Şimdi Ara

Nissan Navara: 0 km 2018 model mi, yoksa 2. el 2017 model mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Sizin bahsettiğiniz konforsuz KAMYONETLER. 5 6 yıl öncesinin araçları güncel pickupların hepsi konforlu bende yeni navara 4x4 platinium araç var kendimi pek amele gibi hissetmiyorum. Navaranın donanım listesine fiyatına yıllık giderine ve teknik özelliklerine bakarsan amele arkadaşlara pek hitap etmediğini görürsünüz. Ayrıca kaleoslada pickupları karşılaştırmanız doğru olmamış çoğu pickup kaleosu arazide kasasında gezdirebilecek kapasiteye sahip. SUV diyorsanız kaleos bir çok noktada captivanın bile gerisinde bir araç ( captivanın teknik özelliklerini donanımını inceleyin captivaya ait arazi videolarına bakınız)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Ah be kardeşim nesine üzülüyorsun herkes sizler gibi kötü araç seçiminde yada tavsiyesinde bulunmuyor ki, hafta içi işim gereği malzemelerimi taşıyorum, hafta sonuda eşimle dağlara çıkıyorum. Diyorum ya benim aracımı soktuğum yerlere tavsiye ettiğiniz aracı soksanız sadece amblemi kalır diye. Şayet istersen pmden resimleri atabilirim.

    Yakın arkadaşımda tavisye ettiğiniz aracın yakın akrabası EDC li QQ var, şehir içinde o ince yanaklar ile yaşadığı çukur facialarını anlatsa şok girersiniz.EDC den 2 kere servise gitti, bugün yine gittim servis kiralık araç vermiş dalga geçerim diye anlatmadı ne olduğunu.

    Neyse siz üzülmeye devam edin bizim adımıza, herkes sizin gibi işine yaramayacak, sadece motorlulara yukarıdan bakayım, arazide rahat edeyim ( nasıl olacaksa ) diye araç almıyor.Son cümlemi sizin yaptığınız gibi hayvanlar aleminden benzetme ile bitireyim, sizin tavsiye ettiğiniz araçlar süs kuçusu, bizim bindiklerimiz ise yabani kurt.

    Bu arada kaleos kullanıyorsunuzdur umarım, yoksa dost sohbetlerindeki ütopyanızı ( abiiiii reno bi araç yapmış kaleos acayip bişi, param olsa alacağım ütopyası ) mı savuyorsunuz burada ? Ben gerçek bir pickup kullanısı olarak deneyimlerimi yazıyorum peki ya siz hangi tecrübeniz ile kaleos öneriyorsunuz ? Yoksa sizde almayacağı aracı internette tavsiye edenlerden misiniz ?

    Alıntıları Göster
    Verdiğiniz bilgilere tşkler sadece bir noktayı düzelteyim qq da edc çift kavrama yok cvt(kasnaklı sistem) otomatik var ama o da sorunlu yani yinede servise uğraması normal sadece onu düzeltiyim dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Modern Pick-Uplar dediğiniz gibi konforsuz değil. Tabi ki bir binekten daha konforlu olmasını beklemek hata olur ama artıları o açığı fazlasıyla kapıyor.
    Kafasına bir pick-up almayı koymuş birine başka bir otomobil tavsiye etmek de boşa bir çabadır. Pick-up isteyen birinin amacı bellidir. Doğa sporları ile ilgili bir hobisi vardır-avcıdır, işi -mesleği icabı istiyordur, ya da her ikisidir.
    Kendimden örnek vereyim; yıllarca 2 aracım oldu, biri ticari biri binekti. Ticari aracı iş gereği binek aracı ise şehir dışı yolculuklar ve özel amaçla kullandım. Benim gibi biri için pick-uplar nimet gibi. Hem ister arkasına 1 ton yükle işini hallet, hem hafta sonu doğaya karış gez vs..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Binek otoyu gider gösteremezsiniz amortisman olarak gösteririsiniz. Binalar için amortisman 20 yıl otomobiller için 5 yıldır( Tam emin değilim ). Kanun açık ve nettir binek aracın kdv sini düşemezsiniz sıfır alınmışsa ötvsinide düşemezsiniz.

    "2 Seri no.lu Gümrük Genel Tebliği ekindeki 87.03 tarife pozisyonu ile ilgili açıklama notlarında, şoför kısmının arkasındaki bölümde emniyet kemeri bulunmayan, bu bölümde yer alan koltukları sabit olmayan, sadece önde iki koltuğu olan, arkadaki yan camları kapalı olan, kapalı kasalı ve şoför sırası ile arkadaki bölüm arasında sabit bir panel veya ağdan yapılmış bariyer olan panelvan, pikap vb. türü araçlar (Palio van, Clio van, Corsa van, Matrix Space; Citan, Connect, Combo, Partner, Berlingo, Caddy, Vaneo, Fiorino, Bipper, Doblo, Kango, Traffic Express; Starex, Master, Traffic, Transit, Vito, Viano, Transporter, Caravelle, Jumpy, Ducato, Boxer vb.) 87.04 tarife pozisyonunda kamyonet olarak sınıflandırılmıştır.

