Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] (762. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.314
Cevap
293
Favori
784.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evohan kullanıcısına yanıt

    Hocam, arkadaşın monitörden önce söylediği ve düzeltilmesi gereken ciddi göstergeler var. Bence detaya girmeli.

  • Cpt. Foley kullanıcısına yanıt

    Monitör değil dediğim, fps sini sabit ve en akıcı olacak hale ayarlayıp öyle denemesi için söyledim bazı çok küçük etkenler bile stutter yapabilir örneğin mouse bile, fps drop mu yaşıyor stutter mı gpu cpu kullanımları ne durumda bunları tam anlayıp öyle detaya girmek lazım bence ondan dedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 23 Nisan 2024; 12:27:23 >
  • Edelion kullanıcısına yanıt
    Oyundayken değerler açık şekilde nvidia dan kayıt alıp atarmısın
  • Bence doğru donanım bileşenleri Stutter'da ki en masum etkendir.

    Stutter'a işletim sistemi ve sürücüler de çok sebep oluyor.


    Windows arkada bir kamyon boş beleş hizmet çalıştırıyor ve çoğuda işlemciye yük.

    Aynı şekilde Nvidia sürücüleri de eskisi gibi değil.İki driver arasında çok bariz stutter,drop,latency sorunu yaşıyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 23 Nisan 2024; 15:43:55 >
  • Cpt. Foley kullanıcısına yanıt

    AIO öne takılırsa borular aşağıda olmalı yukarıda olursa sistem sıvısı azaldığında veya içinde hava varsa pompayı yakarsınız yada işlemci sıvı akışı kesildiğinde aşırı ısınır.

  • evohan kullanıcısına yanıt
    Bios’tan iki ayarı kapattıktan sonra işlemci 61 derecenin üstüne çıkmadı. Mw 3’te takılmalar artınca oyunu kapattım, ekran kartı driver güncelledim ertesi gün oyuna girdim ve hiçbir şekilde stutter yaşamadım. Sadece dün rdr2’de saint dennis’te stutter yaşadım o da genel bir problem diye biliyorum. Şu an problem yok gibi gözüküyor. Sanırım pbo ve cpb ayarından verim alırken fps drop veya stutter yaşamamak için iyi bir soğutma gerekiyor. Tekrar problem yaşarsam burayanyazarım hocam, teşekkürler herkese.
  • combo2009 kullanıcısına yanıt

    Hayır hocam, böyle bir şey yok. Öne takılacaksa önemli olan, radyatör kısmındaki boru bağlantı noktalarının, anakarttaki pompa hizasından yukarıda olması. Kaydırak gibi kavisli olmalı.


    Şöyle:

    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]

    Mesela böyle olmamalı. Böyle olunca da pek sorun olmaz ama sıvı baloncuk yapar. Biraz sesli ve verimsiz olur.

    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]

    Baş aşağı, zaten olmamalı. Teknik olarak yine sıvıyı radyatör noktasında hapsetmiş ve akışı zorlamış oluyorsun. Bir de radyatörü zemine koyanlar var. O en kötüsü. Senin söylediğin şekil yine kötünün iyisi sayılır. Bir zararı olmaz ama sıvı kabarcık yapar. AIO öne takılacaksa, en yapılabilir şekil, yukarıda dediğim gibi.


    16:09'u izleyebilirsin. Burada da öyle söylüyor:

    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]JayzTwoCentsyoutube
    I've completely had it with people posting Steve's video about AIO mounting when its clear they didn't even WATCH his video... STOP IT! Get your JayzTwoCents Merch Here! - https://www.jayztwocents.com ○○○○○○ Items featured in this video available at Amazon ○○○○○○ ► Amazon US - http://bit.ly/1meybOF ► Amazon UK - http://amzn.to/Zx813L ► Amazon Canada - http://amzn.to/1tl6vc6 ••• Follow me on your favorite Social Media! ••• Facebook: http://www.facebook.com/jayztwocents Twitter: http://www.twitter.com/jayztwocents Instagram: http://instagram.com/jayztwocents# SUBSCRIBE! http://bit.ly/sub2JayzTwoCents
    https://www.youtube.com/watch?si=G5V5xaXfzGvTvD9G&v=DKwA7ygTJn0&feature=youtu.be


    Ayrıca

    3:40'tan itibaren izleyebilirsin. Bu arada olaya kesinlikle yapmayın diyerek yaklaşmış ama ben bunu daha çok, "Sıcaklıkları test ettim." dediği için paylaşıyorum.

