Şimdi Ara

Nabız Düşüklüğü (52-60) Dinlenirken Nabız-Korku(ACİL) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Panik atak ya da kaygı bozukluğu ile ilgili bir şikayetiniz var mı? Bana 2 soruyla birlikte kaygı bozukluğu teşhisi konuldu. Sorunum yatar pozisyonda akciğerlerin ortasında kasılma-sıkışma benzeri bir hissiyat olmasıydı. Dik pozisyona geldiği gibi geçiyordu ancak bir gece yüzleşmek istedim kalkmadım sıkışma hissi aşırı arttı nabzım efor olmadan 150 civarına fırladı. Neredeyse tüm tetkikleri yaptırdım insülin direnci dışında anormal bir değer yoktu. 2017 yılından beri son 2 senedir rahat bir şekilde bununla yaşıyorum. Dün gece yeniden atak geldi tuvalette otururken bir anda göğüs kaslarımda bir şey hissettim ama önemsemedim üşüttüm diye düşündüm, elimi yıkarken başım döner gibi oldu ve iki kolum birden uyuştu bayılacağımı zannettim nefes darlığı ile birlikte yine yüksek nabız başladı. Balkona çıkıp derin nefes alınca azaldı ve geçti. İnsan bunları yaşadıkça bir şekilde vücudunda sıkıntı olduğunu düşünüyor, doktorlara bile güvenmiyordum bir ara hastalığımı bulamadıklarını düşünüyordum ancak haklı oldukları ortada. Aslında bunların normal olduğuna kendiniz ikna etmeye çalışıp bir süre o şekilde deneseniz belki daha rahat edersiniz. Bu arada 55-80 arasındaki dinlenme nabzının normal kabul edildiğini biliyorum sizin nabzınız aşırı düşük gelmedi bana. Sporcu bir arkadaşım akıllı saati ile uyku ölçümünü göstermişti ve en düşük nabzı 33 idi. İçinizi rahatlatana kadar tüm tetkikleri yaptırın sonrasını akışına bırakmaya çalışın derim. Tekrar geçmiş olsun.





  • Hocam sizde benim gibi sürekli sanırım nabzınızı ölçüyorsunuz takıntı hale getirmişsiniz :) benimde bazen 100 üstü çıkıyor hemen ölçüyorum fakat artık ölçmüyorum böyle sık sık takınca daha kötü oluyor insan psikolojik olarak bu organlara yansıyor,bence bir kaç gün aklınızdan çıkarmayı deneyin belki daha iyi olacaksınız ,bende bt angio yaptırmadım daha ekg ultrason akciğer kan sonucu iyi çıkmıştı ama doktor yine de herşeyden emin sonuç için bt angio önermişti. Nabzım düşük olunca gideceğim,sende git daha da rahatlarsın belki :) iyi akşamlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • biostrike kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle benim bu konu hakkında bu kadar yazdıklarımı okuyup, kendinle alakalı neler yaşadığını ve bana tavsiye vermeye çalıştığın için çok teşekkür ederim. Umarım yakın zamanda bunları atlatırız ve buraya bunu atlattığımıza dair güzel yorumlar yazarız. Azıcık olsun yüreğime gene su serptin, tekrardan teşekkürler. İyi akşamlar ve hayırlı ramazan ayları dilerim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Finland kullanıcısına yanıt
    Dostum konunun başından beri azimle kendinden örnekleyerek bir takım şikayetler çektiğini anlatmışın sen de güzel bir şekilde. Zaten doktorlar bunu bizim ruhsal sağlığımız açısından artık rahatlayıp eğer BT Anjiyoda bir şey çıkmaz ise artık kendimize bunları düşünüp zarar vermeyelim diye öneride bulunuyorlar. Umarım yakın zamanda atlatırız ve güzel yorumlar yazarız. İnşAllah en güzeli olsun sonuçlar açısından hepiniz için. İyi akşamlar ve hayırlı Ramazan ayları dilerim. Tekrardan yorumların için teşekkür ederim. Bir gelişme olduğunda tekrar yazmaya devam edeceğim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Evet arkadaşlar akıllı saat ile uykunun sadece sabaha karşı 1 saat 20 dklık bölümü test ettim. Uykuda nabzın 45’lere düştüğünü gördüm. Bundan aşırı derecede rahatsız olmaya başladım. Hemen kardiyoloji doktoruna bu normal midir diye yönelttiğimde, uyku süre zarfında bunun normal olduğunu ve endişe etmemem gerektiğini bana aktardı. Endişe etmemek imkansız? Çünkü ritim holter takıldığı gün sadece 1 dakikalık zarf içerisinde nabzım 51 olmuş, daha sonrasında yükselmiş. Burada da 3 dk’lık bir zaman diliminde nabzım 45 olmuş daha sonrasında 49’lara çıkmış. 