Şimdi Ara

NetMASTER Uydunet CBW-383ZN (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
20
Favori
52.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • epicrouter1 E kullanıcısına yanıt
    türksatın verdiği modmei kullanmak yerine cisco marka modemler var onları kullanmayı denediniz mi ?

    Zira türksatın gelen personeli bunu önermişti geldiğinde. Türkiye'de nerelerde satılır onu bilmiyorum tabi
  • westernblew kullanıcısına yanıt
    Kullanmadım. İzmirde uydunet için farklı marka modem bulmak olanaksız gibi bir şey. Net master modemler piyasa koşullarına göre uygun verdikleri için diğer esnaf farklı modem getiremiyor.
  • bugün 11 eylül 2015 Modemden mi yoksa uydunet tenmidir bir türlü anlayamadığım bazen 5 dakika bazen 10 dakikada bir modemi resetlemişim gibi CBW-383ZN modemin üzerindeki DS US ONLİNE ışıkları sönüp tekrar DS US ışıkları mavi renkte yanıp ve daha sonra yeşil yanıp internete bağlanma yapmakta bu süre zarfında film izliyorsan veya herhangi dosya indiriyorsan herşey yarıda kalmasına yada durmasına neden olmaktadır.
    Sabahtan herhangi bir sıkıntı yok iken öğleden sonra bu satırları yazarken dahi kopmalar olmakta ve canım fena sıkılmakta sabır cekmakten başka bir şey yapamıyorum.
  • epicroutertr E kullanıcısına yanıt
    Selam
    Bahsettiğiniz olayı 444 0 126 arayarak, onlara teknik eleman göndermelerini ve kopmaların sık yaşadığı saatlerde durumu yerinde incelemelerini söyleyin.
    Ben İzmir'de aynı modemi kullanıyor ve hiç bir sorun yaşamadığımı belirtmekte yarar görüyorum.
    Modeminizin bağlı olduğu Ethernet kartı özelliklerini de iyi yapılandırın. Örneğin; Enerji kazancı için bu modem devre dışı kalsın veya benzeri yapılandırma ayarlarını devre dışı bırakın.
    Kolay gelsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: epicroutertr

    bugün 11 eylül 2015 Modemden mi yoksa uydunet tenmidir bir türlü anlayamadığım bazen 5 dakika bazen 10 dakikada bir modemi resetlemişim gibi CBW-383ZN modemin üzerindeki DS US ONLİNE ışıkları sönüp tekrar DS US ışıkları mavi renkte yanıp ve daha sonra yeşil yanıp internete bağlanma yapmakta bu süre zarfında film izliyorsan veya herhangi dosya indiriyorsan herşey yarıda kalmasına yada durmasına neden olmaktadır.
    Sabahtan herhangi bir sıkıntı yok iken öğleden sonra bu satırları yazarken dahi kopmalar olmakta ve canım fena sıkılmakta sabır cekmakten başka bir şey yapamıyorum.

    Sayın Kullanıcımız,

    Mesajınızda hat düşme sorunundan bahsedilmekte, bu sorunun giderilmesi için 444 0 126 Türksat müşteri hizmetleriyle görüşmeniz gerekmektedir.

    Saygılarımızla,
    NetMASTER




  • Sayın @NetMASTER_

    Kablo Modem olarak CBW-383ZN model ürün kullanıyorum.

    Sorum : PORT Yönlendirme işlemi ( gerek kullanım kılavuzundan gerekse Youtube'a yüklediğiniz uygulama videosundan ) tarif edildiği gibi yapıyorum. Modem konsolunda ayar görünüyor ancak kendi webservice yazılım projem veya diğer üçüncü parti test programları ile test ettiğimde erişim yapılamadığı raporu alıyorum.

    Sistemim:

    (1) Windows Güvenlik Duvarı her üç durum için de kapalı ( Ev, İş, Ortak )
    (2) Tek bir Bilgisayar LAN kablosu ile bağlı
    (3) IP adresi 192.168.0.10 olarak Modem DHCP otomatik olarak atıyor.
    (4) TEST için PORT Forward Utility kullandım. Ayrıca Modeme uzaktan erişim için harici (WAN) IP adresim (güncel hali 62.248.125.106:8080 ile TeamViewer ile ev dışından, çalıştığım kurum üzerinden de uzaktan -> eve şeklinde denedim timeout verdi)
    (5) Modem "Güvenlik Duvarı Koruması" KAPALI
    (6) Modem "WAN Engelleme" işareti kaldırıldı
    (7) Modem "Uzaktan Yapılandırma Yönetimi" işaretli hale getirildi.
    (8) Modem içerisindeki TESTLER kısmındaki PING testinde bilgisayarıma erişim testleri sorunsuz.

