Şimdi Ara

Myguide 3100 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
12.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pc ile şarj etmeye uğraşmayın voltu yeterli olsa bile usb lerin amperi çok düşük o yüzden çok uzun sürer şarz etmesi . ama araba çakmağından çok çabuk şarj oluyor. haritanın tarihine bakarmısınız hangi harita yüklü ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Spiritchaser


    quote:

    Orjinalden alıntı: ganeja


    quote:

    Orjinalden alıntı: Spiritchaser

    Ucuz ama güvenilir bir arayışı bıktırdı. Burada okuduğum yorumlardan sonra ben de gittim biraz önce teknosa'dan aldım. Şu an şarj ediyor. Gün ve saat ayarlarını falan yaptım. Beklemedeyim. Bakalım akşam eve nasıl götürecek bizi :)

    ayrıntıları bekliyoruz..kaça aldınız acaba..?



    Selam,

    Teknosa da tek ödemeye 283 YTL'ye veriyorlar. Benim kredi kartlarımda puanlarım vardı. Onları kullandım 48 YTL 'ye geldi.

    Araba içi şarj cihazı benim Palio'ya uymadı. Dolayısıyla arabanın çakmaklığını değiştirmem gerekti. USB'den şarj imkanı var ve dün akşam saat 9:00 gibi PC'ye bağladım. Sabah 8:30'a kadar PC açık ve alet şarj halindeydi. Sabah işe giderken taktım aleti arabaya ve 20 yada 25 dakika içerisinde şarj bitti. Acaba diyorum Navigasyon cihazıda şarj olurken açıktı ve atıyorum sabahın 4ü gibi şarj bitti de sabah 8:30'a kadar boşuna çalıştı da ondanmı 20 dakika içerisinde şarjı bitti? Bu durumdan emin olmak için aldığım Teknosaya götürdüm cihazı ve onlara bıraktım. Şu an beklemedeyim.

    Bu işlerle uğraşırken cihazın tüm özelliklerini inceleme fırsatım olmadı ancak uydularla bağlantısı iyi. Bir sorun yok. Evin içinde falan çekmiyor tabi. Menüler, ayarlar falan anlaşılır. Çok karışık bir durum yok. Dokunmatik ekran güzel. Ekran çözünürlüğü güzel. Ses ayarları vs güzel. Ayarlar içerisinde işinize yarayacak pek çok seçenek var. Alet hızlı çalışıyor. Bir donma, takılma falan olmadı ancak Türkçe veriyonda konuşan kadının talimatları bir garip. Yani bazı komutları benmi anlamıyorum yoksa o mu benden fazla şey istiyor anlamadım :) Güncel yazılımlarla onu hallederiz. Onun dışında iş yerime rota çizdim sabah ve tam kapının önüne kadar getirdi. Hatta haritaya fazla bakmadan genellikle sesli komutları dinleyerek.

    Bu sesle ilgili biraz daha net olayım. Mesela göbeğe geldiniz. Normalde sizin göbekten bir yere dönmeden düz gitmeniz gerekiyor. Cihaz daki kadın, en azından Türk olanı, İngilizce deniyecem akşam dönüşte bakalım onlar nasıl tarif ediyor, neyse cihazdaki kadın kavşaktan basitçe bir yere dönmeden düz git diyeceğine göbekten ikinci çıkıştan çık falan diyor. Halbuki haritada çizilen yol doğru. Yani düz gitmem gerektiğini harita gösteriyor. Ancak hatun birşeyler saçmalıyor ama neyse. Problem değil. Halledilebilir bir sorun. Belki diğer arkadaşlar için bir sorun olmıyabilir.

    Alet IGO 2006 Plus yüklü. IGO biliyorsunuz iyidir. Yakın zamanda IGO 8 yüklemeyi düşünüyorum. Sanırım ozaman bu hatun meseleleri çözülmüş olur.

    Yani sonuç olarak parasına göre güzel. Yani paranızın durumuna göre daha iyi cihazlar alınabilir elbette ama Myguide işinizi görür. Kaliteli. Sadece bu şarj işi canımı biraz sıktı. inşallah yukarıda izah ettiğim gibi olmuştur da sorun yoktur. Zira araba içinde sorun yok. Hani ben olur da elimde alır dışarda sokakta yürürken kullanırım diye de düşündüm. Yoksa araba içinde zaten şarj cihazına takılı halde olucak.