49-53 arasında dönü dönüp durmuş uykumda. Anlam vermekte güçlük çekmeye başladım, Allah her şeyin hayırlısı verir umarım herkes için. Bu rahatsızlıktan kurtulduğum gibi çektiklerimi birer birer yazıp, herkesi burada rahatlatmaya içini ferah tutmaya çalışacağım. Teşekkürler. Bu arada benim tarz bunları yaşayan varsa, konuya cevap verirse sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Kalp atış hızı değişkenliği düşük çıkıyor. Apple watch üzerinden takibini sağladığımda ortalama 36 msn olduğunu gördüm. 36 msn kalp atış hızı değişkenliği olarak baya alt seviyelerde olduğu gözüküyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anlaşılan benim gibi bu tarz benzer durumu çeken insan sayısı çok az.. Bu aralar gün içerisinde kendimde gözlemlediğim yemek yerken, ekstrasistoller yaşamam ve yemek yedikten sonra da ekstrasistollerin belirli bir aralıkla devam etmesi. Dün gün içerisinde 5-6 kez ekstrasistol yaşadım ve gerçekten kendini hissettiriyor baya. Nabız uyku sırasında 50’in altına çok nadir iniyor. İnse de, 10-15 saniye sonra yükseldiğini gözlemliyorum. Sol arka sırt ve sol kol ağrısı devam ediyor. Ara sıra üst dişlerimin sızladığını ve çenemin ağırdığını hissediyorum oturduğum zaman aralığında. Bunlara ek olarak gün içerisinde, iki gözümde de bulanıklar oluşuyor. Benzer durumu yaşayan arkadaşlar varsa konuya yazabilir. Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çene ağrısı ve diş sızlamasıyla beraber sol arka sırtımda ve sol arka sırtıma tam denk gelecek şekilde sol göğsümde batarcasına ama yanmalı bir ağrım oluyor. Sonra o yanmayı sol kolumda, hafif ağrıyla beraber hissettiğim oluyor. Ayağa kalktığımda sersemlemiş gibi oluyorum. Ama benim ağrımın çıkış noktası sırtımın sol arka tarafı gibi. Ağrının çapını 7-8 cm olarak söyleyelerim. Bir de bir anda ayağa kalktığımda kalbimde çarpıntı hissettiğim oluyor anlık. Tansiyon bazen sol kolda 118/73 çıkarken, sağ kolda 130/90 çıkabiliyor 😥 Bu konuda düşünceniz nedir? Benzer durumu yaşayan kişiler var mıdır aranızda?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son 1.5 hafta içerisinde 4 tane kardiyoloji doktoru tarafından daha muayene edildim. Muayene sonunda BT Anjiyo gereksinimine gerek olmadığını ve yaş olarak genç olduğumu söylediler. Sigara içmeyen birisi olduğum için, anne ve babada erken yaşta kalp krizi geçmişi olmadığı için BT Anjiyonun gereksiz olduğu söylendi üstüne basıla basıla. Geçen günlerde derinlemesine ve baya detaylı 15 dk boyunca eko bakıldı. Kalbin bakılabilecek her bölümüne bakıldı. Nabız düşüklüğünden korkmamam gerektiği söylendi. Fakat ayaktayken değişik bir şekilde bazen başım dönüyormuş gibi dengem bozuluyor ve hafif bayılacakmış gibi oluyorum. Nedeni nedir bilmiyorum? Kardiyologlar, kardiyolojik herhangi bir problem olmadığına dair üstünde durdular. Son 1.5 ay içerisinde Troponin I high sensitive, D-Dimer ve CK-MB testini 9 kez yapmışım. Hiç birinde sıkıntı çıkmadı. Ama nabız düşüklüğü devam ediyor, uykuda nabız 43 ve 44’lere kadar düşüyor. Hatta sabaha karşı alarm çaldı erteledim, uyudum hemen. O 10 dakikalık zaman zarfı içerisinde nabzım 48’a inmiş. Benzer durumda olan var mıdır?