bir soğutucu yok. Ancak, bu sıcaklıklarda bile kabul edilebilir bir marjda sayılar üretiyorlar.
    Bulgularımızı MSI'a sunduk ve 30 derecelik (ortam) bir test odasında ekstra bir çalışma gerçekleştirdiler ve GPU 65 dereceye kadar ısıtılırken ısı noktasında 89-90 derece ile benzer bir sıcaklık buldular. Mühendislik bize benzer sonuçlar ürettiklerini, ancak dahili doğrulamayı geçtiklerini, dolayısıyla bunun normal / beklenen davranış olduğunu düşündüklerini söyleyerek geri döndü.


    *Biraz daha kolay anlaşılması açısından hızlıca çeviri olarak paylaştım.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 





  • goygoy06 kullanıcısına yanıt
    Bu Mesafeden Duyuyorsun Rahat Rahat Cwyi
    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    Asla Kapak Acik Kullanmam,Bendede 5800xd3 Var Fanlarim 800 900 Deviri Gecmez Fan Gurultum Yok Asla Fan Sesim Duyulmaz Bile, Ana Msi Cw Duyuluyor 2Elde Satista Bile Sikinti Kaynagi Bu Ses
    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roronoa Zoro -- 14 Ağustos 2023; 10:57:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Rtx 4070 gaming x trio kullanıyorum. Uv yaptım, ciddi oranda cw'de düşüş yaşadım. Bir deneyin isterseniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Msi da ventus düşük seri. Kullanıcıyı ilgilendiren bir detay yakalanmış. Ventus serisi msi da düşük seri kabul edilsede


    msi gibi büyük bir firma neden 2 termal padin hesabını yapıyor. Umarım alan arkadaşların kartları çok ısınmıyordur.


    Yukarda sayılan markalardan inno 3d ichillx4 3070 kullandım miningle uğraşmadımdan içini açıp bakmadım.

    Ama soğutması fena değildi oyunlarda 75 leri pek geçtini görmedim. 2 yıl kullandım.


    Şuan zotac trinty 4070 ti var 3 fanlı model onda da bu sıcak havalarda en fazla klimasız oda da 77 leri gördüm.

    İçini bilmedim den termal pad konusununda nasıl bilmiyorum. Umarım zotac ta ucuza kaçıp bazı yerleri boş bırakmamıştır :) Ama bnce bu havalarda ısılar iyi gibi... Soğutması bnce güzel sessizde.


    4070 ti yi fabrika çıkışı kullanıyorum (oc veya hız düşürme gibi şeyler yapmadım ) cw gibi sıkıntılar yaşamadım, kullanıcı yorumları da genelde iyi.





  • 4070 Ventus 3X modelinin daha önce belirttiğim sorunun yanında kartın daha önemli başka hatası daha varmış, heeatsink PCB'ye sadece 4 noktadan tutturulması nedeniyle solda ki vrm kümesine heatsink yeterli baskıyı yapamıyor(videoda gösteriyor) ve ana vcore vrm kümsei +106 dereceyi görüyor. Bu kartı araştırdığımda tüm ülkelerde ucuzluğa giriyormuş, asus dual ve windforce indirime giremezken bu kartın girmesinin nedenide belli oldu.


    18.500'den hesaplsak bile 683 dolarlık üründe böyle 1-2 dolarlık hataların yapılması kabul edilemez kaldı ki en ucuz modeli olan ghost'ta bile bu hatalar yapılmamış. Ghost modelinde heatsink, pcb ye 8 noktadan tutturulmuş.