    Ne bileyim şimdilik aklıma gelen bunlar. Aklınıza takılan birşey olursa tekrar sorabilirsiniz.



    Şimdi ben bir tavsiye alayım. IGO 8 2007 10 versiyonunu yüklememi tavsiye edermisiniz? IGO 2006 Plus tan nekadar iyidir? Yada iyimidir?

    hayırlı olsun... bu yazılımlarda genellikle.göbekten 1.çıkış sağa dönün..2.çıkış düz gidin....3.çıkış ta sola dönün anlamına geliyor..




  • şu an hepsiburada.com da 273 ytl ye indi fiyatı ve bonus card'a vade farksız 12 taksit. son 9 gun diyor, bayram hediyesi alayım dedim kendime sipariş verdim elime gelince forumu tekrar yavas yavas gözden gecirip neler yapabilirim diye bakacagım. yorumlar için teşekkurler.
  • 20 Nisan 2007 olarak gösteriyor haritanın tarihini.

    Bu arada İngilizce ile denedim yol tariflerini. İngilizce versiyon çok daha derli toplu anlaşılır geldi bana :) Bilmiyorum diğer PNA'larda nasıl ama genel olarak göbekten verilen tarifler daha basit anlatılabilirdi. Yani göbekten dönmeden düz git deseler daha kolay olacaktı :) Neyse buna da şükür. Sinir bozucu olabilecek pek çok sorun yaşama ihtimalim varken olmaması güzel. Bu arada forumdan birinden yardım istemiştim IGO 8 nasıl yüklenir diye. Cevap atmış sağolsun ama öyle bir tarif geldiki Bilgisayar mühendisi falan olmak lazım sanırım anlamak için. Basit bir yolu yokmudur bu işlerin.

    quote:

    Orjinalden alıntı: ornapsen

    pc ile şarj etmeye uğraşmayın voltu yeterli olsa bile usb lerin amperi çok düşük o yüzden çok uzun sürer şarz etmesi . ama araba çakmağından çok çabuk şarj oluyor. haritanın tarihine bakarmısınız hangi harita yüklü ?




  • evet göbeklerden dönme tarifleri biraz ilginç, ama sonuçta igo. her igo yüklü cihazda aynı. myguide'a has bir durum değil. Şu sıralar bir güncelleme çıkacak sanırım. Ses seda yok ama bekliyorum ben..
  • Pil gerçekten çok dayanmıyor, pil modunda kullanacaksanız ekran parlaklığını kısın, süre farkediyor. Bir de bu cihaz araçta kullanılmak üzere tasarlanmış, 1-2 saat pil ömrü beklemek hata olur.
  • istanbulda test etme imkanım oldu gerçekten başarılı buldum. bir yerde yanılttı beni. aslında yanlış yola gideceğimi anladım ama o karmaşada tehlike yaratmamak için yoluma devam ettim. Soldan devam et uyarısı geldi ancak haritaya baktığımda rota sağa kayıyordu ama ben gene en soldan gittim. Sonradan incelediğimde yolun o noktada 3 e ayrıldığını ve bu üç yolunda aynı doğrultuda gidip sonradan faklı yerlere saptığını gördüm. Soldan devam et derken ortadaki yolu seçmeliymişim. Neyse ki kısa sürede tekrar yeni rota çizerek istediğim yere gittim.
  • Bu cihaz için, imalatçısı veya distribütörü tarafından önerilen güncel bir harita çıktı mı, çıkmadı mı? Bazı arkadaşlar burada, bu güncelleme işini bir şekilde hallettiklerini söylüyorlar. Bu ne kadar doğru? Anladığım kadarıyla, bu güncelleme konusunda sağlıklı bir haber veya bilgi yok. Önceleri, bu cihazın resmi sitesi olanwww.myguidegps.com da, en azından güncel haritanın olmadığı konusunda bir bilgi edinilebiliyordu, bir online store ve "stokta kalmadığı söylenen" ürünlerinin tanıtımı vardı. Fakat şimdi site de bir acayip olmuş. Görüntü var ama başka da bir şey yok. Özellikle street navigation linkine tıkladığınızda, bu site sonraki web siteniz için ayrılmıştır falan gibi bir yazıdan başka bir şey çıkmıyor. Belki denebilir ki site yenileniyor, yapım aşaması falan filan... ama kardeşim iki aydır böyle bi garip gidiyor bunların sitesi... bu kadar sürer mi bu iş. Acaba hata mı ettik bu cihazı almakla nedir?