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Benim de sizin gibi nabzın gündüz 57-60 oluyor çok nadir 65 üstüne çıkar. Geceleri de 42 ye kadar düştüğünü gördüm akıllı saatimde ben de bir kardiyolojiye gitmeyi düşünüyorum. Fakat belirgin bir şikayetim yok. İnsulin direncin var hafif olacak şekilde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi benim düzenli olara takiple bir yıldır bunu farkettim büyük ihtimalle önceden de böyleydi. Tansiyonum da 10-6 veya 9-5 gibi aralıklar da geziyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tıpkolikmezunn kullanıcısına yanıt
    Sizin büyük ihtimal yapınız doğrultusunda nabzınız böyle seyrediyor. 6-7 tane kardiyolog doktoru gezdim, onların dediklerini size ileteceğim. Nabzın uykuda 40’a veya 35’e kadar düşebilir. Bu nabız düşüklüğü herhangi bir şekilde bayılmaya veya başka bir şikayete yol açmıyorsa, kafana takmana gerek yok dedi. Benim şikayetlerim hala devam ediyor. Bugün kalp krizi geçiriyorum sanıp acilin yolunu tuttum. Ama başım çok kötü oldu, fenalık hissi geldi. Sol göğsümde de ağrı vardı. Hastanenin kapısı önünde bekledim biraz, panikten oluyordur diye. 15-20 dk bekledim, daha sonra hastaneye girdim dayanamayıp. Ekg ve Eko yapıldı. Bir sıkıntın yok denilip, gönderildim. Tabi heyecandan mıdır stresten midir bilmem tansiyon 140/100 çıktı. Tansiyonun verdiği ayakta dururken sersemlik vardı. Böyle dizlerimin bağı çözülmüş, ayağımda soğukluk vardı. Ondan sonra gün içerisinde yine yürürken, sol kol ve sol arka sırtımda ağrı yaşadım, hafif-orta derece baş sersemliğiyle beraber, arabanın koltuğuna oturduğumda sol koltuk altımdan aşağı doğru yayılan bir ağrı olduğunu sezinledim. Onun dışında, sol omzumdan beraber aşağı doğru uyuşukluk oluyordu. Göğüste komple yayılan bir ağrı veya baskı şeklinde bir ağrı sezimlemedim. Ama böyle kafamda sersemlikle beraber fenalık hissi, boyunda ağrı. Bazen kendimi gözlemliyorum sadece çenede ağrı, uyuşma. Şimdi dün ve bugün olmak üzere, sol bacağımda diz kapağın üstünde ve baldırın arka tarafında ağrı oluyor. Dün ve bugün olmak üzere kendimi çok berbat ve kötü hissediyorum. Geceleri uykumdan çok sık uyanıyorum. Dün sabah başıma gelen olay hele, çekmeceden bir şeyler almak için eğilmişken, bir anda ensemden veya işte boynumdan elektrik çarpma hissiyle beraber bir anda başım döndü kendimi yerde buldum. Sonra şah damarı tıkanıklığını düşünmeye başladım. Şah damarında tıkanıklık olanlar, kalp damarında da tıkanıklık olabiliyormuş diye bir şey okudum. Doktorlara sorduğumda senin yaptığın tetkiklere ve yaşına dayanarak, sigara ve alkol kullanmadığını da göz önünde bulundurursak, 28 yaşında damar tıkanıklığı olasılığı yoktur. Size de eğer benzer durumlar olduysa, buraya yazabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Kalp rahatsizligin var mi yok mu anlamak istiyorsan normal yururken bir anda koşmaya başla. Ardından bir anda dur. Eğer ritim bozuklugun varsa zaten orada belli olacaktır. Benim bir kere carpintj problemjm oldu o da gece mesaisinde calisirken cok fazla cay ve kahve ictigim zamandi. Uyurken yatak sarsintisiyla uyandim deprem oluyor sanarak ancak gogsun yerjnden cikacak gibi inip kalkiyordu. Nefes alip vermem normal ancak kalbim cok hizli atiyordu. Nefesimi tutarak ve daha yavas nefes alip vererek durumu duzeltebildim. O gece 3 buyuk kupa bardaginda bol balli çay içmiştim. Balın verdigi enerjiyle caydaki kafein birleşince böyle bir etki yapti.
