Şimdi Ara

Neonları açıp kapatınca bilgisayar niye reset atar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıradan bir switche sahip revoltec marka 1 uv ve 1 neon bağlıyken ve pc açıkken bunları kapatmaya calıstıgımda veya tam tersi kapalıyken acmaya calıstıgımda pc reset atıyor. Sebebi ne olabilir acaba?



  • quote:

    Sıradan bir switche sahip revoltec marka 1 uv ve 1 neon bağlıyken ve pc açıkken bunları kapatmaya calıstıgımda veya tam tersi kapalıyken acmaya calıstıgımda pc reset atıyor. Sebebi ne olabilir acaba?


    psu dan yapıyor olabılır psu olarak ne kullanıyorsun..
  • fsp 300 watt kullanıyorum. psu da bi dandiklik yok yani. 2 tane uv daha var onları kapatıp denedigimde de aynı sey oluyor yada başka bişiler söküp denedigimde de.
  • 300watt yetmez bence nası yetsın?
  • 2 tane katot ışıktan bahsediyoruz. 4 tane aynı anda kullanıorum. 2sini acıp kapatınca reset atıyor. peki 4 taneden 2 tanesını devre dısı bırakınca bu kalan 2 taneyı acıp kapatınca niye atmıyor ? Demekki yetmemesiyle alakalı birşey yok.
  • psu nda bı arıza olmus yada katotlar sase alıyor olabılır yoska watt olarak hıc bı sorun yapmaz 300 watt..
  • Psu da bir sorun yok da katotlar sase alıyor olabilir derken neyi kastettiğini anlamadım. Bu 2 katotu bugun aldım ve diğerleri coolermaster. Coolermasterları switchsiz adaptorlerıne baglayınca fisi cekersenız pc reset atıyor ancak bu sorun switch ile ortadan kalkıyor. Bu yenı aldıgım 2 katot revoltec ve aksesuarları switchlerı cok kaltesiz. adaptorun ıcıne dırek kablo giriyor yanı pin olayı yok o yuzden 2 katot icin 2 tane koca adaptor kasada yer kaplıyor. Birşekilde bunları coolermasterlarınki gibi bir switche baglasam sorun kalkarmı acaba. Yani katotlar yenı ve psu da sorun yok bir türlü çözemedim.
  • bencede psu dan yetmiyordur fsp olsa ble
  • banada psu dan kaynaklanıyor gıbı geldı.ımzadakı sıstemde 3 adet neon var bır dvd wrıter bır dvd rom , 2 hdd (80+120) .2 adet 12 lık fan 3 adet 8 lık fan ve ıslemcı fanı .butun bunları ve overclock edılmıs sıstemı zalman 450w psu ıle rahatca kullanabılıyorum.

    ımzana baktımda sen kesınlıkle psu nu degıstır.o sıstemede o psu sana sorun cıkartabılır .bence bıran once psu yu artırma yoluna gıt derım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echelon -- 28 Şubat 2006; 12:51:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hellrot

    2 tane katot ışıktan bahsediyoruz. 4 tane aynı anda kullanıorum. 2sini acıp kapatınca reset atıyor. peki 4 taneden 2 tanesını devre dısı bırakınca bu kalan 2 taneyı acıp kapatınca niye atmıyor ? Demekki yetmemesiyle alakalı birşey yok.


    dostum ıkı,dört,ondört degıl mesele öyle bakma konuya benımde psu bazen yetmıo kasılıo pc o.c yok bende işlemcı harıç 4fan bıde strobe var 300watt nası çakılıyo bılıyonmu?pc açıkken floppy nın kabloyu cıkarıp takmayı denedım hönk dedı kaldı pc(fanları durdum tekrar yaptım donmadı demekkı yetmıyo)sende bıde o.c var nası watt sömürüyo bılıon mu?
    ayrıca katotlar şase yapsa keyfıne göre degıl açtıgın zaman hemen yaparha bunun dışında bı sorunda olabılır ama sanmam buyuk ıhtımal watt yetersız...




  • kardeş kesinlikle psu yükseltmen gerekiyor ilerde sorun büyüye bilir
  • Anladım ama bir çok şeyi kapatıp denediigmde de reset atıyor. Ama başka bi sorun da gozukmuyor. Ozaman pamuk elleri cebe sokacaz anlaşıldı. Yardm için teşekkür ederim herkeze.
  • psu dan yapmaz dıyısımın bır sebebı ve tecrubı olanagı varkı soluyorum ...300 watt 10 gram 5 mılyonluk psu yla neler yaptıgımı ben dagıl pek cok kısı bılır...ayrıca sunuda eklıyeyım doktor hasttasını gormeden recete yazamaz ....
  • mantaboy katılıyorum
  • PSU dan değil

    kapalıyken açmaya çalıştığında olsa tamam fakat açıkken kapatmaya çalışınca da olması swicthin kalitesiz oluşundandır

    bence yeni aldıklarını eskilerinin swicthine tak

    eskiden odanın ışıgını kapamaya çalışırken dandik düğmelerin yanından kıvılcım sıçrardı ya bu da o hesap switchten kapama çalışınca PSU kısa devre olduğunu zannedip hemen kapatıyo kendisini
  • bence sase yapıyor düşük olasılık
    bence psu ya fazla yükleniyorsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jason B.

    PSU dan değil

    kapalıyken açmaya çalıştığında olsa tamam fakat açıkken kapatmaya çalışınca da olması swicthin kalitesiz oluşundandır

    bence yeni aldıklarını eskilerinin swicthine tak

    eskiden odanın ışıgını kapamaya çalışırken dandik düğmelerin yanından kıvılcım sıçrardı ya bu da o hesap switchten kapama çalışınca PSU kısa devre olduğunu zannedip hemen kapatıyo kendisini


    Obur eski switchlere uyacan cinsten değil. Ayrıca kapalıyken acmaya calıstıgımda da oluyor acıkken kapamaya calıstıgımda da. Banada psu kısa devre oldugnu zannediyor gibi geliyor.
  • Dostum psu nu donanımını göz önüne alırsak yükseltmen mutlak çok iyi olacaktır lakin elindeki switchlerle 500wattlık bir psu bile sanırım yine reset atar. Tahminimce switchler gerilim yaratıyor.
  • Bence de PSU'dan değil.Çünkü Neon lamba fazla güç harcamaz.Bende de 300W dandik psu var ama hiç kaldırma problemim olmadı.Neonun anahtarında bi problem olabilir.Açma kapama esnasında kısa devre yapıyor olabilir.Başka bir elektrik kaynağı ile denesen de iyi olur.

    Bence Neon'dan...
  • yeni aldığın neoanlara uyan kaliteli switch al bence problem ortadan kalkacaktır


    yada bi arkadaşından 400-500 PSU sunu alıp dene gene aynı şey olacaktır bence


    switch açıp kaparken ark oluşturuyor PSU kısa devre olduğunu zannedip kendisini kapatıyodur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.