Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İs arayan herkesin Allah yardimcisi olsun. Hele bir de kucuk sehirdeyseniz isiniz cok daha zor, arkadasimdan biliyorum...



    Malesef mesleginizle ilgili is bulamiyorsaniz, buyuk kucuk demeden ne is olursa calismak, cevre yapmak zorundadiniz.



    Malesef bu ulkede tek sahip oldugumuz sey umut ve biraz Polyannnacilik.



    Kucuk bir ise girersiniz orada konustugunuz kisiler asil mesleginizi ogrenir, kismet, sans, birine denk gelirsiniz sizi yonlendiririr, baskasina onerir vb.



    Eve kapanmak sadece gunu gecirmeye calismaktansa en azindan bi hareket, bi meskale olur.



    Hele ki meslekle ilgili beya yakininda olan ne is olursa parasina bakmadan yukselik, ilerleyeceginizi umarak bir yerden baslamak gerekiyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı bölümde ve aynı üniversitede okuyorum ingilizcem kötü durumda onu düzeltmeye çalışıyorum ama anlaşılan ne yaparsak yapalım işsiz kalacağız.
  • Güvenlikçi aranıyor bol bol güvenlik olun. Tanıdığım bir çok üni mezunu güvenlik işi yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mekatronik mühendisliği okuyorum.

    İngilizcem var Autocad ve solidworks biliyorum. cnc sujeti makinesi kullanabiliyorum. Bunlar kendi şirketimden ettiğim tecrübeler.



    Şimdi ise her okul sezonu her yaz tatilinde plc, otomasyon öğrenmek için çalışacağım. Planım okul sonrası 1 2 sene kendimi plc de veya elektrik elektronik anlamda geliştirmek için paralı veya parasız bir yerde çalışmak.



    Ayriyeten okul bitimine kadar en az 2 dil özellikle Java ve Python öğrenmeye adadım kendimi. Şuan okul çıkışı günde 3 4 saat boş günlerimde 6 7 saate kadar çalışıyorum.



    Bu sektörün içerisinde olan birisi olduğum için bunlarda açık olduğunu bu yüzden bunlara yönelmem gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Türkiyede iş, dediğin gibi zor. Üniversite hayatımı zehir ediyorum anlayacağın ve şunu söyleyeyim.



    Sujeti makinesini bi araştırmanı öneririm autocad üzerinde çizimler yapılır. Bu işte iyi bilen elemanın 4 den aşağı maaş almadığını kendi işimden ve çevremizden biliyorum.



    PLC ye yönelmendede fayda var. Sık dişini 2 sene bi yerde sadece plc, pano toplamayı iyi derecede öğrenmeye bak.. Çok aradığımız kişiler.



    Bunlarıda geçtim. Üretime gram değer vermeyen bir ülkede, otobanın hemen kenarına AVM yapmaya izin verip(mall of İstanbul) , bir fabrika inşası için kocaman arsanın her yerinden metrelerce kısıp, seni küçücük bir yer inşa etmek zorunda bırakan bir ülkede, üretime yatırım sanayiye yatırım yerine kuran kursu açılan bir ülkede mühendis değil, imam olacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piwi -- 27 Kasım 2018; 2:14:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş yok arkadaş iş yok, ayrıca insanında zoruna gidiyor benim gidiyor yani senelerce oku ondan sonra okumamış adamla aynı işi yap aynı maaşı al...



    Hep ailemin suçu onları hiç affetmedim affetmeyeceğim hakkımıda helal etmiyorum !!!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem issizlik var hem adaletsizlik. Ikisi birlesince daha cekilmez oluyor. Care yurt disina gitmek. Muhendis acigi fazla ingilizce almanca bildinmi gerisini yaparsin zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnsanların hiç bir zaman işleri rayında gitmiyo beyler hayat sorun çözebilme yeteneği ve sebat ister insandan bi işte devamlı olun kimse yeni adama koltuk vermez bizde heryer aile sirketi kafası once kahrini cekesin sonra sefasini bizdeki sirketlerin gorüşü dar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesaj ve çok puan alanları okudum sadece.