    Yakında OCV1 revizyon yemiş modeli gelir. Sırf marka büyük diye bunları bilmeden alanda aldığıyla kalır.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Ağustos 2023; 16:50:2 >




  • Roronoa Zoro R kullanıcısına yanıt
    Bana temizi geldi herhalde şans :D pbo açık bende fanlarm genelde hızlı çalışıyor dicem ama arada kapanıyor tabi hep turbo modunda değiller. Sessizken hiç duymadım cw.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o kadar para ver 2 tane küçücük pad dan kaçsınlar ve insanlara bunu anlatamama :D gene gidip alıyolar şaşırtıcı bişey

  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Büyük rezillik. Kesinlikle model bazlı bakmak gerekiyor artık. Tjmax ile arasında 300(!) derece mi varmış bu komponentte yine?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

    Forumu açtım bi' bakıyorum Aman Allah'ım, Yarabbim, Tanrım ''Part 2'' diye bir şey gelmiş. Bakmaya devam ediyorum ve bilirkişi edasındaki @No Way Out adeta bi' deep web operasyonu yaparak güzel bir nokta daha yakalamış. İşte zaten senden bunları bekliyoruz da yine eksik bırakılan noktaları tamamlamak bana düşmüş. Zira aslında GURU3D'deki durumla temelde benzer şeylerden bahsediliyor ''high temp'' meselesi. Tabii ki pad'dir, tutturmadır farklı noktalar fakat ikisinin de ortak noktası PCB'nin bazı kısımlarında meydana gelen high temp mevzudur.


    Benim de en baştan beri dile getirdiğim ve tekrar edeceğim üzere üründe sorunlar vardır, yok diyemeyiz. Fakat bu sorunlar ölümcül değildir. Hakeza revizyon alabileceğini dahi (ihtimal dahilinde olarak) günün ilk saatlerinde aktarmıştım. Fakat en nihayetinde bu ürünler çöp olacaklar mı bana göre olmayacaklar ve olmamaları gerekiyor (teknik verilere de baktığımız zaman). Ha MSi ürünleri geri çağırırsa orası ayrı bir konu. Fakat o zaman dahi yine de SK zararlı çıkmayacaktır, hakları teslim edilecektir ki bence edilmesi gerekir. TR'deki politikaları biliyoruz da global olarak konu sıkıştırıldıktan sonra illaki çözüme kavuşur.




    Şimdi benim yine kafama takılan birtakım noktalar var:


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/156586645


    *İlgili mesaj içerisindeki review'ın sonuç kısmındaki ifadeler neden bu konunun başına eklenmiyor, amaç nedir? Bu konu ''X ürünler alınır mı?'' şeklinde açılmış bir konu değil mi? O zaman olabildiğince objektif bir gözle MSi ve MSi Mühendisleri kanadından gelen bilgilerin de paylaşılması gerekmiyor mu? Ha sen (sanırım) iyi niyetinle veya başka bir sebeple konu başlığını önce ''alacaklar dikkat'' olarak açıp sonradan bu şekilde düzenledin bu bana göre güzel bir detay ama o zaman ona göre hakkını vermen gerekiyor.


    *Çünkü şu ifadeler itibarıyla bilirkişi edasıyla hareket edildiği gerçeği var ''Zaten yazdığım nedenden alınmaz direkt eleyin'' , ''Sırf marka büyük diye bunları bilmeden alanda aldığıyla kalır''. Bu bilirkişi meselesinin neden üzerinde durduğuma hemen aşağıda değiniyor olacağım.


    Alıntı

    metni:
    ghost'ta bile bu hatalar yapılmamış. Ghost modelinde heatsink, pcb ye 8 noktadan tutturulmuş.


    *Tamam tutturulmuş ve metal BP de kullanılmış iyi güzel de hoş da neden tüm bunlara rağmen ilgili mesajımda paylaştığım (aşağıda da tekrar paylaşacağım) temp farkları GHOST modeli aleyhine işliyor? Şimdi gidip de ''ya MSi sensörleri PCB'nin o taraflarını ölçmüyor, GAINWARD sensörleri tam olması gerektiği gibi yerleştirilmiş'' cevabını vereceksek bence hiç vermeyelim, orada duralım. Veyahut ''o 2 fanlı model ama ya'' komedisine hiç girmeyelim zira bu modelleri direkt olarak at yarışına sokan ben değilim.


    İşte her ne hikmetse GHOST'ta bu bahsedilen hatalar yapılmıyor ama GPU-Hot Spot Temp değerleri daha yüksek çıkıyor + bunları daha fazla dBA altında yapıyor?


