Şimdi Ara

Netmaster CBW-383ZN Teknik Destek Konusu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
537
Cevap
34
Favori
99.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • almamorena54 A kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcılarımız,
    Güncelleme halihazırda sahada yapılmaktadır. Modeminizin hemen güncellenmesini istiyorsanız modeminizi kapatıp açmanız (power off - power on) yeterli olacaktır.
    Ayrıcahttp://netmaster.com.tr/urun/68/t sayfasında yer alan Firmware linkini tıklayarak da FW dosyasını indirebilirsiniz.

    Şikayetinizin devamı durumunda lütfen bizimle iletişime geçiniz. Modeminizin kablosuz kartı ile ilgili bir sorun olabilir.

    Saygılarımızla,
  • merhaba ben ücretli ip tv kulanıyorum cihazıma kablolu ve kablosuz bağlanabiliyorum
    ama ne varki cihazım bir türlü açmıyor iptv,yi cep telefonumdan interneti paylaşıma açtığım zaman ordan bağlanınca
    açıyor seyredebiliyorum ama netmastCBW-383ZN bağlanınca olmuyor dns degiştirdim olmadı sabit ip verdim olmadı
    müşteri hiz aradaım sorun yok dediler böyle bir sorunla karşılaşan varmı yardımlarınızı bekliyorum
  • alican179 A kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Bugüne kadar bahsettiğiniz yapıda bir problemle karşılaşmadık.
    IP TV cihazınıza ait port numaralarını öğrendikten sonra Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Çok teşekkür ederrim ilgi ve alakanızdan dolayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    kablosuz, hangi kanal daha verimlidir acaba? otomatik seçili şu an? (CBW-383ZN)

    ios kullanıyorum ara sıra wifi kopuyor, tekrar bağlanmak istediğimde şifre soruyor, şifreyi doğru girdiğim halde yanlış uyarısı vermekte.

    modemi kapatıp açınca düzeliyor, geçenler de fark ettim, üstte bahsettiğim kablosuz kanalını değiştirince de sorun düzeldi.

    kanal arası geçişlerde sanırım sorun oluyor, sabit hangi kanalı kullanalım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantasticoo -- 22 Nisan 2016; 12:08:59 >
  • Fantasticoo kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Aslen "Otomatik" kanal en uygun seçimdir. Bahsettiğiniz problem ise başka bir sorun olabileceğini gösteriyor.
    Modeminizde yüklü olan FW (yazılım) numarasını kontrol etmenizi rica ederiz.
    Bunun için modem arayüzünde Durum / Yazılım sayfasında "Yazılım Sürümü" alanına bakınız.
    Yazılım sürümü CBW383ZN_0081.545.392116mp5.799.008 değil ise modeminizi resetlemeniz gerekir.
    Yazılım sürüm .008 olmasına rağmen bahsettiğiniz problem devam ediyorsa Destek Hattımız ile iletişim kurmanız sorunun çözümü için en sağlıklı yol olacaktır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Arkadaşlar evinde cep telefonu ile bu modeme bağlanıp maksimum 4 Mb bağlantı hızı alan var mı benim gibi?
    iPad ve diğer kablosuz cihazlarda sorun yok ama cep telefonları ile en yüksek aldığım hız 4 Mb civarı.
    Başka bir konuda aynı durumda olan arkadaş Netmaster müşteri hizmetlerinden yardım almış ve bu sorunu çözmüş.

    http://forum.donanimhaber.com/m_116574326//tm.htm#116758852

    Bilgisi olan var mı?
  • Konuları kurcalayınca keşke 50mbit yapmasaydım dedim bağlantımı. Sanıyorum bir sonraki ay tarifeyi aşağı düşüreceğim tekrar.

    25mbit konuşturan maksimum keyif kampanyasından faydalanarak abone oldum.
    Eski evde SOL Fiber kullanıyordum ancak yeni taşındığım apartmanda SOL fiber olmadığı için başvuru yapamadım ve hesabımı iptal ettim.

    Komşularla görüşmelerimde Türksat iyi denildi ben de abone oldum. Evde herşey kablosuz, Xbox haricinde kabloyla bağlanan birşey yok.

    Geçenlerde 25gb'lık bir indirme yapmam gerekti, ben de sürem kısıtlı olduğundan online işlemlerden Nitro (100mbit) hizmeti satınaldım. Ama baktım ki hız hala artmamış, kontrol edeyim istedim, hani belki karşı tarafın server'ı o hızda vermiyordur diye. Gördüm ki 30-40mbit'in üzerine kablosuzda çıkamıyorum. Sonra bu konuları gördüm, modemin ayarlarını kurcaladım, bilgisayardaki ayarları kurcaladım. Sonuç aynı, hızda hiçbir değişiklik yok gibi birşey. Kabloyla bilgisayarı bağladım, 100mbit ile indirdim... Ancak benim ihtiyacım kablosuz...