    Bir şekilde tuzu kuru olanlar ve daha dünyanın kaç bucak olduğunu bilmeyen, potansiyel CEO adayları konu sahibini gömmemişse bir şey bilmiyorum.



    Onlara ben de tek bir örnek veriyorum : Alt komşum boktan bir ziraat f.den mezun . Ama bir tohum firmasının genel müdürü ve altında şşrket Xc60'ı var.



    Hadi koşun siz de ziraat okuyun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtü/odtü/boğaziçiden mezun olup (temel mühendisliklerinden) boşta kalan tanıdığınız var mı? Yeminle böyle konuları gördükçe içimi karartıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençsen, evli değilsen, ailen bizden sana fayda bir fayda yok, kurtarabiliyosan kendini kurtar diyorsa yapılacak an mantıklı şey yurtdışına çıkmak. Her boka bir bahane bulan yaa abi ona da şu lazım, dil lazım, cart lazım curt lazım diyen adam zaten a101 de şokta çalışıyor. Yırtıcam lan, bu memeleket bitmiş diyerek gerçeği görenlerse kendini kurtarıyor. Benden söylemesi. Elin beğenmediğiniz suriyelisi bile Türkiyeyi beğenmiyor avrupaya gitme derdinde, siz hala az buçuk mürekkep yalamış adamlar hala neyi zorluyorsunuz?
  • Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi.
  • İşi bırakmakla hata yapmışsın. En az 3 sene sabır gösterecektin. Kendimi geliştiremiyordum yazmışsın ama aynı şirket sayesinde yurt dışına gitmişsin 2 sefer. Yurt dışı tecrübesi edinmişsin.

    İşsizlik zor seni anlıyorum ama sabırsızlık ile bir hata yapıyorsun ve sonunda daha çok sıkıntı çekiyorsun. Aynı şekilde bende 2.5 sene çalıştığım ilk yeri patronun mobbingi nedeniyle bırakmak zorunda kalmıştım. Gerçi benim ki keyfi değildi adam bizi köle görüyor istediği gibi hakaretler ediyordu. Yine de 2.5 sene sabrettim işi öğrendim ki ilk 3 ayda bırakmak üzereydim sağolsun firmada bir abi çok yardımcı oldu öğütleriyle. Kötü davranan patronda çoluğundan çocuğundan çekiyor gördüm.

    O nedenle yeni nesile tavsiyem sabırsızlık göstermeyin, şunu okudum ama bu işi yapmam demeyin. Belki o iş sonunda zengin bir adam olacaksınız bunun yüz binlerce örneği var. Rahatta zahmet zahmette rahat vardır mottonuz olsun. Boş durmak sizi bir yere getirmez.
  • Boş üni değil yerine, düzgün adımlar at. Arkadaşımın başına gelen olayı açıklayım. Boğaziçinden bilgisayar mühendisi alıyorlar ve sonuç 1 ay sonra çıkışı veriliyor. Daha sonra onun yerine LİSE TEKNİKERİ aldılar, o tekniker şuan yurt dışından aldığı bir teklifle orada çalışıyor. Yani burada gelip de kendimi geliştireceğim vsvs ajitasyon yapmayın. Adam seni mülakata oturtuyor soruyor bu bu nedir bilmeyip mülakattan kalınca yhaaa ülkede işsizlik var üniversite mezunları iş bulamıyor yhaaa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmuyorsa meslek ve sektör değiştirin. Olmaz diyenleri görüyorum konuda. :) Kendimden biliyorum, baya baya oluyor. Hem şimdi ki işimi seviyorum hemde şimdiye kadar hiç işsiz kalmadım.