    (*) Bir defalığına Modem içinden DMZ ile 192.168.0.10 olan LOCAL IP'yi de verdim denemek için hani direkt erişim verir ümidiyle o da çözüö olmadı.

    Firmware Bilgisi :
    CBW-383ZN_0081.545.392116mp5.799.005

    Forumlarda takip ettim ancak çözüme ulaşamadım. Şöyle ki :

    Modemi RESET butonuna 10 saniyeden uzun basarak fabrika ayarlarına getirerek aynı ayarları yeniden yaptım çözüm olmadı.

    Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

    Saygılarımla
    Muharrem ARMAN
    (Ankara)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmarman -- 21 Eylül 2015; 2:58:42 >




  • Teşekkür mesajıdır.

    İsmini soramadım ancak NetMaster talep formundan verdiğim telefon numarasından bugün benimle ile irtibat kurarak yardımcı olduğu için NetMaster ekibi nezdinde yetkiliye teşekkür ederim.

    Daha önce de bir sorunum olmuştu eposta ile dönen (belki de aynı yetkildir) Ersin bey'e de ayrıca teşekkür ederim.

    Konu: CBW-383ZN modem ile PORT Yönlendirme yapamamıştım.
    Sorun modemden değil Uydunet tarafından tahsis edilen IP'nin NAT arkasında bulunması olduğunun tespitini yaptılar.
    WhatIsMyIP.COM ile okunan WAN IP ile Modem üzerinden TEMEL ayarlar başlığında gözlemlenen WAN IP'nin örtüşmemesinden yola çıkarak sorunsala tanı konuldu.

    Ayrıca insiyatif kullanarak Uydunet ile benim yerime Hizmet Nosu ve modem MAC ID referansı ile irtibata geçerek de yardımcı oldular.

    Şu an itibariyle (telefon görüşmesini takip eden bir iki saat içinde) IP'ler örtüşecek şekilde düzelmiş ve kontrol ettiğimde dışarıdan harici erişim sorunu da ortadan kalkmış durumda.

    Bu başlığı okuyanlar benzer şekilde port yönlendirdiği halde dışarıdan erişim yapamıyorlarsa bu iki WAN IP bilgisini kontrol etsinler. Örtüşmüyorlarsa sorunu benim gibi çözümü Modem'de değil de UYDUNET hizmetlerini arayıp oradan yine bahsettiğim şekilde arasınlar.

    Saygılarımla
    Muharrem ARMAN
    (Ankara)




  • Merhaba,
    Bende üye olduğumdan beri bu modemi kullanmaktayım, port yönlendirme dışında herhangi bir ayar yapmadım. Modem 300Mbit olarak geçiyor fakat ac/a/b/g/n alıcı ile veya b/g/n vs gibi 4 farklı alıcı ile de denememe rağmen bir türlü 300Mbit olmuyor modem sayfasında da kontrol ettiğimde wireless ayalarında da mod n olarak gözüküyor. Farklı bir şey mi yapılması gerekiyor? Diğer yandan modem piyasaya sürüldüğünden beri herhangi bir firmware update çıkmadı, herhangi bir update gelecek mi?
    Teşekkürler, saygılarımla.
  • WaShErE kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

    CBW-383Z4 ve CBW-383ZN model modemlerimizde Kablosuz \ Temel bölümünde bulunan “ OBSS Varlığı“ seçeneğinin "Aktif" olması, işlem hızını 150 Mbps ile sınırlandırmaktadır.
    Modemin ara yüzünden bu bölüm devre dışı bırakılarak deneme yapılması gerekmektedir. Eğer sorun devam ediyor ise bu sorunu oluşturabilecek diğer durumların kontrolü için destek hattımız ile iletişime geçilmesi istenmelidir.
    Bahsi geçen modem tahminimizce CBW-383ZN'dir. Bu modem için daha önce FW güncellemesi yapıldı, ancak güncelleme sırasında kullanıcı ayarları geri yüklendiğinden kullanıcılarımız farkına varmayabiliyorlar.
    Önümüzdeki günlerde bir yeni FW sürümümüz yayınlanacak olup, takvimi Türksat/Uydunet'e bağlıdır.


    Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Cevabınız için teşekkür ederim, belirttiğiniz şekilde 300mbps olarak bağlantıyı kurabiliyorum. Şu anda localde transferim daha hızlı oldu, ayrıntılı bilgi için yine sormak istediklerim var destek hattınızdan ulaşacağım.
    Diğer yandan CBW-383ZN 'nin bildiğim kadarı ile 2 adet dahili anteni var bu antenlerin konumlandırılması nasıl cihazın içinde? Cihazı dik mi yoksa yatay mı kullanmamız daha doğru olacaktır? Firmware sizin sayfanızda da görememiştim o yüzden merak edip sordum.
    Tekrar teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
  • iki aydir uydunet kullanmaktayim kurulumda bu yeni modemleri verdiler yaşadığım birkaç sorunu sizlerle paylaşmak isterim, ilk kurulum olduğunda herşey süperdi 25mb bağlattirmiştim hız ve kopmalar gibi hiçbir sorun yaşamadim 2 hafta boyunca daha sonra bağlantida sınırlı ifadesi çıkmaya başladi kopmalar oluştu sorunu kendim çözmeye çalıştim pekçok şeyi yaptim olmadi önce uyduneti aradim birkaç ayarda değişiklikler yaptilar o ara düzeldi 1 gün sonra yine kopmalar başladi sonra netmasteri aradim onlarda birkaç ayarda değişiklik yaptirdi şimdi kopmada hiçbir sorun yok 4 çizgide sabit gibi bazen 3 çizgiye düşüyor kısa süreli bazende full çektiğide oluyor ama oda kısa süreli oluyor kısacasi 4 çizgide sabit gibi, asıl önemli sorun hızda özellikle öğleden sonra ve akşamlari hızda düşmeler yaşanıyor haftaiçi pek bilemiyorum öğlenleri nasil olduğu hızın çalıştığımdan dolayi dün öğleyin yine hızda düşme yaşanınca netmasteri tekrar aradim yine birkaç ayar yaptilar hız birden 23-24 mb fırladi herşey düzeldi şimdi hız testi yaptiğimda ise hız yine 17-19 mb arasi gidip geliyor öğlen(haftasonu için diyorum h.içini bilemiyorum) ve akşamlari hiz 5-7 mb düşüyori hatta 3 mb bile düştüğü oluyor bu durum çok can sıkıcı olmaya başladi, he 10-15-17 mb falan çıktığıda oluyor ama yeniden 5-7 mb civarinada düşüyor ve uzun süre o hızda gidiyor akşamlari, arkadaştan wifi repeater diye bir cihaz aldim bağladim herşeyi yaptim çekimde full çekti 5 çizgiyide gördü hiç düşmedi hatta özellikle akşam saatinde hızın düştüğünde denedim yine 5-7 mb arasindaydi biraz uzun anlattim farkındayim ama benimle ayni sorunu yaşayip çözüm bulan arkadaşlar yardimci olur diye ben ne yapmalıyım şu rooteri al tak bütün sorun çözülür falan diye biliyormusunuz yada sorun nedir netmasteri ariyorum birşeyleri değiştiriyorlar 23-24 mb hızı alıyorum hiç düşmüyor 1 gün sonra yine ayni şey oluyor sorun nedir bir türlü çözemedim benle ayni sorunu yaşayan ve çözen arkadaşlar lütfen yardimci olsunlar




  • 4 aylık uydunet kullanicisiyim 383ZN modemin ilk önce Wi-Fi si bozuldu garantiye gitti geldi garanti dışı oldu su teması var denildi degistirmeleri için 45dolar+ KDV istediler onada bisey demedim yaptirmadim sonra evimde olan ADSL modemi kabloyla birbirine bağlayarak kablosuz yapıp kullandım 2 hafta geçmedi modemin internet bağlantısı kesildi bozuldu diye düşünüyorum ekibi çağırdığımda garanti dışı olduğundan garantiye goturmediler şimdi 4 gündür evde internet yok kablolu bir modem almak istiyorum internet hızım 25 megabit bu kablolu modemi alsam nasıl olur bu işlerden anlamam netmaster CBC-382D1 TESEKKURLER

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CUMHUR KAYA C kullanıcısına yanıt
    Selam
    Modeme su irtibatı nasıl olur bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Bu modem balkonda mı duruyor, yoksa temizlik yaparken modemide kovanın içine batırıp çıkarttınız? :)
    Eğer 25 MB/s üzeri bir hıza çıkmayacaksanız, size CXC-150 Docsis 2.0 Uydunet Modem yeterli olacaktır.https://netmastersatis.com/urunler/cxc-150-docsis-2-0-uydunet-modem/9/
    İleride belki hızımı yükseltirim diyorsanız, bu CBC-382D1 Docsis 3.0 Uydunet Modem işinizi her durumda görecektir.https://netmastersatis.com/urunler/cbc-382d1-docsis-3-0-uydunet-modem/10/

    Fakat benim size önerim şu modem olacaktır(Cep telefonu veya benzeri cihazlar kullanacaksanız). CBW-383ZN Docsis 3.0 802.11n Wireless Uydunet Modemhttps://netmastersatis.com/urunler/cbw-383zn-kablosuz-kablo-modem/75/
    Umarım bu modemi balkona falan koyupta tekrar su aldırmazsınız? :) İç mekânda duvara monte edin derim.
    Kolay gelsin..