    Buna göre, ticari faaliyet kapsamındaki sıfır otomobiller ve ikinci el olup olmadığına bakılmaksızın otobüs, midibüs, minibüs, kamyon, kamyonet, tır gibi araçlar için % 18 oranında KDV hesaplanacaktır.

    Ticari araçların ilk alımında uygulanan KDV oranı %18’dir ve KDV kanunun 29. maddesine göre ticari araç alımlarında ödenen KDV’nin indirimi yapılabilir. Ticari araçların ikinci el teslimlerinde KDV oranı %18dir ve KDV’si indirim konusu yapılabilir.

    Özetle vergi mükellefleri vergisel açıdan hafif ticari araç alırken yukarıdaki konulara dikkat etmeleri gereklidir. Eğer alınan aracın KDV yönünden indirim konusu yapmak istiyor ise aldığı araç binek araç tarifine girmemelidir (şoför ve yan yolcu koltuklu arkada ise camsız ve koltuksuz araç almaları halinde KDV indirim söz konusu olabilmektedir)."

    Alıntıları Göster
    Son cümlede gider derken dizel i gidere yazıyorum demek istedim.

    Bildiğiniz doğru her türlü makina ekipman amortismanı 5 yıldır. Bu kamyonda olabilir, forklift veya matkap ta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Son derece geciken cevabım için özür diliyorum konunun ilgi görmediğini düşünüp bırakmıştım açıkçası. Fikirler için teşekkürler ama bazı arkadaşların da dediği üzere pick-up istememin sebebi arazide de kullanacak olmam. Off-road meraklısı değilim ve şu ana dek hep binek aracım olduğu için tecrübem de yok ancak doğayı seviyorum ve yaşadığı yer de biraz dağ başı olduğu için artık dağa bayıra gelebilen bir araç almam gerek. Koleos gibi araçlar zaten bütçemi fazlasıyla aşıyor, ki pick-up tercih etmemin sebebi hem arazide iyi olmaları, hem de nispeten uygun bir fiyatla birçok konfor ve donanımı sunmaları. SUV olarak ancak Discovery veya Land Cruiser gibi büyük araçlar bana gerçekten arazi aracı gibi geliyor, Koleos veya X-Trail gibi şehir araçları biraz narin sanki. Kısacası bütçemi 3 katına kadar çıkarmadığım sürece pick-up benim için en iyi araç. :)




  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Daha önce kısa süreli olsa da Amarok ve Ranger kullandım ve ikisi de gerçekten muhteşemdi ancak fiyatları inanılmaz yüksek Nissan'dan. Hilux'ı sadece test ettim ve açıkçası kaliteli geldi ama ancak 4x2 versiyonu bütçeme uygun, o da Navara ile aynı fiyatlara çok daha az donanım ve hantal ötesi bir motor sunuyor. Araziye girmek istesem de sonuçta en çok şehirde de kullanacağım aracı, dolayısıyla sollamalarda vs. ağır kalan bir araç canımı sıkacak gibi.
  • SergeantAngua S kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 10 yıl Ranger 2001 , 1 sene 2016 model navara 4x2 , 1 sene de 2017 model amarok 4x4 kullandım, ranger babamın diğerleri şahsi araçlarımdı. Bir hata edip ağustos ayında binek araç aldım, pişman oldum. Şimdi mart ayını bekliyorum seçimdeki piyasanın durumuna göre Amarok V6 canyon almayı düşünüyorum.

    4 x 2 navara ile çıkamayacağınız dağ tepe çok azdır. Arka dingildeki limited slippery differential gayet güzel iş çıkarıyor. Çamura kara çok sokmayacaksanız 4x2 yetiyor. Ama sıfırı 115 civarı ve boş. Size başka bir mesajda 125 e, 5 binde 4x4 var demiştim. Vergisi fazla ama donanımı da abartı fazla.

    Amarok arka makas olmasına rağmen navaradan daha rahattı ve sürüşü suv tarzıydı. Daha geniş iç mekan ve daha fazla eşya gözü vardı. Navarada eşya gözü anormal derece de kıt. Yakıt amarok 4x4 10 litre, navara 4x2 160 lık ta 7 litre civarıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakın bizim insanımız vadeli satışın parasıyla nakitin parasını bir tutup, paranın zaman değerini unutuyor.