    Mak.Müh. bölümünü bitirdikten sonra 27 yaşına kadar bu işi yaptım. Baktım her gün işe nefret ederek gidiyorum.(Halkımızın %90'ında olduğu gibi..) 27 yaşında askere gittim. Döndükten sonra 3D Animasyon, modelleme kullanılan programlara yöneldim.(28 YAŞINDA!) Şansıma çok iyi bir yerde starter olarak başladım. Ucuza çalıştım ama öğrettikleri şeyler paha biçilemez. Ondan sonra yürüdü gitti. :) Hem bir yerde çalışıyorum hemde freelance olarak. Yurt dışına iş yaptığım için krizler beni etkilemiyor. (3D, Grafik alanında bilgi almak istiyenler ÖM atabilir.)

    Demem o ki; meslek ve sektör değiştirmek için yaş önemli değil. Evde boş boş oturacağınıza başka meslekler öğrenin. Yakınımdaki çeşitli mühendislik okuyan/bitiren arkadaşlarım; yazılım, grafik ve çevirmenlik($ ve £ kazanıyorlar.) yaparak gayet güzel hayatlarını devam ettiriyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antikaruh

    Yine klasik Türkiye manzaraları, herkes bahaneler sil silesine başlamış... Bende bunu kabul etmiyorum.

    Kuzenim ve ailesi Kanada'da, kendisi eğitimini İngiltere de tamamladı. Ama nasıl tamamladı. Eşeği o çocuk kadar okutsan olmuştu prof. Kanada da çevresi ile ilgili problemleri olduğundan dolayı zaten yine kendi kaprisleri ile İngiltere'ye özel olarak gönderildi.

    Yerel ingilizce dışında bildiği hiç bir dil yok. Türkçeyi bile zor konuşuyor. Bölümünü ite kaka, güç bela, bitirdi 7 yılda. Aile zengin zaten, babama diplomayı atarım ne yapıyorsa yapar artık diyor. Hocaları ile kavgalı idi, kimse kendisinden memnun değildi. Hakkında tek olumlu söz söyleyen akadamisyene rastlayamazsınız kendi fakültesinde.

    Kafası atınca ailesi benimde cebime harçlığı koyup yanıma gönderirdi, lafımı dinliyor iki gazını alıyorum diye...

    Niye mi bunları söyledim ? TR koşullarında olsa karton toplatılacak (gerçi onunda emeği bam başka) kafada çocuk bir iş teklifleri alıyor aklınız hayaliniz durur.

    Danimarka, İsviçre, Almanya, Kanada, İngiltere. Bir bir gösteriyor bana. En son danimarkadan bir teklif geldi, diyor ki "dan karıları hayalet gibi .mk" İnsan kaynaklarındaki kadına, o parayı (maaş için teklif) ben sana vereyim sende bana ****** diye karşılık vermiş.

    ADALET YOK BU DÜNYADA ! Allah iyi yaratamamış anlayın artık. Ben 1 yıl sonra öğretmen olacağım, elim ayağım titriyor atanma derdine.

    İlk 500'de üniversitemiz yok. Bu gün girilmesi hayal olan ODTÜ'ler , Boğaziçi'ler Polonya'da ki ünilerle karşılaştırılamıyor. Utanç kaynağıyız eğitim alanında.

    Birde diyorlar ki kitabını alıp kendin okuyacaksın, üniversitenin kelime anlamı bilmem ne zart zurt ! Şaka mısınız siz ya ? İlk okuldan başlayan vasatın 3-4 gömlek altında bir ezberci eğitimle yoğrulan ve en iyi ünileri dahi global manada kalbur üstü statüsüne bile giremeyen bir ÜLKE içerisinde yaşıyoruz.

    Hala daha bireylere atıyorsunuz suçu. Verilen onlarca para, girilen onlarca sınav, onlarca dershane, o matematik-fizik bilgisi ... Uykusuz kalınan geceler, 16 yıl (minimum) sabah akşam okula gitmeler boşuna yani öyle mi ? Ve birey kendisi başarmalı bu kadar külliyatın içerisinde kendisine dayatılan baskı ve beklentilerin arasından sıyrılıp ?