    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]PC Hocası TVyoutube
    Bugün Corsair H150 RGB sıvı soğutması üzerinde bilgisayar toplama veya hazır sistem alımından sonra yapılan hatalardan bahsettim. İstenilmeyen radyatör montajları sonrasında başımıza çoraplar örebiliyor. Sıvı soğutma montajında önemli kriterler: • Montajın hemen sonrasında CPU pompası takılmalı. • Radyatörü CPU ile buluştururken termal macun sürümünü abartmamalı. Fazla termal macun daha iyi soğutma anlamına gelmez. • Radyatör baş aşağı ve ters montajlanmamalı. En sağlıklısı kasanın üst konumudur. • Montaj sonrası BIOS veya yazılım üzerinden radyatör full speed ile çalıştırılmamalı. • CPU soğutucusunun kasa içine montajı yapılırken fanlar havayı dışarı üflemeli. Eksoz görevi görmesi en sağlıklısıdır. İçeri üfleyen hava tek eksoz çıkışı için sağlıklı olmayabilir. Sistem toplama işleri kimine göre "herkesin yapabileceği" bir şey. Kimine göre de ince nüanslar içeren büyük bir iş. Sonuç olarak her zaman toplamıyorsunuz. Haliyle yapılan yanlışların da sizin ömrünüzden gittiğini unutmayın. ► w: https://pchocasi.com.tr ► f: https://forum.pchocasi.com.tr ► i: https://www.instagram.com/pchocasicomtr ► grup: https://www.facebook.com/groups/pchgrup Zaman çizelgesi: 00:00 S.a 00:32 Daha fazla macun? 01:02 Çılgınlar gibi! 01:15 Doğru fanlar 01:40 Paint tecrübem 02:28 En sağlıklısı hangisi? 03:24 Test ettim tabii ki! 04:23 Pompayı atlamayın abi 05:07 0-100 hızına bakın 05:14 %100 Full Speed? 05:49 Sorusu olan?
    https://www.youtube.com/watch?si=cVH5qsgerxUq_Tp9&v=cZrZgZcFGz0&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 24 Nisan 2024; 16:9:26 >




  • Edelion kullanıcısına yanıt

    Evet işlemci kaynaklı olduğu kuvvetli ihtimaldi ama dediğim gibi senin yaşadığın aslında fps drop, stutter daha farklı anlatığım gibi, anakart ve ekran kartı bios güncellemelerinide ihmal etme

  • evohan kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim kadarıyla %99 (0.1 low fps) kısmı bir anda düşüyorsa bu stutter ama normal fps düşüyor o zaman fps drop oluyor hocam. Şimdi kafama takılan şey şu; Ben bu iki ayarı açtığımda fps drop olmaması için, tam performans alabilmek için soğutmayı mı güçlendirmeliyim?
  • Edelion kullanıcısına yanıt

    Hocam, yanıtı birkaç sayfadır verdim ama önemsemiyorsun. :) Ayrıca anlık droplar her zaman donanımdan ya da soğutma koşullarından kaynaklanmaz. Oyunun ve sistemin optimizasyonuyla, sürücülerle vs. de alakalı olabilir. Sürekli takılma ve dengesiz sıcaklıklar varsa donanımdan ya da soğutma koşullarından şüphe edilmeli. Zaten konudan ilk bahsettiğinde de sıcaklıkların yüksek olduğunu söylemiştin. Dolayısıyla da öncelikli olarak doğru soğutma koşullarını sağlamak gerekir. Evdeki su kaçağı düzeltilmeden, kovayla su boşaltmak nereye kadar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 24 Nisan 2024; 16:19:56 >
  • SEPETTE

    37.999 TL






  • SanJuniperoTw kullanıcısına yanıt

    2 bin küsür lira fark çok. Bu fiyatı ödemeyi göze almış birisi bu kartı tercih etmeli:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 24 Nisan 2024; 22:7:30 >
  • Edelion kullanıcısına yanıt

    Hocam stutter ıda gözle belirlemek basit zaten sana yöntemini anlatmıştım ama anladığım kadarı ile senin esas sorunun fps drop, bunun içinde yine çeşitli denemeler yapmalısın onlarıda yazdık, halen sorun devam ediyorsa onları tekrar bir oku denemediğin şeyler kalmışmı bir bak, özellikle drop yerken gpu cpu ram kullanımlarımı gözlemle bunlar ne durumda

  • yaratıc1KLAVYE kullanıcısına yanıt

    @yaratıc1KLAVYE


    Merhaba,


    Ne yazık ki bazı oldukça yanlış bilgi paylaşımları olmuş ve gördüğüm kadarıyla da devam ettirilmiş lakin (hiç onlarla gereksiz yere zaman kaybetmeden) ilgili ANA KONU başlığı özelinde GPU bazlı birkaç paylaşım yapıp geçeyim.




    Olayın en kısa özeti ilgili paylaşımlarımdaki atasözümüzdür farklı bir şey değil. :)


    Hayır bi' de arkasından [ilgili sorunun RTX 40 Serisi'nin (SUPER'ler dahil) geneline yayıldığı gibi] paylaşımların yapılması da ayrıca mesnetsizdir, başka bi' açıklaması yoktur. Marka bu konuda özellikle ciddi sorun olmadığına dair açıklama yapıyor üzerine hem GLOBAL hem de TR'de servis sürecine giren GPU olmuyor, buna rağmen kulaktan dolma bilgiler bugüne kadar geliyor da geliyor. :)


    Şu an cevapladığım mesajdaki (tarafınızdan) sorulmuş olan mesele (RTX 40 Serisi özelinde) 9-10 aylık bi' geçmişe sahiptir ve hemen altta ilettiğim son cevap ise 5-6 ay önceki yine böyle bi' soruya verilmiş cevabımdır.


