Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Universite size ilkokul gibi harf harf öğretim verilen yer değildir. Universiteye gelmiş bir insana zaten eğitim verilmez, öğretimini de kendi kendine halletmesi beklenir. Dünyanın her yerinde tıptan mühendisliğe neredeyse her alanda öğretim adına kullanılan kaynaklar bellidir. Bu kitapları alır, okur ve öğrenirsiniz. Hocalar size ders değil tecrübelerini anlatır.
    Universiteler arasındaki kalite farkını; o universitede okurken birlikte iş yapabileceğiniz ve referans alabileceğiniz hocaların kalitesi ve tanınırlığı, üniversitenin size sunduğu kütüphane imkanları ve lisansüstü eğitim alan sizin alanınızın tecrübeli bireyleri ile bağlantı kurabilme olanakları belirler.
    Bu yüzden hangi üniversiteden mezun olduğunuzun önemini siz o universitenin size sunduğu imkanları kullanarak veya kullanmayarak kendiniz belirlersiniz. Yani siz sadece gidip diploma aldıysanız boğaziçi mezunu da olsanız Suriye X universitesi X bölümü mezunu ile aranızda fark yoktur.
    Kendini geliştirmekte bölümünüzün temel eğitimini kendi kendine almakla başlar. Kimse 20 yaşında kazık kadar adama kitapta yazan şeyleri bilale anlatır gibi anlatmak zorunda değil. Siz daha elinizdeki kitaptan öğrenmeyi beceremiyorsanız zaten universiteye kadar şansa ve boşa gelmişsiniz demektir.
    Hele birde bu kafalarla universiteyi bitirdiyseniz geçmiş olsun. Artık sizi kurtaracak şeyler; alanınızla alakalı konferanslara fuarlara katılmak, yabancı dil ve daha önce yapamadıklarınızı şimdi yüksek lisans ile yapmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drgray -- 26 Kasım 2018; 19:29:52 >
  • Bence mühendislerin hepsi fedöcü yada pkk lı. Yoksa iş bulurlardi. En son buna bağlıyacagiz.
  • iş yoksa çalışma,yan gel yat. daha ne istiyorsun.
  • Makina muhendisliği birakilip, 75 bin euro verilip pilotluk egitimi alinir mi?
  • Oncesinda 4 yillik okul bitirmediysen birakma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R.Romanoviç

    Oncesinda 4 yillik okul bitirmediysen birakma
    Önlisans diplomam var hocam. İş bulamaz miyim?
  • yanlış anlaşılmayı istemiyorum aslında ama yazma ihtiyacı da hissediyorum. yaşım çoğunuzdan büyüktür ve sizler (üniversiteyi yeni bitirmiş) yeğenlerim var, onlara da anlatıyorum. bu ülkede iş bulamamak diye bir sorununuz varsa gerçekten bunun bazı sebepleri olmalı. kendimce bazı gözlemler yaptım ve bence birçok kişi itiraf etmese de aşağıdaki maddelerin en azından birkaç tanesi kendisinde var:

    1. bitirdiğin bölümde kendinizi yeterli görmüyorsun veya gerçekten yeterli değilsin
    2. yabancı dile hep angarya gözüyle baktın, yabancı dil konuşamıyorsun
    3. internet ortamında ne gibi fırsatlar olduğunun farkında değilsin. bilgisayar senin için öncelikle oyun oynama aracı
    4. kendi alanın dışında başka yeteneklerinin de olduğu düşünüyorsun, acaba o alanda mı bir şeyler yapsam derken treni kaçırıyorsun
    5. kendini diğer insanların üstünde, daha zeki görüyorsun
    6. kafanda bazı projeler var ama bunlar için çok ciddi sermaye lazım deyip kafanda projeyi öldürüyorsun
    7. her zaman senin yerine düşünen birisi oldu (annen, baban, abin vs) ve kendi başına hareket etme kabiliyetini kazanamadın
    8. yeni bir şeyler öğrenme, açığını kapama konusunda artık benden geçti diyorsun..

    yukarıdakiler sende yoksa şu an iş arayan birisi olamazsın. bunların birkaçı, çoğu veya hepsi sende varsa bugün önce kendine bunları itiraf etme vakti, sonra da harekete geçmenin tam zamanı..

    herkese mutluluklar dilerim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newwarrior -- 26 Kasım 2018; 21:24:31 >
  • RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    Koü Elektrik mühendisliği 4. Sınıf öğrencisiyim leş gibi bir üniversite.



