Şimdi Ara

Müşteri Memnuniyetine Önem Veren İstasyonlar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akaryakıt alırken müşteriye sıcak davranan, müşteriyle ilgilenen istasyonlar sizce hangileri. (akaryakıt kalitesi açısından değil, müşteri memnuniyeti açısından)

    Ben genel olarak Opet ve Shel'den memnunum
    PO' dakilerin biraz daha eğitime ihtiyacı var.



  • Opet diyorum..
  • Bence bunu genellemek yanlış. İstasyona göre değişiyor.
  • herzaman aldığın yer varsa sonuçta seni tanıyorlardır ve samimiyetliği kurmuşsun demektir. ama yok uzun yoldaysan devamlı petrol ofisi derim

  • Genel olarak Opet diyebilirim fakat Shell in bazı istasyonları inanılmaz boyutta hoş tutuluyorsunuz..
  • katılıyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: catalyst

    Bence bunu genellemek yanlış. İstasyona göre değişiyor.
  • bir keresinde salihli'deki alpet'lerden birisi 20 ytl'lik lpg aldıktan sonra bana dondurma ikram etmişti yazın en sıcak zamanlarında...

    bende de müşteri memnuniyeti tamamen istasyon odaklı. ancak temiz tuvalet konusunda opet'i tek geçerim. 1300 km'lik yol boyunca hep opet'leri tercih ettim. hepsinin tuvaleti tertemizdi.
  • Opet'te birikmiş 46 tl parapuanım 33 tl olarak gözüküyor,elimde slipte var.Defalarca aradım,faks çektim dalga geçiyorlar,daha önce de aynı gün iki defa mazot aldım diye kartı iptal ettiler..Opet müşteri hizmetleri beş para etmez...
  • opet tuvalet standartlarını yakalamış ve daha önemlisi bunu devam ettirebiliyor. uzun yolda her zaman opette çay sigara lavabo molası veririrm. her zamanda çayları oluyor gecenin veya sabahın 3 ünde 4 ünde
  • kesinlikle markaya baglı olmayan bir olay. istasyonda bitiyor herşey. yaşadığım ilde şehir merkezinde 2 tane shell var . biri ne alırsam alayım hiç bir ilgi alaka göstermiyor. diğerine gidipte fulle abi dediğimde hemen abi yıkayalım yalayalım bez verelim koku verelim çay çorba..vs ilgi alaka 1500. tabi ben iş yerime yakın olduğundan dolayı genelde kalas aleyhisselamlardan almak zorunda kalıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lazarotti


    Genel olarak Opet diyebilirim fakat Shell in bazı istasyonları inanılmaz boyutta hoş tutuluyorsunuz..




    Katılıyorum bazen shell de ki itibar çok farklı boyutta oluyor.

    Bp'nin ne yakıtı nede çalışanı malesef kaliteli değil.
  • Sabahın erken sayılabilecek saatlerinde benzin almak için durduğumuz Opet istasyonunda acelemiz olduğundan ayaküstü şekilde kahvaltı etmek icap etti. Poğaçaları opetin marketinden aldıktan sonra çay sorduk olmadığını fakat oradaki pompacıların kendileri için demledikleri çaydan ikram edebileceklerini söylediler. Tabi bizde kabul ettik. Ben böyle bir durumu diğer istasyonlarda görmedim. Özellikle Bp ciddi anlamda "al git" mantığı ile işliyor. Belki de Ford'un Opet'e yöneltmesinin en iyi yanı bu. :) Yoksa Adapazarı'nda Opet istasyonu aramak, geçen Ford'lara sormak insanı pek memnun etmiyor ama... :)
  • istasyondan istasyona değişir ama opet genelde iyidir bence özellikle wc standartı çk önemli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratt45

    bir keresinde salihli'deki alpet'lerden birisi 20 ytl'lik lpg aldıktan sonra bana dondurma ikram etmişti yazın en sıcak zamanlarında...

    bende de müşteri memnuniyeti tamamen istasyon odaklı. ancak temiz tuvalet konusunda opet'i tek geçerim. 1300 km'lik yol boyunca hep opet'leri tercih ettim. hepsinin tuvaleti tertemizdi.

