Şimdi Ara

N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
4
Favori
33.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
868 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • N11 üzerinden FLYTECH isimli satıcıdan QCY T5 model kablosuz kulaklık aldım. Ürün bu:https://urun.n11.com/bluetooth-kulaklik/qcy-t5-gaming-50-siyah-bluetooth-kulaklik-global-versiyon-P396638866 Ürünün kutusunda iki sıra halinde çizik vardı fotoğrafta net bir şekilde görünüyor. Satıcı sorulan soruların bazılarına cep numarasını koymuş, yazdım satıcıya whatsapptan. Ürünün çizik olduğunu söylediğimde daha iade konusunu açmadan direkt "iade falan alamam, siz çizmişsinizdir" demeye getirdi. Sinir oldum, ama yine alttan aldım. Çiziğine rağmen kullanmaya karar verdim. Ama içimde bir şüphe vardı, çünkü ürünün plastiği falan aşırı kalitesizdi. Ve daha önce aynı ürünü aldığımda kutunun altındaki yazılar sticker halinde değil direkt baskı şeklindeydi.
    Gelen ürün:
    N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

    Bu kulaklıkların orjinalliğini sorgulamak için arkasında kazınan bir güvenlik kodu var ve sitesinde kazıtıp okuttuğumda "kayıtlı değil, sahte ürünlere karşı dikkatli olun" uyarısı aldım. Satıcıya çıkan sonuçla birlikte ürünün sahte olduğunu söylediğimde ürünü gönderin kontrol etsinler dedi. Sanırım iade alacak artık diyip satıcının insafına kandım ve ürünü kargoladım.
    Site çince olduğu için çevirip attım:
    N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

    Satıcı ürünü teslim aldığında tekrar yazdım ve "teknik servis incelesin duruma göre işlem yapılacak" dedi. Yahu sahte ürünün teknik servisi mi olur gidip kendiniz de kodu okutun dediğimde inatla satıcı "servis onay vermeden işlem yapamam" diye konuyu uzattı.

    N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

    Ortada bir servis olmadığını ve satıcının bilerek olayı uzatıp ürünü geri göndereceğine eminim. N11 canlı desteğe bağlanmama ve derdimi anlatmama rağmen hiçbir sonuç alamadım. Ürün sayfasını kontrol ettiğimde(yukarıda bakabilirsiniz) her bir ürün sahte, almayın yorumu üzerine iki üç tane satıcının iyi yorumu geliyor, yani satıcı yolunu bulmuş istediği gibi at koşturabiliyor. Ben kimsenin ekmeğinin peşinde değilim ama sizce bu satıcının diğer anlayışlı, orijinal ürün satan satıcılarla aynı fiyata sahte ürün satması etik midir? Şuan ürün satıcıda ve eminim ki iadeyi onaylamayıp ürünü geri gönderecek. Böyle adamların %100 puanla satış yapıp insanları mağdur etmesini geçtim n11'in böyle küçük bir ürün için bile alıcısını mağdur durumda bırakması içler acısı. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp tekrar olayı anlatacağım umarım olumlu bir sonuç alabilirim. Olayın peşini bırakmayacağımdan emin olabilirsiniz.

    Edit: az önce n11 yetkilisi tarafından arandım ve olayı detaylıca anlattım. Konuyla ilgili yetkili birime haber verildiği ve tarafıma tekrar dönüş yapılacağı söylendi. Bekliyorum bakalım neler olacak.

    Edit2: Arkadaşlar desteğinizden ötürü minnettarım. Satıcı whatsapptan yazıp ürünün arkasındaki kodu ve orijinalliği kontrol edilen sitenin adresini istedi. Siz kontrol edebilirsiniz dediğimde pakete ulaşamadıklarını depoda olduğunu söyledi. Neyse sitenin linkini ve ürünün arkasındaki kodu gönderdim. Ne enteresandır ki orijinalliğine toz kondurmayan ve papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan satıcı ürünün nereden kontrol edileceğini dahi bilmiyor. Belki de yanlış bir site verme veya kodu yanlış verebilme ihtimaline güvenip beni haksız çıkarmaya çabalıyor olabilir zira satıcıda gram iyi niyet göremedim şimdiye kadar. Satıcının n11 uyarısıyla mı yoksa kendi başına mı böyle bir hareket gösterdiğini bilmiyorum. Ama satıcı iade alacağına yada sahte ürün sattığını kabullenen türde herhangi bir beyanda bulunmadı.