    Sizin gibi kendi yaptığı sahip olduğu şeyleri kötü olsada iyi diyen bir insan olmadığım için kendim ile gurur duyuyorum.



    Hadi yallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeautifulSwitzerland -- 26 Kasım 2018; 21:44:51 >
  • Yine klasik Türkiye manzaraları, herkes bahaneler sil silesine başlamış... Bende bunu kabul etmiyorum.

    Kuzenim ve ailesi Kanada'da, kendisi eğitimini İngiltere de tamamladı. Ama nasıl tamamladı. Eşeği o çocuk kadar okutsan olmuştu prof. Kanada da çevresi ile ilgili problemleri olduğundan dolayı zaten yine kendi kaprisleri ile İngiltere'ye özel olarak gönderildi.

    Yerel ingilizce dışında bildiği hiç bir dil yok. Türkçeyi bile zor konuşuyor. Bölümünü ite kaka, güç bela, bitirdi 7 yılda. Aile zengin zaten, babama diplomayı atarım ne yapıyorsa yapar artık diyor. Hocaları ile kavgalı idi, kimse kendisinden memnun değildi. Hakkında tek olumlu söz söyleyen akadamisyene rastlayamazsınız kendi fakültesinde.

    Kafası atınca ailesi benimde cebime harçlığı koyup yanıma gönderirdi, lafımı dinliyor iki gazını alıyorum diye...

    Niye mi bunları söyledim ? TR koşullarında olsa karton toplatılacak (gerçi onunda emeği bam başka) kafada çocuk bir iş teklifleri alıyor aklınız hayaliniz durur.

    Danimarka, İsviçre, Almanya, Kanada, İngiltere. Bir bir gösteriyor bana. En son danimarkadan bir teklif geldi, diyor ki "dan karıları hayalet gibi .mk" İnsan kaynaklarındaki kadına, o parayı (maaş için teklif) ben sana vereyim sende bana ****** diye karşılık vermiş.

    ADALET YOK BU DÜNYADA ! Allah iyi yaratamamış anlayın artık. Ben 1 yıl sonra öğretmen olacağım, elim ayağım titriyor atanma derdine.

    İlk 500'de üniversitemiz yok. Bu gün girilmesi hayal olan ODTÜ'ler , Boğaziçi'ler Polonya'da ki ünilerle karşılaştırılamıyor. Utanç kaynağıyız eğitim alanında.

    Birde diyorlar ki kitabını alıp kendin okuyacaksın, üniversitenin kelime anlamı bilmem ne zart zurt ! Şaka mısınız siz ya ? İlk okuldan başlayan vasatın 3-4 gömlek altında bir ezberci eğitimle yoğrulan ve en iyi ünileri dahi global manada kalbur üstü statüsüne bile giremeyen bir ÜLKE içerisinde yaşıyoruz.

    Hala daha bireylere atıyorsunuz suçu. Verilen onlarca para, girilen onlarca sınav, onlarca dershane, o matematik-fizik bilgisi ... Uykusuz kalınan geceler, 16 yıl (minimum) sabah akşam okula gitmeler boşuna yani öyle mi ? Ve birey kendisi başarmalı bu kadar külliyatın içerisinde kendisine dayatılan baskı ve beklentilerin arasından sıyrılıp ?

    Sen kalk amiral vehbi de oku, lisede yan sıranda toz satsınlar sonra Astronot olmak iste, ve bunu kendin öğren. Çevre, ekonomi, aile, gen, içinde bulunduğun ülkenin refah seviyesi ... hepsi bitti bir bana geldi sıra.

