Şimdi Ara

Newton hareket sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soruyu çözen hoca su döküldükten sonra sürtünme kuvvetinin 20 N den (sabit hızlı olduğu için 20 N aldı) 25 N e çıkacağını ve burdan f=m . a yapınca 1 geldiğini söyledi fakat sürtünme nasıl uygulanan kuvvetten daha büyük olacak? Benim bildiğim kadarıyla statik sürtünme kuvvetinin biz Max değerini buluyoruz k.n formülü ile eğer bu değerden ufak bir kuvvet uygulanıyorsa o değere eşit sürtünme oluyor üstünde ise zaten cisim harekete geçiyor fakat burda kinetik etkin olarak var çünkü zaten hareket ama onun için de aynı durum geçerli değil mi? Yani o da en fazla bizim uyguladığımız kuvvete eşit olmaz mı? Yani çünkü olmadığını düşünürsek ben sürtünmeli bir yrde bir cismi belli bir kuvvetle çektim ve harekete geçirdim diyelim sonra bu kuvveti tam kinetik sürtünme kuvvetine eşit olacak şekilde eşitledim ve sabit hızlı hareket ettiriyorum. Bunun üstüne kütleyi biraz arttıracak şekilde bir cisim koysam uyguladığımkuvveti hiç değiştirmeden cisim tersi tarafa ivmeli hareket mi yapacak sürtünme yüzünden yani bu mantık aşırı saçma

    Newton hareket sorusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miraczinar -- 1 Şubat 2024; 12:39:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • miraczinar M kullanıcısına yanıt
    Başta sabit hızla dediğinden toplam sürtünmenin uygulanan kuvvetin büyüklüğüne eşit olduğunu anlıyoruz. Sonrasında zaten bir hareketi olduğundan eklenen su ile beraber sürtünmenin artmasıyla artık net kuvvet sola doğru çıkıyor. Yani bundan sonra cisim yavaşlayacak ama zaten bize sadece o andaki ivmesini sormuş, direkt 1 oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yavaşlama ivmesini sormuş.

    sabit hızla hareket halinde dediği için sistemin başta zaten hızı var ve ivme 0. sürtünme kuvveti ve F kuvvet 20-20 olacak şekilde denge halinde.

    sürtünme arttıkça ise ters tarafa doğru kuvvet artıyor ve net kuvvet 0 değil 5 oluyor. ve yavaşlama ivmesi oluşuyor. o da net kuvvet = m.a'dan 5=5.1 geliyor. bu konudan hemen sonra sabit ivmeli hareket konusu var orada anlarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afsunkam -- 1 Şubat 2024; 18:55:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.