Şimdi Ara

Nişan bozulması sonucu düğün salonu sözleşmesi feshi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, düğünüm için düğün salonu için sözleşme imzalamış ve kapora vermiştim. Fakat nişan bozulma durumu var. Sözleşmede düğün iptalinde paranın tamamının ödenmesi gerektiği belirtiliyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Kimse bu duruma düşmek istemez elbette ama hayat işte.



  • Durumunuz için üzüldüm umarım iptal olmaz . Hukuki açıdan bakarsak yaptığınız sözleşme hazır bir metin miydi ? Bu metinden size bir örnek verildi mi veya bu şartın olduğu hususunda sizi aydınlattılar mi ? Eğer cevabınız hayırsa haksız şart hükümlerine dayanilabilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawyer066

    Durumunuz için üzüldüm umarım iptal olmaz . Hukuki açıdan bakarsak yaptığınız sözleşme hazır bir metin miydi ? Bu metinden size bir örnek verildi mi veya bu şartın olduğu hususunda sizi aydınlattılar mi ? Eğer cevabınız hayırsa haksız şart hükümlerine dayanilabilir
    Hazır bir metindi. Metinde 60 günden az zaman kaldığında yapılacak olan iptallerde ücretin hepsi ödenir vs yazıyor. Sözleşmeden bir örnek bende var. Bir örnek de onlarda. Onlardakinde benim imzam var. Bana verdiklerinde kendi imzaları.
  • korfezgunesi K kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ödenecek tutardan indirim talep etmek dışında bir çıkış yolu bulamadım. Çünkü her şey açık ortada sizi yanıltma gibi bir yola gitmemişler. Daha deneyimli meslektaslara sormakta fayda var 😊

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözleşme en az 12 punto ile mi yazılmış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kimseye hevesle başladığı işi hüsranla sonuçlandırmayı yaşatmasın.İki sene önce düğün salonu tutmaya gittiğimiz gün benimde başımdan aynı olaylar geçip nişan atmıştım.Benim seninki gibi bire bir bir tecrübem olmadı ama https://aylingostericiler.av.tr/hukuki-videolar bu linkteki Avukat Hanımın videosunu ben çekmiştim.Bir göz at istersen.
  • Oncelikle uzuntumu belirtir insallah son bir umut duzelmesini dilerim



    Siz her ne kadar olmayacak dugune para odemekten imtina etseniz de ki psikolojik olarak cok dogal almadigin bir hizmetin parasini vermek



    Bir de isletme yerine kendizini koyun... o adam da 60 gun kala basla kime satacak. Ama siz almasaniz belki 6 ay once baskasina satacakti.





    Benim aklima gelen tek sey salonla konusun o gune bir musteri cikarsa ben sozlesmenin 15% ini oderim haklarimdan feragat ederim deyin. Yanasmazsa veya musteri bulamazsa (ki bulma ihtimali bence yine 60%) da sozlesmede gecen tum sartlari istesdigini belirtin (pasta cart curt salondansa) ya da deyin bu malzemeleri yapma onlari dus fiyattan diye...



    Bir de hicbir uzlasma olmadigi takdirde salonu takip edin baska dugun varsa belki hakkinizi geri alma sansiniz vardir sonucta o gece size tahsis edilmisti mekan (son maddeyi hukukcular yorumlasin)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu tasnif edecek olursak: Alacaklı nedeniyle ifanın imkansızlaşması

    Borçlar Kanunumuzda düzenlemiş bir husus değil bu nedenle doktrindeki görüş Alman Medeni Kanunun ilgili hükmünden faydalanarak kanundaki boşluğun doldurulmasıdır.

    Alman Medeni Kanunu m.324 hükmünü yorumlayacak olursak bu tip durumlarda sözleşme iki taraf için de sona erecektir. Ancak ifayı imkansız hale getiren taraf karşı tarafın zararını karşılamakla yükümlüdür.

    Maddeyi olaya uyarlayalım. Siz nişan için salon tuttunuz ve gitmeyeceksiniz. İfa imkansızlaştı sözleşme iki taraf içinde geçersiz hale geldi. Ancak nişan salonu sizin yerinize kimseyi bulamazsa siz yine de gitmediğiniz halde bu bedeli ödemek zorunda kalacaksınız. Nişan salonu yetkilisi yeni kişiler buldu boşluğu doldurdu ancak sizle anlaştığından daha düşük bir bedel almak zorunda kaldı, bu durumda aradaki farktan sorumlusunuz. Nişan salonu sizinle aynı fiyatla yeni biri ile anlaştı, bu durumda borçtan sorumlu değilsiniz.

    Konu ile ilgili tecrübem bulunduğundan daha önceki araştırmalarımı sizlere de sunmak istedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.