    Milyarda birlik başarı hikayelerini kalkıp bir toplumun bel kemiği olan eğitimin 'yönü' haline getiremezsiniz. Çoğu başarı öyküsünde de üniversiteler çöp olarak görülmüştür de o da başka günün tartışma konusu.

    Sonuç, özet: Başarmak imkansız mı ? Hayır. Ama 0.001'de bir gerçeklik ve imkan dahilindedir, 9999'da. Burada arkadaşa laf atanlar o 0.001 ile arkadaşın gereğini yapmadığını savunuyorlar. Bu sistem bu kafa ile değişmez !

    Türkiye 0.001'lerin ülkesidir. Gerçekler gün gibi ortada ! Eğitim kalitemiz ortada ! Gerisi tatava.
  • Yurtdışı çalışma vizesi araştıralım konuyu açan arkadasla birebir ayni durumdayim.Askerlik yapinca duzelir diyordum.Daha kotu oldu.

    Su sıralar, avusturakya,japonya vs araştırıyorum.Orda işçi olmak burda muhendis olmaktan daha dogrusu olamamktan iyidir.
  • Arkadaşlar. Ne kadar sabirsizsiniz ya. 2-3 yil sabredin bakalim kimse yallah 4-5 bin vermez. Bizim oraya da itulu cocuk geldi. Herkes şaskin ordek gibi mezun oluyo. Onun icin 2 yil staj yapiyorum deyin. Sabrederseniz ve calisirsaniz elbette yuksek maaslari gorursunuz. Daha da iyisi sirket acarsiniz.
  • 30 yaşına kadar bişeyler yapmaya çalış 30 yaşından sonra hevesin yapacakların daha zor gelmeye başlayacak şurda 4 senen var
  • 3 senedir kariyer.net'te her ilanına başvurduğum bir savunma sanayi firması bir kere bile telefonla dönüş yapmadı. Geçen ay kuzenim telefonda firmada çalışan birinin davasına baktığını ve isterse işe alımla ilgili görüştürebileceğini söyledi. Pek inanmadım, tecrübe isteyen bir firma olduğundan isteksizce cv attım kuzenime. 3 senedir her ilanına başvurduğum o firma beni aradı ve mülakata davet etti. İnternette ilan açıldığı zaman o firmadaki 850 kişi ik personeline "benim halamın kızı, benim yeğen" diye mülakata davet etmesi için taciz ediyor. Bizim zavallı yeni mezunlar da ne zaman telefon gelir diye bekliyor. Türkiye'nin son hali bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 26 Kasım 2018; 22:45:9 >
  • 25 yıllık çalışan olarak söyleyeyim. Kimse iş bilmeyen adamı işe almaz tanıdık torpil olmadıkça. Sen 2 k alıyorsun belki ama işverene maaliyetin 4k. Kimse de her ay min. 4k yı iş bilmeyen verimsiz bir kişi için harcamaz.



    Az çok demeyeceksin işe girecek sürekli milleti takip edecek öğreneceksin. Her işe atılacaksın yapmaya çalışacaksın. Hatan olunca çıkıp dürüstce ifade edecek it gibi çalışıp şikayet etmeyecek aza kanaat edecesin ta ki tecrübe sahibi uzman olana dek.
  • bu ülkede okuyan adam değer yok kitap oku adam ol sözü Avrupa kanada abd için geçerli
  • 8 maddelik tespitleriniz çok güzel.Bunları yazabilecek kapasiteye nasıl eriştiğinizi sorsam,anlatır mısınız?
  • Yaşın daha 27.Artık üniversiteyi falan kafana takma çünkü üniversiteyle birşeyler başarmak çok çok zor artık.Sana tavsiyem arapça öğren. Özellikle Marmara Bölgesi'nde işsiz kalmazsın. Malesef ki araplar artık ülkemizin bir gerçeği.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.