  • son düzenlemeler yapılıyor dendi galiba en son ,ama hala bir haber yok. igo 2006 için ise yeni harita çıktı diye biliyorum 01/2008 sanırım. Tam emin değilim ama öyle olması gerekir. Bende 10/2007 yüklü. Daha eski tarihli haritalar yüklü cihazlar da var sanırım myguide'nın. Sanırım fiyatları daha uygun. Bence eski bir harita alınmamalı. 10/2007 bir derece de daha eski bir harita güncelliğini yitirmiştir bence. İlk mesajlara bakarsan bu konuda yetkili kişinin mesajlarını görebilirsin.
  • bu cihaza ben sd kart taktım nasıl görecem sd kartı görmüyor
  • SD kart, storage card olarak görünüyor. Eğer takmada bir hata yapmadıysanız veya 2gb'nin üzerinde bir kart takmadıysanız problem olmaması lazım.
  • hocam bana bu konu hakkında bilgi lazım yardımcı olurmusunuz
  • bu cihaza igo 8 oluyor dediler nereden bulurum türkiye haritasını
  • en sonunda biryerden bir paket veri indirdim şuanda oyun igo ve tomtom tamam gayetde güzel oldu fakat igo 8 türkiye haritası yükleyince harita güncel deyil uyarısı veriyor sıra onu çözmeye geldi
  • arkadaşlar igo 8 ile bu cihaz mükemmel oldu bana göre fiyatına göre süper bir cihaz
  • bu cihaz için güncelleme çıktı mı acaba ?
  • Ben daha önce de bu konuya değinmiştim ama pek kaale alan olmadı. Bu cihazın bir güncellemesi henüz olmadığı gibi, kendi web sitesi olanwww.myguidegps.com da da hiç bir numara yok. Web sayfasındaki distribütörlerin bulunduğu ülkeler arasında İngiltere, İtalya, Yunanistan, Polonya var ama Türkiye'de bir distribütörü olduğu da yazmıyor. Yalnızca Türkiye'deki satıcılar var. Navigasyon cihazlarına harita sağlayan kuruluşların web sitelerine de bakıyorum hepsi de MyGuide 3100 için güncellemelerinin olmadığını söylüyor. Buna rağmen bu cihazı kullanan bazı arkadaşlar netten bir takım haritalar indirerek güncellemeler yaptıklarını iddia ediyorlar. Bunu da ben anlamıyorum. Güncelleme konusundaki yetkili ağızlar da sessizliğe bürünmüş durumda. Yani işte hal böyle iken bir güncelleme beklemek boşuna. Ben biraz karamsar bakıyor olabilirim. Olumlu bakan arkadaşlar varsa onların da düşüncelerini öğrenmek isterim.




  • ilk başlarda ithalatçı firmadan bir arkadaş konulara katılıyordu ama sanırım artık oda söyleyecek söz bulamıyor, 2008.07 haritasından bahsedilirken halen 2007.07 haritasına mahkum etmek nasıl bir hizmet anlayışıdır?
    garip...
  • Hepsiburadada indirime girmiş

    http://www.hepsiburada.com/my-guide-pna-3100-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?categoryid=257643&productid=otarnpn3100

    EDİT: indirim bitmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan -- 6 Aralık 2008; 23:24:36 >
  • Hizmet anlayışı bir yana, hizmet sunma kaygısında olan yok ki ortada.... ayrıca diğer forumlarda okuduğum kadarıyla imalatçısının da ithalatçısının da herhangi bir güncelleme yapmak zorunluluğu yokmuş. Tahmin ediyorum bu ciihazın devamını getirmeyi de düşünmüyorlar, indirime girmiş yani ellerinde kalanlardan kurtulmaya çalışıyorlar ama artık bedava verseler alan çıkmaz. Yakında artık esamesi okunmaz olacak.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.