Şimdi Ara

Ne zaman aktif olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar çok yakınıma genişbant erişim kabini kuruldu beyaz dolaplardan.Sağdaki foto santraldeki adama çok önceden hızımı ayarlatmıştım soldaki ise bi kaç gün önceden otomatik olarak ayarlandı.Hızlar 12 ye 16-24 e çıkıyor dyor daha bizde bi şey yok.hat zayıflamasından belli oluyor zaten bakarsanız.Dolaba her gün 5-10 kez geliyolar.Bi şey ayarlıyolar.Geçen 1 gün tel. kesilmişti zaten, ama bayadır uğraşıyolar adamlar.Heralde bu hafta yükseltcekler.Yükseltilenler önceden böyle bi durum yaşamışlar mıydı?
    yoksa böyle mi kalcak, çok mu yoğun bizim sokak; ama adamların gelmediği gün yok demek ki tam hazır deil.Hızı yükselenler biliyosa bi el atsın :)

     Ne zaman aktif olur?







  • hocam fotoğrafı göremiyoruz

    hizliresim.com dan upload adebilir misin
  • hocam bizim sokakta hem o meşhur kutulardan var, DSLAM saha dolabı hem de binaların altında TTNET FİBERNET kabinleri var. SNR ile ilgili ciddi sorun var gözüküyor, onu halletmeye çalışıyorlar heralde. Bende direk devreye girdi hat zayıflamam 0 SNR 40 dı 8 mbit iken hattım. Şuan da da başka problemler var. Modemime 25 mbit hız geliyor anca 10 mbit alabiliyorum.
  • o sizinki daha sağlammış.Çifter çifter kuruyolar.Ama bizimki site deil, apartman fiber gelceğini pek sanmıyorum.
  • Sizinde hat zayıflamanız çok güzel SNR için daire içindeki kabloları da bir kontrol edin derim paralel hat olmasın kabloda ek olmasın cızırtı olmasın, SNR düzelirse çok rahat 16 mbit alırsınız. Yalnız 8 mbitte o snr'ın en az 20 küsür olması lazım. Şu an sorun var.
  • evet dolap tam aktif değil şu an (yarı aktif gibi bi şey),görevliler bugün de gelip kablolarla falan bi şey yaptılar.Ah ne zaman aktif olursa 1 haftayı geçti 10 gün olacak neredeyse.Ayrıca kablom telefon kablosu.splitter var, halının altından geçiyor, ekler var, kablo sıkışınca bazen net gidiyo...... Yaz gelsinde bi kablo döşeriz artık.Aslında baktımda apartmandaki kutuya filan bizim kablo baya karışık iş.kutu bi kat aşağımda kabloyu nerden çekmek lazım.Binamız 15 senelik var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caztlak

    evet dolap tam aktif değil şu an (yarı aktif gibi bi şey),görevliler bugün de gelip kablolarla falan bi şey yaptılar.Ah ne zaman aktif olursa 1 haftayı geçti 10 gün olacak neredeyse.Ayrıca kablom telefon kablosu.splitter var, halının altından geçiyor, ekler var, kablo sıkışınca bazen net gidiyo...... Yaz gelsinde bi kablo döşeriz artık.Aslında baktımda apartmandaki kutuya filan bizim kablo baya karışık iş.kutu bi kat aşağımda kabloyu nerden çekmek lazım.Binamız 15 senelik var.

    snr nin 10un üzerinde olması lazım
    şuan kopmalar yaşayabilirsiniz.
    kabloları yenileyin bence.apartmanın girişindeki kutudan.evin içine yeni bir kablo çekin.0.5mm çapında olsun telleri.
    balkondan çekmek kolay olur.
    yeni kabloyu eski kabloya bağlıyıp çekilerekte yapılabilir.kablonun geçtiği borularda yer varsa tabi.görmek lazım.




  • sağdaki fotodayken yaşıyodumda kopma sorununu snr 7 de filan; ama bu yeni de snr 2 yi gördüm hiç kopma yaşamadım 2 günde modem açık.Nedenini bilmiyorum ama sanırım santral yakına geldi ya ondan olabilir dye düşünüyorum.Balkon ters gelio ya.Bu arada eski kablo iptal mi olacak, cat6 çekilince.Balkon demişken bi bakayım dedim görevliler gelmiş yine çalışıyolar.Az kaldı az.
  • öyle ekler falan varsa, kesin değişmesi lazım bir elektrikçiye söyleyin veya forumu araştırın o konuyla ilgili çok konu var.
  • bu kablo da o kadar kötü değil.ping 18 idare eder. cat 6 ile 5-11 arasına düşer heralde.sonra snr margin belki biraz yükselir, belki hiç değişmez cat 6 ile.Bunu değiştirince görcez artık.
    http://www.speedtest.net/result/1847695249.png
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caztlak

    bu kablo da o kadar kötü değil.ping 18 idare eder. cat 6 ile 5-11 arasına düşer heralde.sonra snr margin belki biraz yükselir, belki hiç değişmez cat 6 ile.Bunu değiştirince görcez artık.
    http://www.speedtest.net/result/1847695249.png

    anlamıyorsan hic bulaşma elindeki netdende olursun
    eğer müstakil evde oturuyorsan paşa paşa cekecekler yeni kablonu
    odana kadar santralci ustalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi res_123 -- 23 Mart 2012; 1:08:04 >




  • http://www.alarmtt.com/cables.php
    Burdan baktımda daha kurulma aşamasında, aktif yazsında ona göre.
    Ayrıca bu da son test sonuçum bu sabah ping iyice süperleşti :))
    http://www.speedtest.net/result/1850884641.png
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.