    Kaldı ki gelen hız da stabil değil. 5 defa hız testi yapıyorsam ikisinde 40-50mbit görüyorum, üçüncüde 25 çıkıyor, dördüncüde 16 oluyor, beşincide 35...

    25mbit bağlantı ise süper. Kablosuzda tam performans alıyordum, hatta modem evin içerisinde en uzak noktaya kadar full çekiyor, bu bakımdan da çok memnundum. O yüzden SOL Fiber'deki gibi bir stabilite yaşadığımı sandım ve apartmana gelen SOL taleplerine de cevap vermemiştim. Şimdi keşke verseymişim diyorum. Adamlar talep toplamayı da kestiler, yapacaklar mı yapmayacaklar mı belli değil.

    Netmaster tarafından gelen "kabloluda tam performans alırsınız ama kablosuzda zaten aktarılabilecek hız bellidir, 40-50 görüyorsanız çok iyi" gibi bir söylemi kesinlikle kabul etmiyorum.

    Neden dersek, SOL Fiber yanılmıyorsam Huawei modem veriyordu, 25'lik bağlantımı 50 yaptım, çatır çatır 50'yi sonuna kadar stabil bir şekilde bilgisayarıma veriyordu. Hatta yine bir dosya yükleme ihtiyacım sırasında 100mbit ışık hızı mıydı neydi, 24 saat için o hizmeti aldım, modem çatır çatır 100mbit'i tam kapasite halinde bilgisayara kablosuz halde gönderebildi.

    "O bakımdan yok hoparlör, yok kablo, yok TV, yok yakınlarındaki başka kablosuz cihaz etkiliyordur" tarzındaki söylemler, bence çok basit "kurtarma" manevraları olmaktan öteye gidemiyor. Aynı yerleşim, etrafımda aynı cihazlar, modemle maksimum 3-4 metre mesafede başka marka-model modem 100mbit'i kayıpsız gönderebiliyorken, diğerinin can çekişiyor olması başka türlü açıklanamaz bence.

    Neyse, yine de bir ümitsizlikle başvuru yapacağım. Bakalım birşey değişecek mi...
    Yoksa ya bi AP çözümü yapmaya çalışacağım, ki bu da başka bir cihaza para vermek demek, ya da SOL geldiği anda taahhüdü iptal edip onlara geçeceğim. Nasıl olsa SOL taahhüt cezasını falan herşeyi ödüyor.




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Bu başlık ve diğerlerinde bu konu çok tartışıldı. Sorunun sebebi Netmaster modemlerin tümünün kablosuz WIFI özelliğinin çok kötü olması. Bunun da Netmaster modemi doğru dürüst bir router`a bağlamaktan başka bir çözümü yok.
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Bende bir ara Nitro servisi almıştım. Kablosuz ile en fazla 45.38 Mbps hız gördüm. Bu testi yaparken telefonum modemin dibinde duruyordu. Kullandığım modem CBW-383Z4.

    https://mini.donanimhab...6019765/tm.htm#116019765

    Tek çare 802.11ac destekli bir Router almak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen.. Daha sonra yazmamışım. Aramaya uğraşmaya gerek bile görmedim. Direk gittim çift kanal güzel bi AP aldım. Airties Air 4920 miydi neydi. Canavar gibi kullanıyorum şimdi.

    Netmaster'dan "TV, mikrodalga fırın, buzdolabı, hoparlör (cihazları salladım) çok etkiler, 35-40mbit kablosuzda çok güzel değerlerdir" açıklamasına karşın, Airties'ın hemen bu modemin yanında durarak, aynı şartlar altında çatır çatır kablo ile ne geliyorsa onu verebilmesini ayrıca açıklamasını bekliyorum.

    Bu arada yukarıda yazdım mı bakmadım.
    Tüketici Mahkemesi ve Rekabet Kurumu ile uğraşılarak "tekel" bazında bu modeme mahkum olmamız konusunda birşeyler yapılabilir sanıyorum ama uğraşmaya değer mi, tartışılır.

    Sonuçta bu durumun farkında olan kullanıcı sayısı herhalde kendi abonelerinin %1'i bile etmiyordur :) Genelde standart kullanıcılar hep. Ne kadar etkili olur, ne olur bilinmez. Zaten bu kadar umursamaz davranılmasının nedeni de bu olsa gerek.

    En azından Türksat'a bir şikayet maili falan göndermeyi düşünüyorum, konuyla ilgili olarak.




