Şimdi Ara

Neden Türkçe oyun için birleşemiyoruz? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
1
Favori
7.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
342 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım sen Türkiye de kaç oyun satılıyor biliyor musun ? Bu gözler satış rakamlarında 2000-3000 satış sayılarını görse sen firmasın türkçe destek verir misin ? Demişsiniz ki lehçe gibi diller çıkıyor türkçe çıkmıyor komplo var. Lehçe gibi dil dediğin 50bin sayısını görüyor kötü oyunda bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz. Türkiyede en çok satan oyun 80 bin unc4 oda türkçe çıktı zaten bak o 80bin satışta bile altyazı maliyeti ucu ucuna karşılandı. Bu işler kolay değil . Oyun satın alınmalı ki türkçe destek gelsin. Birde şu söylenmiş işte burda ki arkadaşlar çevirir bedava ya ya da uygun fiyata büyük firmalar bunun altına giremez. Kendi fikriyle çevirecek siyasi bir mesaj katacak büyük firma bu topun altına giremez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum geçen Shadow of Warı satın alıcaktım tam girdim 13 tane desteklenen dil gördüm arada Türkçe görmeyince sinirlendim ve gidip korsanını indirdim. Arapçasından tut herşeyine dil koymuşlar Türkçe yok :) Hakaret başka bişey değil.
  • Ubisoft tlc gibi kanallara origins için Türkçe reklam verdi, dil yok oyunda. Bağımsız yapımcılar bile türkçe ekliyor artık.



    Kimse maliyet falan demesin... Günümüzde satışın altyazı ücretini çıkaramaması imkansız.

    Sony e arada kızsak da yerelleştirme işine önem veren tek firma ülkedeki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hagiosmann -- 4 Aralık 2017; 13:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ysgramor

    Bebekken türkçe öğrenirken sana altyazı geçtiklerini düşünmüyorum. Aslında dili öğrenmenin en güzel yolu native speakerlara maruz kalmaktır. Emin ol nasıl hiç türkçe bilmeden türkçe konuşan insanlara maruz kalarak türkçe konuşmaya başladıysan ingilizcede de böyle olacak

    Şimdi ben nasıl ingilizce öğrenirim diye bi soru sormadım.Ben oyun oynarken sıfır ingilizcesi olan birinin öğrenmesinin zor olduğunu söyledim tavsiyelerin varsa doğru bi üslupla söyleyebilirsin aşağılayarak değil.Haa benim üslubumda bu dersen tavsiyelerini kendine sakla. İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben buradan mevzunun ana fikrini ısrarla ve kasten idrak etmemekte ısrarcı lümpen takımına selam yollamak istiyorum. Varın gidin siz o çok iyi bildiğiniz üst düzey kraliyet ingilizceniz ile oynamaya devam ediniz, ama biz cahil cühela takımı "Türkçe Dil Desteği" istiyoruz...
  • son yıllarda özelikle ps4 platformunda ciddi lisanslı oyun satışı mevcut. bazı oyunlarda 10+ üzerinde dil desteği mevcut iken bi tek türkçeye yer verilmemesi bana kalırsa skandal, adamlar alısmıslar bu alıskanlıklarını değiştirmenin bir yolu olmalı, Türkçe altyazı bu firmalar için çok zor ve uçuk maliyetli bir şey değil.. bu dengeyi kültür ve turizm bakanlıgı gibi resmi merciler ilgilenirse ciddi mesafe kaydedilir. bu firmalara resmi yoldan talepler daha makul sonuçlar ortaya koyacaktır.
  • 2 kelime ingilizcenizle oyuna para bayılıp "niye Türkçe yok yiaaa " diye ağlamayın kendinizi geliştirin.Oyunların Türkçe çıkmasını istiyorsanız oyun oynamayı bırakıp ulkenizin dünyada sözü geçen bir konuma sahip olması için çalışın.