    Sen kalk amiral vehbi de oku, lisede yan sıranda toz satsınlar sonra Astronot olmak iste, ve bunu kendin öğren. Çevre, ekonomi, aile, gen, içinde bulunduğun ülkenin refah seviyesi ... hepsi bitti bir bana geldi sıra.

    Milyarda birlik başarı hikayelerini kalkıp bir toplumun bel kemiği olan eğitimin 'yönü' haline getiremezsiniz. Çoğu başarı öyküsünde de üniversiteler çöp olarak görülmüştür de o da başka günün tartışma konusu.

    Sonuç, özet: Başarmak imkansız mı ? Hayır. Ama 0.001'de bir gerçeklik ve imkan dahilindedir, 9999'da. Burada arkadaşa laf atanlar o 0.001 ile arkadaşın gereğini yapmadığını savunuyorlar. Bu sistem bu kafa ile değişmez !

    Türkiye 0.001'lerin ülkesidir. Gerçekler gün gibi ortada ! Eğitim kalitemiz ortada ! Gerisi tatava.
    Son zamanlarda forumda okuduğum en başaralı yazılardan biri. Tebrik ederim. Aynı şeyleri düşünüyorum.
  • KArdeşim selamlar, çok şükür Allah'a ki şimdiye kadar hiç işsiz kalmadım yaşım 31, ne okudun diyeceksen öyle senin gibi mühendislik fln değil,lise bittikten sonra üni. kazanamayıp çalışmaya başladım, önce bilgisayar teknisyenliği yaptım, bilgisayar bilgim çocukluktan beri iyiydi,sonra bir çağrı merkezinden 3.5 sene kadar çalıştım,ardından evlenerek askere gittim, geldiğimde 6-7 ay kadar kendi isteğimle çalışmadım işsizlik maaşım vardı,maaşın bitmesinde yakın iş arama süreçlerine girip özel bir şirkette ön büro da resepsiyon olarak çalışmaya başladım,2 sene de aöf den insan kaynakları yönetimini bitirdim, bitirir bitirmez aynı yerde insan kaynakları saha sorumlusu olarak işe başladım ve hala orda devam etmekteyim burda da 2 seneden fazladır çalışmaktayım. Benim yaşantımdan öğrendiğim ve tecrübe ettiğim birkaçşeyi seninle de paylaşmak istiyorum.Çağrı merkezinde çalışırken öyle uçarı kaçarı biriydim dik başlıydım iş ile ilgili itiraz ettiğim takım liderlerimle tartıştığım çok olmuştu, tabi bunları başkalarının gazlarına gelerek yapıyorsun, sonuç ne oldu biliyormusun hiçbir cacık olmadı, ancak askerlik nedeni ile tazminatımı alarak işten çıktım ama benimle aynı zamanda işe başlayan aynı eğitim grubunda olan arkadaşlarımın benim gibi yapmayanların çoğu orda yönetici oldu hatta birkaçtanesi çok çok önemli yerlere geldi,tabi sonra akıllandım, askerde de çok düzgün ve işine 4 elle sarılan(zaten mecbursunda) biri olarak üstün hizmet ile erken terhis alarak askerliği bitirdim, az çok hedeflerim ve hayallerim herzaman vardı ve emin ol istemek,çabalamak ve en önemliside bunlardan sonra Allah'a dua etmek emin ol birçok kapıyı aralıyor.okuduğun bölümü bende okumayı (mekatronik) çok isterdim ama işte lise de karıydı kızdı derken derslerle uğraşamadık.Sonucu iyi olmadı ama ben vazgeçmeden istedim,çabaladım,sabr ettim dua ettim sonucu da çok şükür herkezin bildiği bir firmada az çok yönetici pozisyonunda çalışıyorum, halada lisans tamamlama yapmaya devam ederken ayrıca da işime yarayacağını düşündüğüm iş sağlığı ve güvenliği bölümünü yazarak bu sene onu da bitir ayrıca çalıştığım yerde o konu da da tecrübe edinmeyi amaçlıyorum, bir yandan da fitness ile uğraşıp ayrıca gitar da öğrenmeye çalışıyorum, bunların yanında da 2 tane de (1,5 ve 5 yaş) çocuklarım var :) 5 yaşındaki oğlum erken doğum sonrası kısmı engelli durumda henüz yürüyemiyor ve son 4 senedir de amerikaya yerleşmek için greencard a başvuru yapıyorum çıkarsa İnşallah oraya gitme hedefimde var. Ben bu okullar ile şuandaki hayatı yaşayabiliyorsam sen bekar ve güzel de bir üni. mezunu olarak yapamayacağın birşey yok.Benim sana tavsiyem tabi her bulduğun yere atlama seçebiliyorsan seç ama an dipten başla yeterki sabret yeterince istersen ve çabalayıp dua edersen olacaktır.Umarım yazdıklarım biraz olsun sana ilham verir kardeşim. Hayatta başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeonEyes -- 27 Kasım 2018; 9:52:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: piwi