    Salihli'li misiniz
  • desiya "bugün 10 lira alan adam yarın 100 lira alır" diye düşünmek lazım. buna da toplam kalite diyorlar.

    tabiki "20 lira benzin aldım yıkamada 1 lira istediler" demek bilgi eksikliği olabilir. bizim burda 2 lira alıyolar istersen 500 liralık benzin al. belli bir standart getirdiler ki müşteriyle yıkardın yıkamazdın muhabbeti olmasın diye birde su parasını sebp gösterdiler.

    hizmet beklemenin limiti olmaz. farklı kültürlerde birbiriyle kıyaslanmaz. çoğu yerde katılsam da bu konulara katılmıyorum.

    "10 lira benzin aldım ayağıma çay getir" denirse o hastalıklı bir durumdur. ama 10 lira benzin aldı diye müşteriye git başımdan modunda davranış sergilenirse bu da problemdir.

    konuları ayırt etmek gerekiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ac Schnitzer.


    quote:

    Orjinalden alıntı: muratt45

    bir keresinde salihli'deki alpet'lerden birisi 20 ytl'lik lpg aldıktan sonra bana dondurma ikram etmişti yazın en sıcak zamanlarında...

    bende de müşteri memnuniyeti tamamen istasyon odaklı. ancak temiz tuvalet konusunda opet'i tek geçerim. 1300 km'lik yol boyunca hep opet'leri tercih ettim. hepsinin tuvaleti tertemizdi.

    Salihli'li misiniz



    evet siz?
  • Ben en çok hava/su olaylarında takıntılıyım. 2 hafta oldu Gayrettepe Opet'e girdim lastik havalarına bakayım diye. Hortumu siboba taktım 32 olan hava başladı düşmeye 31,30,29,28 tamam arızalı dedim çıkardım. Pompacılara da gidip galiba sorun var bi yazı koyun yada kapatın başkaları sıkıntı yaşamasın dedim. Adamlar bakalım belki sorun vardır diyecekleri yerde 'Olurmu abi saat gibi çalışıyor sen becerememişsindir' dediler ve yapma etme demeye kalmadı bizim lastiğin havası indi 24'e. Neyse dedim dalaşmıyayım kimseyle ayrıldım oradan Fulya'ya indim. Bilenler bilir o civarda birbirine yakın BP,Shell ve bir tane daha Opet var. Hepsinde de durum aynı hiçbirinde düzgün çalışan bir cihaz yok ve kimseninde umrunda değil.En son bir tane açık lastikçi buldum orada lastik havası tamamlandı. Gerçi oda abi bu patlaktır niye bu kadar insin bir söküp bakalım deyip durdu.Yaklaşık 1 saati bu şekilde heba ettim yani.
    Müşteri memnuniyeti bence genelde düzgün olmalı.




  • Ben devamlı olarak Shell den alıyorum!
    Ve %90 hizmetini beğendiğim yol üstündeki aynı benzinlikten alıyorum!
  • Göztepe SSK'nın karşısında ki SHELL'den alırım sürekli benzinimi. 20 liralık da alsam, 150 liralık da alsam memnunum. Gerek pompacılar, gerek içeride ki kasada duran arkadaşlar her zaman güler yüzlüler.
  • Geçen yıl bir istasyon hakkında yapmış olduğum şikayet nedeniyle bir ay sonra Opetten gelen bir mail:

    ''Sayin ...,

    Oncelikle gostermis oldugunuz ilgi icin cok tesekkur ederiz.

    Bize iletmis oldugunuz konu ile ilgili olarak istasyon mudurumuzun degisikligiyle hizmet kalitesinde musteri memnuniyetinde artis saglanacaktir.

    Daha ayrintili bilgi almak icin 444 6738 numarali telefondan Opet Musteri Hizmetleri'ne ulasabilirsiniz.

    Saygilarimizla,

    Opet Petrolculuk A.S.

    Musteri Hizmetleri

    444 6738''



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vincentvega -- 29 Ocak 2009; 11:36:38 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.