    Ayrıca adamlar neden 3. dünya muz cumhuriyetine özel dil eklesin ki ? Milli gelir ortada.Her şeyin sonucuna bakarak şikayet ederseniz hiçbir yere gelemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faatihb

    Arkadaşım sen Türkiye de kaç oyun satılıyor biliyor musun ? Bu gözler satış rakamlarında 2000-3000 satış sayılarını görse sen firmasın türkçe destek verir misin ? Demişsiniz ki lehçe gibi diller çıkıyor türkçe çıkmıyor komplo var. Lehçe gibi dil dediğin 50bin sayısını görüyor kötü oyunda bilmiyorsunuz konuşuyorsunuz. Türkiyede en çok satan oyun 80 bin unc4 oda türkçe çıktı zaten bak o 80bin satışta bile altyazı maliyeti ucu ucuna karşılandı. Bu işler kolay değil . Oyun satın alınmalı ki türkçe destek gelsin. Birde şu söylenmiş işte burda ki arkadaşlar çevirir bedava ya ya da uygun fiyata büyük firmalar bunun altına giremez. Kendi fikriyle çevirecek siyasi bir mesaj katacak büyük firma bu topun altına giremez.

    Ben de böyle düşünürdüm artık alakası olmadığını düşünüyorum.

    Bence yeterince satın alınıyor. Bence olay farklı , Türkçe olmamasına rağmen bu kadar satılıyor diyip hiç uğraşmak istemiyorlar.

    Bir sitede gördüm dediği şey çok mantıklıydı

    "Devlet Türkçe olmayan hiçbir oyunun satışına izin vermemeli. Yasa çıkartmalı"

    Bakın nasıl o zaman satış yapabilmek için paşa paşa Türkçe çıkarıyorlar!




  • Yabancı dil öğretmeni olarak oyunların Türkçeleştirilmesine karşıyım. Öğrenciler yabancı dili sözlüklerden, ders kitaplarından öğrenmiyor. Dizilerden, filmlerden, oyun ve müziklerden öğreniyorlar. Oyun oynarken ister istemez konuyu ve görevi anlamak için dili öat pat da olsa anlamak zorunda kalıyorsunuz. Türkçe oyun zaten tembel olan öğrenciyi daha tembelleştirir. Yaşını almış insanlara lafım yok ama 15-25 yaş arası kardeşlerime Türkçeleştirilmiş oyun asla önermiyorum. Şöyle olabilir. İlk olarak oyunu ingilizce dilinde bitirin. Sonra Türkçeleştirilmiş halde bitirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada oyunları en kazık fiyata alıp hiç bir şey anlamadan oynayan tek ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Bir oyun ile dil ogrenilmez.Cogu kiside burada ne diyormus demek yerine mantigini kullanir.

    Hikaye oyunlarini oynamak icin dil gerekmiyorsa ,tam tersi durum olan ,bikayeyi anlamak icinde dil gereklidir.

    Hikaye oyunlarinin yavas yavas azalmasi ve genel oyuncu kitlesinin Online tarafa kaymasi ile dil ogrenecek bir imkan zaten ortadan kalkiyor ve bu da belirli oyun terimlerini ogrenmeyi zorunlu kiliyor.

    Kelimeleri ogrenmek bir oyunda mantigin ile cozume gitmeni veya oyunu oynamani saglar ama hicbir zaman dil ogrenmede yardimci olamaz ,bana dersiniz ki , bu yabanci dil ogrenmek icin tesvik saglayabilir iste o zaman haklisiniz derim.

    Benim bildigim bir dil ogrenilir ve kelimeler ile konusma ve yazisma havuzunuzu buyutursunuz.


