Şimdi Ara

Neonları açıp kapatınca bilgisayar niye reset atar? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • şase yapıyordur dostum
  • Bu aletler bağlıyken usb dongle cıkardıgımda yada taktgıımda da reset atıyor. Demekki durum psu dan gibi. Herkeze yardım için teşekkür edeirim.
  • neonlar ilk çalışma esnasında bir aktivasyon enerjisine ihtiyaç duyarlar.aktivasyon enerjisi de neonun normalde çalışırken harcadığı enerjiden çok daha fazla olur.eğer psun sınırdaysa neonlar çalışırken sıkıntı çıkarmayabilirler ama kapatılıp yeniden açılmaya çalışıldığında gereken enerji yüksek olduğundan psu bunu kaldıramayabilir ve kendini kapatıyor olabilir.ama biz senin sistemini görmeden yorum yaptığımız için bence yeni psu almadan önce arkadaşlarında varsa 450-500 wattlık bir psu ödünç alıp aynı şeyin onda da gerçekleşip gerçekleşmediğine baksan daha iyi olur kanaatindeyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maymunkral

    neonlar ilk çalışma esnasında bir aktivasyon enerjisine ihtiyaç duyarlar.aktivasyon enerjisi de neonun normalde çalışırken harcadığı enerjiden çok daha fazla olur.eğer psun sınırdaysa neonlar çalışırken sıkıntı çıkarmayabilirler ama kapatılıp yeniden açılmaya çalışıldığında gereken enerji yüksek olduğundan psu bunu kaldıramayabilir ve kendini kapatıyor olabilir.ama biz senin sistemini görmeden yorum yaptığımız için bence yeni psu almadan önce arkadaşlarında varsa 450-500 wattlık bir psu ödünç alıp aynı şeyin onda da gerçekleşip gerçekleşmediğine baksan daha iyi olur kanaatindeyim.

    abı işte bu yaaa anlatamadım olayı,ben söluyom dınleyen yok+1ama bıyerden wattı saglam bı psu bul dene bakalım ne olacak?




  • ya arkadaşlar herkes psu diyosunuz ama 30 cmlik bi uv ile en fazla 2 watt enerji yer 5 tane uv olsa tutsun 10 watt yani psudan kaynaklandığını düşünmüyorum..
  • psuda pasifde olsa pfc varmı eger pfc varsa bir kaç saniye peek yapabilir yani eger psu pfc li olan versiyonsa sorun başka bir şeydedir. pfc yazıyormu sen ona bak
  • Psu dan oldugunu anladım. şöle acıklayayım. neonları kapatmadan once usb device lardan bi kacını sokuyorum ipod, bluethoot vs. ozaman reset atmıyor neonları kapatınca. birde şöle örnek vereyim. Butun neonlar aletler acıkken kasa da usbden bluethot dongleyı cıkarttıgım zaman reset atıyor. Demekki gercekten psu yetmıyor.
  • @hellrot sana 11gün önce söyleyıp senınkıne benzer bır örnek vermıştım sonunda bılgı kazandı ve ayrıca önemlı olan senın sorununu çözduk hadı bakalım sana kolay gelsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektro canafar -- 11 Mart 2006; 14:31:50 >
  • Büyüksün abi valla haklı cıktın eywalla
    quote:

    Orjinalden alıntı: elektro canafar


    @hellrot sana 11gün önce söyleyıp senınkıne benzer bır örnek vermıştım sonunda bılgı kazandı ve ayrıca önemlı olan senın sorununu çözduk hadı bakalım sana kolay gelsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hellrot

    Psu dan oldugunu anladım. şöle acıklayayım. neonları kapatmadan once usb device lardan bi kacını sokuyorum ipod, bluethoot vs. ozaman reset atmıyor neonları kapatınca. birde şöle örnek vereyim. Butun neonlar aletler acıkken kasa da usbden bluethot dongleyı cıkarttıgım zaman reset atıyor. Demekki gercekten psu yetmıyor.


    Gücün yetmemesi ile alakası yok,bir tane neonun çektiği güç 4-5 watt dolayında.Zaten gücün yetmemesinden olsa açıkken kapatmaya çalışınca reet atmaz.Sebebini sana söyleyeyim,voltaj dalgalanması.Bende de bir tane Schwarz mavi neonlu fanlardan var,bilgisayar açıkken neonu taktığım zaman 12 volt hattının voltajı birden 0.8 volt düşüyor.Güç tüketimini ölçtüm,0.37A yani 4 watt'a tekabül ediyor,sanırım çok yüksek voltajda çalıştıkları için dalgalanmaya sebep oluyorlar.Ayrıca aktivasyon enerjisi türünden bir tüketime de rastlamadım,ampermetre'de ani bir sıçrama olmadı,0.03A kadar yükselip düştü.UV'lerin ise ne kadar güç çektiğini bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 26 Mart 2006; 21:15:44 >




  • 0.8 volt demişim,düzeltiyorum,0.08 volt oynuyor.Yoksa 0.8 volt oynasa ne bilgisayar kalır ne güç kaynağı.
  • arkadaşım switchin kablosunun birini çıkar ve diğerine el ile bi değdir bakalım ne olacak.aradan anhtarı çıkarmış olacağından sorun anhtarda mı psu damı bunu öğrenmenin en kolay yolu bu.kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.