Şimdi Ara

Nabız Düşüklüğü (52-60) Dinlenirken Nabız-Korku(ACİL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • panicattack. P kullanıcısına yanıt

    Hocam selam valla sen durumu artık psikolojiye getirmişsin sürekli elinde aletle gezmek gibi vs. bu seni daha kötü yapacak


    benim de nabzım hızlı atıyor genellikle bende hep telefonla dolaşırdım bıraktım şimdi ölçmüyorum uzun zamandır.


    Bu huyundan vazgeçmeni öneririm bakınca psikolojikmen daha kötü oluyorsun çünkü , seni çok rahatsız etmiyorsa başka şeylerle ilgilen.



    Her gün de meyveni tüket su iç bol bol , 1-2 tur yürüyüşte yapsan fena olmaz ,kuru incir de öneririm , ben bunları yapıyorum :) tekrar geçmiş olsun hocam psikolojik en büyük neden bence


    • Kahvaltıda yeşil çay içmeni de öneririm ve adaçayı bunlar çok yararlıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finland -- 9 Mayıs 2022; 23:59:50 >
  • Konu sahibi hastalık hastası. Ne derseniz diyin laf anlatamazsınız buna. Somatoform bozukluk konusunda dahiliye sana 10 numara teşhis koymuş. Psikiyatriye gidip destek alması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carlion -- 14 Mayıs 2022; 23:41:20 >
  • çalışırken 42 nabızla bile çalıştığım oluyor.
    ben ölmediysem size bir şey olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Panik atak veya anksiyete kaynaklı olmadığını düşündüğüm sıkıntılar içerisinde boğulmaya devam ediyorum. BT Koroner Anjiyografi çektirdim ve sonuç olarak LAD damarda orta segmentte myocardial bridge(miyokardiyal köprü veya bir diğer kalp kası bandı) teşhisi kondu. LAD damarın 1.5 cm’i kalp kasının içerisinden geçiyor. Çoğunlukla iyi huylu olarak görülüp ve belirti vermediği sürece kafaya takılmayacak bir olay olarak nitelendirilmiştir. İyi huylu olup olmadığı kararı genelde diastolik(gevşeme) ve sistolik(kasılma) fazlara bakıldığında ortaya çıkıyor. Benim kalp kasıldığında damarda darlık olmadığı söylendi. Fakat kalp her kasıldığında, kalp kasının içerisinde kalan damarın büzüştüğü bir gerçeği var. Çoğu insan bunu farketmeden miladını yaşayıp ölüyor. Genelde otopsilerde ortaya çıktığı söylenir. %80’i iyi huylu ve belirti vermeyen olarak tanımlandığı belirtiliyor. Ben belirtilerimi hissetmeye devam ediyorum, fakat doktoruma ve 5 kardiyoloji doktoruna daha danıştığımda bende bu rahatsızlığın bu konu başlığı altında anlattığım belirtilere yol açmayacağı konusunda ısrarlı ve tutumlu davranışları var. Bu rahatsızlığın tedavisi ise genelde ilaçlarla en sonunda belirtilerde artış gözükürse ve hiç geçmiyor gibiyse veya kalp kası kasıldığı anda damar darlık yapma oranı %70’lerin üzerine çıktığında, cerrahi müdahale olarak kalp ameliyatı yapılıyor. İki türlü verimli kalp ameliyatı operasyonu var, birincisi unroofing(çatı kesme)-> kalp kasını minimal inzimavi bir şekilde keserek damarı ortaya çıkartıyor. İkincisi ise, bypass’tır. Bu sıkıntılarımı yaşamaya devam ettiğim için, eforlu telyumlu sintigrafi testi yaptırmayı düşünüyorum. Sizi de bu konu hakkında bilgilendirip, güncel tutmak istedim. En büyük zenginlik sağlıktır, gerisi yalandır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Buna ek olarak çok araştırmam üzerine, bazı kişilerde bunun(miyokardiyal köprünün) anksiyete atakları veya panik atak gibi olaylara sebebiyet verdiğini yazıldığını gördüm. EKG,Efor,Eko’da rastlanması çok düşük bir oranda, normal koroner anjiyografi de bile saptanma oranı BT koroner anjiyografiye göre daha düşük oran. Bunu ingilizce yazılı tıp makale kaynaklardan ve yaptığım araştırmam üzerine söylüyorum. Ama tekrardan belirtmek isterim ki, çoğu insana yaşadığı hayat boyunca farkına varmadan ve zarar vermeden hayatlarını yaşıyorlar. Tesadüfü bir şekilde BT Anjiyo’da veya otopsilerde çıkan bir durumdur bu anlattığım. Benim tavsiyem, arkadaşların doktorlara kulak vermesi. Anksiyete ve panik atağın büyük oranda psikolojiden kaynaklandığı gerçeği bana göre değişmezdir. Buradaki yazdığım benim görüşümdür ve kimseyi ekstra paniğe boğmak amacıyla yazılan bir yazı olduğu düşünülüyorsa hiç görmezden gelin. Görüşümü ve tetkik sonucumu yazdım. Doktorlarınızı dinleyin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Aynı rahatsızlığı olan kişi var mı aranızda?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocaç Şuan nasılsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocam geçmiş olsun bendede nabız düşüklüğü var.Nabız düşüklüğümü ne zaman fark ettim dersen ramazan ayında oruçluyken bir baktım nefes darlığım var hafif nabzıma baktım çok yavaş atıyor aletle ölçtüm 50'li bir şey çıkmıştı oruçtandır dedim herhalde.Sonra iş yerinde bi defa aynı şey oldu ramazan ayı değildi tabi bu defa bi baktım nabız 52 ertesi günü gittim kardiyologa efor ekg sonra holter takılmıstı sırasıyla hiçbir sorun yok 6 ayda bir kontorle gel demmişti üstünden işte 2 yıl geçti bu sene tekrar şidetli yaşadım etkisini nasıl oldu anlatayım korona olmuştum karantina bitti gittim tatile geldim 2. gün bir baktım nefes darlığım var tekrar ama bu defa iyi histerdi bildiğin yemek yerken nefesm daralıoyo yemek yerken tekrar gittim doktora nabız düşük 60 61 55 sınırda ekg hatta ekg çeken kalp pilimi takılı demişti hocaya gittik tekrar sorun yok riitimler düzgün tamam nabzı düşük ama sorun yok diyorum hocam nefesm daralıyor düşünce işte baylıcak gibi hisediyorum dio bayıldınmı hiç bayılmadık ama olabilir her an yani başka bölümlere bi bak ordan mı sorun var dedi gittim dahiliyeye baktım temiz aha iştte bugun itibariyle telefonla konusurken şimdi nefesim daraldı yine bir elimle nabzıma baktım düşük atıyor sorunumuz nedir bilmiyorum kardeşim ALLAH yardımcımız olsun :/ 