    Dil ogrenme gayretini gosteren kisi ayni zamanda oyun dizi film izliyorsa zaten olaya bir kac adim onde basliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 4 Aralık 2017; 14:7:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dublajı geçtim en azından alt yazı olmalı, oyun fiyatları belli.
  • Hocam playstation'ı bilmem ama steam'de oyun var HARP adında ve 2 hafta önce 200MB'lik güncelleme de geldi yani aktif bir oyun yapımcısı var. Şahsen destekelemk için satın aldım o oyunu 2 saat oynama sürem var yaklaşık güzele benziyor oyun fakat geliştirilebilir. Hikaye oyunu türkçe seslendirmeler falan açıkçası Türk oyunlarında top10 a oynar. Bir inceleyin derim destek olsun diye de satın almanızı öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenerlico


    quote:

    Orijinalden alıntı: wakari_mayo

    Hocam yapma etme eğitim sisteminin 12 yılda öğretemediği İngilizce'yi 6 ayda oyun oynayarak cayır cayır konuşan öğrenciler gördükten sonra aslında bu durum acaba yararımıza mı diye düşünmeye başladım.

    Hocam yanlış anlama ama oyunlardan nasıl ingilizce öğrenebilir bir insan aklım almıyor çünki adam orda konuşuyor ne bi altyazı ne birşey yok kelimeyi bilmediğin zaman anlamıyorsun doğal olarak hadi diyelim alt yazı var bu kezde her sahnede durdurup kelimeleri çevirip yapmak oyuncuyu oyundan koparır bence

    Hocam ben oyunlari bilmem de ortaokul 7den lise 1’e kadar gunde 5-6 bolum dizi izlerdim yabanci.Su an sakir sakir konusuyorum ekstra bir ders vs gormeden.

    Herkes icin gecerli midir bilmem belki analitik zeka, gorsel ve isitsel zekanin nasil yogunlastigiyla ilgilidir.Yani ben altyazidan ogrenirken kimi dinlerken ogrenebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • darbeyle hileyle hurdayla ulkemizi yıkmaya çalışıyorlar
    darbe başarısız oluyor geçmiş olsun demek içinden gelmiyor yabancı ulkelerin
    neden TR dil seçeneği koymadıklarını şimdi anladın mı?
    bizi ciddiye almadıklarının yok saymaya çalıştıklarının göstergesi bunlar

    yoksa ne var sayfa dolusu metni birkaç tıklamayla translate ile çeviriyorsun
    olmadı iki dil bilen çevirmene verirler parayı çevirirler çok mu zor
  • araba sürmeyei need for speed lerden
    ingilizceyi geri kalan oyunlardan öğrenmiş nesil var burda beyler. kurcalamayın böyle iyidir.
    okula falan kalsaydık bittiydik.
  • Bu ülkede a*al gibi kan emiciler olduğu sürece büyük oyunlarda Türkçe hayal.Çünkü çoğumuz oyunları indirimdeyken alıyoruz ve bunun da satışlara pek etkisi olmuyor.Bu yüzden de yapımcılar buradan zarar edeceklerini düşündükleri için bunu yapmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir başka bakış açısı getirmek istiyorum. Bu ülkenin oyun oynayan gençliği İngilizce'ye niye bu kadar Fransız kalmış. Ortadoğuya bakın, Arap dünyasına bakın; Arabiatan, BAE vs. Asyaya bakın; Hindistan, Pakistan'a. Uzak Asya'ya bakın; Çin, Japonya, Endonezya'ya. Ortalama bir lise mezunu internet sanal alemi, oyunlara bağımlı yaşayanlar İngilizceyi okur anlar konuşur. Ama Türkiye'de bir sığlık, bir atalet durumu var. Türk çocuğu yılardır oyun oynar. Daha kalıplaşmış oyun menülerindeki temel metinlerin anlamını bilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRST kullanıcısına yanıt
    Keşke film çevirmek kadar kolay olsa oyun çevirmek. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizceyi oyunlardan ogrenmis bir nesil var burada... o guzelim oyunlari da turkce yapip iyice cahil bir nesil yapmayin... sonraki asamaniz da neden osmanlica oyun olur muhtemelen
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.