    Hocam mekatronik mühendisliği okuyorum.

    İngilizcem var Autocad ve solidworks biliyorum. cnc sujeti makinesi kullanabiliyorum. Bunlar kendi şirketimden ettiğim tecrübeler.



    Şimdi ise her okul sezonu her yaz tatilinde plc, otomasyon öğrenmek için çalışacağım. Planım okul sonrası 1 2 sene kendimi plc de veya elektrik elektronik anlamda geliştirmek için paralı veya parasız bir yerde çalışmak.



    Ayriyeten okul bitimine kadar en az 2 dil özellikle Java ve Python öğrenmeye adadım kendimi. Şuan okul çıkışı günde 3 4 saat boş günlerimde 6 7 saate kadar çalışıyorum.



    Bu sektörün içerisinde olan birisi olduğum için bunlarda açık olduğunu bu yüzden bunlara yönelmem gerektiğini düşünüyorum. Yoksa Türkiyede iş, dediğin gibi zor. Üniversite hayatımı zehir ediyorum anlayacağın ve şunu söyleyeyim.



    Sujeti makinesini bi araştırmanı öneririm autocad üzerinde çizimler yapılır. Bu işte iyi bilen elemanın 4 den aşağı maaş almadığını kendi işimden ve çevremizden biliyorum.



    PLC ye yönelmendede fayda var. Sık dişini 2 sene bi yerde sadece plc, pano toplamayı iyi derecede öğrenmeye bak.. Çok aradığımız kişiler.



    Bunlarıda geçtim. Üretime gram değer vermeyen bir ülkede, otobanın hemen kenarına AVM yapmaya izin verip(mall of İstanbul) , bir fabrika inşası için kocaman arsanın her yerinden metrelerce kısıp, seni küçücük bir yer inşa etmek zorunda bırakan bir ülkede, üretime yatırım sanayiye yatırım yerine kuran kursu açılan bir ülkede mühendis değil, imam olacaksın.
    aynen öyle kardeşim bak yemen dine yatırım yaptı, almanya sanayiye yatırım yaptı durum ortada
  • İnan ki yapacak tek bir şey var mı diyorsan o da yok. İşsizlik patlaması yaşanıyor sen sadece onlardan birisin. Devlet politikalarından en tehlikelisi ne size söyleyim mi ? Vatandaşını işsiz, dolayısıyla parasız bırakmasıdır. Aç kalan hayvandan nasıl ki her şeyi bekliyorsanız işsiz insandan da devletin azami seviyede korkması ve derhal önlem alması, onları diplomasına uygun işlere yerleştirmesi gerek. Çünkü bu insanların kaybedecek hiç bir şeyleri yok. Allah korusun olası bir suç patlamasına müsait milyonlar öylece psikolojisi bozuk etrafına bakınıyorlar. Devlet dediğinin gerekirse genel bir maaş düşürmeye giderek tüm bu insanları bir biçimde hızla yerleştirmesi gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben eem uzatmayim mezun olan arkadaşlar hepsi iş buldu en kötüsü 2700 civarı alıyor. Bana fena gelmiyor 3bin civarı maaş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.