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    Bak senin sevdiğin şu dBA normalised (adı değişebilir) mevzunun testlerini de ayrıca eklemiştim. Muhtemelen sen de ilk etapta VENTUS 3X'i alırken bunlara düşmüşsündür. Ha senin anlatımına göre diyorum yoksa kim neye düşüyor/düşürülüyor orasının ayrıca irdelenmesi gerekiyor.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    Bu da senin videodan bi' SS idi biliyorsun.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2

    *Şimdi güzel bi' sorum daha var?


    Yazmış olduğun bi' mesajda şöyle ifadelerin mevcuttu:


    Alıntı

    metni:
    bende bu ara 4070 almayı düşünüyordum, Kullanmak için 4070 ventus 3x bende almıştım(senin hb linkinden görüp almadım daha önce mediamarkt'tan almıştım) fakat böyle bir tasarım hatası olduğunu fark edince iade ettim, doğal olarakta kendim kulanmayacağım kartı buradada kimseyede önermem. Bende al-sat yapabilirdim ama PCB'si 100 derece gören kartı kimseye satmam ve üstelik savunmam.


    Tamam eyvallah yaptığın hareket sonuçta senin tercihin ve kendine göre güzel bir şey olarak addedilebilir.


    Genel olarak yazmış olduklarından direkt olarak gidin ''GAINWARD GHOST, ASUS DUAL, GIGA WF'' modellerini alın diye bi' anlam da çıkaramayız fakat aslında bir nevi o noktaya gelmiyor muyuz? Madem RTX 4070 arıyorsun, GHOST'un güzel bi' fiyatı da var şu an alır mısın mesela? Veya almazsan neden almazsın? Çift fanlı ve kozmetik mevzu deme şimdi. :)


    Yani bir nevi bilirkişi oluyorsun ya sen o açıdan sorguluyorum tüm bunları. Normalde tüm bu anlatımlara göre VENTUS'la da hiç işinin olmaması gerekirdi. Ama GHOST bence olabilir gibi ne dersin?


    Ha bu arada yine yakın fiyatlardan AERO 4070 de satılmıştı. Onda da PCB kırılma ihtimali vardı değil mi (senin paylaştıklarına göre top tier RTX 4070'lerin içinde olmasına rağmen)? Gerçi böyle bir şeyi bilsem dahi alırım demiştin şimdi hakkını da yemeyelim.


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2 





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Sen bilirsin. Sana tek tek cevap verme zahmetine giremeyeceğim çünkü forum dışında da yaşantım var. Gerçekten tek bir konu üzerine bu kadar yoğunlaşacak kadar vaktim yok. Sana daha fazla laf atasım da yok. :) Sen de takıl kafana göre. İyi forumlar.

    Allaha emanet.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu kart o kart galiba


    MSI GeForce RTX 4070 Ventus 3X 2X Alınır mı? Part 2Teknoloji Çözümyoutube
    MSİ RTX 4070 EKRAN KARTI TAMİRİ RTX 4070 EKRAN KARTI TAMİRİ EKRAN KARTI TAMİRİ,NOTEBOOK VE MACBOOK ONARIM SERVİSİ PROFESYONEL ONARIM ÇÖZÜMLERİ Tel: 0212 558 98 78 Tel:0554 766 98 78 Adres:Merkez, Şamlı Sk. No:27 D:83, 34310 Avcılar/İstanbul teknoloji çözüm
    https://www.youtube.com/watch?v=fNV0zyY-jN4
  • Ben almadan once varsa sökülmüş halini, termal tasarimini inceleyen video yada makaleler izliyorum. İnceleme ve test sonuclarina gore urun aliyorum.

    Ventus 3x olarak rtx 3070 ti kullandim . Cok guc tuketen oldukca verimsiz bir kart olmasina ragmen msi cozumu oldukca serin ve problemsizdi.

    Marka ve seri gibi kriterleri bir kenara koyarak direkt olarak alacaginiz modeli inceleyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.