Şimdi Ara

müzik ve sinema sistemi..saçmamı oldu acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,

    niyetim kaliteli bir ses ve görüntü sistemi kurmak. kullanım amacımda %60 sinema- %40 müzik olacak. müzikte de daha çok pop ve club ağırlıklı olacak.
    ilk zamanlarda paket sistemlere takıldım. mesele lg nin9654 sistemi ve onun tasarım ödülü almış bir modeli. fiyatı 1100 ytl civarıydı. daha sonra samsung'un ht-p1200 modeline takıldım.. dehşet bir görünümü var ama fiyatı araştırdığımda 1500$ civarı olduğu gördüm ve forumlarda o paraya toplama bir sistem yapılabileceği söyleniyordu.
    en sonunda iş başa düştü dedim ve sabahtan beri forumlarda gezip durdum. araştırmalarım doğrultusunda şöyle bir sistem çıkardım:

    amfi: yamaha rx-v657 veya 659 modeli (kesinlikle bir şekilde yurtdışından getirmeyi planlıyorum. burayla arasında dağlar kadar fark var. kimileri voltaj problemi yaşanır demiş ama şansımı denemeye karar verdim. nerdeyse iki katı fiyata satıyorlar burada. yanılmıyorsam 800€ dan aşağı değildi.) beni cezbeden kısımlarından biri sadece sinema değil aynı zamanda da müzik dinlemek için kaliteli bir amfi olarak nitelendirilmiş.

    front+rear+center: wharfedale 9.6 + 9.1 + 9cs (anladığım kadarıyla f/p oranı en iyi olan ve aynı zamanda müzik dinleme konusundada kalite açısından en makul hoparlör sistemi bu)

    subwoofer: bunda biraz karasız kaldım magnat sub300a veya powercube 12. bu fiyatlarda (forumlardan çıkarabildiğim kadarıyla 500 -600 ytl bir fiyatları var) daha iyisi varsa neden olmasın tabi.

    televizyonum pioneer 427xa modeli olacak ve dvd olarakda pioneer dv-585a düşünüyorum. (tv için el sıkıştım bile)

    hayatımda ik defa bir sistem kurdum. sizce böyle bir sistem nası olur? tabi burada bu sistemin beni patlatması en olası kısmı mekanın büyüklüğü. bu sistemi 25metrekare bir yer için düşündüm. :) bu boyuttaki bir yere çokmu fazla gelir. hem boyutsal oarak hemde kapasite olarak. bir kaç yerde böyle durumlarda büyük, ayaklı hoparlörlerden kaçının denmiş ama fiyat olarak makul, hem sinema hemde müzik için ufak hoparlör seti bulamadım?

    sizlerin bu konudaki fikirleriniz nelerdir? eğer sizde fazla gelir diyorsanız ne tavsiye edersiniz. tabi birde bütçe yaptığımda böyle bir sistem yanılmıyorsam 2000- 2500$ civarlarında oluyor, amfiyi yurtdışından temin etmek şartıyla.

    umarım baş ağrıtmamışımdır.







  • 2000 2500 dolarlık bütçenin yanında benimki komik kalabilir ama madem %60 dvd ve sinema neden logitech z 5500 düşünmüyorsunuz..sinema performansı müthiş yüksek..
  • Ben pc için hazırlanmış bir sistemin ev sineması sistemi receiver+hop+sub dan oluşan bir sisteme karşı durabileceğine inanmıyorum. Logitech i dinledim, yüksek ses hepsinde var önemli olan ayrıntılara ulaşabilmek. yardım isteyen arkadaşa kısaca wharfedale 9 dan kuracağı bir sistemi 8 serisi ile değiştirerek daha yüksek bir fiyat performansa ve yurt dışından getirdiği receiveri yamaha 1600 e çıkarak iyi bir performans yakalayabileceğini düşünüyorum. Almanyadan Ebay.de yi de ihtimaller arasına katmanı tavsiye ederim.Bazen çok iyi receiverler ucuz fiyata bulunabiliyor.
  • peki ebayden receiver alacak olsam gümrükte problem çıkmıyormu? böyle alışveriş yapan arkadaşlar varmı? benim bildiğim 100 dolar üstünde problem çıkıyor. ebay.comda daha geçen gün rx-v659 330 dolara satılıyordu. aynı ürün metrocity enplusta 1410 ytl dediler. yorum sizin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.