  • Merhaba.
    Uydu net bağlatma arefesindeyim. Beni düşndüren bir konu hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
    Kablosuz ağ bağlantı standartı 802.11 Ac destekli kablo modem bulamadım. Ac bağlantı özelliği benim için çok önemli.
    Uydunet bağlattığımda kablosuz ağımı 5ghz. Ac standartı nasıl yapabilirim.
    Konu hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
  • kayserili73 kullanıcısına yanıt
    Sayın kayserili73,
    Şu anda Türkiye'de 11AC destekli kablo modem bulunmamaktadır.
    Bu yıl içersinde Docsis 3.0 24x8 kanal 11AC destekli modemimiz kullanıma hazır olacaktır.
    Bu süreçte CBC-382D1 Docsis 3.0 kablolu modem ile 11AC destekli bir router cihazı kullanabilirsiniz.
    http://netmaster.com.tr/urun/10

    Saygılarımızla,
  • CBW-383ZN Modem kullanyyorum yakla?yk 1 haftadyr fakat modemin kablosuz sinyal gücünden memnun de?ilim yani yan odalarda 4-5 çizgi çekiyor fakat oturma odasynda ve mutfakta 1-2 çizgi çekiyor heleki mutfak balkonuna çykty?ymda hiç çekmiyor, bir ayar falanmy yapmam gerek modemin arayüzünden, birde modemim hoparlörün yanynda bununla bir ilgisi varmy?
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Bu yıl içersinde Docsis 3.0 24x8 kanal 11AC destekli modemimiz kullanıma hazır olacaktır.

    Hem 24 D/S ve 8 U/S hemde 802.11ac özelliklerini sunabilen modem üreticileri sınırlı. Benim bildiğim Netgear, Linksys ve Cisco'nun bu özelliklere sahip modemleri var. Netgear zaten bu işte başı çekiyor. İşin sıkıntılı tarafına gelirsek bu özellikleri sahip bir modemin fiyatı 250-280 Dolar arasında değişiyor. Bu da ortalama 700 Türk Lirası gibi bir fiyat demek. Tabi siz farklı bir fiyat politikası izlerseniz başka. :)

    Fikir güzel eyvallah. Türkiye'de bu özelliklere sahip modemler görmek güzel olur ama asıl sıkıntı bu modeme kim ihtiyaç duyar? Türkiye'de kaç kişi 24 D/S ve 8 U/S Kanala sahip modeme ihtiyaç duyar ki hali hazırda 8 D/S ve 4 U/S bile gayet yeterliyken ?

    Bu tarz bir High-End Modem yapmak/tedarik etmek yerine neden herkesin ulaşabileceği 8 D/S ve 4 U/S Kanallı 802.11ac özelliğine sahip bir modem tedarik etmiyorsunuz? Şahsen bir Kablo Modem, Netmaster ve Uydunet kullanıcısı olarak benim böyle bir modeme ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 25 Mayıs 2016; 12:32:17 >




  • mrskatliam M kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Modemin hoparlör yanında bulunması, kablosuz iletişim performansında muhakkak bir olumsuz etkiye neden olur.
    Bahsettiğiniz kadarıyla bir yorumda bulunmak güç; çünkü mutfağın/balkonun modeme olan mesafesi ve arada bulunan beton/alçıpan duvarların durumu önemli.
    Performansı artırabileceğiniz bir takım ayarlar yapmak mümkün. Modemin yerinin, yüksekliğinin değiştirilmesi vb... Ancak bu konuda en sağlıklı yöntem Destek Hattımız'dan yardım almanız olacaktır.
    Netmaster Destek Hattı (216 - 366 66 96 / destek@netmaster.com.tr) hergün 08:00-22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

    Saygılarımızla,
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Yapıcı öneri ve görüşleriniz için teşekkür ederiz.
    24x8 kanal modemimizin piyasada satılabilmesi için, Türkiye'nin tek kablo operatörü olan Türksat'ın ilgili hız/tarifeleri kullanıma açması gerekmektedir. Aksi durumda satışa çıkmasının bir anlamı olmadığı gibi fiyatı da bahsettiğiniz seviyede olabilir.
    Türkiye kablo internet pazarı dar bir pazar olduğundan, biz de kablo modemlerimizin ürün yapısını Türksat'ın belirlediği standartları baz alarak hazırlıyoruz.
    Sizin de bahsettiğiniz şekilde 11AC özellikli bir modemin bugüne kadar Türkiye'de satışa çıkmamasının bir sebebi budur.
    Bir diğer sebebi ise 11AC maliyetinin yüksek olması ve henüz bağlı uç cihaz tarafında pazara yeterli arzın oluşmamasıdır.
    Saygılarımızla,
  • NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Duvarlar alçıpan, mesafede 5-6 metre var araya 2-3 duvar giriyor, teknik desteklede görüştüm kablosuz yönlendirici kullanın diyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.