    Bazı arkadaşların soru-cevapta neden sahte ürün satıyorsunuz tarzı sorularından sonra ürüne böyle bir yorum gelmesi de manidar. Yorum yok:

    N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

    Henüz n11 tarafında da yeni bir geri dönüş olmadı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.


    Edit 3: Arkadaşlar az önce mesaj geldi iadeniz alınmıştır diye. Olayın satıcıyla mı yoksa n11 eliyle mi yapıldığını bilmiyorum. N11 tarafından yine bir dönüş olmadı. Sitede satıcı iadeyi onayladı gözüküyor.

    Ne öğrendik? Satıcı soruları silebiliyor veya herkese açık olan soruyu bireysele çevirebiliyor. Kendi yorumlarını, sorularını ekleyip kötü yorumları kamufle edebildiğini zaten biliyorduk.

    Konuyla ilgili herkesin bilinçlenmesi adına satıcı linki kalmaya devam edecek. Ben paramı kurtarmış olabilirim ama benim gibi mağdur edebileceği, ettiği bir sürü insan var. Bu arkadaşa da servis iadenizi reddetti ürünü geri gönderiyoruz cevabı gelmiş mesela. Adam artık yılmış olacak ki sadece ürünü gönderin başka birşey istemiyorum derdine düşmüş:

    N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

    Desteğini esirgemeyen bütün forumdaşlara teşekkür ediyorum. Pm yoluyla yardım etmeye çalışan, satıcıyla iletişime geçen ve bana yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız. Umuyorum n11 tarafında satıcı hakkında bir geri dönüş olur da elimizden geldiğince sahtekar satıcılardan arınmış oluruz.


    Edit4: Az önce N11 tarafından arandım. Mağazadan ilgili evrakların istendiği ve kategori yöneticisinin de gerekli incelemeleri başlattığı bilgisini aldım. Fakat şöyle bir gariplik var, mağaza n11'e kodların "çindeki sıkışma" sebebiyle sisteme geç girildiğini ve ürünün orijinal olduğunu savunmaya devam etmiş. Daha dün elime ulaşan diğer mağazadan aldığım ürün nedense o "sıkışma" dan etkilenmemiş olacak ki kodu sorguladığımda doğrulandı. N11 de buna inanmış gibi görünüyor. Forumdan bir arkadaş paylaşmış eksik olmasın, aynı satıcının geçen sene sattığı redmi airdots sicili:

    N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)

    Her şey açık ve net bir şekilde ortada. Ancak N11 satıcının yanında duracak gibi görünüyor an itibariyle. Bakalım daha neler duyacağız.

    #n11 flytech satıcısı
    #flytech sahte ürün
    #n11 sahte ürün gönderen satıcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 25 Nisan 2020; 15:32:48 >







  • Herkezin basina gelebilir ne demek sahte urun satmak faturasi var iade sureci var boyle adamlar hala hangi cesaretle satis yapabiliyor diye sorgulamak lazim hepimiz vergimizi oduyor ve hepimiz potansiyel musteriyiz bugun n11 yarin bilmem hangi site fark etmez..arkadasim madem bu kadar eminsin sahte olduguna hemen ticaret bakanligina faturanla basvur gecikme thh de basvur..gecmis olsun
    Bakın burada satıcı kadar n11 inde suçu çok büyük. Aracılık ederek komisyon almasını biliyorsa müşterinin de hakkını sonuna kadar savunmak zorunda. Siz o satıcıdan almıyorsunuz, n11 den alıyorsunuz. Dolayısıyla sahte ürün satışını o satıcı değil n11 yapmış gibi dava etme hakkınız var. N11 in ilk vukuatı değil, eminim ki daha bir çok sahte ürün mevcut fakat her alan anlamıyor. Umarım sonuç alırsınız fakat ben n11i asla kullanmayacağım.
    quote:

    Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

    Vatan Bilgisayar gibi bilindik siteler varken neden bu tarz siteleri tercih ediyorsunuz, anlayamıyorum. Vatan pahalı; ama en azından başın ağrımıyor.
    Umarım vatana işin düşmez, vatan Teknosa gibi yerlere güvenmeyin sakın süründürürler adamı bakmayın kurumsal olduklarına
    Geçmiş olsun öncelikle. Bende N11 üzerinden AirPods 2 almıştım. Ürün gerçeğiyle o kadar yakındı ki ürüne N11 üzerinden alan herkes 5 puan vermiş. Ama illa daha önce bir Apple ürünü kullandıysanız anlayabiliyorsunuz rahat bir şekilde sahte olduğunu.

    Satıcıya yazdım aynı durum bizde sahte ürün olmaz diye cevap aldım. N11 zaten hiç ilgilenmiyor. Bende, seri numaralarını sorgulayınca orijinal çıkıyordu çünkü orijinal ürünün seri numaralarını basmışlardı üstüne.

    Ancak ne kadar iyi klon olsada 2 şeyi kaçırmışlar. Ayarlar altında AirPods bilgileri gözükmüyordu. Diğeri ise Bluetooth Vendor ID’ler Apple’a ait değildi. (Apple 0x07ca) kullanıyor.

    N11 ilgilenmeyince satıcıda geri almayınca Tüketici Hakları ile bile uğraşmadım. Ürünü alıp Gürgençlere götürüp uzman raporu aldım orijinal olmadığına dair. Sonra dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundum. 5 gün sonra satıcı etekleri tutuşmuş bir şekilde beni aradı. 11 gün sonra N11 aradı çünkü N11’i de 158/1F altında dava ettim yer ve imkan tanıdıkları için. N11 beni aradığı gün SMS göndererek iadenin gerçekleştiği hakkında bilgi verdi. Ertesi gün para hesabıma geçti. 49 gün sonra duruşmamız gerçekleşti. N11 tarafında bir hak talep edemedim ancak satıcı alehinde karar çıktı. Ürünün 6 katına kadar olan bedelin ödenmesi ya da 10 seneye kadar hapis cezası.

    Paşa paşa 7662 TL ödemek zorunda kaldı sayın satıcımız. Vakıf bankasından hesap açtırdılar, parayıda 1 Hafta gibi bir sürede aldım.

    1277 TL’yide N11 iade ettiği için baya karlı çıktım durumdan. Ancak satıcı uslanmadı bu sefer de ölüm tehditleri yağdırdı. Yine duruşma günü bekliyoruz bakalım sayın satıcımızla.

    Maddi & Manevi durmak yok yola devam!
  • Vatan Bilgisayar gibi bilindik siteler varken neden bu tarz siteleri tercih ediyorsunuz, anlayamıyorum. Vatan pahalı; ama en azından başın ağrımıyor.
  • N11 in sitesine girip iade talebi oluşturup o şekilde göndermedin mi ürünü ?

    Eğer o şekilde gönderdiysen zaten 3 gün içinde sana sistem üzerinden iadenin kabul olup olmadığını bildirmeleri gerekiyor.