    Eğer halsizlik sorunun varsa ballı çay öneririm. Bala veya caya alerjin yoksa gayet iyi bir enerji kaynaği. Fazla kacirinca bendeki gibi kalp atisini hizlandirabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde daha az vakit geçir. Disarda daha çok vakit geçir. Agaclik alanlarda yuruyuş yap. Parkta bir bankta otur. Bu probleminin azaldigjni hissedeceksin. Parjta yururken hicbirseyden kaygilanma. Sadece ota bocege yerdeki yapraga havadaki kusa yanina gelen kediye odaklan. Insanlari da umursama. Bu kaygi problemine iyi gelecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 ay içerisinde 9 tane kardiyolog gezdim. Hepsi muayene etti. Hepsi kalp damarlarıyla alakalı problem olma ihtimali yok dedi. Gel gelelim, son 3 günden beri tam anlamıyla kusuruma bakmayın ama “bok” gibiyim. 2 gün önce acile gittim. Troponin I High Sensitive 10 civarı çıktı. 0-30 aralığında normal olarak kabul görüyor. Bugün de Troponin I High Sensitive testi yaptırdım. 10.8 çıktı. Anlayacağınız son 2 gündür bana yüksek geliyor çünkü daha öncesinde 1.4’ün üzerine çıktığı yok. Kardiyoloji doktoruma bu konuyu danıştığımda, bu değerlerin değişkenlik gösterebileceğini, normal referans aralıklarında olduğu sürece bunun bana bir sıkıntı çıkartmayacağını iletti. Bugün içerisinde 2 tane doktor gördü. EKG ve EKO çekildi. Kalpte bir yapısal bozukluk olmadığını, kalbin damarlarında EKO’dan bakıldığı kadarıyla herhangi bir problem olmadığı söylendi. Şah damarlarına ultrason doppler ile bakıldı. Temiz olduğu söylendi. 28 yaşında alkol ve özellikle sigara içmediğin için, onca EKG,EKO,EFOR ve Ritim holter testin temiz çıktığından dolayı sende böyle bir olasılık beklemiyoruz denildi. Kalple alakalı herhangi bir problem olmadığını bütün gördüğüm 8 tane kardiyologta söyledi. Ama benim her günüm an ve anım iğrenç geçmeye, sürekli kendimi kötü hissetmeye devam ediyorum. Onun için bu tarz benzer bir durum yaşayıp, bu durumda kurtulan varsa buraya yazabilirse sevinirim. Bu arada @cinali1 adlı kullanıcı arkadaşımıza güzel tavsiyeleri ve yorumu için teşekkür ederim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ben senden yaşça daha büyük olduğum halde nabız düşüklüğü oranlarımız aynı değerlerde gezdiği halde kafama takmıyorum. İlk başta ben de endişelenmiştim. Biraz araştırdıktan sonra bunun zararlı olmadığı, aksine iyi olduğu bilgisine ulaştım. Doktora bile gitmedim. Kafama takmadım.