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157402378 [sadece ilk nesil bazı RTX 4070 (non SUPER) VENTUS modellerini içeren durumlar hakkında teknik bilgilendirmeler]


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157811903 , https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157827295 , https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157834552 (RTX 4070 SUPER 3X-2X FAN model seçimleri hakkında)


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157861435 , https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157861450 (INNO3D'nin ilgili modeliyle alakalı 3-4 ay önceki paylaşımlarım)


    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158303753 (MSi-GIGA vs. birtakım garanti mevzuları)


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 




    *Fiyat avantajı hususu ve GPU-KASA ilişkisi vb. gibi konular devreye girdiği zaman SUPER Serisi özelinde 2X FAN içeren modelleri belli bi' yere koyabiliyorum lakin özellikle RTX 4070 SUPER - RTX 4070 arasındaki bazı belirgin farklara istinaden 3X'lerin oldukça ön plana çıktığı noktaları yukarıdaki linklerin birçoğunda anlatmış durumdayım. Bu sebeple imkan olduktan sonra 1-2K TL gibi (artık günümüz için pek de önemi olmayan) FF'ları eşliğinde 3X'ler (bazı istisnai modeller ayrıca irdelenmelidir diyerek) tercih sebebidir. Ayrıca yukarıda da paylaşmış olduğum +1 YIL (duruma göre +2 YIL) garanti mevzuları ise ayrıca tercih sebebidir.


    *Sizin kasa mevzunu okudum ve buna istinaden 2X model yönelimi istisnai hususlar içerisine girdiğinden dolayı yapacak pek bir şey yoktur. Ha bu noktada marka bazlı +1 YIL garanti mevzu değerlendirilirse fena olmayacaktır diyebiliriz. Gerçi sanıyorum alım da yaptınız, artık ne diyelim hayırlısı olsun.


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Nisan 2024; 0:20:33 >




  • NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]www.nvidia.com
    GeForce Experience İndir | NVIDIA
    https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/geforce-experience/download/
    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]
    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]nvıdıa
    DLSS 3 Coming To Gray Zone Warfare, Remnant II: The Forgotten Kingdom DLC & More Games Add DLSS This Week
    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/gray-zone-warfare-dlss-3-and-more-dlss-games/
    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]


    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]

    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5] 





  • NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]
    Ne kadar dogrudur bilmem ince hesap almak istiyen olabilir belki.!!
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Guzel fiyat avrupa fiyati 31000 civarinda
  • SuperMert kullanıcısına yanıt
    Rtx 5xxx serisinin çıkışı öncesi stok eritme çabaları.
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

    Bu fiyatlara RTX 5000 bulamayacak olmaktan iyidir. İlk etap RTX 5090, RTX 5080 gibi kartlar gelecek. Böyle bir ekonomide, döviz kurunda ve fırsatçıların olduğu bir ortamda iyimser düşünmemek lazım. Bu ülke bunu bize sağ olsun, defalarca kanıtladı. Bu sebeple de 2K oyunculuğunu vs. hedefleyen kullanıcıların, uygun fiyat bulduğunda RTX 4070 Ti Super alması en mantıklısı olarak görünüyor.


    Ben geçen seneden beri RTX 5000 serisini bekleyeceğim diye direniyordum. Sonra ekonomik şartlara baktım ve 27 inç'ten büyük bir monitöre geçmek istemediğimden dolayı 1440p'de kalmaya karar kıldım. Bu doğrultuda da RTX 4070 Ti Super aldım.


    Yani stok eritme çabası olmasında bir sakınca yok. Babasının hayrına indirim yapmayacak neticede. 🤣


    İmkânsız bir mucize ama bakarsın RTX 4000 serisi fiyatına RTX 5000 gelir, o zaman bendeki kartı yan PC'ye takarım. Elimdeki RTX 2080, GTX 1070 gibi ıvır zıvır ne varsa satarım. Bu PC'ye de RTX 5000 çekerim; fakat uygun fiyatlar hayal. İlk hafta göstermelik iyi fiyat çekerler. Alan alır, sonra piyasanın anasını ağlatırlar. Hep aynı hikâye maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 25 Nisan 2024; 15:17:27 >




  • Cpt. Foley kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    aynı taraftayız.

    Bende rtx5xxx serisi çıkana kadar,, rtx3090 ile idare ederim demiştim.
    11 kasım 2023 indirimleri ile Rtx4090 kaptım, şirket üzerine fatura kestirerek söylemeye bile dilim varmıyan bi rakama Rtx4090 sahibi oldum ;)

    Yakın zamanda eldekinide satarım, yeni seriye geçerim.

    NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi [ANA KONU] | [DLSS3.5-TSMC4N-PCIE4-PCIE5]




  • 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.