    Hala anlaşmazlık yaşıyorsan tüketici hakem heyetine başvurman gerekmekte
  • Saçmalamışsın.. Bu ürünün sahtesi mi varda adam sahtesini bulsun. sahtesini göndersin. Sen kendin uydurmuşsun bence sahte olduğunu.
  • DrakeMcCain kullanıcısına yanıt
    Maalesef bu kulaklığın her yerde satışı yok hocam.
  • 1 kaç gün önce bende telefonumun ekranı kırıktı sipariş ettim. n11'den yan sanayi gönderdi firma. Canlı sohbetten ulaştım. İade ettim, satıcı iade aldı. tüketici mahkemesine gideceğini söyle. Zaten orjinal olsun veya olmasın iade etmek istediğini site üzerinden bildirdiysen iade almak zorunda.
  • neden bilindik mağazalardan almazsınız şu teknolojik ürünleri?
  • C.apture kullanıcısına yanıt
    Hocam ürünün gerçek olmadığını anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Satıcıya sorulan sorulara baktığınızda zaten ilk mağdur edilenin ben olmadığımı anlayacaksınız. Gerçeğinde arkasındaki yazılar sticker şeklinde değil direkt damga halinde, ve malzeme kalitesi aşırı kötüydü. Lütfen kendinizi yerime koyun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanandnexus -- 22 Nisan 2020; 23:25:3 >
  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    Bu ürünün Vatan'da olmasına gerek yok ki zaten; çünkü daha kalitelileri satılıyor.
  • C.apture kullanıcısına yanıt
    Seri numasıyla kontrol ettim ve sahte çıktı dedi ya. iPhone 11'in çakmasını iPhone 11'den önce yapan adamlar, bu kulaklığın çakmasını mı yapamayacak?
  • Herkezin basina gelebilir ne demek sahte urun satmak faturasi var iade sureci var boyle adamlar hala hangi cesaretle satis yapabiliyor diye sorgulamak lazim hepimiz vergimizi oduyor ve hepimiz potansiyel musteriyiz bugun n11 yarin bilmem hangi site fark etmez..arkadasim madem bu kadar eminsin sahte olduguna hemen ticaret bakanligina faturanla basvur gecikme thh de basvur..gecmis olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi secovaleo -- 22 Nisan 2020; 23:45:41 >
  • secovaleo S kullanıcısına yanıt
    Aynen kardeş millet artık ordan alma burdan alma diyor sanki suçlu alanmış gibi.
  • Confather kullanıcısına yanıt
    Yani hirsizin hicmi gunahi yokkk....
  • Kulak içi kulaklık ise hijyen sebebiyle iade edilmiyor sanki
  • Başka sitelerden alsaydın n11 e çok dönüş oldu
  • Bu urun orjinal olsa ne olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrakeMcCain

    Vatan Bilgisayar gibi bilindik siteler varken neden bu tarz siteleri tercih ediyorsunuz, anlayamıyorum. Vatan pahalı; ama en azından başın ağrımıyor.
    Umarım vatana işin düşmez, vatan Teknosa gibi yerlere güvenmeyin sakın süründürürler adamı bakmayın kurumsal olduklarına
  • Aynı kulaklığı ben de yaklaşık 1 ay önce Hepsiburada'da 'deltabilgisayar' adlı satıcıdan satın aldım. Kutusunda herhangi bir çizik yok fakat kulaklıkların tam dokunmatik kısımlarında aynı boyutta çizgiler var. Ayrıca benimkinin kutusunun altında da çıkartma var, baskı değil. Ürünün seri numarasını aynı yerden kontrol ettim ve orjinal çıktı. Bence sizin ürününüzdeki çizgiler fabrika çıkışı o şekilde. Hatalı ürün yani. Orjinallik konusunda da kodu doğru yazdığınıza emin misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnc3 -- 23 Nisan 2020; 3:16:22 >
  • böyle durumlarda açıklama yapmadan cayma hakkı kullanarak iade ediyorum.
  • Hepsi aynı ya Trendyol da böyle n11 de doldurmuşlar herkesi kontrol yok denetim yok

    Trendyol motor yağı aldım başka modeli geldi müşteri hizmetleri ile görüştüm doğrudur kontrol edemiyoruz dedi e kardeşim ben o motor yağını ihtiyacım olduğu için geri göndermedim kullandım ama yoksa geri iade et itiraz et paranı bekle servisi bekle derken? Bunu satanda biliyor iteliyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.