Şimdi Ara

Netmaster Infinity 401 yeni modem (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
49
Favori
291.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oea77

    benim cihaz taahhütüm ekim 2016'da bitmişti zaten, bana 48'den vermediler dediğim gibi.

    Yapmayın ya, bende onu bekliyordum hatta sırf onun için bu ay sözleşmesiz tam fiyat ödüyorum :(

    Bana kontrol ettiklerinde bir dedilerki HD Kutu var Modem yok, 5 dakika sonra tekrar kontrol etti Modem var HD kutu vermiyor dedi sistem..
  • Bugun kurulum yapildi, heyecanla beklenen yeni modem Netmaster infinity takildi, görüntüsü cok degisik; havali bisey ancak sorun surekli kopmalar yasiyorum, dizustu bilgisayar baglandiktan kisa sure sonra atiyor, ttnet ile cayir cayir ceken internet bir sonraki odada cekmiyor, tam bir hayal kirikligi..test modemi istedim gelismeleri yazarim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayyldzmurat -- 12 Ocak 2017; 22:21:46 >
  • 24ds/8us görünüyor ama 24 kanal bağlantı kurabiliyor mu, yoksa daha alt standartta (8 kanal gibi) mı bağlantı kuruyor?
  • ayyldzmurat A kullanıcısına yanıt
    Modemi bridge moduna alıp elinizdeki wireless router'ı kullanmanızı tavsiye ederiz.
  • Eski DOCSIS-3 modemin malum wifi sorunlarından dolayı router ile beraber kullanıyordum fakat yeni kampanyaya dahil olmam sebebiyle ayda 1 TL diye Infinity 401 modemini aldım. Modemin wifi özelliğini deneme amaçlı bir süre test ettim.

    İlk gözüme çarpan modemin aşırı büyük ve ağır olması. Eski DOCSIS-3 modeme göre hem en hem de boydan çok daha büyük. 2017`de satılan bir cihaz niye bu kadar büyük oluyor buna pek anlam veremedim.

    Yeni modem Downstream 20 kanal, Upstream 2 kanal bağlantı sağladı. Tabii sadece 50mbit bağlantım olduğu için pratikte bunun bana bir faydası yok. Modemin setup menüsünün eski modemin menüsünden tek farkı 5G sinyal ayarları dışında duvar kağıdı renginin yeşil olması. Kısacası bu modemin menüsü de çirkin ve eski görünüyor.

    2.4G kapsama alanı eski DOCSIS-3 modeme göre bayağı artmış fakat yine de aliexpress`den 25$`a aldığım Xiaomi Router`dan belirgin derecede azdı. 5G sinyali ise tam bir hayal kırıklığı. 5G sinyalin 2.4G`ye göre biraz düşük olması normal bir durum fakat bu cihazda 5G`nin 2.4G`ye göre neredeyse yarı yarıya düşük sinyal gücü var. Xioami Router`ın 5G sinyalinde ise böyle bir durum yok.

    Kısacası bu modem eğer sadece kampanya dahilinde ayda 1 TL`ye alabileceksiniz satın alınır, yoksa kesinlikle 144 TL vermenizi önermem. Onun yerine eski modeminizi bir router ile beraber kullanmaya devam edin. Ben aldım ve bir süre test ettikten sonra wifi sinyalini kapatıp, bridge moduna getirdim. Şu anda 8 milimetre kalınlığındaki Xiaomi Router`ın yanında kocaman bir şekilde garip duruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garabet2 -- 13 Ocak 2017; 2:13:22 >




  • şu anda bu modemi kullananlar d/s 8 kanal mı bağlantı kuruyor 16 kanal mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HSeldon -- 13 Ocak 2017; 2:40:7 >
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    Tşkler tavsiyeniz için ama sene olmuş 2017, 3+1 100 metrekare evi kablolarla routerlarla ugrasmadan rahatca kapsayacak bir modem olmalı.
  • ayyldzmurat A kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,
    Yaşadığınız sorun ile ilgili olarak test modem istemeden önce bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede kablosuz bağlantı ile ilgili yaşadığınız sorunları hızla çözebiliriz.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Garabet2 G kullanıcısına yanıt
    Sayın Garabet2,
    Modeminizin boyutunun büyük olmasının nedeni üzerinde 2 ayrı wifi kart slotu, 2 ayrı soğutucu ve 3 ayrı anten bulunmasıdır. PCB tasarımı da buna uygun yapılmıştır. Modem ayağının sabit olmasının nedeni de -ki bu modemi daha da büyük göstermektedir- modemin dik konumda kullanılması zorunluluğudur. Bu sayede modeminiz aşırı ısınmadan korunmaktadır. Ancak tahmin edilebileceği üzere burada önemli olan modemin boyutları değil, işlevidir. 2000'den bu yana sattığımız modemlerin boyutları farklılıklar göstermektedir; bunun nedeni de PCB tasarımlarıdır.
    50 MBPS hız ile modemin 24x8 kanal birleştirme özelliğini kullanamazsınız. Modeminizle 960 MBPS'e kadar hız görebilirsiniz; ancak bunun için operatörünüzün altyapısının buna uygun olması gerekir.

    Saygılarımızla,
  • ayyldzmurat A kullanıcısına yanıt
    Sayın ayyldzmurat,
    100 m2'lik bir alanda cihazı merkezi bir şekilde konumlandırdığınızda tüm kablosuz modemlerimizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sinyal performansı konusunda sorun yaşadığınız durumda ise Destek Hattımız ile iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.