  • Bir çok blog ve sağlık araştırmacılarından derlediğim bilgilere göre uyanık olduğunuzda yediğiniz yemek, içecek, sıcaklık, stres, uyuma ve hareket durumunuza göre 60 ila 100 arası nabız normaldir. Bunların hepsinin etkisine göre bu değerleri yukarı veya aşağı yaklaştırabilir. Düzenli spor yapıyorsanız hareket etme isteğiniz artacağından bunun üst değerlere gün içinde yakın seyretmesi de normaldir. Uykuda ise akıllı saat ile ölçümlerinizde 40 ila 50 arası değer görmeniz de normaldir. Akıllı saatlerin bence en iyi özelliği uyandıktan hemen sonra 'dinlenme' isimli bir nabız bilgisi size vermektedir ve asıl önemli olan veri ise budur. Sersem durumda manuel olarak düzgün bir ölçüm yapmak çok mümkün olmayabilir. Burada ise bu değer 45 ila 60 arası normaldir. Düşüğe ne kadar yakınsa o kadar iyidir.


    Bunların dışında ritim bozukluğu için EKG yaptırıp normal değerler elde ettiyseniz kalbiniz sağlıklı demektir. Onun dışındaki her türlü fikirleriniz anksiyete ve panik atak oluşunuzdan kaynaklanmaktadır. Spor, düzenli, sağlıklı ve dengeli beslenme, iyi uyku, soğuk duş, elma sirkesi tüketimi, aralıklı oruç ve neticesinde sağlıklı bir vücut endeksiyle beraber sağlıklı kalbinizi neredeyse mükemmel hale getirebilirsiniz.


    İyi bir psikoloğa düzenli olarak giderken yukarıda belirttiğim şeyleri yaptığınızda mükemmel sonuçlar alacağınıza eminim. Vücuttaki fiziksel sorunların büyük bir kısmı psikolojiktir. Saygılarımla.





  • Aynı hastalık bende de çıktı. Miyokardiyal bridge deniyormuş buna. 20mm yüzeysel dendi bana ama belirtileri çok yoğun yaşıyorum. Omuzlarım, sırtım, çenem ve göğs çok ağrıyor. Özellikle nefes darlığım çok fazla. 1 senedir bu şikayetlerimi doktorlara söylememe rağmen hepsi anksiyeteden kaynaklı olduğunu söyledi. Israrlarım doğrultusunda özel bir yerde bt anjiyo oldum ve bu şekilde ortaya çıktı. Etrafımdaki herkes ben deliymişim gibi, kendi kendime telaslaniyormusum gibi davranıyordu lakin gerçek ortaya çıkınca şimdi de bir şey olmaz bu hastalıktan denmeye başladı. Bilmiyorum bu hastalık bana ne getirir ama umarım bir şekilde atlatırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.