  • Herkese merhabalar,

    Bu hafta sonu itibari ile TTnet aboneliğimi kapattım ve Turksat kablonet'e geçiş yaptım. Verdikleri modem Docsis 3.0 ile İnternet hızı vaadettikleri gibi 25mbps şeklinde alabiliyorum fakat bu kablo ile kullanımda. wireless ile kullanırken hem telefonum hemde tabletim de problem yaşıyorum, anlık hız düşüşleri ve yeniden yükselme mevcut. Kablo ile kullanımda bilgisayarımda herhangi bir problem yok, hızım sabit ve 20 mbps üzeri olarak çıkıyor. Fakat telefon ve tabletimde test yaptığımda bazen 20 mbps üzeri bazen de 2-3 mbps a kadar düştüğü görülüyor, evin aynı noktasından test ediyorum ve modeme uzaklığım max. 7m civarında. Müşteri hizmetlerini aradım ve hattımda bir problem olmadığını söylediler. Wifi de yaşadığım bu problemin nedeni ne olabilir, koblonet modemi farklı olğuğu için yapmam gereken bir ayar mı var, konu hakkında fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.




  • uydunet ile yasadgım sorun

    Eski modemim 383z4 modemim çekmediği için 383zn modeli aldım turksattan ödemesi devam ediyor

    15 gun süper kullandım heryerde çekiyordu sonra internetim gitti donwstream ayarlarınız bozuk dendi ve modemim tamire gitti.
    Geldi anakartı değişmiş ve hüsran ile karşılaştım ceken modem çekmemeye başladı hergun kapatıp açmam gerekti internet bir anda gidiyor (192.168.0.1 adresine bile gitmiyor)
    Bağlantı sürekli gidip geliyor ornek h********.com yazırsun enter diyorsun gelmiyor sonra bi daha yeniliyorsun geliyor ( cogu sitede oldu siteden kaynaklanmıyor)
    Dns olmadan denendi aynısı oldu (dns verildi Google dns yine hüsran)

    Modem butun kanallar denendi olmadı (yardımcı alt ust denendi ) Wifi analizer ile çevredeki ağlara bakıldı en iyi kanala getirildi olmadı.

    Yani her yol denenmiştir ama yine olmamıştır Modemimin değişmesini istiyorum.

    Elemanlarınızın gelip kanal ayarı yapıp gitmesini istemiyorum birde oneri olarak koridora koyun demesini istemiyorum (ilk 15 gun modemş koridora koymadan canavar gibi çalıştı)

    Not: ilk 6 ay içerisinde donanımsal arıza olursa birebir değişim veya ücret iadesi yapılması zorunludur . 6052 sayılı kanun inceleyebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rifatcan77 -- 21 Haziran 2016; 22:34:04 >




  • 383Z4'e göre çekim kuvveti daha iyi midir bunun? Deneyen oldu mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar,

    Aynı şekilde CBW-383ZN modemden kullanıyorum fakat hızından memnun değilim, kablosuz ayarların ve gelişmiş kablosuz ayarlarının nasıl yapılması gerektiği konusunda bir yazı veya öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
  • aykutkk kullanıcısına yanıt
    Değerli Kulllanıcımız,
    Kablosuz performansı artırmak için birden fazla yöntem / ayar vardır.
    En sağlıklısı Destek Hattımız ile görüşmenizdir. Bu sayede uzman arkadaşlarımız sizin durumunuza en uygun yöntemi uygulamanıza yardımcı olacaktır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bir hafta önce uydunet kurulumu yapıldı. Kampanyalı pakette telefon da var. Telefonu CBW-383ZN modemin TEL1 portuna bağladım. Dışarıdan arama yapılıyor ve cevap verince konuşma yapılabiliyorken telefon ile dışarısı aranmıyor. Tüksata arıza kaydı bıraktım. Birisi geldi ama anlamadı, "Internetçilere soracağım" dedi ve gitti. Sonra haftasonu müşteri hizmetlerinden beni aradılar sorun çözüldü mü diye, aynen devam ettiğini söyledim. Arıza ekiplerinin geleceği söylendi ama kimse gelmedi. Telefonun dışarıya aramaması hakkında bir fikriniz var mı? Telefon bozuk d eğil, PTT hattında düzgün çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianca -- 9 Ağustos 2016; 12:43:51 >
  • bianca B kullanıcısına yanıt
    Sayın bianca,
    KabloTV/Uydunet Hizmet numaranızı bize iletirseniz Türksat'ın ilgili biriminin sorunu çözmesi konusunda yardımcı olabiliriz.
    Dilerseniz forum üzerinden özel mesajla veya destek@netmaster.com.tr adresine e-posta ile iletebilirsiniz.

    Saygılarımızla,
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, dün türksat müşteri hizmetlerini tekrar aradım, 1 saat sonra birisi geldi hiç bir şey yapmadı ama sorun çözülmüş. Sabah denemiştim dışarıyı aramıyordu, öğleden sonra düzeldi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Qos ayarını nasıl yapıyoruz bu modemde?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.