    Saygılarımızla,
  • İnfinity 401 modemde kablosuz tam randimanli ayarlari paylasirmisiniz ozellikle 2.4ghz
  • Ben 7 ocakta üye oldum. modem sorunlu, cepten bağlanıyor ama pc wilesta görmüyor, yeni modemlerin çoğunda sorun varmış, test modem bekliyorum, 7 ocak - 15 ocak hala beklemedeyim. kablonete geçmekle yanlış mı yaptım acaba ?

    telekom-tivibu vardı sadece pahalı diye iptal ettirdim, hiçbir sorunum yoktu. bunlarla daha ilk haftadan papaz olduk. fena kıllandım. uzun süre kullananlar yorum yapabilir mi ? gerçekten sizin yorumlara göre sözleşmeyi fesh edeceğim.

    Bu arada evet modem çok büyük, tv olayı ve kanalları iyi ama internet olayı şuan tam bir hayal kırıklığı. Ethernet çalışıyor wiless çalışmıyor, modem güncellemesini beklemek zorunda mıyım ? benim güncelleyebileceğim bişey mi acaba ? araştırmalı mıyım ? bu adamlar gelene kadar başımın çaresine mi bakayım ? yoksa daha başlamadan bu adamlardan vaz mı geçeyim ? ne diyosunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HSeldon

    24ds/8us görünüyor ama 24 kanal bağlantı kurabiliyor mu, yoksa daha alt standartta (8 kanal gibi) mı bağlantı kuruyor?


    Bende 1-2 gündür 24 downstream kanalı, 2 de upstream kanalı etkin.

    Modem ilk geldiği günler 8 ds kanalı etkin oluyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omergorur -- 15 Ocak 2017; 10:8:27 >
  • arkadaşlar merhaba benim 25 mbps 75 gb paketim var yeni modem bağladılar fakat telefonum 5ghz olan (a) hattına bağlanmıyor 2.4ghz olan (g) hattına bağlanıyor fakat hız 1 mbps bile zor görüyor nasıl bir ayarlama yapmam lazım telefon a5 2016 ethernet ile bir sıkıntı yok.
  • açıkcası ZN modelini almadığım pişmanlık yaratan bir modem şahsım adına!

    Eski modemim ile cayır cayır çeken wifi gücü ne yazık ki kısa mesafelerde bile sorunlu mhz dalgalanmaları söz konusu!

    2 ethernet çıkışı var buda yetersiz gidip switch aldık ama boşa aldık, sırf görüntüsü şatafatlı ve 5ghz desteği var belki bana gelen cihaz sorunlu bilemiyorum ama son derece sıkıntıya soktu beni, en yakın zaman ZN model ile veya aynı modemin sıfırını talep ettim bakalım
  • 2.4 Ghz de kontrol kanalı 6 STBC Tx kapalı olarak kullanıyorum, yakındakiler 20 üzeri uzaktakiler 10 civarında wifi bağlantısı. 5 Ghz tamamen kapalı çünkü ne laptop ne telefonlar görmüyor. Modemden ayarlayarak bi dene istersen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alekos50

    2.4 Ghz de kontrol kanalı 6 STBC Tx kapalı olarak kullanıyorum, yakındakiler 20 üzeri uzaktakiler 10 civarında wifi bağlantısı. 5 Ghz tamamen kapalı çünkü ne laptop ne telefonlar görmüyor. Modemden ayarlayarak bi dene istersen.

    Kardeş çok teşekkür ederim verdiğin ayarlar sayesinde 2.4 ghz de hızım 10 mbps oldu ama ayrıca 802.11n modunu otomatikten kapalıya alınca hız tam 23 mbps hıza çıktı.
  • Pollux_ kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Yeni modemlerin çoğunda sorun olduğu bilgisini nereden aldığınızı öğrenebilir miyiz?

    Modeminizle ilgili yaşadığınız sorunlar için en hızlı şekilde yardım alabileceğiniz yer Netmaster Destek Hattı'dır.
    Konu ile ilgili olarak Destek Hattımız ile görüşürseniz arkadaşlarımız sorunun çözümü için yardımcı olacaklardır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Bu modemde kablosuz cihazların hızlarını sınırlayabılmemız için bir ayar var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dün eve 25 Mbit 75 Gb AKK Kablonet i bağlattım. Bu yeni modem Infinity 401 getirdiler. Salonda digiturk takılı olduğu için hemen yan odaya kurdurdum. Aynen ben de wireless a girince 2 farklı isim görüyorum. Salona geçince -ki hep orada oturuyorum - Laptop 5 ghz olanı görmüyor 2 Ghz olanı görüyor ama speedtest ten baktığımda hız 1-2 mbit olarak görünüyor. Laptop ı alıp modemin bulunduğu odaya girince 23-24 mbit hız görüyorum.HTC ve Iphone 6 cihazlar 5 ghz i görüyor ve salondan bağlandığımda 23-24 mbit hız alabiliyorum. sadece 1 oda yan da hızın 23 lerden 1 mbit e düşmesi bile sinirlendiriyor insanı.
    Evde şu an ttnet te mevcut henüz iptal ettirmedim. TTnet le kullandığım Asus DSL-N12E modemim de mevcut. Bu modemi kullanarak salonda 2.4 ghz lik sinyali arttırabilir miyim? Tşk
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.