    Senin durumun artık psikiyatritlik duruma gelmiş görünüyor, bir de onlara görün derim. Fazla evham nasıl olur da hiçbir kardiyoloğun dikkatini çekmemiş hayret doğrusu

  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Psikiyatrik muayene önerildi fakat şimdi bu aralar nabız düşüklüğünden öte gün içerisinde 5-6 kez tansiyonum yükselip kendi kendine normale dönüyor. Onla beraber ara sıra nabız yüksekliği oluyor. 115’lere kadar çıkıyor. Hepsiyle beraber, sol göğüs bölgemde ve sol arka sırtımda ağrıyla beraber fenalık hissi ve başta sersemlik oluyor. Aralıklarla sol omuzda baskı ve uyuşukluk, elde uyuşukluk ve yine aralıklarla sırtta karıncalaşma mevcut. BT Anjiyo yapılmadan rahatlayamayacığıma tanı koydum. Çünkü gün içerisinde sürekli bir halsizlik de var. Allah hepimize en büyük hazine olan sağlığı nasip etsin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • panicattack. P kullanıcısına yanıt

    belki panik atak geçiriyorsundur; panik atakla vücut uyuşur karıncalaşır ,nabiz yükselir, fenalık hissi vs hissedilir

  • Evet arkadaşlar, şimdide konunun tam tersi şekilde size anlatacaklarım var. Dün öğlen 3’ten beri nabzım 85 ve üzerinde seyretmeye başladı. Bugün ise, 92’den aşağı inmiyor. 100’ün üzerlerine çıkıyor. Ateşim yok. Herhangi bir ağrı ve sızım olmamasına rağmen böyle. Vücutta bilmediğim bir enfeksiyon mu var diyeceğim? Daha 3 gün önce Tam Kan Sayımı(Hemogram) ve CRP’ye bakıldı. İnşAllah bir şeyler ters gitmiyordur vücudumda. Çünkü sakinleştirici almama rağmen nabzım yüksek seyrediyor. Normalde sakinleştirici aldıktan sonra nabız 60-75 arası seyreder, daha fazla yukarı çıkmaz bende. Kendimi bildiğim için bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu aralar göğüste ve göğüs ortasında rahatsızlık hissetmemle beraber anlık tansiyonu ölçüyorum dayanamayıp stresten midir bilmem ama bence strese bağlı olarak değil. Tansiyonumun yüksek çıkacağını biliyorum ve 135/95 veya 145/100 çıktığı bile oluyor. Ondan sonra 15-20 dakika geçiyor üstünden hiç bir şey yapmıyorum, ilaç içmiyorum. Nefesime odaklanıp nefes egzersizi yapıyorum. 130/90’lara düşüyor. Ve o seviyelerde kalmaya devam ediyor. Onun dışında sol kolumda aralıklarla uyuşmalar, sırtımda karıncalaşmalar, sol alt çenemde hafif uyuşmalar. Kalp nabzını kontrol ediyorum. 72-80 aralığında oluyor. Sürekli elimde tansiyon aleti var, bir an bir şey olacakmış diye endişe ediyorum. Tansiyon yüksekliği bu size anlattığım belirtilerle beraber geliyor. Hatta bugün mide bulantısız, boğazımda kusmuk gibi bir şeyle beraber gaz çıkarması oluyor. Mide ve kalp sinirleri ortak olduğundan dolayı, kalpten kaynaklandığında da buna benzer olaylar olabiliyor. Sol kolda ağrı,uyuşmalar ve göğüsteki rahatsızlık hissiyle daha da panik yapmaya başlıyorum, acaba kalbimde bir şey var mı diye? Genelde baktığımda küçük tansiyon dediğimiz 70 ila 90 arasında olması gereken, 95,97,100 olduğu oluyor. Büyük tansiyon 14’ü geçmiyor kolay kolay. Bayramdan öncede kontrol ettirdim kalbimi, hiç bir sıkıntı çıkmadı. Ne yapacağımı bilemiyorum. Benzer belirtiler yaşayan var mıdır? Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.