    12ay icin 50bin ₺ nin bugunki degeri aşağı yukarı 41bin₺ civarına denk geliyor. Hepsini peşin ödeyecekseniz 9bin ₺ kadar indirim talep edin bayiden. İndirim yapmıyorsa eğer bu 9binlik masrafı hangi şirket karşılıyormuş sorun cevabı alırsınız ;) tavsiyem bu pazarlık için direk bayi müdürüyle görüşmeniz, satış temsilcisinin yetkisini aşan konu çünkü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Pick up amele işi bir araç bence daha çok çiftçiler meyve sebze taşımak için kullanıyor . Şehirde kullanıma uygun bir araç değil zaten konforlu da değil .Onun yerine koleos almanızı öneririm hem arazida hemde asfaltta yüksek konfor sağlar , bisiklet motorlu araçlara tepeden bakar trafikte ağlatırsaniz hem bayilerde yüksek indirim de var bir test edin bence



    Deseniz ki pick up yerine 2.el toyota land crusier prado veya mitsubishi pajero gibi araç alın hak veririm size. Ama Kaleos nedir ya :) Hiç hayatınızda 4*4 pick up kullandınız mı? Özellikle yüksek modelli olanlardan? Konforlu binek aracım var.Ayrıca 2 ay öncesine kadar 4*4 pick up aracım da vardı sattım. Pick up varken binek araca binmek istemiyordum. Hele ki çamurlu kayalı araziye girin çıkın asfalta çıktığınızda suvların çoğunu çöp olarak görürsünüz Yeniden pick up satın almak için gün sayıyorum.




  • iskancavardiya kullanıcısına yanıt
    Aslında hayalim bir süre Navara kullanıp bütçeyi toparlayınca Amarok 3.0 V6'ya geçmek. Navara tercihimin en önemli sebebi diğer pick-up'lara nazaran az paraya çok donanım sağlamasıydı, zira son 9 yıldır tamamen baz donanımlı bir binek araç kullanıyorum ve biraz rahatlığa hasret kaldım. Ancak dediğim gibi ileride durumum olursa asıl hedefim Amarok (ya da cesaret edebilirsem ikinci el Discovery :))

    Ayrıca an itibariyle 2. el 2016 model bir Navara almış bulunuyorum, fikirleri için herkese çok teşekkürler. :)
  • SergeantAngua S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.



    Kaç km'de ekstra var mı fiyat neydi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SergeantAngua S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Bilgi paylaşır mısınız? (kaça mal oldu, faturalı mı, kaç km vs..)
  • Sağolun arkadaşlar, Allah herkese gönlündeki aracı istediği şartlarda nasip etsin. Aracı 10.000 km'de boyasız olarak aldım, garantisi 2019'un sonuna kadar devam ediyormuş. Ekstra olarak sadece orijinal arka kabin ve ön bullbar var ama ben kabini sürgülü kapakla değiştirmeyi düşünüyorum. En son 113.000'e anlaştık, böylece 0 km için gireceğim ağır yükten de kurtulmuş oldum, inşallah yüzümü kara çıkarmaz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SergeantAngua

    Sağolun arkadaşlar, Allah herkese gönlündeki aracı istediği şartlarda nasip etsin. Aracı 10.000 km'de boyasız olarak aldım, garantisi 2019'un sonuna kadar devam ediyormuş. Ekstra olarak sadece orijinal arka kabin ve ön bullbar var ama ben kabini sürgülü kapakla değiştirmeyi düşünüyorum. En son 113.000'e anlaştık, böylece 0 km için gireceğim ağır yükten de kurtulmuş oldum, inşallah yüzümü kara çıkarmaz. :)
    En üst donanım 4*4 değildir sanırım o zaman hocam. Süper fiyat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Yok yok en üst donanım, 4x4 Platinum otomatik vitesli model. Evet gerçekten fiyatı beklediğimden de uyguna geldi ancak aldığım kasko teklifleri 4.000-8.000 TL arası değişiyor, Ocak'ta da misler gibi bol zamlı MTV beni bekliyor. :)
  • SergeantAngua S kullanıcısına yanıt
    Eee gülü seven meselesi, fiyat iyiymiş cidden. Yalnız kasko yaşa oturduğun yere göre çıkar hocam daha çok.



    Daha önceki aracınıza ne kadar ödüyordunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Yalnız siz söyleyince aklıma geldi, benim eski aracım şirket üzerineydi, Navara için de teklifi aynı yerden aldım, yine şirket üstüne alacağımı sanıp yanlış teklif vermiş olabilirler, bir daha görüşeceğim sabah.

    Eski aracım 2009 model Golf 1.4 TSI Trendline'dı, 1300 TL kasko ödüyorduk. Tabi hasarsızlık indirimi yoktu hiç bu fiyatta, daha aldığımın ilk ayında sol arka çamurluğunu tır göçertmişti. :)
  • SergeantAngua S kullanıcısına yanıt
    Sizin gene yüksek çıkacaktır o zaman. Haberiniz olsun.



    Neyse tekrardan hayırlı olsun hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Artık katlanacağım madem, çok sağolun.
  • Nissan Navara: 0 km 2018 model mi, yoksa 2. el 2017 model mi?

    Konuyu açanı buldum beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.